HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#781 Felhasználó inaktív   bagira1024 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 28. 21:32

Új notebook vásárlását tervezem. A régi mai igényeimhez (Asus A3E 5029  915-ös chipsetel) már lassú, de egyébként komfort szerint megfelel, napi állandó hordozás mellett is tökéletesen nyílik, záródik, napi többórás használat mellett is tökéletes a billentyűzete.

A választással azért vannak gondjaim, mert számomra olyan dolgok fontosak, amelyek kevéssé jelennek meg a leírásokban, és nem jelenhetnek meg a tesztekben sem. Szóval egyéni, folyamatos használaton alapuló válaszokra vagyok kíváncsi. Volt már, hogy ismerősnek ajánlottam tesztek által is jónak minősített gépet, aztán apróságokon mégis sokat bosszankodik azóta is.

Szempontjaim:
- napi hordozás és többórás munka remélhetőleg nem viseli meg várhatóan 3 évig (nyitás, billentyűzet), a ház, a billentyűk felületi kopása nem érdekes, de bosszantana, ha lötyögne, "nyiszogna"
- magas üzemidő (szövegszerkesztés szintű igénybevétel mellett > 5 óra; ez nem gyakran kell, de havonta egyszer nagyon, a mostani 4 órát még mindig bír)
- nyugodtan ölben tartható, kevéssé (szinte egyáltalán nem) melegszik fenti szintű igénybevételnél
- szabvány kiosztású billentyűzet
- automatikusan kikapcsoló touchpad
- lehetőség szerint 14" alatt, de max annyi
- lehetőség <2kg, de ha több, hát több

Nem játékgépet és nem modern médiastúdiót keresek. Szépség nem számít, ár korlátozott mértékben.

Szóval ha valaki olyan gépet használ, amire a fentiek illenek, kérem írja meg a típust.

#782 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 30. 14:58

Ez milyen? (PB mh35 t5750)
http://www.photohall.hu/notebook__pc__gps/...h35_t5750/71411
A neten nem találtam semmit, még google (nem)barátommal sem.
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#783 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 02. 14:14

Gyerekek!

AMD Puma féle gépekről tud valaki valamit?
Guglival keresgéltem, de nem nagy eredménnyel... :(

#784 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 15:37

nehalemes corei7 mobile verzioi mikor lesznek?

Szerkesztette: Asker 2008. 10. 05. 15:39 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#785 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 18:51

???
hat errol az Intel elorejelzeseiben olvashatsz maximum. nem mostanaban lesz szerintem.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#786 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 05. 22:07

Idézet: Asker - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 16:37

nehalemes corei7 mobile verzioi mikor lesznek?

jövő év közepére várom legkorábban. az intel Q2-ről beszél, említett tavaszt is, amely ugye június 21-ig tart. a computex június 3-án kezdődik.

a calpella kódnevű centrinóval jön. lesz integrált GPU-val is, MCP/MCM kivitelben.

"a kétmagos mobil Auburndale érdekessége, hogy a kétmagos processzor mellé egy Direct X 10 grafikus magot, DDR3-vezérlőt és PCI Express vezérlőt integráló chipet tokoz"

mobilitás szempontjából kiváncsi leszek a calpellára, ugyanis szkeptikus vagyok a tekintetben, hogy a nehalem lényegesen energiahatékonyabb tudna lenni a penrynnél. a nehalem alapvetően egy szerver performance fejlesztés, a fejlődés valószínűleg platformszinten lesz, vagyis hogy a memvezérlő egy szilíciumra kerül a processzorral, aminek számos kedvező hozadéka van. ugyanígy nagyot dobhat a GPU-integráció, valamint tök új energiatakarékos wi-fi vezérlőt is ígér az intel.

#787 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 22:54

Bő két éve már, hogy egy Acer Ferrari 4006 WLMi (kezdetben boldog) tulajdonosa vagyok.
A gép ott tart, hogy 20 perc filmezés után 90 fokon alaplapi tiltás következik, és a gép warning shutdownt csinál.
Kellemes, ugye?  :Đ Na, ettől vonatkoztassunk el.  :smoker:

Szóval elhatároztam, hogy új lapost veszek.  ;)  Alap tézis, hogy Acert többet soha!
Jólvan, akkor legyen Dell! Nosza, akkor 17-es kijelzős XPS... várok, várok, várok.

