HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#881 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 11. 09. 18:07

Idézet: mikike - Dátum: 2008. nov. 9., vasárnap - 16:40

És kapok ilyet 100 körül? (Úgyis több lesz)

100 körül vegyél valami netbookos Atomos cuccot, vagy nem tudom. Celeront kapsz ennyiért, de akkor meg kiszaladsz a világból olyan lassú lesz.
Make love not Wor.

#882 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 09. 18:11

Meg ha mégsem jönne dellhez a support, akkor meg ott a hörpi, igaz hogy olyanok néha mint a pokrótz, de tudnak segiteni ha akarnak.
Lenovo érdekes kérdés, amióta nincs IBM, azóta a supportjuk meredeken tart lefelé, azóta nem kedvelem.

Amugy, a minap kellemesen csalódtam pár Acerben, egy-két ruszki fórumon nagyon jól összeszedik hozzájuk a drivereket, meg ugy formára is teljesen egyben vannak. A szerviz meg, kijönnek, ja...a UPS futár, este meg már csirippcsiripp jött az sms, hogy brnoban van :D Zorall, kiváncsi vagyok, VISSZA mikor jön majd,

#883 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 09. 18:47

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. nov. 9., vasárnap - 18:02

Szerintem a kiindulópont a probléma: 100k egy notiért nagyon kevés, rendes gép ennek a többszöröséért van. Olcsó húsnak... És notinál szerintem ez hatványozottan igaz, ha alkatrészárakat meg javítást nézzük. Ha jót akarsz, először gondold át, hogy pontosan mi az, ami miatt notira van szükséged, mert ha csak azért kell, hogy takarításkor könnyebb legyen odébb tenni, nem éri meg szívni vele... Szerintem...

Amúgy meg Dell van 3 év garral, 120 körül, igaz, celeroncs, meg csupa műanyag, de jól felszerelt, és netezésre nagyjából elég.

Toshiba 115-ért
http://www.edigital.hu/Toshiba_notebook/To...kit-p40327.html

Igazából már ezzel is túl vagyok a hitelkeretemen, de valami kell.
Nem muszáj laptop, de anyámnak akarok adni egy gépet, és ha én vennék egyet, ők megvennék az enyémet, így csak az 50 feletti részt fizetem.
Ahogy nézem egy asztali gép is van 100 körül, mindennel (TFT) együtt, szal akkor inkább laptop.
Az pici, keveset eszik és halk.
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#884 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 09. 19:23

Idézet: mikike - Dátum: 2008. nov. 9., vasárnap - 18:47

Ahogy nézem egy asztali gép is van 100 körül, mindennel (TFT) együtt, szal akkor inkább laptop.
Az pici, keveset eszik és halk.

Szerintem itt senki nem fogja neked azt mondani, hogy ha nem muszáj notit venned, ekkora költségvetésből akkor is vegyél notit, mert jobban jársz. Te tudod...

#885 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 09. 19:36

Idézet: mikike - Dátum: 2008. nov. 9., vasárnap - 18:47

Ahogy nézem egy asztali gép is van 100 körül, mindennel

Ja, csak akkor az asztali gép mondjuk már core2-es, meg egy rendesebb monitort is kapsz a 100 körülből. Cserébe egy lassú noteszért. No meg az edigital ki tudja melyik kivitelű garamciájával  :think:
Make love not Wor.

#886 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 09. 19:42

a noti is core2 nem?
akkor milyen megbizhatoesolcsobolt.hu oldalt ismersz, amit ajánlanál?
vagy vegyek aprohirdetésből?

#887 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 09. 20:15

Idézet: mikike - Dátum: 2008. nov. 9., vasárnap - 19:42

a noti is core2 nem?

Processzor

* típus : Intel® Pentium® dual-core processor T2390
    * órajel : 1.86 GHz
    * Elülső busz : 533 MHz
    * Másodszintű gyorsítótár : 1 MB

Válasz: NEM.

#888 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 09. 20:32

hogyisvanez?

#889 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 09. 20:45

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. nov. 9., vasárnap - 20:15

* típus : Intel® Pentium® dual-core processor T2390
    * órajel : 1.86 GHz

Ez már mondjuk egész jó cucc laptopból is. Celeront hanyagoljuk, meglesem max. az árakat, de nekem valahol 140 körül voltak ilyen gépek.
Make love not Wor.

