Idézet: debaj - Dátum: 2009. nov. 27., péntek - 19:33
Viszont nagyon érdekelne, mi az az alkalmazás, amihez négy mag és 4 GB memória már nem elég, a 17 col már nagy, ám videokártyából már a lehető legótvarabb is elég, és 128 GB háttértárnál sem kell több. Azon is érdemes elgondolkozni, hogy lehet, hogy jobban járnál egy asztali géppel, meg mellette valami egyszerűbb notesszel.
Bocsanat hogy nem reagaltam, el voltam havazva melohelyen.
Szoval ezek az en felteteleim, nem alkalmazasfuggoek. 17 col nagy, mert az mar nem hordozhato az en definiciom szerint, 2.5 kilo felett lenne, ami mar hasontartasra is kenyelmetlen agyban gepezeskor peldaul. Videokartya nem kell, mivel nem jatszom soha se nem 3d grafikazok. 128giganal sem kell tobb, mert a mostani 80 is eleg, nem vagyok filmgyujto se nem vagok rajta filmeket. Szoval ezek a "nem kell dolgok". A kerdesed azert el, mert a kell kozott van 8 giga ram meg 8 mag. Ezek azert kellenek, mert 4 evre vennem a kovetkezo gepemet is legalabb. Sok-sok eves tapasztalat: az elso dolog amit a gepeddel tehetsz ha kezd elavult lenni (az en felhasznaloi profilom mellett) a memoriabovites - erre valoszinuleg a mai 4 giga mellett 2-3 ev mulva szukseg lenne, es akkor ujabb 1-2 evre tokeletesen megfelelelne amit kapnek.
Programozo vagyok. Eppen 8 magos 8 gigas gepen melozom. 5 giga memoria van lefoglalva. Altalaban meg van nyitva 10-40 oldal Firefoxban, az otthoni Chrome 1.5 gigat elviszi XP-n ha csak 10 oldalt megnyitok. Itt van meg mellette 2 Visual Studio meg egy lokalis SQL szerver meg hozza management studio. Es a virtualis memoriat alapbol letiltom (nekem ne hasznalja a gep a vinyot memoria helyett). Nah ezekhez vegyel hozza +2-3 evet. 4 giga nem lesz eleg. Jah: neha futtatok virtualis gepet - +2 giga annak sem artana.
8 mag - mint mondtam programozo vagyok. Szerintem aki ebben a szakmaban kliens oldalon fog programozni es nem hasznal ki tobb magot az nem sokra fogja vinni - bar lehet szinte hozzaertes nelkul, a framework is tamogatni fog addigra mar eleg parhuzamossagot. Tovabba: 1 alkalmazas nem kell hogy 8 magot kihasznaljon, de 8 alkalmazas mar ma is ki tudja
Asztali gep nem kell. 13as noti johetne szoba hogy legyen hordozhatobb, de az sem kell, mert hordozasra van iPhone. Szoval igy mar belefer a 15 coll. De semmikeppen nem egy asztali...

Súgó
A téma zárva.