HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#321 Felhasználó inaktív   spedway 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 20. 01:05

Sziasztok!

Laptop vásárlásra adom a fejem hosszú idő után, és ki szeretném kérni a véleményeteket.

Pár napos keresgélés után az ASUS laptopok lettek igazán szimpatikusak, nem mellesleg azért, mert ezekhez nem akarják nekem eladni a Windows Vistát. Bár ezzel kapcsolatban bizonytalan vagyok, hogy a más termékekhez odaírt oprendszer igény szerint lemondható (-ár) vagy választási lehetőség nélkül az jár mellé és kész?

A következő típust néztem ki: Asus F3sv-Ap294

Számomra egyébként a legfontosabb a megbízhatóság, tartósság és hogy multimédiában legyen erős, semmi játék nem érdekel. Mivel az asztali gép mellé/részben helyette használnám, ezzel kapcsolatban is érdekelne a típus "élettartama".

Üdv. spedway

#322 Felhasználó inaktív   spedway 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 01:57

Idézet: spedway - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 2:05

Sziasztok!

Laptop vásárlásra adom a fejem hosszú idő után, és ki szeretném kérni a véleményeteket.

Pár napos keresgélés után az ASUS laptopok lettek igazán szimpatikusak, nem mellesleg azért, mert ezekhez nem akarják nekem eladni a Windows Vistát. Bár ezzel kapcsolatban bizonytalan vagyok, hogy a más termékekhez odaírt oprendszer igény szerint lemondható (-ár) vagy választási lehetőség nélkül az jár mellé és kész?

Számomra egyébként a legfontosabb a megbízhatóság, tartósság és hogy multimédiában legyen erős, semmi játék nem érdekel. Mivel az asztali gép mellé/részben helyette használnám, ezzel kapcsolatban is érdekelne a típus "élettartama".

Üdv. spedway

Hmm, közben olyat is olvasok, lehet kénytelen leszek megbarátkozni egy Vistával, mert az XP drivertámogatás elég foghíjas... akkor viszont más típusok is megnyílnak előttem:)

#323 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 20. 07:20

hm. erdekes. nem inkabb forditva? hogy a Vista driver tamogatasa nehezkes?

az oprendszer az jar a gephez, nem tudod leminuszolni. (amugy sem lennel vele boldog, mert kiderulne, hogy 5-10e Ft..) de termeszetesen tobb olyan ceg is van, aki linuxal arulja a laptopot, nem csak az asus.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#324 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 20. 07:53

Idézet: spedway - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 2:05

Sziasztok!

Üdv. spedway

Hmm. Egy vadiúj modell élettartamát lehetetlen megbecsülni és semennyie sem lehet kiindulni a márka nevéből, mrt pont a laptopiparban erre állandóan van példa...

Ha MM-alkalmazás lesz, akkor felesleges a GeForce8600, meg a T7xxx. Ez pont egy játékmasina jellegű gép, amilyet pont nem szeretnél :-) . Az élettartam viszont pont ezeknél kritikus a nagy üzemi hőmérséklet és az intenzív energiahasználat miatt. Ha semmi játék nem lesz, akkor az intel X3100 lapkakészlettel jövő VGA untig elég lesz egy sima core duo társaságában, megrakva 3 év garival.

Illesztőprogiktól ne félj, lesz hozzá minden XP-hez is egy jó ideig még.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#325 Felhasználó inaktív   spedway 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 10:53

Idézet: didyman - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 8:53

Hmm. Egy vadiúj modell élettartamát lehetetlen megbecsülni és semennyie sem lehet kiindulni a márka nevéből, mrt pont a laptopiparban erre állandóan van példa...

Ha MM-alkalmazás lesz, akkor felesleges a GeForce8600, meg a T7xxx. Ez pont egy játékmasina jellegű gép, amilyet pont nem szeretnél :-) . Az élettartam viszont pont ezeknél kritikus a nagy üzemi hőmérséklet és az intenzív energiahasználat miatt. Ha semmi játék nem lesz, akkor az intel X3100 lapkakészlettel jövő VGA untig elég lesz egy sima core duo társaságában, megrakva 3 év garival.

Illesztőprogiktól ne félj, lesz hozzá minden XP-hez is egy jó ideig még.

Tulajdonképpen nekem a legfontosabb a tömörített HD tartalmak zökkenőmentes lejátszása-szerkesztése, gondolom ehhez azért prociban és memóriában erősnek kell lennie a masinának. A videókártya tehát ebből a szempontból nem számít?

Egyébként közben rábukkantam erre a Dell csodára: Dell Inspiron 1525-11 Red

Ezt megpakolva memóriával úgy tűnik a célnak megfelelne. Vélemény?

