Fonerók egyesüljetek! III. Wi-Fi-router meghívóval fillérekért!
Elküldve: 2009. 03. 09. 01:36
Elküldve: 2009. 03. 09. 07:39
Elküldve: 2009. 03. 10. 10:40
Idézet: Krinyo - Dátum: 2009. márc. 9., hétfő - 8:39
viszont akkor az accountot zárolják.
jártam én is így véletlenül. otthon kihúzták a konyektorból, majd' egy hétig nem ment, aztán mikor egy másik fonra akartam rázizzenni, nyávogott, hogy mivel az enyém nem megy, azért 'mennyéinnen.
persze gyorsan hazaszóltam hogy ugyan tessék már visszaüzemelni (anyám takarításkor húzta ki
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2009. 03. 11. 00:30
Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 10:40
Egyiket nekem is kirángatták, mert minek az oda, nélkle is van az internet, kussoljak. Én meg elején még örültem, hogy tesóméknál is lesz, meg nekem is jut wlan. Majd valami júzeremnél beröffentem.
Elküldve: 2009. 03. 11. 01:01
Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 1:30
nincs vmi time-limit, ami után zárolják v kizárják a hálózatból ?
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2009. 03. 11. 14:50
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2009. 03. 11. 23:52
Egy kis segítségre volna szükségem.
Kaptam kb. 2 hete egy LaFonera+ routert.
A második bekapcsolás után a bekapcsolás led narancssárgán kezdett világítani.
A kézikönyv szerint Firmware frissitest kelle rajta elvegezni.
Közvetlen letöltés nincs, a support küldött egy FW verziót, amit második nekifutással sikerült installálni.
A led továbbra is narancs, kábellel nem sikerül csatlakozni hozzá (a kábeles csatlakozási lehetőség volt az elsődleges ok, ami miatt a "pluszt" rendeltem).
A firmware file neve a következő: 20081002_FON2201_1.2.1_r1739_TESTING.fon
Gyanús, hogy ott virít a "TESTING" a névben.
Kérés/kérdés: van valakinek működő firmware verziója a LaFonera+hoz?
El tudnátok nekem küldeni?
Elküldve: 2009. 03. 17. 20:20
Idézet: ximian - Dátum: 2009. márc. 14., szombat - 8:28
http://flash.fonera.be/
Köszönöm.
De valószinűleg nem erre van szükségem.
Azt sejtem a "recover"-nek semmi köze a firmware frissítéshez, az "alap" FW-t állíthatja vissza.
Persze az is kérdés, hogy az "alap" milyen verziójú.
A letöltött állomány nem tartalmam semmilyen információt erről, azaz lehet hogy jól ecseszi a jelenlegi FW-t.
Elküldve: 2009. 03. 29. 16:17
Amúgy én pl. hálózatépítésre használom őket, azaz hogy a netet elhúzzam egyik helyről a másikra kábel nélkül, megbízhatóan. Erre jó volt a régi ára (15 euró mindennel együtt), de 25 euróért én is soknak érzem. Az biztos, hogy a 2.0-ásból veszek pár darabot, mert ha arra rá lehetne kötni Skype telefont, akkor elég olcsón ki lehetne hozni a lakásban Wifi-s sipét, ami eddig csak működő gép mellett ment USB-vel (a megfizethető árú dologról mondom).
Sajnos nekem az elvárásaim nagyobbak a dologgal kapcsolatban, mint amit tud, vagy csak hülye vagyok linux alatt telepítgetni dolgokat, de majd meglátjuk. Addig is, ha valakinek van ötlete, hogy a fon-al hogyan tudok egy VPN szerverhez kapcsolódni úgy, hogy a VNC szerveren át menjen az adat, az megírható. Tehát nekem a program a routeren kell, nem a gépen.
Most megvárom a 2.0-át, de ha nem pörög fel a dolog, akkor még a fonera.hu-tól is megválok, mert így nem sok értelme van a címre valami oldalt építeni.
