HWSW Informatikai Kerekasztal: Egészségbiztosítás topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Egészségbiztosítás topic Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 07. 10:46

De komolyan, tarsadalmi konszenzust (el)varni az egeszsegugyi torvenyrol, az kb. olyan, mintha a rendorsegi torvenyt a bunozok egyetertesevel kellene meghozni.
Vegyuk mar eszre, hogy az orvostarsadalom hangadoi azok kozul kerulnek ki, akik Mercedeszekkel, BMW-kkel, Audikkal parkolnak a korhazak elott. A betegeketol havi tobb millio forint paraszolvenciat adomentesen!!! kizsarolo foorvosok, sebeszek, nogyogyaszok stb. Mikor fognak ezek az emberek barmit tamogatni, ami a legkevesbe is veszelyezteti a feketen szerzett jovedelmuket? Halapenz, persze probalj meg nem "halas" lenni :) A 7-es busz vezetojenek miert nem adsz halapenzt, ha nem rantotta a Dunaba a buszt az Erzsebet hidon? Csak vegzi a dolgat es nem ol meg. Ettol meg halas vagy a sofornek?
A valtozast szorgalmazo tisztesseges orvosokat nem is hagyja szohoz jutni ez a reteg. Meg, hogy az egeszseg nem uzlet? En is kerek luxuslimuzint a nem uzletbol. Mert ha az orvos a sajat, magantulajdonban levo korhazaban ad juttatasokat, kedvezmenyeket a betegeknek az egy dolog, de hogy a mi adonkbol fizetett javak folott rendelkezik, es lefolozi a hasznot, azert az mar megis csak nonszensz.
Konyorgom, 17 evig senkinek nem jutott eszebe, hogy ellenorizzek, hogy jogosult-e a beteg egyaltalan az ellatasra? Hogy a gyogyszergyarak (evi 100-1000 Mrd USD UZLET, meg mekkora!) arait leszoritsak?
Hogy meg ma sem lathatjuk, hogy hol milyen statisztikaval, minoseggel tortenik a gyogyitas?
Persze, jo lenne, ha minden faluban vilagszinvonalu korhaz, de ha egy kis korhazban egy mutetbol evente nehanyat vegeznek el, akkor sokkal rosszabbak lesznek a mutatok, mintha olyan nagyvarosi korhazba vegeznek el, ahol az a beavatkozas napi rutin. Utazna-e a beteg, ha tudna, hogy az eletet menti meg vele? 
Meg az a duma, hogy majd lesz a szegenyek biztositoja, meg a gazdagoke. De most oszinten, ha szabolcsi oreg neni ma megkapja ugyanazt az ellatast, mint a rozsadombi uri asszonyok?
Nem tudom, hogy ez-e a jo irany. De hogy a hazi orvosi rendszer es a patikak privatizalasa utan, hasonlo atalakitast tervezo jelenlegi ellenzek karalasa hiteltelen az biztos.
18 ev utan az egeszsegugy tovabb igy nem maradhat. Meg mindig jobb elindulni egy iranyba es utanna arra menni tovabb amerre jobbnak latszik az irany, mint tovabb dagonyazni a sarban. Lehet, hogy bele fog bukni a kormany 2010-ben, de legalabb csinaltak valamit. A Fidesz altal veghezvitt reformokhoz kepes (0 darab), meg mindig pozitiv a merleguk.

#122 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 11:29

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 8:40

Az meg talan itt se artana, ha a dohanyosoknak, tulsulyosoknak itt is magasabb lenne a jaruleka, mint azoknak akik egeszsegesen elnek.

Samott

Ez má megint kicsit antiszociális megnyílvánulás gratula.Kár hogy az alkotmány tílt mindenféle ilyesmi megkülönböztetést de írj egy újat.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#123 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 11:55

Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 11:29

Ez má megint kicsit antiszociális megnyílvánulás gratula.Kár hogy az alkotmány tílt mindenféle ilyesmi megkülönböztetést de írj egy újat.

Mar bocsanat, de ha en idot es penzt aldozok arra, hogy egeszsegesen eljek akkor miert is kell ugyanannyit fizetnem mint egy lancdohanyosnak aki szant szandekkal teszi tonkre az egeszseget? Nem olyasmit irtam amirol nem tehet (pl. genetikalilag determinalt problemak) hanem olyasmit, amirol csak az egyen tehet. (szerk: elnezest ha esetleg kover dohanyos vagy, nem szemelyes sertesnek szantam)

Samott

Szerkesztette: Samott 2008. 02. 07. 11:56 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#124 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 12:03

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 8:40

Az meg talan itt se artana, ha a dohanyosoknak, tulsulyosoknak itt is magasabb lenne a jaruleka, mint azoknak akik egeszsegesen elnek.

Olcsóbbak az államnak a kövérek és a dohányosok, mint az egészségesek

:D

#125 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 12:08

Idézet: Waldi - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 12:03

Idézet

"A tüdőrák olcsó betegség, mert rövid a túlélési ideje, - tette hozzá van Baal - ám ha valaki elég idős kort ér meg ahhoz, hogy sokáig éljen Alzheimer-kórral, az többe kerül."

Lehet jopofizni, de szerintem nem az a szempont, hogy hamarabb patkoljunk el... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#126 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 12:15

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 12:08

Lehet jopofizni, de szerintem nem az a szempont, hogy hamarabb patkoljunk el... ;)

Samott

a biztositonak az.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#127 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 12:29

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 12:15

a biztositonak az.

Kevered a temetkezesi valalkozoval :)
Az elpatkolt ugyfel helyett ujat kell szerezni. Csakugy mind az elegedetlen ugyfel helyett.

#128 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 12:45

de az elpatkolt ugyfel penze megmarad.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#129 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 13:14

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 12:45

Dehogy marad, fejkvota lesz.

Samott

#130 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 13:28

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 12:45

Van itt némi fogalomzavar úgy vettem észre, a társadalombiztosítás intézményrendszere nem két, hanem háromrétegű és a középső réteg részleges piacosításáról van egyáltalán szó. Az is valótlan, hogy a biztosítóknak jobban megérné fiatal egészséges emberekkel feltölteni a portfóliót, hasonlóan működne, mint a háziorvosok esetében, nem azonos összegű kvótával.

Na majd túrok valami cikket ábrákkal, ha lesz végre időm.

Szerkesztette: Hasse 2008. 02. 07. 13:32 -kor

#131 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 14:07

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 11:55

Mar bocsanat, de ha en idot es penzt aldozok arra, hogy egeszsegesen eljek akkor miert is kell ugyanannyit fizetnem mint egy lancdohanyosnak aki szant szandekkal teszi tonkre az egeszseget? Nem olyasmit irtam amirol nem tehet (pl. genetikalilag determinalt problemak) hanem olyasmit, amirol csak az egyen tehet. (szerk: elnezest ha esetleg kover dohanyos vagy, nem szemelyes sertesnek szantam)

Samott

Nem vagyok kövér se sőt dohányozni se dohányzom csak belegondoltam ebbe amit írtál.Mikor az állam elég nagy bevétele származik a dohányadóbol akkor szerintem meggondolandó ellentét van ebböl!De pl a kövérség is lehet genetikai adottság.
Megkülönböztetés akármilyen formáját meg tiltja az alkotmányunk és az ENSZ emberi jogok passzusa is.

Szerkesztette: djculture 2008. 02. 07. 14:23 -kor

Hádédész..

#132 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 14:21

Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 14:07

Megkülönböztetés akármilyen formáját meg tiltja az alkotmányunk.

Nem kicsit erted felre a dolgokat.

Samott

#133 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 14:27

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 14:21

Nem kicsit erted felre a dolgokat.

Samott

Hát tuti biztos vagyok benne ha egy ilyesmi törvény születne mint amit felvázoltál megsemmisítené abba a pillanatba az alkotmánybiróság.Tehát ezt akartam neked felvázolni semmi mást.
Hádédész..

#134 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 14:33

Persze, hiszen ha most bemesz egy biztositohoz biztositast kotni ugyanannyit fizetsz mint az akinek volt mar ket infarktusa es/vagy eros dohanyos es/vagy elhizott. (a dohanyosban biztos vagyok, most neztem meg) Mar indulhatsz is az alkotmanybirosaghoz. ;)

Szerk: a fenebe, mikor lesz mar annyira felnott ez az orszag hogy kepes legyen gondolkozni, es tenni valamit magaert... ha kepes felfogni, hogy olcsobb a biztositas a lakasra ha vesz riasztot meg normalis zarakat, akkor miert olyan nehez megerteni ugyanezt a sajat egeszsegevel kapcsolatban? Ha nem zabalsz mint a diszno, meg nem mergezed magad cigarettaval akkor csokkented a kockazatot, tehat fizethetsz kevesebbet. Nem olyan bonyolult ez...

Samott

Szerkesztette: Samott 2008. 02. 07. 14:37 -kor

#135 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 14:50

Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 14:07

Megkülönböztetés akármilyen formáját meg tiltja az alkotmányunk és az ENSZ emberi jogok passzusa is.