#890 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 09. 21:00

azert ez core2, csak kisse herelt.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#891 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 09. 23:17

jövőbeli terveim miatt sajnos nagyon gondolkozok hogy asztali gépem notebookra kell cserélni. sajnos, mert tudom hogy teljesítményben nagyon távol áll egymástól a kettő.

valami gyors/erős, de ha már notebook, akkor kicsi gépet keresek. 13" körüli kijelzővel, lehetőleg max 2 kg körül, árban se szeretnék nagyon elszállni, így nettó 300 körül van a felső határ.
de ettől függetlenül várok mindenféle 5letet, akár akkor is, ha nem fér bele ezen feltétlekbe.

elsőre Lenovo X200, illetve Toshiba Portégé M800-107 gépeket néztem.
kettő közül ki melyiket ajánlaná, esetleg van-e bármi más 5letetek, amit érdemes lehet megnézni?

szerk: hp elitebook -okat is nézegetem, bár a hp.com -on lévő áruk elég durva, illetve nem igazán találok meg minden típust  :confused:
6930p ami szóbajöhet talán, 8530 már nagyon nagynak tűnik, 2530/2730 -ból meg nem nagyon találom hogy pontosan milyen modellek vannak (szerk.: megtaláltam, procijuk gyengusnak tűnik, így kiesik)
sőt 6930p egyre jobban tetszik, főleg ha találnék valahol olyan kombót, ami T9400T9600 cpu (p8400/8600hoz képest mekkora különbség lehet sebességben? van valahol normális teszt mobil procikról?), 7200 rpm vinyó, ati videókártya, wxga+ kijelző (bár hosszabb akkus üzemidőért cserébe a ledes wxga-n is elgondolkoznék). magyar hp.com-on nem írják milyen vga van benne, amúgy FL494AW egész jónak tűnik.

vinyó jó lenne ha 7200 rpm lenne, ram nem ártana 4 giga, P8400/8600/T9400/T9600 cpu, nem is nagyon találtam más újabb/gyorsabb mobil procit így elsőre. valami normális 3d videókártya se zavarna, az integrált intel csoda helyett, de ez a legutolsó szempont. nagyobb felbontású kijelzőnek is örülnék, és persze az is jó lenne ha minél tovább bírná akkuról :)
quad procik mennyire elérhetőek notiban? jól sejtem hogy inkább nagyobb, desktop kiváltására szolgáló gépekben vannak?

update: lenovo T400 is kezd tetszeni, főleg ati vga-val, hogy váltani lehet a 2 vga közt. csak az ára, meg itthon a konfigurálhatósága kérdéses.
no meg rájöttem hogy gyáirlag 4 gigával egyik sincs. 2 gigásba meg +25k nettó körül van még 2 giga ddr3... :(
így hogy sokat végignéztem lehet nem is kell 12-13" méret, hanem inkább kicsit fullosabb, nagyobb felbontású 14"es. HP 6930p/T400 kezd leginkább tetszeni. (meg T400, csak az jóval drágább)

Szerkesztette: WiZARD 2008. 11. 10. 07:00 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#892 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 07:44

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. nov. 9., vasárnap - 23:17

vinyó jó lenne ha 7200 rpm lenne,

Én nemrég cseréltem notiban vinyót, került bele egy wd scorpio black, és hát izé... Finoman szólva megtáltosodott a cucc. Tehát lehet, hogy érdemes úgy gondolkodni, hogy vinyó mindegy milyen, inkább kicseréled majd magadnak, ki tudja, milyenekkel szerelik gyárilag...

#893 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 07:55

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 8:44

Én nemrég cseréltem notiban vinyót, került bele egy wd scorpio black, és hát izé... Finoman szólva megtáltosodott a cucc. Tehát lehet, hogy érdemes úgy gondolkodni, hogy vinyó mindegy milyen, inkább kicseréled majd magadnak, ki tudja, milyenekkel szerelik gyárilag...

Mennyivel csökkent az akku idő a gyorsabb hdd miatt? Én is most gondolkozom a 80-as kicserélésén, de nem tudom mennyivel csökkenne az akku idő ha a mostani 4800-as helyett gyorsabbat raknék bele.

Egyébként vicces, hogy pont most kelllene egy asztali gép egy biz. okból kifolyólag, de se nekem, se senkinek akit ismerek nincsen asztali gépe csak notija.

#894 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 08:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 9., vasárnap - 19:05

Ez is előfordul, de megoldják, oszt mégsem olyan arányban hullik, meg szopik be, mint az Asus.

