HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#1041 Felhasználó inaktív   Dzsez_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 30. 16:21

Idézet: debaj - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 12:56

Nem "már nem", a Lifebookok kezdettől fogva Japánban készülnek, nem is egy ár- és minőségi kategóriák az Amilokkal... :)

Ennek örülök. Akkor ugye mégiscsak jó választás?

#1042 Felhasználó inaktív   Dzsez_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 16:24

Idézet: Vertigo - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 14:23

Szevasztok!

Napokban barinomnek megint nezegettunk notikat (tavaly halasztva lett, iden meg egyelore meg tudtam goyzni, hogy varjon nehany hetet vele, de azert picit korbeneztunk tegnap)

A lenyeg amiert irok az az, hogy belebotlottam felszereltsegehez (es plane markajahoz) kepest nagyon "olcso" notiba...

c2d proci, 4giga memo, 320as vinyo, 16" screen, BR-rom, ati 3470, tapizasra igenyes, tartosnak latszo kivitel, 2 ev gari (uj keszulek), mindez 230-ert...

...ennyire sz@r lenne a sony a notebookokban es tenyleg ennyibe kerulnek, vagy valmi trukk lehet ebben, esetleteg "bestbuy"?  :eek:

u.i.
amugy en nehany honapja vagyok (egyelore, remelem igy is marad!!!) elegedett tulaja egy MiSI notinak (c2d, 3gb, 8600gt, 15.4, 250gb), ami az ar ertek aranyhoz kepest eleg jonak tunt, meg is vagyok vele elegedve, leggyengebb lancszemnek a kijelzoje tunik, de egeszebe ha tartos darabnak bizonyul, korrekt kis kutyu, viszont azt hittem a sony az elitebb osztalyt kepviseli, es megtapizva vegul is annak tunt, de hat feltunoen olcso... (OK, en most mar nem fogok venni, de ha tudtok valamit a sony notikrol irjatok be, hatha valakinek jo vetel, ha nem sz@r!!!)

Én is néztem, de nekem a 16"-os gép nem jó. Én ügynöki munkához használnám. Oda valóban hordozható kell. Olyan ami nem seik szét a napi használatban. Egy kicsit ide koccan, egy kicsit oda billen, a kocsiban meg rézkódik a pesti macskaköves úton. A Lenovom például ezt nem bírta ki...

#1043 Felhasználó inaktív   Dzsez_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 16:29

Erről mit lehet tudni?

#1044 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 30. 17:25

Idézet: Dzsez_ - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 17:24

Én is néztem, de nekem a 16"-os gép nem jó. Én ügynöki munkához használnám. Oda valóban hordozható kell. Olyan ami nem seik szét a napi használatban. Egy kicsit ide koccan, egy kicsit oda billen, a kocsiban meg rézkódik a pesti macskaköves úton. A Lenovom például ezt nem bírta ki...

Ez eleg stabil gep benyomasat keltette, meg a saruk is eleg vaskosak, nem tudom mennyire birja a strapat (ezert is irtam be, hatha valakinek van elso kezes tapasztalata), befoglalo meretre sem tunt nagyobbnak, mint egy atlagos noti (1-2 centi difi lehet talan)...

Amit betettel linket jopofi, en is kivancsi vagyok mikor lesznek kaphatoak azok a notik, na meg mennyiert, mert barinom mar kezd lemondani a rozsaszin notirol miota meglatta milyen igenytelenul nez ki a dell kinyitva (subnotik nem jatszanak nala)...

#1045 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 18:33

Idézet: Dzsez_ - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 16:24

Olyan ami nem seik szét a napi használatban. Egy kicsit ide koccan, egy kicsit oda billen, a kocsiban meg rézkódik a pesti macskaköves úton. A Lenovom például ezt nem bírta ki...

Asus B51?  :Đ

#1046 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 22:45

Üdvözletem!
Karácsony közeledtével szeretném lecserélni kissé korosodó, és lassú Evo N1020V-m valami combosabb darabra, és mivel nagy tapasztalatom notebookokkal nincs, szeretném segítségetek kérni.

Némi böngészés után az alábbi modelleket néztem ki:
HPQ 6735s

ASUS F5Z-AP009

Előbbi jelenleg az Intersparban kapható akciósan, 130-ért Vistávale együtt, tehát 20k-val olcsóbb mint az oprendszer nélküli ASUS, viszont csak egy év garancia van rá.
Egyébként felépítésre a két noti csaknem teljesen ugyanaz.

Kinek milyen tapasztalata van HPQ-kal, illetve ASUS-okkal, melyiket érdemesebb választani?
Előre is köszönöm.

#1047 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 11. 30. 22:58

Idézet: Dzsez_ - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 16:24

Olyan ami nem seik szét a napi használatban. Egy kicsit ide koccan, egy kicsit oda billen, a kocsiban meg rézkódik a pesti macskaköves úton. A Lenovom például ezt nem bírta ki...

Hümm, IBMjeim 4 évesek. Ezen kajálok, képernyőről sört meg kólát kell törölgetni, de falvágás meg hasonló melők mellé is viszem terepre, aztán időnként kiporolom. Egyik a sarkára esett, ott kicsit megrepedt, meg beleakadtam a billentyűkbe, aztán leugrottak. De 3 éve bírják a nem kis strapát, menet közben autóban használva, létramászás közben, vagy csak tető lecsuk, hibernállás nélkül táskába be, gyaloglás, elővesz. Aztán ugyanez stdby módban is, alig alszik el, már fel kell élednie, USB/lan kibehúzból sincs kevés.

Éppen az a bajom, hogy ha megmurdel, akkor megszolgált, de sem lelki erőm, sem lehetőségem lecserélni. Meg bármit veszek, ilyen jó cuccukat elég nehéz szerezni, más cucc egy átlag gipszkartonporos melóba beledöglött volna ott helyben, ezt meg leraktuk projektorral a bogrács mellé, oszt had kapja az ívet...
Make love not Wor.

#1048 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 23:22

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 22:58

Hümm, IBMjeim 4 évesek. Ezen kajálok...

Mondjuk ehhez az is hozzátartozik, hogy manapság már elég nyomott áruk van a notebookoknak. Régebben inkább volt jellemző, hogy arra a háromszázezerre inkább dobjál rá még ötvenet, és akkor olyan laposvasad lesz, amit vihetsz bátran mindenhova magaddal. Manapság már inkább az a jellemző, hogy ha egymás mellé tesznek két gépet, akkor végignézik, hogy mi van benne, és az alapján döntenek, semmi más szempontot nem mérlegelnek. Hiába olyan az egyik laptop, hogy ráteszel egy atombombát, és miután kihűlt, meg védőruhában érte bírsz menni, simán be lehet kapcsolni, ha a sok okoska meg tudatoska júzer csak azt nézi, hogy ugyanazért a pénzért már megveheti a Dzsunkatech DZST-5-öt, fullhádé elcédével, Ati hádényolcmilliókettőszázezerrel meg húsz giga memóriával. Közben, miután kibontottad a dobozból, és büszkén végigsimítod az új szerzeményt, már a bőröd egyenetlenségei is fél méteres karcot húznak rá, ha meg erősebben ránézel a kijelzőre, már attól szilánkokra robban.

Így a gyártók is gyakran kénytelenek követni a piaci igényeket, mert hiába a jó hardver, ha nem lehet eladni, ezért kimarad a jóminőségű anyag a borításból, a forrasztóón is valami ócska, szennyezett, szétrohadós fajta, meg a három MEO ciklusból is kimarad kettő, csak hogy kétszázezer helyett százötvenezerért kerülhessen a jószág a polcra. A tartósnak tervezett darabok meg kapnak egy kétszeres-háromszoros árszorzót, akinek inkább kell egy olyan gép, ami még évek múlva is egyben lesz, az úgyis megveszi, a többieknek meg ott van az egy év múlva darabokra hulló, de legalább olcsó cucc, amiből jön a kövér pénz.

#1049 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 12:13

Sziasztok!

Barátnőm szeretne laptopot venni magának, mert kiköltözik a kollégiumból.
Nincs semmilyen extra igénye, csupán internetezni, és office alkalmazások futtatásához kellene. Ebből kifolyólag nem kell neki drága, szigorúan olcsó. Kinéztem pár gépet, de nem igazán értek hozzá, hogy megérik-e. Nincsenek tapasztalataim a gépekről.
Ha valaki ismeri őket, szívesen veszem az infókat, jókat rosszat mindent. Ezeken felül mást is ajánlhattok, 100.000K alatt legyen az a lényeg.

Az általam kinézett típusok:
1. HP Compaq 6720s
2. Fujitsu Siemens AMILO Pro V2055 (Ezt lehet még kapni valahol? Jókat írtak róla általános felhasználásnál)
3. Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V5535
4. Acer eMachine E510-301G16Mi
5. Fujitsu Siemens Amilo La1703
6. Fujitsu-Siemens AmiloPro V3405
7. Fujitsu-Siemens Esprimo Mobile V5515
8. Fujitsu-Siemens Amilo Li2727
9. HP Compaq nx6310
10. Acer Aspire 3055NWXMi
11. Acer Aspire 5315-301G12MI

Ezek mind 100k alatti gépek. Várom véleményeteket.

Tomesz

#1050 Felhasználó inaktív   manguszta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 17:33

Sziasztok,

Asztali gépemet laptopra váltom, és hasonló kaliberű gépet szeretnék:

Jelenlegi asztali PC fő paraméterek
Proci: Intel Pentium 4 2.6 GHz HT
RAM: 2*512 DDR333
VGA: ATI Radeon X800 GT 256 MB

Kinézett laptop: ASUS F6V-3P033
Proci: Intel Core 2 Duo P8400 (2.26GHz, 1066MHz FSB, 3MB L2 cache)
RAM: 2GB DDR2 800MHz
VGA: ATI Mobility Radeon HD 3470 256MB
ÁR: ~230.000 Ft bruttó

Azt hiszem, azt kijelenthetem, hogy proci és főleg a memória jóval az asztali gépem egységei felett van. Azonban, a VGA kártya kérdéses, merthogy bár jó pár év különbség van köztük, a 3470-es memóriabusza mindössze 64 bites, szemben az X800 GT 256 bitjével. Az a kérdésem, hogy teljesítménybeli különbség van-e, hol (milyen speciális helyzetekben) mutatkozhat meg a szűk memóriabusz hátránya?

Illetve természetesen szívesen fogadok bármilyen más ajánlatot laptopra, ami ilyen (vagy jobb) teljesítményt produkál, kb. ugyanebben az árban (vagy kevesebbért). A lényeg a 13.3"-os monitor (esetleg 14.1").

Köszönöm!

#1051 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 20:41

Idézet: AViD - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 22:45

Üdvözletem!
Karácsony közeledtével szeretném lecserélni kissé korosodó, és lassú Evo N1020V-m valami combosabb darabra, és mivel nagy tapasztalatom notebookokkal nincs, szeretném segítségetek kérni.

Némi böngészés után az alábbi modelleket néztem ki:
HPQ 6735s

ASUS F5Z-AP009

Előbbi jelenleg az Intersparban kapható akciósan, 130-ért Vistávale együtt, tehát 20k-val olcsóbb mint az oprendszer nélküli ASUS, viszont csak egy év garancia van rá.
Egyébként felépítésre a két noti csaknem teljesen ugyanaz.

Kinek milyen tapasztalata van HPQ-kal, illetve ASUS-okkal, melyiket érdemesebb választani?
Előre is köszönöm.

Nekem az Asusom három éves, a HP-t múlt hét végén vettem. Mindkettő jól működik.
"Légy szerény mint én..."

#1052 Felhasználó inaktív   Dzsez_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 07:46

Idézet

Mondjuk ehhez az is hozzátartozik, hogy manapság már elég nyomott áruk van a notebookoknak.

Én ennek nyomát sem látom. Inkább szertelen, össze-vissza árakat látok. Nem tudom mi indokolja ugyanazon méret teljesítmény és kivitel esetén a két, esetenként háromszoros árat.

Egy biztos, nekem 12-13col közötti képméret és exkluzív megjelenés kell. Ez fajlagosan talán a legdrágább kategória.

Szerkesztette: Dzsez_ 2008. 12. 02. 07:47 -kor

#1053 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 08:20

Idézet: Dzsez_ - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 7:46

Én ennek nyomát sem látom.

Arra gondoltam, hogy régebben volt egy jókora árkülönbség egy laptop és az ahhoz hasonló teljesítményű asztali gép között. A leggyengébb notikat is százezrekért vihetted haza (nem mai, akkori árfolyamon), ma már száz-százötvenezer között elég jó modelleket kapni.

Idézet

Nem tudom mi indokolja ugyanazon méret teljesítmény és kivitel esetén a két, esetenként háromszoros árat.

