Idézet: Zsul - Dátum: 2011. 03. 18. 18:51
IBM Thinkpad az álmom, de már néha elgondolkozok, hogy mi más jöhetne még szóba mert olyan exponenciálisan megy felfelé az ára a teljesítménnyel, hogy hőőő... Használton gondolkoztam, de lehet, hogy egyszerűbb lesz ha újat veszek (hadd ne részletezzem). Ti merre mozdulnátok ez alapján? Nyilván a fent leírtakból következik, hogy a teljesítményt kevésbé síratom meg mint a minőséget.
Acer, FuSi, Samu, ilyesmi szóba sem jöhet. Asus-t sem szívesen, bár bevallom, hogy a felsőbb kategóriás cuccait nem nagyon tapogattam még. HP, Dell, Toshiba estetleg? Ti merre indulnátok a helyemben? (árkategórát dikerkt nem írok, mert nem konkrét típus érdekel)

A legtöbb gyártónak van (minimum) 2 termékvonala: egy a home user-eknek és egy az üzleti felhasználóknak. Az első arról szól, hogy r=1 user hazamegy, 1-2 órát emailt olvas, youtube-ot néz, aztán lecsukja és ennyi. Ja, meg néha elviszi valahova, de nem nagyon hurcolja. A business notik pedig arra vannak tervezve, hogy napi 8-10, akár 10+ órát működjenek 3 évig stabilan, és lehetőség szerint könnyűek és strapabíróak legyenek. Ez utóbbi kategória az árán is meglátszik, Dell Latitude, IBM Thinkpad T, stb. Aztán vannak még speciális cuccok, mint Panasonic Toughbook, de ezt most hagyjuk.
Notebook vásárlásnál szerintem a legfontosabb a garancia, ugyanis ha gariidőn túl elromlik valami a RAM/HDD/CPU témán kívül, az gazdasági totálkár. Ezen kívül még (nekem) nagyon fontos a billentyűzetkiosztás, nekem a kurzor gombok és az insert/del/home/end/pgup/pgdown hatos ugyanúgy legyen, mint egy "normális" billentyűzeten.
Aztán el kell még dönteni, hogy a hordozhatóság/használhatóság skálán mit választasz, nekem a 13,3-14,1 az ideális kompromisszum, ha többet hurcolnám lehet lemennék 12-re, ha kevesebbet akkor meg fel 15 körülre.
Egyébként én a Fusi-t se írnám le, a fusinak azért van ilyen híre, mert mindenhol a legolcsóbb fusi volt a legolcsóbb, aztán azt vették mindenhol, persze, hogy ilyen volumenben és ilyen minőségben hullottak, mint a legyek.
Nekem Dell Latitude van, annó 2007-ben nagyon olcsón jutottam hozzá, máig nem találtam meg azt, amire lecserélném.