HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#2701 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 20. 16:53

Üzenet megtekintéseIdézet: bero - Dátum: 2011. 05. 14. 18:39

nagyon köszönöm, elgondolkodtató amit írtál.
akkor elviszi az itthoni gépet, enyém lesz akkor a noti. általános itthoni alkalmazásra használható ez a DELL?
vagy TE mit javasolnál ?
még egyer köszönöm a válaszod

Bocs a késésért, rég olvastam a topic-ot.
Tehát röviden: alkalmas, de nem biztos, hogy ezt venném.

Idézek magamtól

Idézet

Minden komolyabb gyártónak (HP, Dell, IBM, vagymi már Lenovo) van üzleti és otthoni nótája. Az otthoni (Inspiron) nem kemény nyúzásra van, hanem olyan felhasználásra, hogy a user hazamegy, otthon felnyitja, fészbúkozik kicsit, megnéz valamit tecsőn, aztán lecsukja, napi pár óra használat. Az üzleti (Latitude) pedig arra, hogy hurcolják (könnyű és masszív magnézium váz), állandóan nyitogatják, megy napi 10-12 órát, dokkolható, optika helyére tehetsz vinyót vagy akkut, ilyesmi, cserébe nem fényes a kijelzője és nincs rajta SD foglalat és webcam :)

és

Idézet

Notebook vásárlásnál szerintem a legfontosabb a garancia, ugyanis ha gariidőn túl elromlik valami a RAM/HDD/CPU témán kívül, az gazdasági totálkár. Ezen kívül még (nekem) nagyon fontos a billentyűzetkiosztás, nekem a kurzor gombok és az insert/del/home/end/pgup/pgdown hatos ugyanúgy legyen, mint egy "normális" billentyűzeten.
Aztán el kell még dönteni, hogy a hordozhatóság/használhatóság skálán mit választasz, nekem a 13,3-14,1 az ideális kompromisszum, ha többet hurcolnám lehet lemennék 12-re, ha kevesebbet akkor meg fel 15 körülre.

Konkrétan a kérdésedre: ha nem lesz (akár lakáson belül is) hurcolva, akkor lehet, hogy desktop gép olcsóbb lenne, ha komolyabban játszani is akarsz vele, akkor sokkal. Ha pedig sokat hurcolod, ahhoz a 15-ös túl nagy.

Vagy akár használt noti, az általad írt dell-t 160 körül látom, ennek a feléért veszel használt (de megfelelő) notit, üzleti kategóriást (Thinkpad T, dell Latitude), aztán ha az egyik el is dobja magát vehetsz egy másikat, de ha szerencséd van, akkor féláron megúsztad. Vagy vehetsz kiállított példányt, jellemzően HP-ból szokott lenni. 120 körül láttam pl. Dell Vostro-t, azt is érdemes megfontolni, kb. ugyanez a konfig.

Szerkesztette: xclusiv 2011. 05. 20. 16:54 -kor

#2702 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 20. 17:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2011. 05. 19. 18:44

Sziasztok!

Én is laptopvásárlás előtt állok és szeretném a segítségeteket kérni, hogy mire lenne érdemes odafigyelni. Kb. 250k lenne a max keret. Elvárások: i5 proc, 4 gb ram, jó nagy hdd. Nem lenne hátrány, hogyha ilyen lazább játékokat mint a World of tanks, neadj isten total war, azért vinne normálisan. Igazából az se lenne hátrány, ha nem lenne böszme nagy, mert alkalmanként magammal vinném erre arra. Így a 17 colos cuccok kiestek.

Amiket eddig néztem és talán jók lehetnének:
ASUS U41SV-WX021X
Lenovo Ideapad Y560A
Dell Vostrao 3350

Kérem a véleményetek a gépekről, illetve valamilyen alternatív megoldást is szívesen vennék. :) Márka preferenciám nem nagyon van, mert még sosem volt notebookom. Mondjuk Sonyt biztosan nem vennék.