Erről beszéltem. ;) Szupertartós kivitel, különleges anyagok, exkluzív megjelenés, grafikai célokra alkalmas kijelző, satöbbi, mind-mind olyan dolgok, amik nem "esnek le" a hardverek felsorolásából, de az árat jócskán képesek megemelni. Egy strapabíró noti létfontosságú az építészmérnöknek, az üzletember, aki egész nap üzletfelekkel találkozik, "hitelesebb" lesz a partnerek szemében, ha egy egyedi, stílusos notebookon mutatja be az elképzeléseit. Az ilyen dolgok egyetlen ponttal sem járulnak hozzá a 3dmark 2006 eredményhez, mégis olyan dolgok, amiért sokan megadják a plusz pénzt. Lehetne persze olcsóbban is adni, de ki az a hülye, aki olcsón ad valamit, ha drágán is van rá kereslet?

Szerkesztette: debaj 2008. 12. 02. 08:27 -kor

#1054 Felhasználó inaktív   Dzsez_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 12:40

Idézet: debaj - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 8:20

Egy strapabíró noti létfontosságú az építészmérnöknek

Építészmérnökről beszélsz, közben építőipari szakmunkásra gondolsz. Nem, a notebookoknak nem kell kibírniuk semmi rendkívüli megpróbáltatást. Arra ott vannak az ipari számítógépek. Az építészmérnök az irodájában, az exkluzív íróasztalon használja a noteszt. Szerintem.

Engem sohasem foglalkoztatott az asztali monstrum. Már régen elavult. Nekem nincs szükségem teljesítményra. Lényegében csak szövegszerkesztőt és internetet használok rajta. Viszont valóban hurcolom. Van is vállraakasztható táskám hozzá. De ettől még ütődik, verődik. A minap a liftajtóba csukódott. Szerencsére kibírta. Sokan lehetünk így. Nem játszunk, dolgozunk vele. Erős legyen, szép legyen sokat bírjon az akkuja, jól olvasható legyen a monitora, könnyű legyen. Ezek együttes meglétekor a Lifebook szó rajzolódik ki előttem.

#1055 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 12:48

Idézet: Dzsez_ - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 12:40

Az építészmérnök az irodájában, az exkluzív íróasztalon használja a noteszt. Szerintem.

Terepszemle, terepbejárás, esetleg az építkezés felügyelete? Az már régen rossz, ha az építészmérnököt ki se lehet robbantani az irodájából. (Mindössze egy építészmérnök van a tágabb családomban, lehet, nem túl reprezentatív a minta. Nem vakolókanálnak használja ő se, nem is feltétlenül azon tervez, de terepre mindig viszi magával a notit.)

#1056 Felhasználó inaktív   Dzsez_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 17:15

Idézet: debaj - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 12:48

Terepszemle, terepbejárás, esetleg az építkezés felügyelete?

Ezen a ponton tévedsz. Oda nem kell ilyesmit vinni.

#1057 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 19:38

Nem tévedek, de ne nyissunk róla vitát.

#1058 Felhasználó inaktív   Dzsez_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 19:56

Idézet: debaj - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 19:38

Nem tévedek, de ne nyissunk róla vitát.

De, nyissunk, különben másokat is félrevezetsz. Amiről te beszélst, azt úgy hívják: ipari notebook. Üssd be a gugliba, kijön millió találat. Például ez is:

http://www.szintezis...pari.notebookok

Tehát akkor tisztáztuk, a notebook és az ipari notebook két külön dolog. Itt mi notebookokról beszélgetünk. Rendben vagyunk?

#1059 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 20:31

Idézet: Dzsez_ - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 19:56

De, nyissunk, különben másokat is félrevezetsz.

13 hsz alatt ebben a topicban megtudhattuk, hogy UK-ban van rokonod, és ott akarsz Lifebookot venni. Tedd azt, és lapozzunk.

#1060 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 20:35

Strapabíró notebookról volt szó. Az ipari notebook valóban más kategória, de az itt fel sem merült. Egy "sima" leejtés, összefröcskölődés és társai nem rendkívüli megpróbáltatások, a rendkívüli megpróbáltatásokkal kapcsolatban lásd a fentebb linkelt Asus B51 videót. Pedig az is csak business célú gép, semi-ruggedized kivitelben, fényévekre van az ipari és katonai cuccoktól.

Az megint más tészta, hogy a mai olcsó papírnoteszek már egy kis vízspricctől is készen vannak, de az gyártói igénytelenség, nem a kategória szükséges velejárója.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.