Elküldve: 2009. 03. 29. 19:07
Idézet: gmweb - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 16:17
Rápakolsz egy dd-wrt-t, így tudod vpn kliensként (pptp) vagy akár vpn szerverként is használni..
openvpn-t is tud, úgyhogy gondolom ezek a funkciók kielégítik az igényeidet.
Az openvpn-t még nem próbáltam idő hiányában, de a pptp tökéletesen működik.
Sajnos, mint ismeretes így a fon közösséges mivoltának annyi, de amint írod, neked van elég aktív ahhoz, hogy egynél bedob a törölközőt
Elküldve: 2009. 03. 31. 13:16
Nincs valakinek fölös eladó LA FONERA 1.0-ja? Rögtön kettő is érdekelne
PÜ!
ludus
Elküldve: 2009. 04. 01. 14:34
Új vagyok még a fórumon, ma találtam rá erre a FON dologra. Élőszőr olvastam róla még ingyen volt, utána meg már 15 euró most ahogy pár oldalt visszaolvasok már 25!
Érdemes várnom még?
Elküldve: 2009. 04. 02. 08:29
Nem tudja valaki, hogy miért van az, hogy gyakran váltogat mindkét laptopunk a privát és a publikus (FON_AP) csatorna között? Sokszor megjelenik a privát csatorna is az elérhető vezetéknélküli hálózatok között (ami előrébb van a prioritási sorrendben), mégsem hajlandó arra csatlakozni a gép.
Előre is nagyon köszönöm.
Elküldve: 2009. 04. 02. 20:18
Idézet: appel - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 19:07
openvpn-t is tud, úgyhogy gondolom ezek a funkciók kielégítik az igényeidet.
Az openvpn-t még nem próbáltam idő hiányában, de a pptp tökéletesen működik.
Sajnos, mint ismeretes így a fon közösséges mivoltának annyi, de amint írod, neked van elég aktív ahhoz, hogy egynél bedob a törölközőt
A lényeg éppen az lenne, hogy megmaradjon a router a régi (freewlan-os) firmware-val.
Elküldve: 2009. 04. 03. 08:45
Idézet: szabof1 - Dátum: 2009. ápr. 2., csütörtök - 8:29
Nem tudja valaki, hogy miért van az, hogy gyakran váltogat mindkét laptopunk a privát és a publikus (FON_AP) csatorna között? Sokszor megjelenik a privát csatorna is az elérhető vezetéknélküli hálózatok között (ami előrébb van a prioritási sorrendben), mégsem hajlandó arra csatlakozni a gép.
Előre is nagyon köszönöm.
Próbáld ki úgy a használatát, hogy a publikust teljesen kitörlöd a csatlakozási listából, akkor nem fog soha átjelentkezni rá.
Elküldve: 2009. 04. 03. 14:25
Idézet: gmweb - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 16:17
Amúgy én pl. hálózatépítésre használom őket, azaz hogy a netet elhúzzam egyik helyről a másikra kábel nélkül, megbízhatóan. Erre jó volt a régi ára (15 euró mindennel együtt), de 25 euróért én is soknak érzem. Az biztos, hogy a 2.0-ásból veszek pár darabot, mert ha arra rá lehetne kötni Skype telefont, akkor elég olcsón ki lehetne hozni a lakásban Wifi-s sipét, ami eddig csak működő gép mellett ment USB-vel (a megfizethető árú dologról mondom).
Sajnos nekem az elvárásaim nagyobbak a dologgal kapcsolatban, mint amit tud, vagy csak hülye vagyok linux alatt telepítgetni dolgokat, de majd meglátjuk. Addig is, ha valakinek van ötlete, hogy a fon-al hogyan tudok egy VPN szerverhez kapcsolódni úgy, hogy a VNC szerveren át menjen az adat, az megírható. Tehát nekem a program a routeren kell, nem a gépen.
Most megvárom a 2.0-át, de ha nem pörög fel a dolog, akkor még a fonera.hu-tól is megválok, mert így nem sok értelme van a címre valami oldalt építeni.
várj azzal a VPN-nel még egy kicsit
Elküldve: 2009. 04. 04. 09:18

Súgó
A téma zárva.