Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész
Elküldve: 2008. 09. 28. 21:32
A választással azért vannak gondjaim, mert számomra olyan dolgok fontosak, amelyek kevéssé jelennek meg a leírásokban, és nem jelenhetnek meg a tesztekben sem. Szóval egyéni, folyamatos használaton alapuló válaszokra vagyok kíváncsi. Volt már, hogy ismerősnek ajánlottam tesztek által is jónak minősített gépet, aztán apróságokon mégis sokat bosszankodik azóta is.
Szempontjaim:
- napi hordozás és többórás munka remélhetőleg nem viseli meg várhatóan 3 évig (nyitás, billentyűzet), a ház, a billentyűk felületi kopása nem érdekes, de bosszantana, ha lötyögne, "nyiszogna"
- magas üzemidő (szövegszerkesztés szintű igénybevétel mellett > 5 óra; ez nem gyakran kell, de havonta egyszer nagyon, a mostani 4 órát még mindig bír)
- nyugodtan ölben tartható, kevéssé (szinte egyáltalán nem) melegszik fenti szintű igénybevételnél
- szabvány kiosztású billentyűzet
- automatikusan kikapcsoló touchpad
- lehetőség szerint 14" alatt, de max annyi
- lehetőség <2kg, de ha több, hát több
Nem játékgépet és nem modern médiastúdiót keresek. Szépség nem számít, ár korlátozott mértékben.
Szóval ha valaki olyan gépet használ, amire a fentiek illenek, kérem írja meg a típust.
Elküldve: 2008. 09. 30. 14:58
http://www.photohall.hu/notebook__pc__gps/...h35_t5750/71411
A neten nem találtam semmit, még google (nem)barátommal sem.
Elküldve: 2008. 10. 02. 14:14
AMD Puma féle gépekről tud valaki valamit?
Guglival keresgéltem, de nem nagy eredménnyel...
Karcos a CD? DIY videjó. :)
2004 Matts Sport 500
Rezsicsökkentés? Priv.
Elküldve: 2008. 10. 05. 15:37
Szerkesztette: Asker 2008. 10. 05. 15:39 -kor
Elküldve: 2008. 10. 05. 18:51
hat errol az Intel elorejelzeseiben olvashatsz maximum. nem mostanaban lesz szerintem.
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2008. 10. 05. 22:07
Idézet: Asker - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 16:37
jövő év közepére várom legkorábban. az intel Q2-ről beszél, említett tavaszt is, amely ugye június 21-ig tart. a computex június 3-án kezdődik.
a calpella kódnevű centrinóval jön. lesz integrált GPU-val is, MCP/MCM kivitelben.
"a kétmagos mobil Auburndale érdekessége, hogy a kétmagos processzor mellé egy Direct X 10 grafikus magot, DDR3-vezérlőt és PCI Express vezérlőt integráló chipet tokoz"
mobilitás szempontjából kiváncsi leszek a calpellára, ugyanis szkeptikus vagyok a tekintetben, hogy a nehalem lényegesen energiahatékonyabb tudna lenni a penrynnél. a nehalem alapvetően egy szerver performance fejlesztés, a fejlődés valószínűleg platformszinten lesz, vagyis hogy a memvezérlő egy szilíciumra kerül a processzorral, aminek számos kedvező hozadéka van. ugyanígy nagyot dobhat a GPU-integráció, valamint tök új energiatakarékos wi-fi vezérlőt is ígér az intel.
Elküldve: 2008. 10. 05. 22:54
A gép ott tart, hogy 20 perc filmezés után 90 fokon alaplapi tiltás következik, és a gép warning shutdownt csinál.
Kellemes, ugye? :Đ Na, ettől vonatkoztassunk el.
Szóval elhatároztam, hogy új lapost veszek.
Jólvan, akkor legyen Dell! Nosza, akkor 17-es kijelzős XPS... várok, várok, várok.
Közben járom a világot kamionnal, telnek a hónapok.
Örömmel veszem, hogy megszületik a KONFIGURATOR, ahova pár héten belül már az XPS-ek is fel fognak kerülni (staff info).
Ám nem nyugszok, és nézelődök tovább. Ekkor találom a következő szimpatikus gépet: LINK
Namost nem a technikai paraméterektől tartok, hanem a márkától. Amikor a Ferrarit vettem, az is meglehetősen komoly színvonalat képviselt a notik között. Akkoriban ATI200 chipsetes gép talán piacon se volt. Mindegy, idővel egy kalap szar lett belőle.
---
A kérdésem, hogy miként vagytok a márkával?
Ha a pénz megvan, akkor a kettő közül melyiket vegyem / vennéd?
Elküldve: 2008. 10. 06. 07:40
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 0:00
Várom sorban a linkeket
Elküldve: 2008. 10. 06. 07:57
Idézet: Papa - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 23:54
A gép ott tart, hogy 20 perc filmezés után 90 fokon alaplapi tiltás következik, és a gép warning shutdownt csinál.
Kellemes, ugye? :Đ Na, ettől vonatkoztassunk el.
Szóval elhatároztam, hogy új lapost veszek.
