HWSW Informatikai Kerekasztal: Fonerók egyesüljetek! III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fonerók egyesüljetek! III. Wi-Fi-router meghívóval fillérekért! Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#661 Felhasználó inaktív   Stospam 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 02. 17:54

Sziasztok!

Létezik valamilyen módszer, hogy a La Fonera-t egy másik routerrel összekapcsolva nagyobb lefedettséget lehessen elérni ugyanazzal a FON accounttal?

Köszönöm,
Sto

#662 Felhasználó inaktív   gmweb 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 02. 20:22

Idézet: Stospam - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 17:54

Sziasztok!

Létezik valamilyen módszer, hogy a La Fonera-t egy másik routerrel összekapcsolva nagyobb lefedettséget lehessen elérni ugyanazzal a FON accounttal?

Köszönöm,
Sto

Huha, most ezt nem vágom. Mit szeretnél megerősíteni? A fonerád jelét? Mert ahhoz egy erősebb antenna kell. Másik routerrel csak repeaterrel stb. lehet megcsinálni, hogy ugyanaz a hálózat legyen.

De egyszerűbb két fonerát összekapcsolni QRM módban összekapcsolni, s egymástól a lehető legtávolabb elhelyezni, amit még elbírnak. De ez esetben 4 wifis hálózat lesz, nem 2.

De még mindig nem értem, hogy mit értesz FON account alatt.

#663 Felhasználó inaktív   GZsolt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 22:04

Idézet: GZsolt - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 0:13

Hali,

van kéznél vkinek egy promó kód?

pirokorkukacyahoo.com

Köszönöm

Örök hála!

#664 Felhasználó inaktív   gmweb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 22:35

Idézet: GZsolt - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 22:04

Örök hála!

Mennyi most a Router promó kóddal (csak a pluszra jó)? Tegnap utánaolvastam a Fonera 2.0-nak. Szerintetek megéri? Csak mert egész jó dolgokat láttam róla, és lehet le kellene tesztelni. (Hangnélküli torrentezés, durván olcsó IPKamera, USB-s Skype...)

Lehet róla tudni, hogy mikorra lesz végleges változata. Szívesen kísérletezgetnék vele, csak már így s van 7 fonerám, mindegyik megsépkelve valamivel, és most nincs kedvem egy 8.-at venni, ha hamarosan kijön egy stabil változat.

#665 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 00:24

Csak annyit lehet tudni, hogy egyelore veglegesitettek az alap fw kepesseglistajat es hogy az eddig talalt bugokat kijavitottak...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#666 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 08:22

Kis segítséget kérnék.
Mennyire jellemző, hogy kipurcanik egy FON router?

Kb egy hete nem elérhető egyik jel se, lan oldalról nem tudom pingelni, pedig a kábel jó, direktbe bedugva a notebook-ot a kábelre van internet.
A FON router még az elsők közül való, ha minden igaz valami r1-es fw van rajta.

Amikor bedugom, elkezd indulni, kivilágít a power, kicsit később az internet, ez elkezd villogni, kivilágít a wlan (idáig kb 2-3 perc, ami normálisnak tűnik) és innentől két verzió van: (a) vagy folyamatosan világít mindhárom, vagy pedig (b) az internet kb másodpercenként 2x villog eszetlenül.
A wifi jelek egyikét se látom, még ha direktben csatlakoznék rá (hátha rejtve van) akkor se sikerül.
Resetet csináltam már...

Ugyanezen az internet kapcsolaton egy hosszú utp kábel végén (nem látják egymást wifin) van egy másik fon router, az működik, de az idei vásárlású (újabb fw talán).

-------
Másik kérdés, nem igazán hiba, csak érdekes: mindkét routerem logjában(My visits) látok olyan belépéseket, hogy "uwonXXXXXXX", ahol x valami random számsor, vagyis "Nyertél" nevű felhasználók léptek be párszor pár másodperc híján 15 percre. Ez milyen spambot, vagy hogy lép fel? Ráadásul az egyik router elégé le is van árnyékolva (panel lakás közepe, 9. emelet)....
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#667 Felhasználó inaktív   Stospam 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 12. 03. 17:49

Idézet: gmweb - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 20:22

Huha, most ezt nem vágom. Mit szeretnél megerősíteni? A fonerád jelét? Mert ahhoz egy erősebb antenna kell. Másik routerrel csak repeaterrel stb. lehet megcsinálni, hogy ugyanaz a hálózat legyen.

De egyszerűbb két fonerát összekapcsolni QRM módban összekapcsolni, s egymástól a lehető legtávolabb elhelyezni, amit még elbírnak. De ez esetben 4 wifis hálózat lesz, nem 2.

De még mindig nem értem, hogy mit értesz FON account alatt.

Az antenna dolog rendben, mert azt alapból veszek hozzá. A 2 La Fonera összekapcsolása azért nem tetszik, mert egy account-hoz nem fogom tudni kapcsolni a kettőt és így külön kell majd kezelnem a routereket és az accountokat is. A repeateres mód lenne a jó és erre vonatkozik az alap kérdés is, hogy meg lehet-e a La Fonera-val és egy X routerrel oldani, hogy működjön szépen. Csak a publikus jelet kellene ismételni.

#668 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 18:23

Nekem kettő FON routerem van és egy belépéssel/usernévvel látom és tudom kezelni mindkettőt.

#669 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 19:12

Közben sikerült a privát jelre rálépnem a problémás routeren, és látom, hogy 0.7.2.r3 fw van benne is...
már csak azt nem értem, miért nem kap dhcp-n internetet a vezetékes routerből...
---
további fejlemény:
ha megpróbálom úgy indítani, hogy be van dugva a kábel, akkor a privát jel se látható és rejtve sincs, nem lehet csatlakozni hozzá...

Szerkesztette: Gyulavitéz 2008. 12. 03. 19:56 -kor

#670 Felhasználó inaktív   gmweb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 19:58

Idézet: Stospam - Dátum: 2008. dec. 3., szerda - 17:49

Az antenna dolog rendben, mert azt alapból veszek hozzá. A 2 La Fonera összekapcsolása azért nem tetszik, mert egy account-hoz nem fogom tudni kapcsolni a kettőt és így külön kell majd kezelnem a routereket és az accountokat is. A repeateres mód lenne a jó és erre vonatkozik az alap kérdés is, hogy meg lehet-e a La Fonera-val és egy X routerrel oldani, hogy működjön szépen. Csak a publikus jelet kellene ismételni.

Elvileg akkor valamilyen repeatert kell venned (SMC-nek van valami, aminek mellesleg ugyanaz a hardvere, mint a régi FON szériáé, csak 10 000Ft-ba kerül darabja, tehát közel sem olcsó)

Egy FON-os email címhez több router is rendelhető, bár én elvből külön csináltam minden routeremnek, hogy több meghívóm legyen stb. Nem tudom, hogy kezelés alatt mit értesz, de én a router megérkezése után szinte sosem nem is voltam a fon-os oldalon. Beüzemeled, aztán jól van minden, megy minden, semmi kezelés nincs. Egy azonosítóhoz is tudsz több routert rendelni, mint írtuk.

Egy wifi-s repeater, vagy híd, ilyesmik 10 000Ft körül kezdődnek, a minőségükről ne beszéljük.

Fonera 2.0 - Tehát ezek szerint gyakorlatilag már tudja az említett dolgokat a fon 2.0? Várhatóan drágább lesz a végleges változat, mint a béta? Valahol olvastam, hogy duplája lesz. Csak ez szerintem fake, mert akkor senki sem venne.

#671 Felhasználó inaktív   GZsolt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 21:41

Idézet: gmweb - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 21:35

Mennyi most a Router promó kóddal (csak a pluszra jó)? Tegnap utánaolvastam a Fonera 2.0-nak. Szerintetek megéri? Csak mert egész jó dolgokat láttam róla, és lehet le kellene tesztelni. (Hangnélküli torrentezés, durván olcsó IPKamera, USB-s Skype...)

Lehet róla tudni, hogy mikorra lesz végleges változata. Szívesen kísérletezgetnék vele, csak már így s van 7 fonerám, mindegyik megsépkelve valamivel, és most nincs kedvem egy 8.-at venni, ha hamarosan kijön egy stabil változat.

A sLa Fonera+ szektorsugárzóval, szállítással együtt összesen 39.90 EUR

#672 Felhasználó inaktív   Stospam 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 12. 04. 18:06

Köszönöm a választ gmweb.

#673 Felhasználó inaktív   manowarkill 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 05. 00:17

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2008. dec. 3., szerda - 19:12

Közben sikerült a privát jelre rálépnem a problémás routeren, és látom, hogy 0.7.2.r3 fw van benne is...
már csak azt nem értem, miért nem kap dhcp-n internetet a vezetékes routerből...
---
további fejlemény:
ha megpróbálom úgy indítani, hogy be van dugva a kábel, akkor a privát jel se látható és rejtve sincs, nem lehet csatlakozni hozzá...

Ez velem is előfordult freewlan hibás konfigja után (dinamikus ip-t a világ minden kincséért sem akarja elfogadni) --> admin oldal böngészővel kidobta az üres status.sh-t, csináltam egy ttl-soros átalakítót és nulláról újraraktam rá a firmware-t, majd freewlan-t.
Kép

#674 Felhasználó inaktív   gmweb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 05. 01:58

Idézet: manowarkill - Dátum: 2008. dec. 5., péntek - 0:17

Ez velem is előfordult freewlan hibás konfigja után (dinamikus ip-t a világ minden kincséért sem akarja elfogadni) --> admin oldal böngészővel kidobta az üres status.sh-t, csináltam egy ttl-soros átalakítót és nulláról újraraktam rá a firmware-t, majd freewlan-t.

Na igen, a soros kábel és szépségei. Nekem is van egy, meg forrasztottunk egyik fonerára csatlakozót. Viszont ha jól sejtem, akkor az új Freewlan-nál az induláskor már soros kábel nélkül el lehet érni a routert. Nem tudom, hogy hl olvastam ezt, de meg is csináltam. Tehát elvileg nem szokséges soros kábel már.

De ha az admin oldalhoz hozzáférsz wifin, vagy kábelen, vagy valahogyan, akkor a További menüben a diagnózishoz ha beírod ezt:
rm -rf /jffs/*

akkor visszaáll minden, talán még freewlan sem lesz a routeren. Persze előbb egyszerűbb a sima reset gombbal megpróbálni. Néha begügyülnek a routerek, és ilyenkor ez segíteni szokott.

A magyar nyelvi fájl frissítésemet teszteltétek már? Ha van benne hiba, akkor szóljatok. Nehogy hibás kerüljön bele a legközelebbi Freewlan frissítésbe.

Szerkesztette: gmweb 2008. 12. 05. 02:00 -kor

#675 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 05. 09:53

Nekem nincs rajta semmi hack, origi fonera fw van rajta. Ha nem dugom be a kábelt, akkor hajlandó a privát jelet adni, akkor rá tudok csatlakozni wifin. Ott tudnék fw-t frissíteni, menüből, csak ahhoz találni kéne egy originál fájlt. A fon.com nem barát ilyen szempontból, bár sok google találat mutat valami download.fon.com címre, de ilyen nekem nem jön be...

#676 Felhasználó inaktív   glugi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 05. 11:40

Üdv!

Gondolkodtam melyik topicban kérdezzem meg, szerintem itt lesz megfelelő helyen:
adott egy régi gép, rajta FreeNAS, ez kábelen a routerbe megy, a routerhez pedig QRM-ben kapcsolódik egy Fonera, ezen pedig laptopok illetve egy xbox360. A NAS-on elindítottam az UPnP-t, hogy majd jól böngészem a boxon, erre nem igazán történik semmi, nem látja. Az UPnp-nél be lehet állitani több módot illetve egy portot is. A kérdés ez lenne, hogy a foneran megoldható-e így a dolog portforwarddal vagy valahogy?Esetleg a foneras bridge mód, viszont ugye QRM-ben ilyen opció nincs (legujabb fw).
Van egy olyan sejtésem, hogy nem fog menni, már forwardoltam ide-oda. Esetleg ha valakinek van ötlete, azt megköszönném.

#677 Felhasználó inaktív   gmweb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 05. 19:18

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2008. dec. 5., péntek - 9:53

Nekem nincs rajta semmi hack, origi fonera fw van rajta. Ha nem dugom be a kábelt, akkor hajlandó a privát jelet adni, akkor rá tudok csatlakozni wifin. Ott tudnék fw-t frissíteni, menüből, csak ahhoz találni kéne egy originál fájlt. A fon.com nem barát ilyen szempontból, bár sok google találat mutat valami download.fon.com címre, de ilyen nekem nem jön be...

pedig az a jó, a download.fon.com. Illetve ha minden igaz, akkor a trac.freewlan.info-n is fent van a legrégebbi driver. Azt ha befrissíted freewlanra, akkor kész is a dolog.

#678 Felhasználó inaktív   mekrisz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 06. 13:24

Idézet: GZsolt - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 22:04

Örök hála!

Sziasztok!

promó kóddal még mindig kedvezőbben lehet hozzájutni a sima fonerahoz?

esetleg a 2.0-hoz?

mekrisz

#679 Felhasználó inaktív   gmweb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 06. 19:53

Idézet: mekrisz - Dátum: 2008. dec. 6., szombat - 13:24

Sziasztok!

promó kóddal még mindig kedvezőbben lehet hozzájutni a sima fonerahoz?

esetleg a 2.0-hoz?

mekrisz

Asszem a promó kód a 2.0-hoz nem jó. Amúgy mindig van valami kedvezmény a promó kóddal. Viszont tavaly karácsonykor indítottak egy nagyobb szabású kedvezményt, lehet, hogy idén is érdemes várni addig.

#680 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 07:50

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2008. dec. 3., szerda - 8:22

-------
Másik kérdés, nem igazán hiba, csak érdekes: mindkét routerem logjában(My visits) látok olyan belépéseket, hogy "uwonXXXXXXX", ahol x valami random számsor, vagyis "Nyertél" nevű felhasználók léptek be párszor pár másodperc híján 15 percre. Ez milyen spambot, vagy hogy lép fel? Ráadásul az egyik router elégé le is van árnyékolva (panel lakás közepe, 9. emelet)....

Ezek a felhasználók az ingyenesen használható 15 percet kihasználók. Egyáltalán nem hibát jeleznek, csak azt, hogy olyan személyek voltak a nyilvános hálózaton akik nem regisztrált FON tagok.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.