HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#2681 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 06. 19:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 05. 06. 18:48

Nem kell neki erőmű. De Full HD kijelzővel csak ilyen van... Amúgy a gép maga 2,35 kg utazó akksi nélkül, szóval az utazóval sem lesz sokkal 3 kg fölött, szerintem az nem sok. 300.000 Ft pedig egy Full HD laptopért szerintem nem heroin ár, sajnos baromi drágák az ilyen kijelzővel szerelt gépek.

Szoftvert fejleszt, nem tudom, milyen nyelven, de nem renderel. És 1280x1024-es a képernyő, amit fejleszt, azt meg kell tudni jeleníteni, ehhez sajnos csak full hd jöhet szóba...

Szerintem ha magat a kodot a notebookon akarja megirni, akkor gyorsan felejtse el a fullhd baromsagokat.
Nagyon keves programozonak van olyan jo szeme, hogy a fullhd kijelzon kepes legeyn programozni - tul nagy a pixel suruseg, tul aprok a karakterek....

#2682 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 07. 13:45

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2011. 05. 06. 20:44

Szerintem ha magat a kodot a notebookon akarja megirni, akkor gyorsan felejtse el a fullhd baromsagokat.
Nagyon keves programozonak van olyan jo szeme, hogy a fullhd kijelzon kepes legeyn programozni - tul nagy a pixel suruseg, tul aprok a karakterek....

Változtatható a betűméret egyrészt, bár nem tudom, ezt mennyire akarja használni, illetve távollátó apám, a 3-4 arasznyira lévő dolgokat sokkal élesebben látja, mint sok fiatal...
Azért köszi az infót, megmondom neki. Eleve arról volt szó, hogy kipróbálja, de akkor ezt hangsúlyozni fogom neki!

Szerk.: van másik gép is képben, csak apám még nem tudja a merényletemet ellene! :D Van egy 18,4"-os vas is, az 8 cellás akksival van és bruttó 230 ezer, a 300 ezres határba még befér egy utazó akksi mellé. Annak pont annyi a pixel sűrűsége, mint az én 1280x800-as 12"-os gépemnek, ezt megmutatom neki holnap - meglátogatnak minket...

Mondjuk az durva, hogy ez is csak 3,2 kg...

Szerkesztette: Bujdy 2011. 05. 07. 13:50 -kor

#2683 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 07. 14:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 05. 06. 17:48

Szoftvert fejleszt, nem tudom, milyen nyelven, de nem renderel. És 1280x1024-es a képernyő, amit fejleszt, azt meg kell tudni jeleníteni, ehhez sajnos csak full hd jöhet szóba...

A teljes képet bármilyen felbontásban meg tudja mutatni (praktikusan, fél felbontással).
A részletes képet pedig gördülő ablakban.
Élesben pedig, a házigazda (vevő) monitorán (ha a videokártya tudja a felbontást).

#2684 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 07. 14:52

Hello,

Eddig T-s noteszeket használtam, de a mostani 60-asomat lecserélném egy kisebbre. X200-ast néztem magamnak, esetleg 220-ast, meglátom mennyiért sikerül megszerezni.
Nagyon szívesen maradnék a megszokott márkánál, de ha van alternatíva, akkor arra azért kíváncsi vagyok.
Otthon valószínűleg dockot kapna, de legalábbis egy monitort a filmek miatt, ez lesz a fő gép. Optikai meghajtó nem lényeges, megoldott. Néha játszok Football managert vagy civilizationt, semmi komolyabbat. Útközben wifi, mobilnet (beépített vevő jó lenne, de usb stick megoldott), lehetőleg hosszú üzemidő, kis súly, nameg a strapabíró konstrukció.

Előre is köszi!
Üdvözlettel:
Gabi

#2685 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 07. 14:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 05. 07. 15:20

A teljes képet bármilyen felbontásban meg tudja mutatni (praktikusan, fél felbontással).
A részletes képet pedig gördülő ablakban.
Élesben pedig, a házigazda (vevő) monitorán (ha a videokártya tudja a felbontást).

Nem akarja gördülőben nézni, eddig úgy csinálta, már unja nagyon...
Eleve esedékes a laptop csere, mert a mostanit már kb. 6 éve nyüstöli és már eléggé elment fölötte az idő...

Viszont ma beszéltem vele és a 4 órás üzemidő mégsem olyan fontos! :omg: Úgy azért tágabb a kép, ráadásul a súly sem komoly gáz, mert úgyis kocsival jár, szóval én most megpróbálom terelni a 18" felé. Azokban 2 HDD van, egyiket kidobja, annak helyére megy egy jó SSD, akkor aztán minden gyors lesz...

#2686 Felhasználó inaktív   Oliv3r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 07. 21:01

hali!
Sony Vaio notikról mi a vélemény? F sorozatból nézelődöm... megéri az árát?
Más ami még elgondolkodtat az Asus N73-as sorozat.
a.k.a. moloj

#2687 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 08. 15:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 05. 07. 14:53

Nem akarja gördülőben nézni, eddig úgy csinálta, már unja nagyon...
Eleve esedékes a laptop csere, mert a mostanit már kb. 6 éve nyüstöli és már eléggé elment fölötte az idő...

Ő tudja, mi mennyit ér meg neki.
Ha a notiján akar dolgozni, akkor is lehetőség otthon (is) rádugni a notira egy megfelelő felbontású monitort.
Árban még ezzel a konstrukcióval is jól jár (az egyéb előnyök mellett).

#2688 Felhasználó inaktív   Theos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Elküldve: 2011. 05. 09. 08:16

Sziasztok!
Én mindenképp az MSI, a Dell, és az IBM gépekre esküszöm:
Az MSI:
Az MSI egy olcsó notebook fajta, de ára ellenére egész jó eszközöket rajnak bele. Tehát nem válogatnak össze jó cpu-t jó memóriát, egy rossz vga-val. Általában minden eszköz ami a gépben van hozza az árának megfelelő színvonalat. Az MSI amúgy nemt úl hordozható, tehát gyenge akksiból, de nekem is ilyen van, és ha vennék, ismét ilyet vennék.

A Dell
A dell gépek kicsit professzionálisabb köröknek van tervezve mint az MSI. Bár az msi-vel sincs semmi baj, azért mégiscsak látni a különbséget a Dell üzletiesebb megjelenése az MSI játékosabb megjelenésével szemben. Picit drágább, mint az msi, de minőségileg kifogástalan

Az IBM.
Azokon belül a magnézium házas változatok, szinte elpusztíthatatlanok. Alapvetően gyengék és drágák szerintem, de ha szeretsz focizni a notebookoddal, akkor neked IBM kell! Gyorsulásérzékelő is figyel benne, ha kiesik a kezedből, érzékeli, és mire koppan, addigra a hdd fej a parkoló pályán várja hogy elmúljon a veszély, a fordulatot is fékezi,hogy kissebb legyen a torziós energia ami hat rá Vicces, de rendkívül praktikus egy szerkezet. Csak mocskosul drága, és gyenge teljesítményű hardver.. igaz, az viszont toronymagas minőségben kivitelezve.

Remélem segítettem. Sziasztok!
Számítógép Szerviz Csepel

#2689 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 10. 14:12

Üdv!

Röviden: 11,6-13,3"on AMD brazos platformos vasat keresek 120-130 környékéig.(SSDvel +10)
Kritériumok
-matt kijelző
-normálisabb minőségű burkolat

-optikai meghajtó nem lenne rossz, de nem feltétel
-SSD opció sem lenne rossz (ha a felára reális persze)
-'pöcökegér' előny

Thinkpad X120e-n kívül nem láttam idáig mást ami megfelelne, ez tetszik is; de keresek még valami alternatívát. IdeaPad S205-1 úgy látom tükrös kijelzős szintén...

Tippetek még?
:respect:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2690 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 10. 16:01

Üzenet megtekintéseIdézet: MC Pite - Dátum: 2011. 05. 10. 15:12

Üdv!

Röviden: 11,6-13,3"on AMD brazos platformos vasat keresek 120-130 környékéig.(SSDvel +10)
Kritériumok
-matt kijelző
-normálisabb minőségű burkolat

-optikai meghajtó nem lenne rossz, de nem feltétel
-SSD opció sem lenne rossz (ha a felára reális persze)
-'pöcökegér' előny

Thinkpad X120e-n kívül nem láttam idáig mást ami megfelelne, ez tetszik is; de keresek még valami alternatívát. IdeaPad S205-1 úgy látom tükrös kijelzős szintén...

Tippetek még?
:respect:

Nos, ez engem is érdekelne! Nekem az ár is lehet több, illetve akár 14,x" nagyságig is felmehetünk...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2691 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 10. 18:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Oliv3r - Dátum: 2011. 05. 07. 22:01

Sony Vaio notikról mi a vélemény? F sorozatból nézelődöm... megéri az árát?
Más ami még elgondolkodtat az Asus N73-as sorozat.

Konkrét termékről nem tudok semmit, de a sony általában túlárazott...

#2692 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 10. 18:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Theos - Dátum: 2011. 05. 09. 09:16

Sziasztok!
Én mindenképp az MSI, a Dell, és az IBM gépekre esküszöm:

Azért ez ettől bonyolultabb, Dell és Lenovo esetén is több termékvonal van, egy inspiron és egy latitude nagyon más...

#2693 Felhasználó inaktív   bero 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 12. 18:26

sziasztok!
majdnem teljesen laikusként szeretnék a továbbtanuló gyermekemnek egy DELL Inspiron N5110-128206 6GB gépet vásárolni.
az érdekelne, hogy mi a vélemény a típusról? és továbbá az ,hogy az AUTOCAD 2010 program gördülékenyen futtatható-e a gépen?
nagyon köszönöm a választ!

#2694 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 13. 14:48

Üzenet megtekintéseIdézet: bero - Dátum: 2011. 05. 12. 19:26

sziasztok!
majdnem teljesen laikusként szeretnék a továbbtanuló gyermekemnek egy DELL Inspiron N5110-128206 6GB gépet vásárolni.
az érdekelne, hogy mi a vélemény a típusról? és továbbá az ,hogy az AUTOCAD 2010 program gördülékenyen futtatható-e a gépen?
nagyon köszönöm a választ!

Nem javaslom. CAD-hez, PS-hoz, és minden hasonló tervező vagy grafikai programhoz inkább asztali gépet javaslok szép nagy monitorral, rendes billentyűzettel és egérrel. Ez utóbbiakat egyébként se lehet megspórolni (valahogy nem látom magam előtt a 768 pixel magas kijelzőn touchpad-en operáló mérnökhallgatót), és sokkal használhatóbb konfigot össze lehet rakni, mint notiból. Ráadásul ennek az Inspironnak fényes a kijelzője, szóval ha bármilyen fényforrás lesz a gyerek mögött / fölött, akkor nem csak cad-re, de bármire használhatatlan lesz.

A 15-ös noti nekem egyébként is furcsa, mert hurcolni sokkal rosszabb, mint egy kisebbet (12-14), viszont nem igazán használhatóbb.

#2695 Felhasználó inaktív   tamás72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 13. 17:08

Mi az oka annak, hogy a kiskereskedőknél jóval alacsonyabbak a laptopárak, mint a nagyáruházaknál? Media Markt, Auchan, stb. Nem tudom máshol árulnak még laptopot.Szívesebben vennék egy nagy áruházból, mint kiskereskedőktől, de hatalmasak az árkülönbségek.

#2696 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 13. 19:52

Üzenet megtekintéseIdézet: tamás72 - Dátum: 2011. 05. 13. 18:08

Mi az oka annak, hogy a kiskereskedőknél jóval alacsonyabbak a laptopárak, mint a nagyáruházaknál? Media Markt, Auchan, stb. Nem tudom máshol árulnak még laptopot.Szívesebben vennék egy nagy áruházból, mint kiskereskedőktől, de hatalmasak az árkülönbségek.

Webshopba nem kell annyi alkalmazott, bérleti díj, raktár...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2697 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 13. 20:15

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 05. 13. 20:52

Webshopba nem kell annyi alkalmazott, bérleti díj, raktár...