Szia,

ASUS-ban intel vga van, nem ajánlom játékra (bár nem tudom, hogy ez a tankos mennyire öli a vga-t), tehát ez kiesik. (Játékra egyébként se javaslok notit.)
A másik kettő közül a vostro olcsóbb és 2 év helyett 3 év garral van, tehát az nyert. VGA-hoz hülye vagyok, azt nem tudom összehasonlítani, de a gar. a legfontosabb (lásd. előző hsz-em).

#2703 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 20. 17:38

Grafikus vezérlőre ezt írja az ASUS-ra: "NVIDIA® GeForce® GT 540M / 1024MB DDR3 VRAM"

Akkor ez nem igaz? :unsure:

#2704 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 23. 21:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2011. 05. 19. 18:44

Sziasztok!

Én is laptopvásárlás előtt állok és szeretném a segítségeteket kérni, hogy mire lenne érdemes odafigyelni. Kb. 250k lenne a max keret. Elvárások: i5 proc, 4 gb ram, jó nagy hdd. Nem lenne hátrány, hogyha ilyen lazább játékokat mint a World of tanks, neadj isten total war, azért vinne normálisan. Igazából az se lenne hátrány, ha nem lenne böszme nagy, mert alkalmanként magammal vinném erre arra. Így a 17 colos cuccok kiestek.

Amiket eddig néztem és talán jók lehetnének:
ASUS U41SV-WX021X
Lenovo Ideapad Y560A
Dell Vostrao 3350

Kérem a véleményetek a gépekről, illetve valamilyen alternatív megoldást is szívesen vennék. :) Márka preferenciám nem nagyon van, mert még sosem volt notebookom. Mondjuk Sonyt biztosan nem vennék.

Nagyon úgy néz ki, hogy a Lenovo lesz a befutó. Ma megszemléztem egyet a Saturnba, viszont 10.000,- forinttal olcsóbb ott mint a notebook.hu-n. Reális ekkora különbség, vagy a Saturnban kiszedhetnek belőle valamit (kisebb aksi vagy ilyesmi). Csak mert nem sok jót olvastam ezekről a nagy áruházakról (Media markt, saturn) már ami a notebook piacot jelenti. Aztán lehet, hogy csak kamu az egész...

#2705 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 24. 11:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2011. 05. 20. 18:38

Grafikus vezérlőre ezt írja az ASUS-ra: "NVIDIA® GeForce® GT 540M / 1024MB DDR3 VRAM"

Akkor ez nem igaz? :unsure:

De, benéztem, bocs. Én fasz a chipset-et néztem. Viszont a 2 év gar vs. 3 év gar téma miatt nem azt venném

#2706 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 24. 11:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2011. 05. 23. 22:24

Nagyon úgy néz ki, hogy a Lenovo lesz a befutó. Ma megszemléztem egyet a Saturnba, viszont 10.000,- forinttal olcsóbb ott mint a notebook.hu-n. Reális ekkora különbség, vagy a Saturnban kiszedhetnek belőle valamit (kisebb aksi vagy ilyesmi). Csak mert nem sok jót olvastam ezekről a nagy áruházakról (Media markt, saturn) már ami a notebook piacot jelenti. Aztán lehet, hogy csak kamu az egész...

Akksit nem hiszem, de lehet más a vga, ram, cpu, hdd, kijelző, vagy akár a garancia is!
A nagy áruházak volumenben rendelnek, ezért olcsóbb árat is kialkudhatnak, mint a kisebbek (pl. notebook.hu), főleg ha nem csak itthon, hanem mondjuk egy európai akciót tartanak.
De a gar miatt én inkább a vostro-t venném.

#2707 Felhasználó inaktív   bero 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 25. 18:52

tisztelt xclusiv
egy kicsit még igénybe venném türelmét, az említett Dell Vostro-t, ("azt is érdemes megfontolni, kb. ugyanez a konfig") melyik lenne az a tipus
köszönöm

Szerkesztette: bero 2011. 05. 25. 18:52 -kor

#2708 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 26. 08:40

Üzenet megtekintéseIdézet: bero - Dátum: 2011. 05. 25. 19:52

tisztelt xclusiv
egy kicsit még igénybe venném türelmét, az említett Dell Vostro-t, ("azt is érdemes megfontolni, kb. ugyanez a konfig") melyik lenne az a tipus
köszönöm

