HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#2731 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 09. 19:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Evil. - Dátum: 2011. 08. 08. 09:59

Sziasztok, az alábbi kérdésben várnék segítséget. Ajánlások alapján vásároltam egy acer 5750g notit, core i3 2310m proci, 4gb mem, és ami a lényeg számpmra gf gt540m vga val. Nos, az eszközkezelőben a vga adaptereknél 2 eszköz van, intel hd grapics family és az említett gt540m. Létezik, hogy csak az integrált vga t használja? ,mert játékok nem valami meggyőző, még erőteljes butitással sem, pedig a tesztek és elmondások alapján simán kellene vinnie. Esetleg valami beállítási gond lenne?

Optimus működik rendesen? Teszteld le:

http://forums.laptop...in-users-hands/

Idézet

[Az Acer 5750g sorozatban] két grafikus chip található, amelyek közt a rendszer dinamikusan válthat, hála az Nvidia Optimus-nak. Az Intel saját Sandy Bridge chipsetes új integrált vezérlője tökéletesen elegendő videózásra, webböngészésre, illetve irodai munkára, míg az egy gigabájtnyi dedikált memóriával rendelkező Nvidia GeForce GT520M képviselné a teljesítmény opciót.

http://www.technet.h...enszalas_utoiz/
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2732 Felhasználó inaktív   MrRage 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Elküldve: 2011. 08. 13. 14:01

Hali,
Kb. 130k-ig kéne laptop. Ezt néztem ki sok nézelődés után:
http://ipon.hu/websh..._xx796ea/169780
Néha szeretnék játszani is, pl. Portal 2, Starcraft 2 - akár lowon is, de inkább tanulmányokhoz kell, Word és társai.
Én a prociját kicsit gyengének tartom a notebookcheck.net alapján, de nem tudom, a valóságban ez mennyire észrevehető... Esetleg tudtok ajánlani más lapit ilyen ár környékén? Még nézegettem a Fujitsu A szériát, de ez többet tud.

Augusztus végén venném amúgy, nem tudjátok esetleg, hogy nagyobb változás várható-e addig árak környékén? Pl. úgy vettem észre, hogy elég gyorsan eltűnnek egyes notik, és már nem is kaphatók pár hónappal később...

#2733 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 15. 17:29

Üzenet megtekintéseIdézet: MrRage - Dátum: 2011. 08. 13. 15:01

Hali,
Kb. 130k-ig kéne laptop. Ezt néztem ki sok nézelődés után:
http://ipon.hu/websh..._xx796ea/169780
Néha szeretnék játszani is, pl. Portal 2, Starcraft 2 - akár lowon is, de inkább tanulmányokhoz kell, Word és társai.

Nemjó, mert ha hozzászámolod a vindóz árát akkor csúful kifutsz a 130-ból...

#2734 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 10:57

Sziasztok!
Erről van valakinek véleménye? Megköszönném.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#2735 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 14:33

Üzenet megtekintéseIdézet: *Pangea* - Dátum: 2011. 08. 22. 11:57

Sziasztok!
Erről van valakinek véleménye? Megköszönném.

A kijelző felbontása hitvány, vindóz nincs hozzá, de egyébként a 3 év gar a lényeg, az megvan.

Inspiron-t magamnak nem vennék, nem azért mert az inspiron szar, hanem mert az egész kategória szar, legalábbis az én szempontjaim szerint az. Én napi 8+ órát használom, hozom-viszem, ütöm-vágom, szóval ha valaki tényleg hajtani akarja akkor én jó szívvel csak lebeszélni tudom a lowcost (százötvenér) notikról és rábeszélni egy - akár használt - üzleti kategóriás gépre.

Ha arra akarok használni, hogy meló után hazamész, fészbúkolsz-jutúbolsz 1-2 órát, esetleg megnézel 1-2 részt a kedvenc sorozatodból, arra megfelel ez a kategória is.

Szerkesztette: xclusiv 2011. 08. 22. 14:34 -kor

#2736 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 15:04

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 08. 22. 15:33

A kijelző felbontása hitvány, vindóz nincs hozzá, de egyébként a 3 év gar a lényeg, az megvan.

Inspiron-t magamnak nem vennék, nem azért mert az inspiron szar, hanem mert az egész kategória szar, legalábbis az én szempontjaim szerint az. Én napi 8+ órát használom, hozom-viszem, ütöm-vágom, szóval ha valaki tényleg hajtani akarja akkor én jó szívvel csak lebeszélni tudom a lowcost (százötvenér) notikról és rábeszélni egy - akár használt - üzleti kategóriás gépre.

Köszi!
A kijelző felbontásával mi a gond? Mert 200k fölötti gépeknél is ezt látom...