Jólvan, akkor legyen Dell! Nosza, akkor 17-es kijelzős XPS... várok, várok, várok.
Közben járom a világot kamionnal, telnek a hónapok.
Örömmel veszem, hogy megszületik a KONFIGURATOR, ahova pár héten belül már az XPS-ek is fel fognak kerülni (staff info).
Ám nem nyugszok, és nézelődök tovább. Ekkor találom a következő szimpatikus gépet: LINK
Namost nem a technikai paraméterektől tartok, hanem a márkától. Amikor a Ferrarit vettem, az is meglehetősen komoly színvonalat képviselt a notik között. Akkoriban ATI200 chipsetes gép talán piacon se volt. Mindegy, idővel egy kalap szar lett belőle.
---
A kérdésem, hogy miként vagytok a márkával?
Ha a pénz megvan, akkor a kettő közül melyiket vegyem / vennéd?
Hol használod? Ágyban, nadrágon, teritőn szokott lenni? Valszeg ki kellene ganajozni a hűtését, valoszleg egy portigris lakik a bordában. Ha gondolod, tudok is segiteni benne...
Elküldve: 2008. 10. 06. 08:32
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 8:57
Mindenhol. Kamion, ágy, kombajn, íróasztal.
Élete első másfél évében végig asztalon, és hálózatról üzemelt.
Az utóbbi fél évben kapott mindent/mindenhol, de üzemóra tekintetében alig volt használva.
Bekapcsoltam mondjuk heti kétszer.
Tény, hogy életében nem volt még szétszedve.
Talán kiviszem a céghez, megbontom, és kifújom kompresszorral.
Aki bújt, aki nem.... :Đ
Elküldve: 2008. 10. 06. 08:38
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2008. 10. 06. 09:01
Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 9:38
Olyat majd nekem is mutass, milyen az, palackozott katrina hurrikán?
Viccet, félre, nem elég a kompresszor, ki kell venni a coolert a hűtőtönkből, és kiszedni azt, ami úgy fog kinézni, mintha egy szűrőbetét lenne, de nem az lesz, hanem az összefilcesedett dzsuva. Utána már lehet kompresszorozni.
Elküldve: 2008. 10. 06. 09:12
Vagy merrol tudom megkozeliteni?
Elküldve: 2008. 10. 06. 09:17
Idézet: Papa - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 10:12
Vagy merrol tudom megkozeliteni?
Látni kéne, férfiasan megmondom, sok fos acer volt nálam,de ferrari még nem
Általában aluk a rácsnál le lehet bontani egy tenyérnyi műanyagot, alatta van a venti, azt kell kivenni, kitakaritani a bordából a szutykot, ventit kifújni, rácsot, oldalra érdemes, kifelé fujkálni légspray-el meg náddal, befele ne, mert ha rosszul tartod a palackot folyékonyan jön ki az áer és az nem tesz jót egy-két dolognak a térségben.
Elküldve: 2008. 10. 06. 10:09
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 9:17
Általában aluk a rácsnál le lehet bontani egy tenyérnyi műanyagot, alatta van a venti, azt kell kivenni, kitakaritani a bordából a szutykot, ventit kifújni, rácsot, oldalra érdemes, kifelé fujkálni légspray-el meg náddal, befele ne, mert ha rosszul tartod a palackot folyékonyan jön ki az áer és az nem tesz jót egy-két dolognak a térségben.
Én azért a hűtőpasztát is kicserélném. 2 év alatt rendesen összeszárad. Évente 1x érdemes kitakarítani + újrapasztázni a notikat. Meghálálják.
Elküldve: 2008. 10. 06. 10:23
Az összes kibaxott csavart kiszedtem, de még hírből sem látok bele.
Egyszerűen az alsó / felső műanyag annyira együtt van, hogy feszegetni tudom maximum.
Alul a hdd, memória, és valami nyák takaró műanyagot lehet külön lecsavarozni, de ott borda / aktív hűtő közelben sincs.
Kiszedtem az optikai meghajtót, és a hdd-t is, mondom hátha belelátok kicsit... de lófax nem látszik.
Elküldve: 2008. 10. 06. 14:03
Idézet: Papa - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 11:23
Az összes kibaxott csavart kiszedtem, de még hírből sem látok bele.
Egyszerűen az alsó / felső műanyag annyira együtt van, hogy feszegetni tudom maximum.
Alul a hdd, memória, és valami nyák takaró műanyagot lehet külön lecsavarozni, de ott borda / aktív hűtő közelben sincs.
Kiszedtem az optikai meghajtót, és a hdd-t is, mondom hátha belelátok kicsit... de lófax nem látszik.
Lehet pozdorjává kell szedni az egészet, ez esetben a billentyűzetet is ki kell venni.
Pasztakérdést, meg a tönk leszedését azért nem javallottam, mert ha nem csinált még ilyet és megsarkazza a procit, annyit nem ér az egész.
Elküldve: 2008. 10. 06. 15:21
Ennél fogva nem is állok neki barmolni benne, holott elvileg nem nagy mutatvány az sem.
Elküldve: 2008. 10. 07. 07:26

Súgó
A téma zárva.