Ráadásul pont az ilyen kis webáruházakban lehet belefutni olyanba, hogy "bocsi, most szóltak a nagykerből, hogy <random, nem túl gyanúsan, de azért csábítóan olcsón hirdetett gép> pár hétig biztos nem lesz raktáron, viszont itt van helyette <random, hasonló árú, vagy egy-két-három tízezressel drágább, de a konkurenciától már nem jobb áron kínált gép>, ha az jó, akkor holnap már át is veheted. ASUS-os korszakomból jópár esetre emlékszem, amikor X sorozatú noteszek voltak a csaligépek, mert azokat kisker nem is forgalmazhatja, csak nagyáruházak. Így a kiskert biztosan nem fenyegette az a veszély, hogy esetleg kap ilyen gépet, mi meg moroghattunk a nagykerre, mert ha tényleg adott nekik gépet, azért csúnya seggberúgás járt volna. :-)

#2698 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 13. 20:19

Üzenet megtekintéseIdézet: tamás72 - Dátum: 2011. 05. 13. 18:08

Szívesebben vennék egy nagy áruházból, mint kiskereskedőktől, de hatalmasak az árkülönbségek.

Én inkább "nagyobb" kiskertől vennék új gépet, laptop.hu, usanotebook.hu, ilyenek. Nagyáruházzal az a baj, hogy az átlag alkalmazott a legegyszerűbb kérdésedre sem nagyon tud majd válaszolni, gépet ajánlani meg biztosan nem tudnak majd. Egyszer valamelyik Electro Worldben vagy ilyesmiben voltam termékkihelyezést ellenőrizni, és röhögni fogsz, de a biztonsági őr volt a legjobban képben, hogy mi hol van, meg milyen márkákat, modelleket szeretnek venni a vásárlók, és miért. :Đ

#2699 Felhasználó inaktív   bero 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 14. 17:39

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 05. 13. 15:48

Nem javaslom. CAD-hez, PS-hoz, és minden hasonló tervező vagy grafikai programhoz inkább asztali gépet javaslok szép nagy monitorral, rendes billentyűzettel és egérrel. Ez utóbbiakat egyébként se lehet megspórolni (valahogy nem látom magam előtt a 768 pixel magas kijelzőn touchpad-en operáló mérnökhallgatót), és sokkal használhatóbb konfigot össze lehet rakni, mint notiból. Ráadásul ennek az Inspironnak fényes a kijelzője, szóval ha bármilyen fényforrás lesz a gyerek mögött / fölött, akkor nem csak cad-re, de bármire használhatatlan lesz.

A 15-ös noti nekem egyébként is furcsa, mert hurcolni sokkal rosszabb, mint egy kisebbet (12-14), viszont nem igazán használhatóbb.

nagyon köszönöm, elgondolkodtató amit írtál.
akkor elviszi az itthoni gépet, enyém lesz akkor a noti. általános itthoni alkalmazásra használható ez a DELL?
vagy TE mit javasolnál ?
még egyer köszönöm a válaszod

Szerkesztette: bero 2011. 05. 14. 17:53 -kor

#2700 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 19. 17:44

Sziasztok!

Én is laptopvásárlás előtt állok és szeretném a segítségeteket kérni, hogy mire lenne érdemes odafigyelni. Kb. 250k lenne a max keret. Elvárások: i5 proc, 4 gb ram, jó nagy hdd. Nem lenne hátrány, hogyha ilyen lazább játékokat mint a World of tanks, neadj isten total war, azért vinne normálisan. Igazából az se lenne hátrány, ha nem lenne böszme nagy, mert alkalmanként magammal vinném erre arra. Így a 17 colos cuccok kiestek.

Amiket eddig néztem és talán jók lehetnének:
ASUS U41SV-WX021X
Lenovo Ideapad Y560A
Dell Vostrao 3350

Kérem a véleményetek a gépekről, illetve valamilyen alternatív megoldást is szívesen vennék. :) Márka preferenciám nem nagyon van, mert még sosem volt notebookom. Mondjuk Sonyt biztosan nem vennék.

Szerkesztette: Warton 2011. 05. 19. 17:46 -kor

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.