Megkülönböztetés most is van. Az egészségügyben is. Pl. ha vakbéllel mégy orvoshoz, akkor nem veszik ki legott a manduládat is csak azért, mert egy másik embernek épp azzal van gondja. Ami biz' megkülönböztetés.

AZ alkotmány meg effélék azon paraméterek szerinti hátrányos megkülönböztetést tiltják, amiket nem te választasz. Nagyjából.

Szerkesztette: Rive 2008. 02. 07. 14:56 -kor

Elköltöztem :-)

#136 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 14:52

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 12:08

Samott

ez igaz, csakte abbol a szembontbol tettel enyhen a xenophobiara hajazo kijelentest hogy meglatasod szerint milyenfajta eletvitel/testalkat az ami buntetendo, nem kivanatos. itten most jott egy cikk, hogy 90-es eveiben elhahalo amugy elete soran makkegeszseges alzheimeresen lenyegesen magasabb a medical loss mint egy dagadt dohanyoson. tehat a veralgebra pont forditva igaz. arra nezvest hogy ki milyen eletvezetest alakit ki maganak, ahhoz nagyjabol nulla kozod van (errol szolna a tolerancia vegulis) de az felettebb aggalyos hogy a neked nem tetszo eletvezetest buntetni akarod. ez a mult szazadban a fasisztoid/bolsevista rendszereknek volt ez a sajatja.

esha nem tudnad a dohanyaruk eseteben van egy adonem ami a termek fogyasztoi aranak eleg tetemes resze - ami az egeszsegbiztositasi alapba folyik be, tehat a karos szenvedellyel elok mar eleve fizetik a kesobbi egeszsegromlasuk kovetkezmenyeit.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 07. 14:57 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#137 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 14:56

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 14:33

ha kepes felfogni, hogy olcsobb a biztositas a lakasra ha vesz riasztot meg normalis zarakat, akkor miert olyan nehez megerteni ugyanezt a sajat egeszsegevel kapcsolatban?

Eh, az embernek épp elég gondja van a jelennel, nemhogy még amiatt a majdani hatvanas egészsége miatt aggódjon, aki majd lesz belőle...

Amúgy a fordított megközelítés - miszerint az egészségtelen életmód ugyan nem szankcionálható, de az egészséges életmód illetve az egészségügyhöz való fokozott hozzájárulás meg effélék jutalmazhatók - talán valamivel könnyebben felfogható egyesek számára.

Szerkesztette: Rive 2008. 02. 07. 14:57 -kor

Elköltöztem :-)

#138 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 14:58

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 14:52

xenophibiara veralgebra fasisztoid/bolsevista

Beszelsz mar te is hulyesegeket itten, nem en dontom el hogy mi az egeszseges... az meg szerintem logikus, hogy azoknak kedvezunk, akik nem tesznek szandekosan kart magunkban. Nem azt mondom hogy ne biztositsuk azt akik extremsportol, hanem azt hogy aki nem tesz igy, az ne fizessen annyit mint aki nagyobb kockazatot vallal.

Samott

Szerkesztette: Samott 2008. 02. 07. 15:00 -kor

#139 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 15:01

Idézet: Rive - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 14:56

Amúgy a fordított megközelítés - miszerint az egészségtelen életmód ugyan nem szankcionálható, de az egészséges életmód illetve az egészségügyhöz való fokozott hozzájárulás meg effélék jutalmazhatók - talán valamivel könnyebben felfogható egyesek számára.

ezigaz es valahol helyen is van, mert a pozitiv diszkriminaciot veszi alapul. de aztse felejtsuk el hogy ez esetben (tarsadalom)politikia celokat szolgal a jutalmazas pontosan ugy mint a csaladosok lakashitel tamogatasa eshogy mindenz semmennyire sem korrelal azzal a velt fikcioval, hogy egy egeszseges ember TB koltsege alacsonyabb volna, mert nem az.

#140 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 15:04

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 14:58

Beszelsz mar te is hulyesegeket itten, nem en dontom el hogy mi az egeszseges... az meg szerintem logikus, hogy azoknak kedvezunk, akik nem tesznek szandekosan kart magunkban. Nem azt mondom hogy ne biztositsuk azt akik extremsportol, hanem azt hogy aki nem tesz igy, az ne fizessen annyit mint aki nagyobb kockazatot vallal.

Samott

kiemeled, tiltakozol aztan vegul megis megerosited, hogy nem beszeltem hulyesegeket. mint irtam masok eletvezetesehez *kozod nincs*. Es nagyon orulok annak, hogy nem vagy abban a helyzetben hogy buntesd azokat, akik nem a te szad ize szerinti eletvezetest kovetik vagy nem olyan a testalkatuk mint ahogy azt te elvarod  :down:

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 07. 15:07 -kor

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9