HWSW Informatikai Kerekasztal: Fonerók egyesüljetek! III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fonerók egyesüljetek! III. Wi-Fi-router meghívóval fillérekért! Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#801 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 09. 01:36

Megnéztem, 14 meghívót küldtem el, abból 8-at beröffentettek, de csak 2 van online.
Make love not Wor.

#802 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 09. 07:39

Ja, es ezert sem mukodik. Mert sokan csak azert ugrottak neki, hogy dejo, majdnem ingye' van. Aztan meg kikapcsoltak.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#803 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 10:40

Idézet: Krinyo - Dátum: 2009. márc. 9., hétfő - 8:39

Ja, es ezert sem mukodik. Mert sokan csak azert ugrottak neki, hogy dejo, majdnem ingye' van. Aztan meg kikapcsoltak.

viszont akkor az accountot zárolják.

jártam én is így véletlenül. otthon kihúzták a konyektorból, majd' egy hétig nem ment, aztán mikor egy másik fonra akartam rázizzenni, nyávogott, hogy mivel az enyém nem megy, azért 'mennyéinnen.
persze gyorsan hazaszóltam hogy ugyan tessék már visszaüzemelni (anyám takarításkor húzta ki :D ), úgyhogy most békesség van. gondolkozom h felhozom ide Bp-re, de már annyi wifi van a lakásban (3), hogy agyrákot fogunk kapni :think:

-C0pp3rM!n3-

#804 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 11. 00:30

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 10:40

jártam én is így véletlenül. otthon kihúzták a konyektorból

Egyiket nekem is kirángatták, mert minek az oda, nélkle is van az internet, kussoljak. Én meg elején még örültem, hogy tesóméknál is lesz, meg nekem is jut wlan. Majd valami júzeremnél beröffentem.
Make love not Wor.

#805 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 01:01

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 1:30

Egyiket nekem is kirángatták, mert minek az oda, nélkle is van az internet, kussoljak. Én meg elején még örültem, hogy tesóméknál is lesz, meg nekem is jut wlan. Majd valami júzeremnél beröffentem.

nincs vmi time-limit, ami után zárolják v kizárják a hálózatból ?

-C0pp3rM!n3-

#806 Felhasználó inaktív   appel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 11. 08:57

3 v. 4 hét

#807 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 14:50

akkor sokan szerintem legyalulják rajta a firmw-t, aztán rátesznek valamit. :rolleyes:

-C0pp3rM!n3-

#808 Felhasználó inaktív   elefmaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 23:52

Sziasztok!

Egy kis segítségre volna szükségem.

Kaptam kb. 2 hete egy LaFonera+ routert.
A második bekapcsolás után a bekapcsolás led narancssárgán kezdett világítani.
A kézikönyv szerint Firmware frissitest kelle rajta elvegezni.
Közvetlen letöltés nincs, a support küldött egy FW verziót, amit második nekifutással sikerült installálni.
A led továbbra is narancs, kábellel nem sikerül csatlakozni hozzá (a kábeles csatlakozási lehetőség volt az elsődleges ok, ami miatt a "pluszt" rendeltem).
A firmware file neve a következő: 20081002_FON2201_1.2.1_r1739_TESTING.fon
Gyanús, hogy ott virít a "TESTING" a névben.

Kérés/kérdés: van valakinek működő firmware verziója a LaFonera+hoz?
El tudnátok nekem küldeni?

#809 Felhasználó inaktív   ximian 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 03. 14. 09:28

Ajánlom figyelmedbe ezt a linket:
http://flash.fonera.be/

#810 Felhasználó inaktív   elefmaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 20:20

Idézet: ximian - Dátum: 2009. márc. 14., szombat - 8:28

Ajánlom figyelmedbe ezt a linket:
http://flash.fonera.be/

Köszönöm.
De valószinűleg nem erre van szükségem.
Azt sejtem a "recover"-nek semmi köze a firmware frissítéshez, az "alap" FW-t állíthatja vissza.
Persze az is kérdés, hogy az "alap" milyen verziójú.
A letöltött állomány nem tartalmam semmilyen információt erről, azaz lehet hogy jól ecseszi a jelenlegi FW-t.

#811 Felhasználó inaktív   Stospam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 18. 21:12

Új "végleges" firmware:
http://blog.fonosfera.org/

#812 Felhasználó inaktív   gmweb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 29. 16:17

Hát igen. Nálam is van vagy 7 router, mindegyik más helyen, Németországban egy, Magyarországon a többi különböző városokban, de nálam még Guestek sincsenek, nemhogy fon tagok. Sajnos könnyebb nyitott hálózatot találni. Ennek ellenére én nem kapcsolom ki, mert hátha. Meg inkább villogjon a led, mint ne.

Amúgy én pl. hálózatépítésre használom őket, azaz hogy a netet elhúzzam egyik helyről a másikra kábel nélkül, megbízhatóan. Erre jó volt a régi ára (15 euró mindennel együtt), de 25 euróért én is soknak érzem. Az biztos, hogy a 2.0-ásból veszek pár darabot, mert ha arra rá lehetne kötni Skype telefont, akkor elég olcsón ki lehetne hozni a lakásban Wifi-s sipét, ami eddig csak működő gép mellett ment USB-vel (a megfizethető árú dologról mondom).

Sajnos nekem az elvárásaim nagyobbak a dologgal kapcsolatban, mint amit tud, vagy csak hülye vagyok linux alatt telepítgetni dolgokat, de majd meglátjuk. Addig is, ha valakinek van ötlete, hogy a fon-al hogyan tudok egy VPN szerverhez kapcsolódni úgy, hogy a VNC szerveren át menjen az adat, az megírható. Tehát nekem a program a routeren kell, nem a gépen.

Most megvárom a 2.0-át, de ha nem pörög fel a dolog, akkor még a fonera.hu-tól is megválok, mert így nem sok értelme van a címre valami oldalt építeni.

#813 Felhasználó inaktív   appel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 29. 19:07

Idézet: gmweb - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 16:17

Addig is, ha valakinek van ötlete, hogy a fon-al hogyan tudok egy VPN szerverhez kapcsolódni úgy, hogy a VNC szerveren át menjen az adat, az megírható. Tehát nekem a program a routeren kell, nem a gépen.

Rápakolsz egy dd-wrt-t, így tudod vpn kliensként (pptp) vagy akár vpn szerverként is használni..
openvpn-t is tud, úgyhogy gondolom ezek a funkciók kielégítik az igényeidet.
Az openvpn-t még nem próbáltam idő hiányában, de a pptp tökéletesen működik.
Sajnos, mint ismeretes így a fon közösséges mivoltának annyi, de amint írod, neked van elég aktív ahhoz, hogy egynél bedob a törölközőt :)

#814 Felhasználó inaktív   ludus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 13:16

Sziasztok!

Nincs valakinek fölös eladó LA FONERA 1.0-ja? Rögtön kettő is érdekelne :cool: 
PÜ!

ludus

#815 Felhasználó inaktív   ZS3NI 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 04. 01. 14:34

Hi all!

Új vagyok még a fórumon, ma találtam rá erre a FON dologra. Élőszőr olvastam róla még ingyen volt, utána meg már 15 euró most ahogy pár oldalt visszaolvasok már 25! :) Valaki felvilágosítana, hogy most mégis mi a helyzet? Mert szeretnék csatlakozni hozzá, de megtudnám várni amíg valami jó kis akció lenne.
Érdemes várnom még?

#816 Felhasználó inaktív   szabof1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 08:29

Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy miért van az, hogy gyakran váltogat mindkét laptopunk a privát és a publikus (FON_AP) csatorna között? Sokszor megjelenik a privát csatorna is az elérhető vezetéknélküli hálózatok között (ami előrébb van a prioritási sorrendben), mégsem hajlandó arra csatlakozni a gép.
Előre is nagyon köszönöm.

#817 Felhasználó inaktív   gmweb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 20:18

Idézet: appel - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 19:07

Rápakolsz egy dd-wrt-t, így tudod vpn kliensként (pptp) vagy akár vpn szerverként is használni..
openvpn-t is tud, úgyhogy gondolom ezek a funkciók kielégítik az igényeidet.
Az openvpn-t még nem próbáltam idő hiányában, de a pptp tökéletesen működik.
Sajnos, mint ismeretes így a fon közösséges mivoltának annyi, de amint írod, neked van elég aktív ahhoz, hogy egynél bedob a törölközőt :)

A lényeg éppen az lenne, hogy megmaradjon a router a régi (freewlan-os) firmware-val.

#818 Felhasználó inaktív   Stospam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 08:45

Idézet: szabof1 - Dátum: 2009. ápr. 2., csütörtök - 8:29

Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy miért van az, hogy gyakran váltogat mindkét laptopunk a privát és a publikus (FON_AP) csatorna között? Sokszor megjelenik a privát csatorna is az elérhető vezetéknélküli hálózatok között (ami előrébb van a prioritási sorrendben), mégsem hajlandó arra csatlakozni a gép.
Előre is nagyon köszönöm.

Próbáld ki úgy a használatát, hogy a publikust teljesen kitörlöd a csatlakozási listából, akkor nem fog soha átjelentkezni rá.

#819 Felhasználó inaktív   bmpeter 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 04. 03. 14:25

Idézet: gmweb - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 16:17

Hát igen. Nálam is van vagy 7 router, mindegyik más helyen, Németországban egy, Magyarországon a többi különböző városokban, de nálam még Guestek sincsenek, nemhogy fon tagok. Sajnos könnyebb nyitott hálózatot találni. Ennek ellenére én nem kapcsolom ki, mert hátha. Meg inkább villogjon a led, mint ne.

Amúgy én pl. hálózatépítésre használom őket, azaz hogy a netet elhúzzam egyik helyről a másikra kábel nélkül, megbízhatóan. Erre jó volt a régi ára (15 euró mindennel együtt), de 25 euróért én is soknak érzem. Az biztos, hogy a 2.0-ásból veszek pár darabot, mert ha arra rá lehetne kötni Skype telefont, akkor elég olcsón ki lehetne hozni a lakásban Wifi-s sipét, ami eddig csak működő gép mellett ment USB-vel (a megfizethető árú dologról mondom).

Sajnos nekem az elvárásaim nagyobbak a dologgal kapcsolatban, mint amit tud, vagy csak hülye vagyok linux alatt telepítgetni dolgokat, de majd meglátjuk. Addig is, ha valakinek van ötlete, hogy a fon-al hogyan tudok egy VPN szerverhez kapcsolódni úgy, hogy a VNC szerveren át menjen az adat, az megírható. Tehát nekem a program a routeren kell, nem a gépen.

Most megvárom a 2.0-át, de ha nem pörög fel a dolog, akkor még a fonera.hu-tól is megválok, mert így nem sok értelme van a címre valami oldalt építeni.

várj azzal a VPN-nel még egy kicsit ;)
Esküvői videók:
http://video.bmp.hu

La Fonera 2.0

#820 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 04. 09:18

Fonera 2.0 Launch!

Április 21, 49€

http://blog.fon.com/...-20-launch.html