Warton 2011. 05. 19. 18:44-es hsz-ában linkelt 3 konfigot, 1 asus, 1 dell és 1 lenovo. Mindegyik diszkrét vga-s, szóval ha valaki nem játszik akkor ez fölösleges kiadás, nekem bőven elég az integrált vga. Én notinál elsősorban a minél hosszabb garanciát preferálom, mert ha gariidőn kívül alaplap meghibásodik valami a ram/vga/cpu/hdd témán kívül, akkor az kb. gazdasági totálkár, többe kerül javíttatni, mint amit ér.

szerk.: benéztem :)
Szóval a dell-nek régen volt az otthoni inspiron és az üzleti latitude termékvonala, aztán behozták a vostro-t is. Szerintem ez a kettő közé van valahova pozícionálva, de annyira nem vagyok képben. Ha ár/szolgáltatás+minőség arányban az a nyerő, akkor azt is érdemes megnézni.

Szerkesztette: xclusiv 2011. 05. 26. 08:48 -kor

#2709 Felhasználó inaktív   tamás72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 27. 17:32

Ha Dell n5110 laptopot akarok venni és ebbe Kingston SSD-t rakatni akkor melyik pesti vagy székesfehérvári boltnak van ebben nagyobb gyakorlata? Nem olyan boltban akarok vásárolni akik soha nem csináltak ilyet.

#2710 Felhasználó inaktív   andrewzjee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Elküldve: 2011. 05. 28. 16:03

Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy melyik notebook jobb játékra ?

Asus N53SV-SX268V (Intel Core i5-2410M (2.3GHz) ; 4GB DDR3 1333 MHz ; 15.6" HD (1366x768) 16:9 , LED ; NVIDIA GeForce GT 540M, 1GB DDR3 ; 640GB, 5400rpm ; Windows 7 home premium ) Ez 187 000 ft lenne .
Kép:
Kép

Vagy

Pavilion dv6-3260ec ROSSIGNOL ( Intel Core™ i5-480M ; 4 GB DDR3 ; 500 GB SATA 7200rpm ; 15.6" HD (1366x768) 16:9 ; HD6550M ) Ez pedig 205 000 ft lenne .

Kép:
Kép

Kérlek a laptop nem játékra való és ehhez hasonló válaszokat mellőzzétek , köszönöm szépen előre is segítséget !

#2711 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 05. 28. 16:12

Üzenet megtekintéseIdézet: tamás72 - Dátum: 2011. 05. 27. 18:32

Ha Dell n5110 laptopot akarok venni és ebbe Kingston SSD-t rakatni akkor melyik pesti vagy székesfehérvári boltnak van ebben nagyobb gyakorlata? Nem olyan boltban akarok vásárolni akik soha nem csináltak ilyet.

Berakják a vinyó helyére, aztán kész. Fehérváron pld. ott a Demiko, láttak azok cifrább dolgokat is, mint egy ilyen alap művelet.
Make love not Wor.

#2712 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 28. 22:06

Üzenet megtekintéseIdézet: tamás72 - Dátum: 2011. 05. 27. 18:32

Service manual szerint nem egyszerű cserélni, legalábbis tapasztalat nélkül. Én megkérdezném, hogy a boltban cserélik-e úgy, hogy a gar megmarad, és ha igen akkor adnak-e erről papírt. Én nem paráznék tőle, de én egy óra alatt szétszedem, kipucolom és összerakom a notimat, kezdőknek elég parás lehet :)
A gar a legfontosabb notinál, szóval ha nem vállalják vagy bukhatod a gart, akkor inkább pöcsétes szervízben cseréltesd ki, vagy ha az sincs, akkor keress inkább ssd-s konfigot.

#2713 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 28. 22:15

Üzenet megtekintéseIdézet: andrewzjee - Dátum: 2011. 05. 28. 17:03

Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy melyik notebook jobb játékra ?

...

Kérlek a laptop nem játékra való és ehhez hasonló válaszokat mellőzzétek , köszönöm szépen előre is segítséget !

Egyrészt ha asztali gépet raknál össze ennyiből tényleg jobban járnál ár/érték arányban. Szerintem egér+bill kombót nehéz megspórolni, és 1366x768 felbontásnál szerintem a külső monitor / tv se kérdés, ezt csak zárójelben.

Másrészt a notinál a legfontosabbat, a gart egyikhez se írtad. 2k körüli kiadásnál baromira nem mindegy, hogyha az alaplapon valami beszarik 13 hónap múlva, akkor van egy gazdasági totálkárod, vagy simán javítja a szervíz ingyér. És hogy 26 hónap múlva is javítja-e garban.

#2714 Felhasználó inaktív   andrewzjee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Elküldve: 2011. 05. 28. 22:47

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 05. 29. 00:15

Egyrészt ha asztali gépet raknál össze ennyiből tényleg jobban járnál ár/érték arányban. Szerintem egér+bill kombót nehéz megspórolni, és 1366x768 felbontásnál szerintem a külső monitor / tv se kérdés, ezt csak zárójelben.

Másrészt a notinál a legfontosabbat, a gart egyikhez se írtad. 2k körüli kiadásnál baromira nem mindegy, hogyha az alaplapon valami beszarik 13 hónap múlva, akkor van egy gazdasági totálkárod, vagy simán javítja a szervíz ingyér. És hogy 26 hónap múlva is javítja-e garban.

Mindkettőre 2 év gar van , ezek szerint melyiket ajánlanád ?

#2715 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 31. 17:49

Üzenet megtekintéseIdézet: andrewzjee - Dátum: 2011. 05. 28. 23:47

Mindkettőre 2 év gar van , ezek szerint melyiket ajánlanád ?

Akkor passz :)
VGA-hoz hülye vagyok, cpu-ban nagy különbség nem lehet, a HDD-nél egyértelműen jobb a 7200-as, de sarki nem olcsó kiskerben 17k egy 500-as scorpio black, szóval ekkora árkülönbséget nem indokol.

#2716 Felhasználó inaktív   mithology 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 17:54

Sziasztok!
Én is, mint gondolom itt mindenki laptopot szeretnék venni. A keretem max 150 ezer. Olyan laptopot szeretnék, amin lehet egyaránt dolgozni és a nemrég kiadott játékok is futnak rajta normál minőségben (1024x768-1280x800). Sok laptopot megnéztem, és van is pár jelöltem - http://nkx.hu/index.php?productID=1942 - pl. ez itt, de sokan mondják, hogy az ATI VGA-k nem valók játékhoz. Nektek mi a véleményetek?

Előre is köszi

Mithology

#2717 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 20:19

Ez az ATI nem való játékra egyszerűen hülyeség. Az én laptopomban is ATI (5730) van és simán vitt eddig mindent, amit elédobtam. GTA4, CoD: BO stb.

#2718 Felhasználó inaktív   mithology 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 09. 12:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2011. 06. 08. 20:19

Ez az ATI nem való játékra egyszerűen hülyeség. Az én laptopomban is ATI (5730) van és simán vitt eddig mindent, amit elédobtam. GTA4, CoD: BO stb.

Akkor ezek szerint normál vagy esetleg magas felbontáson is viszi a gémeket?

#2719 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 09. 19:23

Üzenet megtekintéseIdézet: mithology - Dátum: 2011. 06. 09. 13:28

Akkor ezek szerint normál vagy esetleg magas felbontáson is viszi a gémeket?

Ez attól függ, hogy milyen. Az ATI gyárt sokféle videokártyát, olvagass teszteket.

#2720 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 09. 21:43

Már másodjára futok bele, hogy egy laptopforgalmazó cég, akitől Win7-tel együtt kérik az eszközt, mellécsomagol a gépnek egy átlagos OEM telepítőt. Van a géphez csomagolva Freedos. Jótanács a boltban: majd a netről lehúz mindent a rendszer.
Az első gépnél ez valóban megtörtént.
A másodiknál viszont az eszközkezelő panaszkodik a lan-ra, a wirelessre, és az usb-re.
Tehát keressek egy működő gépet nettel, és húzzam le a szükséges drivereket, írjam ki cd-re, és örüljek...
Ugyanettől a gyártótól a régebbi, Vistás telepítő gépspecifikus volt. Mellécsomagolva gyárilag, gyártói címkével.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »