HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#1581 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 18. 08:15

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. aug. 18., kedd - 8:24

Én nagyon meg vagyok vele elégedve!

Hány napja/hónapja használod? Ezek a 99 ezres csodák azért annyira össze vannak rakva, hogy ne fossák össze magukat pár hónap alatt, viszont az köztudott és többször beigazolódott, hogy az olcsón jó termék az bizony csak álom.

Jahnot meg kár félteni, valószínűleg több gép megy át a keze alatt egy hónapban szerviz/supportoldalról, mint amennyit te a mediamarkt polcokon meg flyerekben összesen láttál. Neki az a filozófiája, hogy noteszt nem pár hónapra vesz meg az ember, aztán csak megéri a dupla árat a tripla élettartam, de persze lehet, hogy te mást gondolsz.

az eMachinest meg nem kell isteníteni, az Aceré a márka, ezen a néven tolja ki azokat a vasait, amiket Acer néven már nem hajlandó felvállalni. Közelről színes és szagos, aztán pár hónap múlva ne legyen igazam.

#1582 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 09:52

Hahó,

Akkor a fenti esetre kerestem pár gépet, kérnék róluk véleményt, lehetőség szerint kitérve arra, hogy a VGA megfelelő-e?

Acer
Packard Bell
Toshiba

Kis alkuval, vagy okossággal talán még a Toshiba is beleférne...

#1583 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 12:02

Hát azért az ACER-nél levő leírás se semmi...  :D

Idézet

A DVD-Super Multi duplarétegű optikai meghajtó a legújabb mozifilmeket valós, 1366 x 768 felbontásban játsza le ...

Egyébként én a Toshiba mellett vagyok. VGA meg mindegyikben ugyanaz.

#1584 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 18. 12:21

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. aug. 18., kedd - 8:24

Már hogyne lenne 99-ért semmi? Épp előtted írtam, hogy az MM-ben most vásrolható akciósan az Emachines E525.

Magyarul ezt lehet lefordítani semminek. Egyszerhasználatos, de jobb esetben még gyenge is. Előző modelleknél eleve a touchpad érzéketlen vacak volt.
Make love not Wor.

#1585 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 12:25

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2009. aug. 18., kedd - 13:02

Hát azért az ACER-nél levő leírás se semmi...  :D

Egyébként én a Toshiba mellett vagyok. VGA meg mindegyikben ugyanaz.

És ez a VGA már alkalmas a DVD-nézés, YouTube HQ full screen jellegű igénybevételre?

Én is a Toshiba mellett lennék, csak abból még kellene alkudni picit... ;)

#1586 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 12:28

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. aug. 18., kedd - 12:25

És ez a VGA már alkalmas a DVD-nézés, YouTube HQ full screen jellegű igénybevételre?

Szerintem nem kell aggódni emiatt.

Szerkesztette: cyberman30 2009. 08. 18. 12:29 -kor

#1587 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 12:30

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. aug. 18., kedd - 13:25

Elvileg erre optimalizálták. :)

#1588 Felhasználó inaktív   lax20 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 18. 19:55

Ha jól tudom Intel Graphics Medai Accelerator 4500 MHD van benne. Nekem az van a Dell-emben. Semmi gondom nem volt a videókkal.

#1589 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 21:02

Ismét segítséget szeretnék kérni az Acer 5310 gépemmel kapcsolatban.  :respect:  Több lépést tettem, amivel ezt az alapgépet kicsit otthonosabbá tehetem :) Most a CPU-t szeretném lecserélni a benne lévő Merom-L Socket M Celeron M530 FSB533 1.73GHz SL9VA Celeronról valami Windows Vista capable-re  :D

Intel i945GM Chipsettel rendelkezik, jelenleg 2 x 1GB 800MHz DDR2 RAM-ot hajtok meg vele.

Több fórum szerint kezeli ez az alaplap az FSB667 procikat, és már az is jó jel, hogy a 800-as RAM-ok mennek benne.

Ezen felbuzdulva vettem bele egy SL9U4 T5500 C2D CPU-t (2 x 1.66, FSB 667), de meg sem mukkan. Sajnos az eredeti BIOS-on kívül az Acer nem adott ki hozzá újabbat, tehát a legújabb BIOS van rajta  :omg: :D

Szerintem halott az ügy, de bízom abban, hogy sok itt a nálam jóval ötletesebb emberke.  :cool:

Nem hírdetésnek szánom, de ha van akár gyengébb, ezzel a géppel tuti kompatibilis procija valakinek, akkor szívesen cserélek anélkül, hogy az illetőnek rá kellene fizetnie a hiperszuper T5500 procimra.

Köszi  :respect: 
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#1590 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 21:08

Ha egyébként valaki szeretné gyorsítani a gépét, annak van egy tippem. Nem spanyolviasz, de hatalmas gyorsulást hoz, és sokaknak eszébe sem jut :)

Most bővítettem a HDD-t a gyári 80GB SATA 5400Rpm-ről egy WD Black 320GB 7200Rpm SATA-ra. Hiába a kis proci, a Vista villámgyorsan bootol, és a fájlátviteli sebességek is elérik az elfogadható határt egy 7200Rpm 2,5" vinyóval.

Egyetlen hátránya van, hogy folyamatosan hallani halkan a HDD zúgását. :)
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#1591 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 22:14

Basszus, én ezt az egészet a notebook barkácsba akartam. Szét vagyok esve kicsit  :omg:
Acer Aspire 5310

#1592 Felhasználó inaktív   SANK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 19. 06:34

Idézet: Misu - Dátum: 2009. aug. 7., péntek - 0:07

Sziasztok!

A minap szembesültem vele, hogy hamarosan vennem kell egy notebookot, ezért a ráfordítható pénzmennyiséget figyelembe véve a 0-ról elkezdtem gyors piackutatást végezni. Maximum 180 ezer forint körüli összeget szeretnék kiadni érte...
Az első viszonylag konkrétabb jelöltem a Lenovo 3000 N500 NS763HL lenne, ez áfával 175 körül hozzáférhető....

Képernyő méret  - 15.4" WXGA 16:9 GlareType
Képernyő felbontás  - 1280x800
Processzor  - Mobile Intel® Core2 Duo T6400 (2 mag,64bit)
Processzor frekvencia  - 2000 MHz
Chipkészlet  - Intel® 945 GM Express
Memória  - 4096MB DDR2/667-PC5300
Merevlemezes meghajtó  - 320GB SATA 5400RPM
Optikai meghajtó  - 8x DVD+-RW DL drive
Grafikus vezérlő  - Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD
Tulajdonságok:
Billentyűzet  - magyar
Operációs rendszer  - FreeDOS
Audio  - AC'97 codec
Üzemidő  - 4400 mAh (Lithium-ion)
Kiterjedés  - 358 X 256 X 37 mm
Súly  -2.7 kg
Interfészek 
10/100mbps LAN, 4in1 Card reader, 56K modem, Bluetooth, ExpressCard slot, HDMI, USB 2.0 (4db), VGA monitor, Webcamera(beépített), WLAN 5100 AGN,
garancia  - 12 hónap garancia
...

Sziasztok !
Én is a Misu által kinézett gépet nézegetem, most az EURONICSBAN akciós, tíz hónapos kamatmentes hitelre 189 999.- Ft, ezen Vindows Vista operációs renszer van. A paraméterei alapján jó gépnek látszik.
Misu sem kapott konkrét véleményt a gépről, megpróbálkozom én is, van-e valaki aki konkrétan találkozott már ezzel a tipussal, érdemes-e ennyit áldozni rá, vagy esetleg más tipust javasol.
Köszi előre is, István
Mennyit kell még tanulnom, hogy hallgatni tudjak?

#1593 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 19. 09:44

Idézet: Hamrad - Dátum: 2009. Aug. 18., Tuesday - 22:08

Ha egyébként valaki szeretné gyorsítani a gépét, annak van egy tippem. Nem spanyolviasz, de hatalmas gyorsulást hoz, és sokaknak eszébe sem jut :)

Most bővítettem a HDD-t a gyári 80GB SATA 5400Rpm-ről egy WD Black 320GB 7200Rpm SATA-ra. Hiába a kis proci, a Vista villámgyorsan bootol, és a fájlátviteli sebességek is elérik az elfogadható határt egy 7200Rpm 2,5" vinyóval.

Egyetlen hátránya van, hogy folyamatosan hallani halkan a HDD zúgását. :)

SSD-t tessek pakolni bele. Winyo az mar oldschool :D
Eg es fold a kulonbseg.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#1594 Felhasználó inaktív   Dempsey 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 20. 20:55

Sziasztok! Egy MSI laptopot szeretnék venni, de valami FreeDos oprendszer van rajta és azt írják hogy XP támogatottság biosz frissítés után! Most akkor nem lehet rátenni XP-t simán? Van már valakinek tapasztalata ilyennel? Előre is kösz mindenkinek a választ!
Üdv: Dempsey!

#1595 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 20. 21:31

Idézet: Dempsey - Dátum: 2009. aug. 20., csütörtök - 21:55

Sziasztok! Egy MSI laptopot szeretnék venni, de valami FreeDos oprendszer van rajta és azt írják hogy XP támogatottság biosz frissítés után!

Vedd meg XPvel a boltban, aztán akkor felrakják jól.
Make love not Wor.

#1596 Felhasználó inaktív   Dempsey 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 20. 21:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. aug. 20., csütörtök - 21:31

Vedd meg XPvel a boltban, aztán akkor felrakják jól.

Kösz a választ de nem jutottam előrébb!

#1597 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 21. 11:03

Idézet: Dempsey - Dátum: 2009. aug. 20., csütörtök - 21:37

Kösz a választ de nem jutottam előrébb!

Veszel a gép mellé egy XP-t, azt felrakják a boltban, ha megkéred őket és menni fog. Ha meg BIOS update-et igényelne, akkor azt gondolom ott elvégzik, így nem veszted el a garit.

#1598 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 10:35

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. aug. 18., kedd - 13:25

Én is a Toshiba mellett lennék, csak abból még kellene alkudni picit... ;)

Na, Toshiba E300 2CE lett a nyerő.
106 plusz tréfa lett volna, de két darabban számlázták, így megfelelt mindennek.
Úgy tűnik, hogy olcsó kiforrott cuccokból rakott össze a Toshiba egy - eddig - szép és masszív gépet.
Nekem Fujitsu-Siemens van, kb. hasonló a két gép bele, de kívülről, meg minőség érzetre ég és föld a kettő között...

Köszi a segíségeket! :)

#1599 Felhasználó inaktív   clouse 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 20:57

Na sziasztok!
Gondolom jópár ember a forumon gondolkozott h milyen laptopot érdemes venni ha egyetemre vagy fősulira megy, hisz ezek a kütyük segíthetik az embert a tanulásban. Namármost nekem is egy ilyen problémám van, pontosabban nővérem most kezdi meg egyetemi tanulmányait és úgy gondoltuk a családdal h kap tőlünk egy laptopot. Személy szerint én elboldugok a hardverek világában, viszont elkövetném azt a hibát h olyan notebookot választanék aminek olyan nagy a teljesítménye, h az ilyen célú alkalmazásra felesleges sőt drága is lenne. Azt szeretném megkérdezni tőletek h milyen gépeket ajánlotok, különösebb igény nincsen csak annyi h 120e ft-nál ne nagyon legyen több valamint utazás közben is kényelmes legyen a használata, ja és még 1:3-4 évet eléldegéljen. Sokat segítenétek ha adnátok tanácsokat esetleg személyes tapasztalataitokat is megosztanátok. Köszönöm szépen!

#1600 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 29. 08:53

Idézet: clouse - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 21:57

Na sziasztok!
Gondolom jópár ember a forumon gondolkozott h milyen laptopot érdemes venni ha egyetemre vagy fősulira megy, hisz ezek a kütyük segíthetik az embert a tanulásban. Namármost nekem is egy ilyen problémám van, pontosabban nővérem most kezdi meg egyetemi tanulmányait és úgy gondoltuk a családdal h kap tőlünk egy laptopot. Személy szerint én elboldugok a hardverek világában, viszont elkövetném azt a hibát h olyan notebookot választanék aminek olyan nagy a teljesítménye, h az ilyen célú alkalmazásra felesleges sőt drága is lenne. Azt szeretném megkérdezni tőletek h milyen gépeket ajánlotok, különösebb igény nincsen csak annyi h 120e ft-nál ne nagyon legyen több valamint utazás közben is kényelmes legyen a használata, ja és még 1:3-4 évet eléldegéljen. Sokat segítenétek ha adnátok tanácsokat esetleg személyes tapasztalataitokat is megosztanátok. Köszönöm szépen!

http://www.origo.hu/techbazis/szamitogep/2...likezdesre.html
"Légy szerény mint én..."

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »