HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#301 Felhasználó inaktív   Adamka1999 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 07. 19:30

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 22:11

b) honnan lesz ra operacios rendszered? hasznalod a free dost, csak linuxozol, vagy netan ugy veled, hogy egyetemistakent hasznalhatod a windowst? mert ez utobbi igaz, de csak upgrade opciokent, igy ahhoz, hogy legalis legyen windows-bol kell minimum egy oem. (mar ha erdekel..)

Szerintem nem igaz amit mondasz, mert nekem is van még mindig, és még mindig legálisan használom, nem tudom honnan veszed még mindig, hogy nem legális amit kapunk...

#302 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 07. 22:27

mar hogy ne lenne legalis? legalis windows update, ami megkoveteli az update alapot. nem ertem, mi ebben a kerdes?

amugy meg:
http://www.tisztaszoftver.hu/index2479.htm...frissitesi_alap
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#303 Felhasználó inaktív   Adamka1999 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 06:50

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 22:27

mar hogy ne lenne legalis? legalis windows update, ami megkoveteli az update alapot. nem ertem, mi ebben a kerdes?

amugy meg:
http://www.tisztaszoftver.hu/index2479.htm...frissitesi_alap

Szerintem, ha tényleg kéne alá egy alap winfos akkor ezt nem dugnák el... Meg egyébként is új hardver vásárlása esetén, amit te belinkeltél...

A telepítőkészletben teljes Windows van?

Igen, a Campusban elérhető összes telepítőkészlet technikailag teljes Windows telepítőt tartalmaz.

#304 Felhasználó inaktív   Adamka1999 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 06:51

Ja, és én 3 éve így használom, és még nem csöngettek...:D

#305 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 07:20

senki sem mondta, hogy csongetnek-e. a kerdes a legalitas.
a telepiton persze, hogy teljes telepito van, mert eleg nehezkes lenne mondjuk win95-re a vistat upgrade-kent telepiteni. ez license kerdes, nem telepito kerdese. amugy meg nezd meg, mik vannak felsorolva, hogy mi van benne! ott latod az upgrade kifejezest minden windows mellett..

hogy miert dugtak el? en honnan tudjam? ne tolem kerdezd! vitazni meg tok felesleges rajta. igy van, oszt kesz. kerdezted, hogy honnan vettem, en belinkeltem Neked a legbiztosabb forrast, ahol pont erre a kerdesre valaszolnak. mit szeretnel meg? pöcsétes papírt magától Bill Gates-től??

szoval hagyjuk abba, ez a kerdes vitara sem erdemes.
a forum ma:

#306 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 10:03

Idézet: Nickiy - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 19:33

Sziasztok!

A nyáron tervezek notit venni, és szeretném kikérni a véleményeteket. Olvasgattam már a hozzászólásokat, és úgy tűnt, a Lenovokat senki nem bántja... Gondolhatom akkor azt, hogy nincs is nagyon miért?
Nézegettem már magamnak valót (netezésre, filmnézésre, adattárolásra, remélhetőleg egyetemi munkákra, kicsi játékra [főleg Sims :) Semmi komolyabb, atomerőművet igénylő, legújabb, legtutibb, stratégiai vagy akármilyen topjáték!] kellene)
Első pár nekifutásra, meg tőlem okosabbaktól való érdeklődés után ezt gondolnám: http://www.notebook....o_n/lenovo_n200
Nem a legdizájnosabb, de inkább ezerszer ez a kis egyszerű, strapabírónak tűnő legyen, mint a mindenféle színű csilli-villi társai...
Tudom, hogy kevés rá a gar, de azért remélem kibír pár évet!

Szia!

