HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#2111 Felhasználó inaktív   Danikoka 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 21. 22:36

Sziasztok!

Elsősorban dolgozni keresek laptopot a 200 000 körüli kategóriában, ez akár kicsit több is lehet. Főként dolgozni kellene, főleg Office, de azért előfordulnak komolyabb szoftverek is, nagyobb számításigénnyel. Azt hiszem, ez váltaná az egyébként 7-8 éves asztali gépet is, annak a teljesítményét biztosan überelni fogja. Apró képernyőt nem szeretnék, nagy Excel tábláknál nem szerencsés.
Mire figyeljek? Márka esetleg konkrét típus?

köszi, üdv
danikoka

#2112 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 01:02

Idézet: debaj - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 19:12

Ennél nagyobb marhaságot még akarva sem mondhatott volna a kedves segítő. Ha erős grafikára van szükséged, akkor keress egy olyan gépet, amiben legalább 512, de inkább 1 GB videomemória található. Ennyi VRAM mellé általában jobbfajta (közép-felső kategóriás) videokártya is jár, típustól függetlenül. Fontos, hogy a videokártyának saját memóriája legyen, ha a rendszermemóriából csíp le, akkor biztosan nem lesz elég a teljesítménye.

A processzorral is érdemes törődni, az AMD-s vonalat annyira nem ismerem, de ha elsősorban számítási teljesítmény kell, az Intel vonalból a kétmagos T sorozatú Core2Duo vagy a négymagos Qxxx/i7 processzorok között érdemes nézelődni. Ha nincs hozzáértő a környéken (ha a fenti tanács volt a legszakmaibb vélemény, akkor felteszem, nincs), akkor az Intel annyi segítséget nyújt, hogy minden processzorát 1-5 csillaggal osztályozza, amit általában a gyártó is feltüntet a gép adatlapján. Neked legalább egy négy csillagos processzorra lesz szükséged. Ha a processzor típusa bármilyen formában tartalmazza az M betűt, vagy a betű után egy 5000-nél kisebb négyjegyű szám következik, akkor nagy ívben kerüld el.

Rendszermemóriából a minél több a jobb elvet kövesd, bár ritka már az a gép, amihez nem adnak alapból 4 GB-ot, vagy nem kínálják fel némi pluszpénzért a bővítést.

Ha grafikáról van szó, az annyira nem kényes a merevlemez méretére, de ha videót is akarsz vágni, akkor bizony elkel a tárhely. Jobb gépekben már az 500 GB kapacitású merevlemez mindennapos, de van már pár gép, amibe két merevlemezt lehet tenni, így akr 1 TB-ig tornázhatod fel a tárkapacitást, ám szerintem olcsóbban kijössz egy egy merevlemezes géppel és egy külő meghajtóval.

Képernyőméret: ha nem tervezel külső monitort használni, akkor minimum 15, de inkább 17" lesz a barátod. Ha külső monitorral használnád inkább a gépet, akkor ez másodlagos, ha otthon monitorra kötnéd a jószágot, de gyakran magaddal is vinnéd a gépet, akkor a kisebb (12-13") képátló meghálálja magát.

Pénzkérdés: na igen. A határ a csillagos ég, de tapasztalataim alapján 250-300 ezer alatt egy olyan gépet sem találsz, ami maradéktalanul kiszolgálná az igényeidet. Ha nincs ekkora keret, akkor inkább egy combosabb asztali konfig összeállítását javaslom.

Köszönöm a választ.
Van most egy nagy hirdetés, ez alapján ajánlották, 130-ért T5xxx core dual proc, stb.
Erre mondták, hogy ez a minimum, én pedig néztem, T-s prociról még nem hallottam.
Most már azt mondják, T7xxx a minimum, úgy látszik, ez egy új procicsalád, meg kell néznem. ;)
"Osztán tanujjá'" - mondták gyerekkoromban, ez lett belőle.

#2113 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 02:10

Idézet: debaj - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 20:12

az Intel vonalból a kétmagos T sorozatú Core2Duo vagy a négymagos Qxxx/i7 processzorok között érdemes nézelődni.

Az M sorozatos procik amik fentebb voltak veletlenul nem Turionok? mert a Turion II Ultra sorozat minden tagja, Turion II Ultra M600-M660 igencsak versenykepes. Sot meg a legnagyobb sima Turion II, a Turion II M540 is elmegy, ez ala nem praktikus menni.

No most ez nem ugy van azert hogy T sorozat, bikaeros proci, azokbol is vannak viszonylag lassabbak. Ami mar jo: T8300 es felette es P8600 es felette (sorozaton belul a nagyobb szam gyorsabb procit jelol azert).

Kizart hogy 300 brutto alatt 17"-es eros procis, jo videos, ket vinyos, 4GB RAM-os cuccost kapsz. Egy vinyoval es egy kis kompromisszummal a CPU teren talan le tudod nyomni 200 kore de az mar nagyon nyogve nyelos lesz...

Szerkesztette: bean 2009. 12. 22. 02:10 -kor

#2114 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 08:47

Idézet: bean - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 2:10

Az M sorozatos procik amik fentebb voltak veletlenul nem Turionok? mert a Turion II Ultra sorozat minden tagja, Turion II Ultra M600-M660 igencsak versenykepes. Sot meg a legnagyobb sima Turion II, a Turion II M540 is elmegy, ez ala nem praktikus menni.

Mondom, én inkább az Intel procikban vagyok otthon, a tanácsokat is így adtam. AMD-ről nagyjából annyit tudok, hogy van Athlon meg Turion, de ha két procit elém raknának, hogy melyik a jobb, bizony guglihoz kellene nyúlnom  :Đ

Idézet

No most ez nem ugy van azert hogy T sorozat, bikaeros proci, azokbol is vannak viszonylag lassabbak. Ami mar jo: T8300 es felette es P8600 es felette (sorozaton belul a nagyobb szam gyorsabb procit jelol azert).
Persze, de egy jobb általános felépítésű gép már erősebb procit is fog tartalmazni. A hasonló jellemzőkkel rendelkező T sorozatú proci pedig általában erősebb a P sorozatúnál, de igaz, ezt is írnom kellett volna.

Idézet: Tanulgat

Van most egy nagy hirdetés, ez alapján ajánlották, 130-ért T5xxx core dual proc, stb.
Erre mondták, hogy ez a minimum, én pedig néztem, T-s prociról még nem hallottam.

Azt a gépet nyugodtan hagyd az eladó nyakán, látatlanban megmondom, hogy ennyi pénzért még nem kapsz használható teljesítményt, ha grafikáról, videovágásról van szó.

#2115 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 09:50

Részben ide tartozik a téma.. :)

Szóval van amikor a lustaság tetőzik rajtam és ágyból netezek vagy dolgozok. Viszont elég kényelmetlen arra ügyelni, hogy a laptop alját ne takarjam el, mivel alulról szívja a hűtéshez szükséges levegőt.
Szóval kellene nekem valami "alátét" amivel ezt kiküszöbölhetem. Mit javasoltok? Láttam pár helyen notebook hűtő lapot amire ráhelyezve használható a laptop. Valaki használ ilyet? Vagy ki mit javasol?

Thx! :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#2116 Felhasználó inaktív   Danikoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 10:34

Idézet: Danikoka - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 23:36

Sziasztok!

Elsősorban dolgozni keresek laptopot a 200 000 körüli kategóriában, ez akár kicsit több is lehet. Főként dolgozni kellene, főleg Office, de azért előfordulnak komolyabb szoftverek is, nagyobb számításigénnyel. Azt hiszem, ez váltaná az egyébként 7-8 éves asztali gépet is, annak a teljesítményét biztosan überelni fogja. Apró képernyőt nem szeretnék, nagy Excel tábláknál nem szerencsés.
Mire figyeljek? Márka esetleg konkrét típus?

köszi, üdv
danikoka

pl. ezt találtam? erről valakinek véleménye?

http://www.mysoft.hu...n=VJ722EA%23AKC

kösz:
danikoka

#2117 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 11:17

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 9:50

Mit javasoltok? Láttam pár helyen notebook hűtő lapot amire ráhelyezve használható a laptop. Valaki használ ilyet? Vagy ki mit javasol?

Én egy nagyobb könyvre szoktam tenni, aztán az olyan, mintha az asztalon lenne.

#2118 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 11:48

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 10:50

Szóval van amikor a lustaság tetőzik rajtam és ágyból netezek vagy dolgozok. Viszont elég kényelmetlen arra ügyelni, hogy a laptop alját ne takarjam el, mivel alulról szívja a hűtéshez szükséges levegőt.
Szóval kellene nekem valami "alátét" amivel ezt kiküszöbölhetem. Mit javasoltok? Láttam pár helyen notebook hűtő lapot amire ráhelyezve használható a laptop. Valaki használ ilyet? Vagy ki mit javasol?