Nem is tudtam, hogy az ASUSnak ennyire rossz híre van.  :eek: Nekem 2006 óta van egy W5F és brutál sokat használom, viszem magammal, stb. és lekopogom de eddig semmi baja nem volt, szuperül működik és azon gondolkodtam, hogy a következő notim is ASUS lesz mert eddig bevált. Napi 10-12 órát be van kapcsolva, tápról megy, de az akksija még mindig tudja a három órát ha magammal viszem, és a sok motorozástól sem esett szét.  :Đ

#895 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 08:41

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 7:55

Egyébként vicces, hogy pont most kelllene egy asztali gép egy biz. okból kifolyólag, de se nekem, se senkinek akit ismerek nincsen asztali gépe csak notija.

én 2 héttel ezelőttig elképzelhetetlennek tartottam, hogy asztali helyett notebookot vegyek. és most is csak ideiglenes jelleggel akarok.
külföldre akarok költözni, asztali géppel nem egyszerű, de ha egyszer "végleges" lesz kint minden, és minden a tervek szerint alakul, akkor tuti veszek ismét asztali gépet.
(monitort így is szeretném megtartani noti mellé)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#896 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 09:08

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. nov. 9., vasárnap - 23:17

ami T9400T9600 cpu (p8400/8600hoz képest mekkora különbség lehet sebességben? van valahol normális teszt mobil procikról?)
nincs azok kozott kulonbseg! azonos magszam, cache, FSB mellett ugyanazt fogja tudni. innen meg mar ossze tudod szerintem hasonlitani.

Idézet

1. ha már notebook, akkor kicsi gépet keresek. 13" körüli kijelzővel
2. és persze az is jó lenne ha minél tovább bírná akkuról
3. valami normális 3d videókártya se zavarna
az elso kettot ertem. a harmadik viszont uti a jo akuidot, ugye tudod? (az ATI fele megoldas persze jo workaround..)
(a 7200-es winchesterek ezzel szemben nem fogyasztanak annyival tobbet, hogy ez gondot okozna!)

quad szerintem tenyleg csak desktop replacement kategoriaban van, ami dognehez es 0 az akuido.
a forum ma:

#897 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 09:17

thx, nem egy izom vga kell, sli és társai, csak az integráltnál egy fokkal jobb. ati 3450 vagy hasonló megtenné.
ahogy láttam lenovo T400ban lehet váltani hogy integrált vga-t használja, vagy az atit, de a hp elitebooknál nem láttam ilyen opciót.

7200as vinyóhoz akkor is ragaszkodnék ha sokat enne...

quadról lemondtam már, nincs notiba értelme.

hp notiktól tudom, hogy alapvetően nem vagytok elájulva, de a felső kategóriás, drágább (elitebook 6930p) hp gépek is szarok?

Szerkesztette: WiZARD 2008. 11. 10. 09:17 -kor

#898 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 09:28

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 9:41

én 2 héttel ezelőttig elképzelhetetlennek tartottam, hogy asztali helyett notebookot vegyek. és most is csak ideiglenes jelleggel akarok. külföldre akarok költözni...

Nekem is pont ezért nincs már asztalim, mert csak a notit hoztam magammal. Igazából nem is hiányzik az asztali gép. Amig fotózásból éltem volt hogy kicsit kellett volna gyorsabb proci, azon kívül semmi más. Az 1.6os Core Duo, két giga RAM, egy USB-s 500-as HDD, egy 22"-os monitor meg a külőn bill+egér ugyan azt az élményt adja mint régebben az asztali. Nem kell már a brutál teljesítmény meg a vízhűtés.  :Đ

#899 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 09:32

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 7:55

Mennyivel csökkent az akku idő a gyorsabb hdd miatt? Én is most gondolkozom a 80-as kicserélésén, de nem tudom mennyivel csökkenne az akku idő ha a mostani 4800-as helyett gyorsabbat raknék bele.

Elvileg cca. 0,5W-al fogyaszt többet, mint az előző hitachi. Viszont nálam a cca. 25W-os alapfogyasztás esetén ez nem számottevő. A sebesség, meg a 320GB viszont állat...  :D

#900 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 09:41

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 9:17

thx, nem egy izom vga kell, sli és társai, csak az integráltnál egy fokkal jobb.

akkor is sokat szamit az aku idobe.
a forum ma:

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47