Szerintem nem rossz a gép, de az tény, hogy talán a leggyengébb része a grafikus rendszer, tekintve hogy játékra is használják. Jobb lenne valamilyen Radeon, ill. GeForce grafikus magú gépet keresni, az intel inkább 3D lassító  ;)
Mondjuk az "ezt a márkát nem bántjuk"-hozzáállás inkább az R, T, X szériák tapasztalatai alapján született.
A külső ízlés kérdése, nekem tetszik ez az indusztriális külső, ezerszer ez mint valami "színezett ezüst tojás" mondjuk nekem is Lenovo-m van úgyhogy elfogult vagyok  :rolleyes:

Bogdan
Te dobtad fel a oprendszer-labdát...  :respect:

Amúgy szerintem az illetőnek, meg úgy ált. az átlag leendő gépvásárlónak nem az a legnagyobb gondja, hogy milyen oprendszer fog futni a vason, ill. mennyiért...

#307 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 10:52

persze, hogy en dobtam fel. felhivtam ra a figyelmet, hogy a freedos nem biztosit upgrade alapot
a Campus License-ben kapott windows-okhoz. mi lett volna ezzel a baj?
a vita ott kezdodott, hogy igaz-e az allitas.
(hogy kinek mennyire erdekes dontse el maga. az csak nem baj, ha felhivjak ra a figyelmet? meg mindig jobb, mint utolag ertesulni rola, mert hatha ez fontos az illetonek..)
a forum ma:

#308 Felhasználó inaktív   taqi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 10. 14:08

Gyerekek ha komoly gépet akartok jó áron akkor ezt nézzétek meg. 
DV9500
én árulom és nekem is ilyen gépem van. nagyon súlyos pedig csak 3,5 kiló :) de az ára meg 2 kiló...
2 vinyó, geforce 8400 gs video, turion x2-64 TL60 proci /2,0ghz/ 2 giga ram, 17-es lcd, hdmi kimenet stb... még  ja és még annyi: lehet vele nyomni a crysis-t...

#309 Felhasználó inaktív   Witya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 10. 23:19

Sziasztok!

Az alábbi két készülék között vívódom:

MSI Megabox GX700

illetve:

ASUS A7SN

Az utóbbi előnye az erősebb proci (T9300) és az újabb videokártya (Nvidia 9500M), az utóbbié a WSXGA felbontás. TOvábbi szempont az ASUS mellett, hogy van már belőle itthon egy subnoti, ami teljesen korrektül működik, az MSI mellett viszont az szól, hogy olcsóbb, ráadásul lelőhelyében, a Pixmaniában teljesen megbízom. Szempont volna még a Windows nyelvi verziója: az ASUS esetében állítólag első bekapcsoláskor el lehet dönteni, hogy angolul vagy más nyelven - adott esetben franciául - működjön a továbbiakban, az MSI esetében nem tudom, van-e ilyen opció.

"Mondd, te kit választanál?"

A "mindkét márka kuka" jellegű véleményekre se sértődöm meg, de kifejtésük előtt, érdemes figyelemmel lenni arra, hogy nem Mo.-ról van szó, tehát itt mások a konkrét partnerszervízek (esetleg a feltételek is, MSI esetében pl. probléma esetén házhoz jönnek a gépért), errefelé mindkét márkának egyformán pozitív az imidzse ("Les marques qui proposent des portables et des services de qualité (pour des prix abordables) que nous recommandons particulierement sont Asustek, MSI et Toshiba." - forrás), és hát ezt az Asus esetében, mint említettem, saját, az MSI esetében pedig egyéb tapasztalat is alátámasztja (pl. a laptopkalauz.hu oldalon fellelhető meghibásodási statisztika).

A lényeg, hogy szerintetek mit lehet perspektivikusan jobban kihasználni: az erősebb procit avagy a nagyobb felbontást?

Előre is köszönöm mindenkinek, aki időt szakít a válaszra.

#310 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 05. 11. 09:40

Idézet: Witya - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 0:19

A lényeg, hogy szerintetek mit lehet perspektivikusan jobban kihasználni: az erősebb procit avagy a nagyobb felbontást?