Biztos hogy alulrol szivja a levegot? Eleg fura leosztas, hallod-e. Egyebkent ikeas vagodeszkan szoktuk tartani a Thinkpadeket olben :D

#2119 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 11:53

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. Dec. 22., Tuesday - 9:50

Ugyan ilyet biztos nem kapsz, de a paromnak van egy ilyen rajztablaja, ami ugy nez ki mint egy fa fenykepkeret uveggel egyutt. Erre rarakva pont tokeletes.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#2120 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 12:46

Idézet: bean - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 11:48

Biztos hogy alulrol szivja a levegot? Eleg fura leosztas, hallod-e. Egyebkent ikeas vagodeszkan szoktuk tartani a Thinkpadeket olben :D

Biztos. Dell studio 1735-ről van szó. Bal hátsó részen van a kifújás és alulról szívja a levegőt...
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#2121 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 12. 22. 12:50

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 9:50

én egy GIGABYTE G-Pad-ot használok most. előtte egy könyvszerűség volt, amire ráragasztgattam 4 db dvd szivacs gyűrűt, h megemelje. hűtésben pár fokot jelentetett mindkettő mínuszban, de a gpad esztétikusabb. viszint elég drága, és gyk. egy szétnyitható alumíninum tálca, így középen kell alányúlni vagy a két szélén. a XILENCE COO olcsóbb, de annak meg hátul kis bütykei vannak.

Szerkesztette: avman 2009. 12. 22. 12:55 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2122 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 17:20

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 10:50

Metalloglóbusban vágass le méretre 2-es alu lemezt, és annyi. Lesz vagy 250Ft. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2123 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 23:32

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 12:46

Biztos. Dell studio 1735-ről van szó. Bal hátsó részen van a kifújás és alulról szívja a levegőt...

Acer és hp gépeknél is alul van a levegő bemeneti nyílása és bal oldalt a kimeneti nyílása.

#2124 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 23:35

Bécsbe akar kivinni a család bevásárló körútra, keresgéltem weben ottani laptop árusító helyet, de eddig nem találtam megfelelőt. Tudnátok ajánlani szakbolt vagy áruház weboldalát, ahol komoly laptopot meg lehet nézni, esetleg venni is? (komoly: Dual core T7xxx processzor, 1 GB Video RAM, Firewire port a minimum korlát.)

#2125 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 22. 23:44

Idézet: tanulgat - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 23:35

Bécsbe akar kivinni a család bevásárló körútra, keresgéltem weben ottani laptop árusító helyet, de eddig nem találtam megfelelőt.

Ott is Saturn, Mediamarkt, de nyilván nem lesz magyar billencses, meg német OS-t adnak hozzá. Jó 5 éve még olyan szoftver, meg egyéb árak voltak, mint az állat. Aztán laptopban is az volt, hogy az Acer meg egyéb gagyimárka lett kiakciózva, többiért nem érdemes odamenni.
Make love not Wor.

#2126 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 00:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 23:44

Aztán laptopban is az volt, hogy az Acer meg egyéb gagyimárka lett kiakciózva, többiért nem érdemes odamenni.

Látom, te se alszol. ;)

Igazából most estem pofára, hogy ilyen gépet - Dell XPS M1730 - játékgépnek adnak el. Ahogy elnézem, itthon ez egy grafikai stúdió munkagépe lehetne. :-(

#2127 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 23. 00:42

Idézet: tanulgat - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 0:12

Igazából most estem pofára, hogy ilyen gépet - Dell XPS M1730 - játékgépnek adnak el. Ahogy elnézem, itthon ez egy grafikai stúdió munkagépe lehetne. :-(

Mindegyiknek erős gép kell. Mi ezen a meglepő?
Make love not Wor.

#2128 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 00:57

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 0:42

Mindegyiknek erős gép kell. Mi ezen a meglepő?

Ha eltekintünk az "ár/érték aránytól", játékgéphez minek firewire meg raid1?

#2129 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 07:57

Idézet: tanulgat - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 0:57

Ha eltekintünk az "ár/érték aránytól", játékgéphez minek firewire meg raid1?

Mert különben nem vennék meg, ha a másik cég gépében meg van. Ennyi.

#2130 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 22:17

Idézet: debaj - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 7:57

Mert különben nem vennék meg, ha a másik cég gépében meg van. Ennyi.

Hány olyan notebookot tudsz, amelyikben raid1 van?
Ebből mennyi játékgép?
Óra indul!  :D

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.