#326 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 05. 20. 12:35

Idézet: spedway - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 11:53

tömörített HD tartalmak zökkenőmentes lejátszása-szerkesztése,

a kulcsszó a tömörített lenne? x264 720p/dvd5 1080p/dvd9?  :Đ
utóbbiból fogtam már ki nem egy olyat, ami sztem a gagyi viás csipszet miatt megfogott coreavc-vel is egy 2.1 ghz-re hergelt e4300-at... néha úgy sikerült 20 fps-re leesnie. a mozgalmasabb, részletgazdag jeleneteknél...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#327 Felhasználó inaktív   spedway 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 15:37

Idézet: avman - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 13:35

a kulcsszó a tömörített lenne? x264 720p/dvd5 1080p/dvd9?  :Đ
utóbbiból fogtam már ki nem egy olyat, ami sztem a gagyi viás csipszet miatt megfogott coreavc-vel is egy 2.1 ghz-re hergelt e4300-at... néha úgy sikerült 20 fps-re leesnie. a mozgalmasabb, részletgazdag jeleneteknél...

Pontosan!
Ráadásul vannak 60 fps-es NFL meccseim, amik arra várnak, hogy megnézzem őket, mert a asztali PC-en beáll az agyhalál, amikor elindítom őket:))

Az általam fentebb linkelt Dell Intel chipsetes, tehát akkor ennél ilyen nem fordulhat elő?
Vagy erre a típusú notebookra utaltál amikor a gagyi via chipstes verziójára utaltál vagy más márkánál fordult elő?

#328 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 17:30

Idézet: spedway - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 16:37

Az általam fentebb linkelt Dell Intel chipsetes, tehát akkor ennél ilyen nem fordulhat elő?
Vagy erre a típusú notebookra utaltál amikor a gagyi via chipstes verziójára utaltál vagy más márkánál fordult elő?

asztali, asrock hibrid (vsta) alaplapon tapasztaltam eme jelenséget, egy ezerszer ráncfelvarrt via csipszetnél  :Đ
sztem ennek a 2.1 ghz-es procinak illene vinnie vmilyen két magot támogató kodekkel nagyjából mindent. de nem ismerem a  noti szegmens procijait, h teljesítményben hogyan viszonyulnak az asztaliakhoz. de az biztos, h pörgetni fogja a procit egy-egy durvább anyag.

Szerkesztette: avman 2008. 05. 20. 17:31 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#329 Felhasználó inaktív   spedway 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 19:13

Idézet: avman - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 18:30

asztali, asrock hibrid (vsta) alaplapon tapasztaltam eme jelenséget, egy ezerszer ráncfelvarrt via csipszetnél  :Đ
sztem ennek a 2.1 ghz-es procinak illene vinnie vmilyen két magot támogató kodekkel nagyjából mindent. de nem ismerem a  noti szegmens procijait, h teljesítményben hogyan viszonyulnak az asztaliakhoz. de az biztos, h pörgetni fogja a procit egy-egy durvább anyag.

Amennyiben abból indulok ki, hogy az asztali Cerka 2400-as procim, ami már akkor sem volt az infotech csúcsa, amikor 4 éve megvettem, a 30 fps alatti 264-el rippelt 700x400 körüli felbontású HD tömörítéseket 512 MB memória mellett képes lejásztani zökkenőmentesen, azt hiszem egy kétmagos procin nem fog kifogni a 60 fps:)

Ezért tervezem jól megkapolni memóriával a jó erős procival felszerelt leendő laptomomat, hogy ilyen gond semmiképpen ne fordulhasson elő. 

#330 Felhasználó inaktív   spedway 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 17:01

A tanácsok figyelembevételével a következő gépeket szedtem össze, de dönteni nem nagyon tudok közülük... mindegyikbe van vmi, ami a másikban nincs és bejön:)

Thinkpad R61 (8933WBS)

Lenovo 3000 N200 (TY2K6HL)

Dell Inspiron 1525-11 Red

Szerintetek? :)

#331 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 10:40

Idézet: spedway - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 20:13

Ezért tervezem jól megkapolni memóriával a jó erős procival felszerelt leendő laptomomat, hogy ilyen gond semmiképpen ne fordulhasson elő.

Azért érdemes lehet a grafikus chip milyenségére is gondolni - mondjuk a két mag segít tényleg
Link1
Link2 ez gyk ugyanazt mondja

#332 Felhasználó inaktív   Adamka1999 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 11:29

Üdv!

Használtam egy Acer 5620g típusú notit, melynek kijelzőjéről ezt a leírást/spec.-et találtam: CrystalBrite nagy fényerejű TFT LCD, 1280 x 800 képpont felbontás. Na most ez nagyon tükröződik, alig lehet látni valamit nagyobb fényben tiszta katasztrófa, melyek azok a monitorok/monitorspecifikációk, melyekre ez nem jellemző? Köszi!

#333 Felhasználó inaktív   Adamka1999 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 12:36

Idézet: HTP - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 12:22

Nagyon jól néz ki köszi, csak sajnos nem fér bele a keretbe.