#2737 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 15:22

Vagy még inkább esetleg erről egy vélemény. Tudom, inspiron ez is, de most is az van, több, mint 3 éve. Csak kicserélném egy erősebbre. A windows meg egyáltalán nem feltétel.

#2738 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 18:18

Ez lenne az utolsó kérdésem.

#2739 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 08. 22. 20:41

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 08. 22. 15:33

nem azért mert az inspiron szar, hanem mert az egész kategória szar, legalábbis az én szempontjaim szerint az. Én napi 8+ órát használom, hozom-viszem, ütöm-vágom

Nálunk bírja. Nem bántani. Napi használat desktopnak 10-14 óra, vagy éppen utazós kölcsöncucc, van mikor 2 hétig elfekvőben ápolom, aztán hurcolják, letolja a napi 8 órát 3 külön embernél, majd átadja a következő műszaknak.
Make love not Wor.

#2740 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 21:23

Ezaz Jahno, Te vagy az én emberem! Én is inspiron vásárlásán töröm a fejem (olcsón gyors... ez van, meg kell húzni valahol a határt). Sokat hallottam róla, hogy nagyon melegedik és ezt nemigazán bírja. Mennyire kell ezeket a félelmeket komolyan venni? Napi 2-4 órát használnám, hétvégente mondjuk 3-6, és valszleg a proci és/vagy vga maxon pörögne ilyenkor. Ez még belefér a használatukba, vagy tegyek le róla? Sajna 200ezer huf alatt nemigen van másik olyan laptop, amik számításba jöhetnének nálam.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2741 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 21:53

Üzenet megtekintéseIdézet: *Pangea* - Dátum: 2011. 08. 22. 19:18

Ez lenne az utolsó kérdésem.

Szerintem ez az i3-as már lassabb mint a Phenom II Quad-Core, de ami azért kicsit vicces, hogy egy ilyen gépbe nem fért bele (egyikbe se) egy Gigabit LAN...

#2742 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 21:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 08. 22. 22:23

Én is inspiron vásárlásán töröm a fejem (olcsón gyors... ez van, meg kell húzni valahol a határt

Napi 2-4 órát használnám, hétvégente mondjuk 3-6, és valszleg a proci és/vagy vga maxon pörögne ilyenkor.

Attól függ kell-e proci meg VGA, de szerintem Toshiba. Évek óta veszek a családnak, egyszer letettem a Dell/Toshiba melletti vonalat, azóta nincs gondom. Intel integra VGA, i3, 3-4 guga RAM, 320 vinyó, 3 év gari, oszt kb. bruttó 150ezer. Laza gép, megy rajt a farm, de az újabb touchpad elég lófasz :-/
Make love not Wor.

#2743 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 21:59

Kellene. Egy-két hónapon belül kéne vegyek valami noteszt, 200-250 rugós max kerettel. Legalább egy I5-ös proci kell bele és dedikált vga, ami csak és kizárólag nvidia lehet. (ati alá nincs megcsinálva a progi ami kell, nem az, hogy nem fut jól, hanem el se hajlandó indulni, semmiféle atin se, míg a csumpi nvidia 9600GT-n is vígan elmegy.)

A memó kényes kérdés... 16 kéne, de laptopban ilyen kategóriában arról lemondhatok. Benti melóhelyi gépben 24 giga van, és bezony vannak olyan munkafolyamatok, amit nem tudok lokál gépen megcsinálni mert kifogy a 24 gigából. Otthon persze nem ipari környezetben melóznék, csak úgy kicsibe... de a 8 giga a nagyon minimum.

Tudom, ingyé cserebogarat dolog áll fenn nálam.:D

#2744 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 22:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 08. 22. 22:59

Kellene. Egy-két hónapon belül kéne vegyek valami noteszt, 200-250 rugós max kerettel. Legalább egy I5-ös proci kell bele és dedikált vga, ami csak és kizárólag nvidia lehet. (ati alá nincs megcsinálva a progi ami kell, nem az, hogy nem fut jól, hanem el se hajlandó indulni, semmiféle atin se, míg a csumpi nvidia 9600GT-n is vígan elmegy.)

A memó kényes kérdés... 16 kéne, de laptopban ilyen kategóriában arról lemondhatok. Benti melóhelyi gépben 24 giga van, és bezony vannak olyan munkafolyamatok, amit nem tudok lokál gépen megcsinálni mert kifogy a 24 gigából. Otthon persze nem ipari környezetben melóznék, csak úgy kicsibe... de a 8 giga a nagyon minimum.

Tudom, ingyé cserebogarat dolog áll fenn nálam.:D

Ilyen gépet nehéz lesz találni. Leszűrtem neked a 8 GB RAM, Nvidia, Core i5, max. 250e kategóriát, hát... szinte mind ami van Atis, vagy Intel HD. De azért van egy pár, Mekkora kijelző kell?

