HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#281 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 24. 08:46

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 9:45

a fentiekre egy 600MHz-es p3-as is megfelelo, tehat ez is jo lesz. amugy az Asus EeePC-je is jo valasztas lehet ebben a kategoriaban (ha kicsi a mostani kepernyoje napokon belul megjelenik a 9"-es). esetleg meg az Everex gepe. de a kerdesed helye az ultrahordozhato notebookok topicjaban van! ott egyebkent nemreg valaki osszegyujtotte az osszes varianst..

Thnx nem vettem észre hogy van ilyen totyik, meg is nézem rögvest...
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#282 Felhasználó inaktív   manguszta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 09:29

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy mit jelent bizonyos notebookoknál az, hogy 2 * 512 MB RAM van bennük. Míg máshol 1024-et írnak. Egyszerűen csak annyit, hogy 2 félgigás modul van benne, nem egy egygigás? Vagy másról van szó? Jár-e ez hátránnyal?

Köszönöm.

#283 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 10:04

jar, mert kesobb esetleg nem tudod boviteni! mindenkeppen erdemes rakerdezni a boltban, hogy hogyan is kell ezt ertelmezni.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#284 Felhasználó inaktív   Adamka1999 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 27. 07:38

Sziasztok!

Szerintetetek ez a gép mennyire viszi a Vista-t? Kicsit félek az 1,2 GHz procitól...
http://www.notebooks...510/arlista.htm

#285 Felhasználó inaktív   stevenpapp90 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 12:04

hi!
Notebook vásárlása előtt állok, és lenne pár kérdésem, remélem, tudtok segíteni...
Eddig az Asus és a HP gépeket nézegettem, máshol is ált. ezeket ajánlották... Elsősorban egy megbízható gépre lenne szükségem, ami elsősorban egyetemi tanuláshoz lenne használva, +internet, esetleg néha játszanék...
Melyik márkát ajánljátok?
Mi a különbség a HP Pavilion és a HP Compaq között?
Milyen videókártya kell mondjuk egy NFS Prostreet vagy Cod 4 futtatásához (Ati X2300, Ati Xress 1100, Geforce 8400, Intel x3100 vagy 950)?

A gépre 160e Ft lenne, +/- 20e
Esetleg tudtok ajánlani egy gépet?
Előre is köszönöm!!!

#286 Felhasználó inaktív   Davo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 17:14

Hali!
Notebookot készülök vásárolni és érdekelne a nálam jobban hozzáértők vélemény.
Egy HP-Compaq nc8430-ot néztem ki, Intel Core2 Duo T5600 (1.83 GHz), ATI Mobility Radeon X1600 (256MB) ketyeg benne. Néha játékra is használnám (persze nem Crysis:), ezért igazán fontos a nem tul rossz teljesítmény. max 170000-et tok rászánni, ez még épp benne van.
Válaszotokat előre is köszönöm

#287 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 20:00

Idézet: stevenpapp90 - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 13:04

Milyen videókártya kell mondjuk egy NFS Prostreet vagy Cod 4 futtatásához (Ati X2300, Ati Xress 1100, Geforce 8400, Intel x3100 vagy 950)?

Játékok esetében elfelejtheted az intel grafikus chipeket gyk. egy az egyben.

#288 Felhasználó inaktív   szepi23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 20:13

Hi!
Segítséget szeretnék kérni tőletek, ha lehet gyorsan :).
Jelenleg egy "felbővített" IBM T40-et használok (1,6 Dothan, 1GB, 100GB, jó akku), tulajdonképpen megelégedéssel. A gép mindenre elég, ami kell, két dolog hiányzik nekem, az egyik a DVD író (jelenleg combo van benne) és a BT. Használok USB-s BT-t, de nem az igazi. Majdnem minden nap hordozom a gépet, fontos a súlya és az akkus üzemideje. Örömmel láttam, hogy egy népszerű laptopboltban feltűnt egy FSC Lifebook elérhető áron, 3 év garral. Konkrétan egy s7020-as itt:LINK
Szerintetek megérné megvenni? 5k-ért rakható bele +1G RAM, van BT, DVDRW és új, 3 év garival. Úgy rémlik, hogy az FSC-nek a Lifebook sorozata igen strapabíró :think: . Szerintetek megéri belevágni, vagy nem olyan jó az a gép?

#289 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 03. 21:10

Idézet: szepi23 - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 21:13

Hi!
Segítséget szeretnék kérni tőletek, ha lehet gyorsan :).
Jelenleg egy "felbővített" IBM T40-et használok (1,6 Dothan, 1GB, 100GB, jó akku), tulajdonképpen megelégedéssel. A gép mindenre elég, ami kell, két dolog hiányzik nekem, az egyik a DVD író (jelenleg combo van benne) és a BT. Használok USB-s BT-t, de nem az igazi. Majdnem minden nap hordozom a gépet, fontos a súlya és az akkus üzemideje. Örömmel láttam, hogy egy népszerű laptopboltban feltűnt egy FSC Lifebook elérhető áron, 3 év garral. Konkrétan egy s7020-as itt:LINK
Szerintetek megérné megvenni? 5k-ért rakható bele +1G RAM, van BT, DVDRW és új, 3 év garival. Úgy rémlik, hogy az FSC-nek a Lifebook sorozata igen strapabíró :think: . Szerintetek megéri belevágni, vagy nem olyan jó az a gép?

A 3 év gari miatt ennyi pénzért jó vétel. A technika már kicsit elavult, de végülis ez a gyakorlatban nem fog megmutatkozni egyelőre. Thinkpad masszivitást azért ne várj tőle, csapkodni nem ér. Személyesen nem találkoztam még vele, de állítólag melegedési problémái vannak, ölben nem nagyon használható. A másik, hogy az akkuideje 3-4 óra közé esik felhasználástól függően, az nem túl hosszú.

#290 Felhasználó inaktív   szepi23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 21:18

Idézet: special - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 22:10

A 3 év gari miatt ennyi pénzért jó vétel. A technika már kicsit elavult, de végülis ez a gyakorlatban nem fog megmutatkozni egyelőre. Thinkpad masszivitást azért ne várj tőle, csapkodni nem ér. Személyesen nem találkoztam még vele, de állítólag melegedési problémái vannak, ölben nem nagyon használható. A másik, hogy az akkuideje 3-4 óra közé esik felhasználástól függően, az nem túl hosszú.

Köszi a gyors választ!
Akkor ezek szerint szerencsésebb megtartani a T40-et? Ez a melegedési dolog aggaszt...

#291 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 21:35

Nem, nem ezt akartam mondani, a T40-nél egy lényegesen könnyebb és kecsesebb gép az S7020, csak olvass utána, kérdezz körbe, de a legjobb lenne persze a személyes kipróbálás, bár kétlem, hogy azt engedik.

#292 Felhasználó inaktív   Csalsz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 23:24

Idézet: stevenpapp90 - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 12:04

hi!
Notebook vásárlása előtt állok, és lenne pár kérdésem, remélem, tudtok segíteni...
Eddig az Asus és a HP gépeket nézegettem, máshol is ált. ezeket ajánlották... Elsősorban egy megbízható gépre lenne szükségem, ami elsősorban egyetemi tanuláshoz lenne használva, +internet, esetleg néha játszanék...
Melyik márkát ajánljátok?
Mi a különbség a HP Pavilion és a HP Compaq között?

A gépre 160e Ft lenne, +/- 20e
Esetleg tudtok ajánlani egy gépet?
Előre is köszönöm!!!

Üdv.

A GForce-os verziót ajánlanám. Hp vagy Dell márkák között nézz szét. Ha játékra is szeretnéd használni,  250.000.- Ft körül találsz megfelelőt. A Computer Panoráma decemberi számában volt egy teszt ebben az ár kategoriában.

Üdv.
Csalsz

#293 Felhasználó inaktív   szepi23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 10:04

Idézet: special - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 22:35

Nem, nem ezt akartam mondani, a T40-nél egy lényegesen könnyebb és kecsesebb gép az S7020, csak olvass utána, kérdezz körbe, de a legjobb lenne persze a személyes kipróbálás, bár kétlem, hogy azt engedik.

Köszia a választ!

Nehéz így, hiszen valószínűleg próbálgatni nem lehet, nagyon sok infot nem találtam róla a neten. A melegedést többen említik, bár sokak szerint nem olyan vészes. Többen írják, hogy nagyon csendes. A T40-emben több dolog is zavar. Az egyik a design, de ezen lehet vitatkozni, nem nagyon lényeges. Annál fontosabb, hogy nincs benne BT és DVDRW. Próbáltam több gyári BT-t beletenni, de nem eszi meg a BIOS, a piacon csak T41-T42-ből lévő darabok vannak, amik fizikailag belemennek, de nem ismeri fel saját eszköznek. BIOS hack-el sem mentek. DVDRW nem lene olcsó, ahogy néztem kb. 40k, van külső egységem, de nem szeretem hordozni, mert a gép befér az aktatáskámba, DVDRW-vel már nem. A WLAN-t cseréltem, mert itthon kell a g-s (gyárilag intel 2100 volt benne, ami csak b-s), a gép így már nem engedi ki-be kapcsolni a modult (a gyári vezérlőgombbal, neten a jelenség ismert, megoldás nincs), csak a windowsban lehet letiltani, akkor ugyan a "nem sikerült a csatlakozás..." kezdetű rendkívül idegesítő és gyakori hibaüzenet nincs, de a kártya azért eszi az akkuidőt feleslegesen. A PCMCIA-t nem cserélném le szívesen, mert ilyen 3G modemem van és nem lenne olcsó a csere :).
Amit nagyon szeretek benne az a billentyűzet minősége, a billentyűzet világítás, a robosztus felépítés, az olcsó alkatrészellátás (az akku is), a dedikált hangerőgombok (ez nagyon hiányzik a FUSI-n :( ), az, hogy 3 éve (2 évesen vettem, holnapután lesz 5 éves) hibátlanul teszi a dolgát, (azért nem teljesen, a vinyót cserélni kellett, mert bad sectoros lett és a tapipad egyik gombja is feladta, de a palmrest újonnan, tapipaddal volt 10k és néhány csavar tartja az egészet) pedig napi hordozás a sorsa. Jó a dokkoló, itthon teljes értékű a gép (ezért örülök, hogy a FUSI-hoz is lehet dokkolót rakni).
Arra gondoltam, hogy a T40-et dokkolóval (beépített tápos), tehát marad egy hordozó táp :), két akkuval, ilyen felszereltséggel el lehet adni 80-90k körül, így 60-70e Ft ráfordítással lehet egy kissebb, könnyebb és új garanciális gépem. Csak van egy olyan rossz érzésem, hogy visszasírnám az IBM-et :think: .

Szerkesztette: szepi23 2008. 05. 04. 10:07 -kor

#294 Felhasználó inaktív   stevenpapp90 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 12:15

mi a véleményetek a Hp 6720 és 6820 sorozatokról?

és az Asusokról? Egy másik fórumon azt írták, h az Asusok egyes sorozatai nem jók. Erről hallottatok? Ha igen, melyek ezek?

#295 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 20:14

Ha USA-ból rendelek notit, adnak hozzá EU-s töltőt, vagy vennem kell átalakítót?
Ha nekem kell vennem, mire kell odafigyelnem?
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#296 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 22:18

Idézet: BBalázs - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 21:14

Ha USA-ból rendelek notit, adnak hozzá EU-s töltőt, vagy vennem kell átalakítót?
Ha nekem kell vennem, mire kell odafigyelnem?

nem adnak, miért adnának. az import gépeknél a garancia intézésére kell elsősorban figyelni, az EU-n kívülről rendelteknél pláne, plusz ÁFA-t fogsz fizetni, vagyis az árat szorozd fel 1,2-vel.

#297 Felhasználó inaktív   Nickiy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 18:33

Sziasztok!

A nyáron tervezek notit venni, és szeretném kikérni a véleményeteket. Olvasgattam már a hozzászólásokat, és úgy tűnt, a Lenovokat senki nem bántja... Gondolhatom akkor azt, hogy nincs is nagyon miért?
Nézegettem már magamnak valót (netezésre, filmnézésre, adattárolásra, remélhetőleg egyetemi munkákra, kicsi játékra [főleg Sims :) Semmi komolyabb, atomerőművet igénylő, legújabb, legtutibb, stratégiai vagy akármilyen topjáték!] kellene)
Első pár nekifutásra, meg tőlem okosabbaktól való érdeklődés után ezt gondolnám: http://www.notebook....o_n/lenovo_n200
Nem a legdizájnosabb, de inkább ezerszer ez a kis egyszerű, strapabírónak tűnő legyen, mint a mindenféle színű csilli-villi társai...
Tudom, hogy kevés rá a gar, de azért remélem kibír pár évet!

Aki érez magában lelki erőt, pillantson rá a linkre legyen kedves, aztán pedig ne kíméljen, kérek minden észrevételt!  :)
Köszi előre is :)

#298 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 22:11

a) vegyel hozza garanciakiegeszitest. bizonyara lehet.
b) honnan lesz ra operacios rendszered? hasznalod a free dost, csak linuxozol, vagy netan ugy veled, hogy egyetemistakent hasznalhatod a windowst? mert ez utobbi igaz, de csak upgrade opciokent, igy ahhoz, hogy legalis legyen windows-bol kell minimum egy oem. (mar ha erdekel..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#299 Felhasználó inaktív   Csalsz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 00:41

Idézet: Nickiy - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 18:33

Sziasztok!

A nyáron tervezek notit venni, és szeretném kikérni a véleményeteket. Olvasgattam már a hozzászólásokat, és úgy tűnt, a Lenovokat senki nem bántja... Gondolhatom akkor azt, hogy nincs is nagyon miért?
Nézegettem már magamnak valót (netezésre, filmnézésre, adattárolásra, remélhetőleg egyetemi munkákra, kicsi játékra [főleg Sims :) Semmi komolyabb, atomerőművet igénylő, legújabb, legtutibb, stratégiai vagy akármilyen topjáték!] kellene)
Első pár nekifutásra, meg tőlem okosabbaktól való érdeklődés után ezt gondolnám: http://www.notebook....o_n/lenovo_n200
Nem a legdizájnosabb, de inkább ezerszer ez a kis egyszerű, strapabírónak tűnő legyen, mint a mindenféle színű csilli-villi társai...
Tudom, hogy kevés rá a gar, de azért remélem kibír pár évet!

Aki érez magában lelki erőt, pillantson rá a linkre legyen kedves, aztán pedig ne kíméljen, kérek minden észrevételt!  :)
Köszi előre is :)

Üdv.

Sims kivételével mindre alkalmas. Gyakorlati tapasztalataim szerint a Sims-hez sem árt egy jobb gép. Főleg ha kiegészítőket is használsz.

Üdv.

Csalsz

#300 Felhasználó inaktív   Nickiy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 17:20

Az oprendszert megoldom, az a legkevesebb...
Magához a géphez van vmi okosságotok? Gyenge az akksi, tapasztalat, hogy nem bírja sokáig maga a gép, rosszak a mozgatható részek, béna a chipset vagy akármi... Ilyenekre lennék kiváncsi!
Kösz azért az eddigi válaszokat  :)

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.