Asszem Ő lesz a befutó: ASUS F9E-AP125 /T5450/2GBDDRII

Én is azzal a notival szemezek (f9e), ha megveszed írnál róla egy bővebb véleményt?:) Egybként a notebookstore-on a 2510 nagyon le van árazva!!! br260-ért elég jó gépet adnak, voltam boltban élőben láttam, hát nemsemmi, nagyon tuti a gép, annyira könnyű, hogy az valami fantasztikus, csak az 1,2 proci nemtudom mire elég...:(

#334 Felhasználó inaktív   pepe321 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 23:19

A DELL Inspiron 1720-szal van-e valakinek gyakorlati tapasztalata? Az egyszerűbb verzióra gondolok (T5450, 1440x900, x3100). Főként ilyesmire lennék kíváncsi:
- mennyire masszív az egész
- fényes-e a képernyője
- mennyire jó a magyar billentyűzet kiosztása, "nyomkodhatósága" és mennyire masszív
- a CPU órajelet egyik helyen 1.83, máshol 1.5 v. 1.6 GHz-nek írják, melyik lehet az igaz

Hosszútávon megbízható DTR gépre van szükségem, alapvetően linux-szal, és alapvetően irodai dolgok + elektronikai (2D) tervezés + firmware fejlesztésre, tehát nem kell csúcserőmű. Most egy NEC Versa P570 előtt ülök (ami valószínűleg átcimkézett MSI PR620, T7500, 1680x1050, GeF8400M), úgy érzem, hogy ezzel kicsit túllőttem a célon. Ennek a downgrade-elésén  :)  gondolkodom erősen, főként mert kicsi a szemeimhez az adott célra ez a 15"-os képernyő, ezzel a felbontással (a külön monitor meg nem megoldás).

Ezért a NEC P570-ért (lap közepe táján) kb. mit lehetne reálisan kérni fél évesen (+"dokkoló", 3év gar, XP, 2G ram, számlával)?

#335 Felhasználó inaktív   vlxe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 10:12

Idézet: Adamka1999 - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 12:29

CrystalBrite nagy fényerejű TFT LCD, 1280 x 800 képpont felbontás. Na most ez nagyon tükröződik, alig lehet látni valamit nagyobb fényben tiszta katasztrófa, melyek azok a monitorok/monitorspecifikációk, melyekre ez nem jellemző? Köszi!

Jahm még jó hogy tükröződött ugyanis a CrystalBrite ugyanazt jelenti mint a GlareType csak szeretik már a gyártók más nevekkel illetni. Olyat keress ami Matt.
CPU:Intel® Core2 Duo T7300,CHIPSET:Intel® PM965 Express,GPU:NVIDIA® GeForce Go 8600M-GT 256MB,2GB RAM 667MHZ,160GB S-ATA,

#336 Felhasználó inaktív   Adamka1999 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 13:56

köszi a választ!

http://ipon.hu/?news=2940

Valaki tud ezekről valamit? Sosem hallottam erről...:D

#337 Felhasználó inaktív   vlxe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 23:30

Idézet: Adamka1999 - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 14:56

köszi a választ!

http://ipon.hu/?news=2940

Valaki tud ezekről valamit? Sosem hallottam erről...:D

én sem hallottam semmit sem :) majd kiderül ha egy teszt megtörténik. Bár nem sok reményt fűzök ehhez a géphez. Tipikus ****burok. :)
CPU:Intel® Core2 Duo T7300,CHIPSET:Intel® PM965 Express,GPU:NVIDIA® GeForce Go 8600M-GT 256MB,2GB RAM 667MHZ,160GB S-ATA,

#338 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 09:45

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 11:40

Azért érdemes lehet a grafikus chip milyenségére is gondolni - mondjuk a két mag segít tényleg
Link1
Link2 ez gyk ugyanazt mondja

itt csak az a bibi, amit sehol nem hangoztatnak, h biza ezek csak a szabvány h264 cuccosokat támogatják. az x264-ben olyan implentációk lehetnek, amiket egyelőre csak célhardverek támogatnak, vga-k nem.

#339 Felhasználó inaktív   xillo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 09:46

Egy notebook vga teszteredményekkel szolgáló weboldalt keresek.

Van ilyen?

Illetve az is elég lenne, hogy van e olyan  notebook aminek viszonylag jó videókártyája van és nem kerül többe mint 130 ezres.

Szerkesztette: xillo 2008. 05. 28. 09:51 -kor

#340 Felhasználó inaktív   ZsilBi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 11:12

Idézet: xillo @ 2008. máj. 28. - Dátum:   szerda - 10:46

Egy notebook vga teszteredményekkel szolgáló weboldalt keresek.

Van ilyen?

Illetve az is elég lenne, hogy van e olyan  notebook aminek viszonylag jó videókártyája van és nem kerül többe mint 130 ezres.

http://www.notebookcheck.com/Mobile-Grafik...iste.735.0.html

Szerkesztette: ZsilBi 2008. 05. 28. 11:17 -kor

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »