Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 15:19
mert nekem is remlik, hogy ajanljak, de szo sem volt forgatasrol.. (lassunk idezetet!!)
nem tudom, mi kulonbseg lehet. de ezt irtak...
amugy mondjuk az, hogy teljes visszaverodesrol beszelunk-e, vagy csak szines elnyeles/visszaverodesrol. utobbi ugyanis minden szogre all, az elobbi a hatarszog fuggvenye!! (erre hoztad nem mellesleg a peldadat. a Brewster szoget hivjak "koznyelven" hatarszognek, mint ahogy irjak is..) szoval lathatoan VAN kulonbseg!
Idézet színtelítettség ügyében: bármelyik értelmes, akár alapfokú fotóstanfolyás, de biztosan benne van a for dummies könyvekben is. Vagy ez:
Idézet: kAy - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 15:51
azért ehhez hozzátenném, hogy a budapesti füvészkertben én bizony polárral lőttem, és simán a nagy zöld dzsungel felé nézve, a polárt tekergetve igen látványosan változott a levelek zöldje.
Nem tudom, hogy hol hívják a Brewster-szöget határszögnek, szerintem nem sok köze van egymáshoz a kettőnek, lévén adott felülethatár Brewster-szögénél is van mind elnyelődés, mind a beesési szöggel azonos szögű visszaverődés, míg a határszögnél a törés szöge akkora, hogy a megtört fény már a felület síkjában halad tovább. Lehet, hogy több dolgot nevez a köznyelv határszögnek?
Másrészt én nem beszélek teljes visszaverődésről, két okból: 1. színes felületekből indultunk ki; 2. nem tudok olyan tárgyról, ami a beeső (polarizált vagy szórt, fehér vagy szűrt) fény 100%-át visszaverné.