Közben járom a világot kamionnal, telnek a hónapok.
Örömmel veszem, hogy megszületik a KONFIGURATOR, ahova pár héten belül már az XPS-ek is fel fognak kerülni (staff info).
Ám nem nyugszok, és nézelődök tovább. Ekkor találom a következő szimpatikus gépet: LINK

Namost nem a technikai paraméterektől tartok, hanem a márkától. Amikor a Ferrarit vettem, az is meglehetősen komoly színvonalat képviselt a notik között. Akkoriban ATI200 chipsetes gép talán piacon se volt. Mindegy, idővel egy kalap szar lett belőle.  :down:

---
A kérdésem, hogy miként vagytok a márkával?
Ha a pénz megvan, akkor a kettő közül melyiket vegyem / vennéd?  ;)
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#788 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 05. 23:00

Idézet: Papa - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 23:54

Ám nem nyugszok, és nézelődök tovább. Ekkor találom a következő szimpatikus gépet: LINK

Először Delen gondolkozol, aztán meg kilesel egy Acert? Orvos látott már  :think:
Make love not Wor.

#789 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 07:40

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 0:00

Először Delen gondolkozol, aztán meg kilesel egy Acert? Orvos látott már  :think:

Várom sorban a linkeket  ;)

#790 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 07:57

Idézet: Papa - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 23:54

Bő két éve már, hogy egy Acer Ferrari 4006 WLMi (kezdetben boldog) tulajdonosa vagyok.
A gép ott tart, hogy 20 perc filmezés után 90 fokon alaplapi tiltás következik, és a gép warning shutdownt csinál.
Kellemes, ugye?  :Đ Na, ettől vonatkoztassunk el.  :smoker:

Szóval elhatároztam, hogy új lapost veszek.  ;)  Alap tézis, hogy Acert többet soha!
Jólvan, akkor legyen Dell! Nosza, akkor 17-es kijelzős XPS... várok, várok, várok.

Közben járom a világot kamionnal, telnek a hónapok.
Örömmel veszem, hogy megszületik a KONFIGURATOR, ahova pár héten belül már az XPS-ek is fel fognak kerülni (staff info).

Namost nem a technikai paraméterektől tartok, hanem a márkától. Amikor a Ferrarit vettem, az is meglehetősen komoly színvonalat képviselt a notik között. Akkoriban ATI200 chipsetes gép talán piacon se volt. Mindegy, idővel egy kalap szar lett belőle.  :down:

---
A kérdésem, hogy miként vagytok a márkával?
Ha a pénz megvan, akkor a kettő közül melyiket vegyem / vennéd?  ;)

Hol használod? Ágyban, nadrágon, teritőn szokott lenni? Valszeg ki kellene ganajozni a hűtését, valoszleg egy portigris lakik a bordában. Ha gondolod, tudok is segiteni benne...

#791 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 08:32

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 8:57

Hol használod? Ágyban, nadrágon, teritőn szokott lenni? Valszeg ki kellene ganajozni a hűtését, valoszleg egy portigris lakik a bordában. Ha gondolod, tudok is segiteni benne...

Mindenhol. Kamion, ágy, kombajn, íróasztal.
Élete első másfél évében végig asztalon, és hálózatról üzemelt.

Az utóbbi fél évben kapott mindent/mindenhol, de üzemóra tekintetében alig volt használva.
Bekapcsoltam mondjuk heti kétszer.

Tény, hogy életében nem volt még szétszedve.
Talán kiviszem a céghez, megbontom, és kifújom kompresszorral.

Aki bújt, aki nem....  :Đ

#792 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 08:38

azert vigyaznek, hogy milyen kompreszorral allnek neki.. nem biztos, hogy arra a latvanyra vagy kivancsi, amikor a chippek repulnek belole!! :p
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#793 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 09:01

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 9:38

azert vigyaznek, hogy milyen kompreszorral allnek neki.. nem biztos, hogy arra a latvanyra vagy kivancsi, amikor a chippek repulnek belole!! :p

Olyat majd nekem is mutass, milyen az, palackozott katrina hurrikán? :D Azért ahhoz sokkal több kell, hogy az alaplapról bármit letépjen, mint egy hétköznapi kompresszor.
Viccet, félre, nem elég a kompresszor, ki kell venni a coolert a hűtőtönkből, és kiszedni azt, ami úgy fog kinézni, mintha egy szűrőbetét lenne, de nem az lesz,  hanem az összefilcesedett dzsuva. Utána már lehet kompresszorozni.

#794 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 09:12

Teljesen szedjem le a muanyag boritasokat a geprol?
Vagy merrol tudom megkozeliteni?

#795 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 09:17

Idézet: Papa - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 10:12

Teljesen szedjem le a muanyag boritasokat a geprol?
Vagy merrol tudom megkozeliteni?

Látni kéne, férfiasan megmondom, sok fos acer volt nálam,de ferrari még nem :D

Általában aluk a rácsnál le lehet bontani egy tenyérnyi műanyagot, alatta van a venti, azt kell kivenni, kitakaritani a bordából a szutykot, ventit kifújni, rácsot, oldalra érdemes, kifelé fujkálni légspray-el meg náddal, befele ne, mert ha rosszul tartod a palackot folyékonyan jön ki az áer és az nem tesz jót egy-két dolognak a térségben.

#796 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 10:09

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 9:17

Látni kéne, férfiasan megmondom, sok fos acer volt nálam,de ferrari még nem :D

Általában aluk a rácsnál le lehet bontani egy tenyérnyi műanyagot, alatta van a venti, azt kell kivenni, kitakaritani a bordából a szutykot, ventit kifújni, rácsot, oldalra érdemes, kifelé fujkálni légspray-el meg náddal, befele ne, mert ha rosszul tartod a palackot folyékonyan jön ki az áer és az nem tesz jót egy-két dolognak a térségben.

Én azért a hűtőpasztát is kicserélném. 2 év alatt rendesen összeszárad. Évente 1x érdemes kitakarítani + újrapasztázni a notikat. Meghálálják.
100%

#797 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 10:23

Megbontottam. Illetve mégsem. :omg:
Az összes kibaxott csavart kiszedtem, de még hírből sem látok bele.

Egyszerűen az alsó / felső műanyag annyira együtt van, hogy feszegetni tudom maximum.
Alul a hdd, memória, és valami nyák takaró műanyagot lehet külön lecsavarozni, de ott borda / aktív hűtő közelben sincs.

Kiszedtem az optikai meghajtót, és a hdd-t is, mondom hátha belelátok kicsit... de lófax nem látszik.

#798 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 14:03

Idézet: Papa - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 11:23

Megbontottam. Illetve mégsem. :omg:
Az összes kibaxott csavart kiszedtem, de még hírből sem látok bele.

Egyszerűen az alsó / felső műanyag annyira együtt van, hogy feszegetni tudom maximum.
Alul a hdd, memória, és valami nyák takaró műanyagot lehet külön lecsavarozni, de ott borda / aktív hűtő közelben sincs.

Kiszedtem az optikai meghajtót, és a hdd-t is, mondom hátha belelátok kicsit... de lófax nem látszik.

Lehet pozdorjává kell szedni az egészet, ez esetben a billentyűzetet is ki kell venni.

Pasztakérdést, meg a tönk leszedését azért nem javallottam, mert ha nem csinált még ilyet és megsarkazza a procit, annyit nem ér az egész.

#799 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 15:21

Asztalit szervizeltem már akármennyit, de notit még nem bontottam soha.
Ennél fogva nem is állok neki barmolni benne, holott elvileg nem nagy mutatvány az sem.

#800 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 07:26

Ahogy érzed, ha gondolod, megdumálhatunk egy időt, és belenézek én, vagy más topik/fórumbeli hozzáértő.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.