Előre is köszönöm mindenkinek, aki időt szakít a válaszra.

a lényeg: te mire akarod használni? mert ennek a függvénye a kettő.
ha vmi tervezői, grafikus, soktáblázatos, kisablakos melóról van szó, akkor egyértelműen a nagyobb felbontás.
ha meg home, pl. sima  netezős igényeid multimédiás esetleg játék kiegészítéssel, akkor az erősebb proci és vga (gondolván itt arra, h a hd cumóé a jövő, ott meg pl. vas kell a matekhoz.)

Szerkesztette: avman 2008. 05. 11. 09:43 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#311 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 09:47

Sztem az erősebb procit fogod jobban kihasználni, de ahogy az előttem szóló is írta, a gépnek Téged kell kiszolgálnia, a Te igényeid szerint válassz.

Én is hasonló cipőben járok/jártam és kb. egy árkategória amit kinéztünk mindketten, de én az alábbi gép mellett döntöttem:

Kép

Nekem lényeg a jó vga, ebben csúcs vga van, 320-as vinyó, stb, de csak 1,83 Ghz-es proci, amit simán lehet cserélni később, szal nekem ez a masina lesz.

Gateway P-6860FX
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#312 Felhasználó inaktív   Witya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 14:23

Idézet: avman - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 10:40

a lényeg: te mire akarod használni? mert ennek a függvénye a kettő.
ha vmi tervezői, grafikus, soktáblázatos, kisablakos melóról van szó, akkor egyértelműen a nagyobb felbontás.
ha meg home, pl. sima  netezős igényeid multimédiás esetleg játék kiegészítéssel, akkor az erősebb proci és vga (gondolván itt arra, h a hd cumóé a jövő, ott meg pl. vas kell a matekhoz.)

Semmi professzionális felhasználás, csak net, multimédia, kis játék (esetleg), fényképszerkesztés, filmtömörítés (PDA-méretűre), ilyesmi. Csak arra gondoltam, hogy - mivel nem 1 évre venném a gépet - ha egyszer elterjed a HD felbontás, akkor a filmek talán egy fokkal élvezhetőbbek lesznek a WSXGA képernőn. (Csak mert utólag egy külső blu-ray meghajtót biztos nem lesz gond megvenni, az LCD viszont adott lesz.) Tudom persze, ha ez a szempont, vegyek WUXGA-t, de annyi pénzt meg nincs kedvem kiadni. Ahogy rákerestem, a 8600M és a 9500M között nem sikerült különbséget találnom, tehát a kérdés tényleg a relációs jel "T9300+WXGA vs. T8100+WSXGA" egyenletben.

BBAlázs: Ahogy elnézem, a teáltalad kinézett gép lcd-je is WXGA felbontású. Avagy a gyártójára értetted, hogy kiváló? (Ha igen, azt honnan tudni?)

#313 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 05. 11. 15:49

Idézet: Witya - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 15:23

tehát a kérdés tényleg a relációs jel "T9300+WXGA vs. T8100+WSXGA" egyenletben.

hátö...  :)
igazából, majdnem mindegy az egész erre, és nem csak azért mert még az utóbbi sem full hd, 1080p. (1920x1080), hanem mert, ha bd anyaggal akarod etetni, akkor tippem szerint ezen a képméreten, így, a két megjelenítő közötti felbontásbeli különbség nem fog kijönni. gondolom szépen leskálázza az anyagot. meg valahol már azért nem is érdemes ilyen anyagokat ekkora megjelenítőn nézni.
ha tervezel valami olyasmit, h nagy megjelenítő, akkor sztem a szabvány h264-re elég a kisebb proci is, meg talán a megfelelő kodekkel a vga is besegíthet. de azért a több mindig jobb.
monnyuk ott vannak a warez szkéna 720p/1080p-ei, utóbbira lehet, h kevéske a kisebb (ráadásnak azok alatt a vga támogatás sem működik), de legalábbis főne a proci feje rendesen, mert láttam már nagy bitrétessel durva beállításokkal kódolt anyagokat, amik a 2.1-re húzott e4300-at megalázták, igaz egy vacak viás csipkészlet van alatta.
ha mindenképpen csak a gépen néznél anyagot, akkor érdemes megnézni, h a kijelzőnek milyen a minősége, nem csak a felbontás, hanem h melyik színhelyesebb, stb, illetve megnézni, h látsz-e különbséget egy 1080p anyaggal a kettőn. vagy legalább megkérdeni valakit, akinek van erre lehetősége.
mert én max csak tippelni tudom, h nem látsz számottevő különbséget ezen a méreten a két felbontás között multimédiás anyagokkal, mert aztán lehet, h tévedek.
és akkor még ott van azon kérdés, h hűtés, miegymás. gondolom ez nem egy hordozós cucc lesz, hanem a desktop kiváltása, így nem mindegy, h egy kis venti folyamatosan üvölt-e benne, mikor matekozik, és melegszik, mint az állat...
szóval ebből a szempontból az asus jobb választásnak tűnik nekem, az msi ilyen dtr jellegű megoldásairól nem olvastam túl jó véleményeket.

Szerkesztette: avman 2008. 05. 11. 15:59 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#314 Felhasználó inaktív   kislust 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 20:52

Sziasztok!

A segítségetek szeretném kérni: gépet szeretnék venni

előre jelzem, hogy sajna nem nagyon értek a notebookokhoz..:)

az ok, amiért vennék: az asztali gépem egy őskövület, és ha már veszek valamit, akkor hordozhatót vennék
amire kéne: internet, szövegszerkesztés, excel zene, néha-néha filmnézés, levelezés, msn, stb. játszani már nem nagyon fogok, vagy ha igen, akkor meg már úgyis megszoktam, hogy vacak felbontással is szaggat.. :)
amit mindenképp szeretnék: wifi, pár évig működjön (najó necsak pár, hanem sokáig.. :D), vista(bár ez nem feltétlen kritérium, csak szeretem a csillivilli dogokat.. :) )
a legfontosabb: ár

sokmindenkit kérdeztem, hogy milyet érdemes venni, de valahogy mindig csak olyan válaszokat kaptam, hogy pl: celeron-t ne, mert az celeron..vagy csak core2duo-t, mert a dual core az sz@r...megosztott memóriájú videokarisat nem, mert az vacak...és ilyesmik...

Szeretném a segyítségetek kérni, hogy szereintetek mi az a minimális konfig, amit mindenképp "érdemes" megvenni (proci, memória, stb)?

Nekem az acer gépek nagyon bejönnek, ill. az asusok is, viszont ahogy nézegettem, utóbbiak drágábbak...

Örülnék, ha esetleg tudnátok konkrét típust is ajánlani...

Amennyiben valamilyen alapvető kritériumot nem írtam le, szóljatok...

előre is köszi:

kislust

#315 Felhasználó inaktív   Witya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 12. 22:10

Köszi a véleményt. MAgam is az Asus felé hajlottam, meg is rendeltem íziben.

#316 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 23:35

Idézet: kislust - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 20:52

Sziasztok!

A segítségetek szeretném kérni: gépet szeretnék venni

előre jelzem, hogy sajna nem nagyon értek a notebookokhoz..:)

az ok, amiért vennék: az asztali gépem egy őskövület, és ha már veszek valamit, akkor hordozhatót vennék
amire kéne: internet, szövegszerkesztés, excel zene, néha-néha filmnézés, levelezés, msn, stb. játszani már nem nagyon fogok, vagy ha igen, akkor meg már úgyis megszoktam, hogy vacak felbontással is szaggat.. :)
amit mindenképp szeretnék: wifi, pár évig működjön (najó necsak pár, hanem sokáig.. :D), vista(bár ez nem feltétlen kritérium, csak szeretem a csillivilli dogokat.. :) )
a legfontosabb: ár

Helcsi!

Hát ha tényleg csak erre kell, akkor tudnám ajánlani ezt: Link

Ebben például Intel G(raphics)M(edia)A(ccelerator) X3100-as dolgozik grafikus processzorként, mint a legtöbb olcsóbb Intel-laptopban, de ha azt vesszük, hogy mire kell, ez bőven elég, sőt egyes játékok elég jól mennek rajta - ami még ide tartozik, hogy nemrég frissitették a Vista-driverét, ami DirectX 10-es támogatással ruházza fel, ami szintén jól jöhet grafikailag. Egy komolyabb grafikus chippel ellátott laptopba a számodra egyrészt felesleges lenne belefektetni, másrészt azok jóval drágábbak, habár az Acernél ezek elég jó árban vannak a többi márkához viszonyitva.
Ha laptopról van szól, akkor azért már tényleg nem érdemes Celeront (vagy Dual Core-ost) venni, mert egy Core2Duo-s procival felszerelt sem sokkal drágább, de teljesítményben lényeges az eltérés.
Memóriában azért elég jól fel van szerelve (2x1GB), a merevlemez pedig szintén elég nagynak mondható (160GB).
Ami még kritériumként szóba jöhetne, az az akkumulátor tartósság. Gondolom, ez nálad elég fontos lehet, vagy csak fontos, mint mindenkinek. Itt van a nagy különbség az Intel és az AMD között, de Intelen belül is vannak eltérések. Ennél a pontnál jön ki az, hogy érdemes Core2Duo-s procis laptopot vásárolni, mivel ezeknek a legjobb a teljesítmény/akkumulátoridő aránya.

A megadott típus az elvárásaidat figyelve talán még erősnek is számíthatna, de a célnak mindenképp megfelel.

Szerkesztette: cyberman30 2008. 05. 14. 23:37 -kor

#317 Felhasználó inaktív   HTP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 10:29

Sziasztok,

Munkára, könnyű, 12"1 -es mérettel, gyors, nagy memória. Monitor és keyboard külső lenne, csak ritkán kell sajáttal pötyörészni. Szigorúan XP alapnak !

Ilyet keresek. Mit ajánlotok, megbízható, tartós jeligére?

Köszi in advance!

Szerkesztette: HTP 2008. 05. 16. 10:30 -kor

#318 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 21:28

Idézet: HTP - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 10:29

Sziasztok,

Munkára, könnyű, 12"1 -es mérettel, gyors, nagy memória. Monitor és keyboard külső lenne, csak ritkán kell sajáttal pötyörészni. Szigorúan XP alapnak !

Ilyet keresek. Mit ajánlotok, megbízható, tartós jeligére?

Köszi in advance!

Szia! :)

HP Business 2510, esetleg 2710?

- ultrakönnyű
- alacsony fogyasztású procik
- Illumi-Lite LED képernyő(!)
- dokkolható (sok külső tartozék esetén nagy előny!)
- MgAl fémház
- 3 év világgarancia
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#319 Felhasználó inaktív   kislust 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 10:30

Sziasztok!

erről vélemény? : http://www.electroworld.hu/is-bin/INTERSHO...oductTabcontent

illetőleg az alábbi véleményt egy másik fórumon olvastam, csak nem indokolta meg a srác, így nem értem..Ti egyet értetek vele?

Idézet

T7XXX, vagy T8xxx alatti cuccot én nem vennék meg, fusit meg pláne nem.

#320 Felhasználó inaktív   HTP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 12:22

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 21:28

Szia! :)

HP Business 2510, esetleg 2710?

- ultrakönnyű
- alacsony fogyasztású procik
- Illumi-Lite LED képernyő(!)
- dokkolható (sok külső tartozék esetén nagy előny!)
- MgAl fémház
- 3 év világgarancia

Nagyon jól néz ki köszi, csak sajnos nem fér bele a keretbe.

Asszem Ő lesz a befutó: ASUS F9E-AP125 /T5450/2GBDDRII

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.