Tessék, az optimális választás, mely mindennek megfelel :) Sőt, a proci jobb is. Úgyhogy kész is. :)
http://www.bluechip....6-#specifikacio

Ugyanez kb. Asusban, de már 255 ezer
http://www.bluechip....6-#specifikacio

A döntés a tiéd :) Én valószínűleg az MSI-t venném, mert több USB-je van (3.0 ból is) és kicsit könnyebb is és kicsit vékonyabb. Az Asus se rossz persze (hardverileg szinte azonos), talán nagyobb név, meg adnak hozzá táskát is, viszont kicsit drágább. Garancia meg ugyanaz.
16 Gigás Nvidiás gépek 400 alatt nincsenek.

Szerkesztette: Kory 2011. 08. 22. 22:20 -kor

#2745 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 22:24

(ati alá nincs megcsinálva a progi ami kell, nem az, hogy nem fut jól, hanem el se hajlandó indulni, semmiféle atin se, míg a csumpi nvidia 9600GT-n is vígan elmegy.)

Csókolom, csak nem valami videó/render cucc? Ezek a hülyék itt nem értik, hogy egyszerű rendereléshez miért mondom az NVidiát. Főleg ha a proggi doksijában is az van, support intel chipert, NVidia VGA. Oszt akkó?
Make love not Wor.

#2746 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 22:28

Thx Kory, ez igen szimpatikusnak hat.:) A kijelző annyira nem fontos. Nagy valószínűséggel úgyis lenne egy külső kijelző mellé.

Jahno, de, beletrafáltál.:) Intel plusz nvidia kombo. Sajna ez van a piacon, minden mas eletkeptelen.

#2747 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 22:34

Kellene. Egy-két hónapon belül kéne vegyek valami noteszt, 200-250 rugós max kerettel.

Benti melóhelyi gépben 24 giga van, és bezony vannak olyan munkafolyamatok, amit nem tudok lokál gépen megcsinálni mert kifogy a 24 gigából. Otthon persze nem ipari környezetben melóznék, csak úgy kicsibe... de a 8 giga a nagyon minimum.

He! Ne akard, hogy elküldjelek a faszba. Laptopban 8 meg 24 giga? Nincs annyi slot, vagy drága. Esetleg kis barebone gép, az is annyi, mint a laptop. Nekem kocsi megbírja, monitorral együtt.
Make love not Wor.

#2748 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 22:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 08. 22. 23:28

Intel plusz nvidia kombo. Sajna ez van a piacon, minden mas eletkeptelen.

Bár volt ilyen flottám vagy 600 géppel, oszt hullott, akkor anyáztam a Dellt. Itt fórumon összekurvanyáztam valakivel, mert a Dell szar, Ő meg mondta, hogy mert az jó. Most 4 éve együtt melózunk és Dellesek vagyunk :-D Mindenki hibázhat, de nem rég jöttem rá, modellen belül enyém NVidia volt, övé Intel integra. Ott szerintem nem bírt valami melegedést, vagy fasztudja. Azóta nem volt ilyen malőr, de legalább support azt is helyszínen cserélte.
Make love not Wor.

#2749 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 23:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 08. 22. 23:34

He! Ne akard, hogy elküldjelek a faszba. Laptopban 8 meg 24 giga? Nincs annyi slot, vagy drága. Esetleg kis barebone gép, az is annyi, mint a laptop. Nekem kocsi megbírja, monitorral együtt.

Ha annyira hülye és elborult lennék mint melótársam, akkor vennék egy Dell Precisiont. Asszem abba 16 giga belefér. De Kory is ajánlott laptopot 8 gigával. És a 8 giga nekem már tényleg baromira nagy kompromisszum. Barabone gép nem játszik, mert néha azért hordozni szeretném, kitudnám használni, hogy laptopom van. Az izmos meló mellett néha bejátszana az ágyból filmnézés meg ilyenek.:) De pl az az MSI amit Kory ajánlott specifikációk alapján tök szimpatikusnak tűnik. Csak az a lényeg, hogy olyan legyen ami bírja is a terhelést. Persze értem én, hogy pénzt meg gyak nem szánok rá.:D

ui, a 24 gigát az asztali gépemre értettem ami egy HP Z800. Előtte Z400 volt, és hát elég durván minőségi ugrás volt.:D

Szerkesztette: Boba 2011. 08. 22. 23:14 -kor

#2750 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 23:44

Üzenet megtekintéseIdézet: *Pangea* - Dátum: 2011. 08. 22. 16:04

Köszi!
A kijelző felbontásával mi a gond? Mert 200k fölötti gépeknél is ezt látom...

15,6-os kijelzőn 768 sor? Elég karcsú...
14-es notikat lehet kapni 9xx soros felbontással, az én 14,1-es notim legcsumpibb kijelzője 800 soros. Kevés az, nagyon, legalábbis nekem...

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.