HWSW Informatikai Kerekasztal: Fonerók egyesüljetek! III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fonerók egyesüljetek! III. Wi-Fi-router meghívóval fillérekért! Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#821 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 04. 19:34

Akkor olyan 15E FT körül lesz majd megvehető. Az elején ez az ár lesz de ez később nőni vagy csökeni fog ? Érdemes vele várni vagy megvenni most ?

#822 Felhasználó inaktív   Stospam 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 04. 20:32

Idézet: laci85 - Dátum: 2009. ápr. 4., szombat - 19:34

Akkor olyan 15E FT körül lesz majd megvehető. Az elején ez az ár lesz de ez később nőni vagy csökeni fog ? Érdemes vele várni vagy megvenni most ?

Az már inkább 18e mint 15e, mert a szállítás 10 Eur. Az utolsó ár a Beta La Fonera 2.0-ra ~40 Euro volt.
A bejelentés szerint: "The promotional price in Europe for the launch will be 49 euros." tehát ezt ők bevezető árnak szánják. Akciók később lehetnek, de mostanában nem hiszem, mert a 2.0-ásból ez lesz az első új szállítmány, a régiekből pedig még biztosan van raktáron és akkor először azokat akarják majd kiszórni, de ez csak az én véleményem.

#823 Felhasználó inaktív   glugi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 07:25

Ez a promó ár egyben azt is jelentheti, hogy nem lehet hozzányúlni 1 évig (mint a korábbi akcióknál)? Freewlan-ra, egyéb nem hivatalos moddingra gondolok.

#824 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 11. 18:48

Hali!

Nekem még egy elég régi fonerám van 0.7.2 r3-as FW-vel. Hol találhatnék újabbat hozzá?

Köszi! :respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#825 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 04. 13. 12:34

Na, úgy néz ki én is kezdek kiszállni, offlineok lettek a fonjaim. Ha jól tévedek, akkor saját DNS-t használ, ISP-m meg kiherélte, hogy a hálózatából csak a saját DNS-ét lehessen elérni, így a fon fel sem tud jelentkezni meg a semmi :-(
Make love not Wor.

#826 Felhasználó inaktív   appel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 12:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 12:34

Na, úgy néz ki én is kezdek kiszállni, offlineok lettek a fonjaim. Ha jól tévedek, akkor saját DNS-t használ, ISP-m meg kiherélte, hogy a hálózatából csak a saját DNS-ét lehessen elérni, így a fon fel sem tud jelentkezni meg a semmi :-(

csúnya lenne, ha a szolgáltató "kiherélné" az opendns-t...
anno volt hasonló gond a cfos icmp pingekkel is, letiltotta a szolgáltató a cfos.de-s kéréseket, aztán kénytelen
volt feloldani a tiltást, mert semmi joga nem volt rá...
egyébként nem kötelező a fonerán sem az opendns, át lehet azt írni a konfig felületén (ha jól emlékszem)

#827 Felhasználó inaktív   phan_tom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 18:12

Sziasztok! Ma sajnos ma meghalt a foneram tapja, eloszor csak ciripelni kezdett, aztan megadta magat. Nincs esetleg elfekvoben valakinel egy?
Tobb, mint ket evig ment folyamatosan es eddig nem volt vele semmi baj.
"Fear is the path of the dark side.....  I sense much fear in you.."

#828 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 21:09

Más tapasztalt már olyat, hogy a port forwarding nem épp úgy működik, mint kéne? Próbáltam egyetlen porttal és tartománnyal is, hiába forwardolom, mégis úgy tűnik, hogy zárva van (Transmission BT kliens szerint Closed, tűzfaltesztelő weblapok szerint Stealth). Tűzfal kilőve a gépen és a Fonerán is, a Fonera és a modem (Chello) között semmi sincs, a Fonera eredeti gyári firmware-rel muzsikál, a beállítások helyesek. 50000-55000 közötti portokkal próbálkoztam.

#829 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 16:30

Idézet: phan_tom - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 19:12

Sziasztok! Ma sajnos ma meghalt a foneram tapja, eloszor csak ciripelni kezdett, aztan megadta magat. Nincs esetleg elfekvoben valakinel egy?
Tobb, mint ket evig ment folyamatosan es eddig nem volt vele semmi baj.

Az sokat segítene, ha megadnád a paramétereit a tápnak :)
Nekem kettő FON routerem van, az egyik 5V 2000mA, a másik 7.5V 1000mA...
Az előbbinek már pótolnom kellett a tápját, innen vettem egyet: http://www.dealextre...ls.dx/sku.20258, de kellett hozzá egy átalakító is.

Szerkesztette: Gyulavitéz 2009. 04. 14. 16:33 -kor

<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#830 Felhasználó inaktív   phan_tom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 18:07

Hát nagyon nem igazodom ki rajta, de ilyesmik vannak ráírva:

Model:DSA-0101F 05UP
Input: 100-240VAC 50/60Hz 0.3A
Output:+5V-2A

Én azt hittem ezek egyformák :)
"Fear is the path of the dark side.....  I sense much fear in you.."

#831 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 13:44

Holnaptól rendelhető a FON 2.0  :respect:

#832 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 21. 19:25

Azt nem tudja valaki hogy a FON 2.0 -nál a Megaupload és a Rapidshares plugin feltölteni is tud -e ? vagy csak letölteni. És hogy egyszerre hány torrentet lehet futtatni rajta ?

#833 Felhasználó inaktív   Stospam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 07:49

Idézet: laci85 - Dátum: 2009. ápr. 21., kedd - 19:25

Azt nem tudja valaki hogy a FON 2.0 -nál a Megaupload és a Rapidshares plugin feltölteni is tud -e ? vagy csak letölteni. És hogy egyszerre hány torrentet lehet futtatni rajta ?

Csak letölteni tud, fel nem. Egyszerre 1 torrent futhat (az lehetséges, hogy lehet növelni valamilyen módon, de nem véletlenül állították be alapból 1-re, ugyanis nem mindegy, hogy a processzor mennyire van leterhelve) és csak addig seed-eli amíg tölti is.

#834 Felhasználó inaktív   hbooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 11:49

Idézet: Stospam - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 7:49

Csak letölteni tud, fel nem. Egyszerre 1 torrent futhat (az lehetséges, hogy lehet növelni valamilyen módon, de nem véletlenül állították be alapból 1-re, ugyanis nem mindegy, hogy a processzor mennyire van leterhelve) és csak addig seed-eli amíg tölti is.

Sebessegre lennek kivancsi:

tehat egy usb -ra dugott (pendrivera vagy vinyora) max mekkora sebesseggel tud irni?
(feltetelezve hogy a net maxon jon)
Konfig: KV8 Pro v1.1, A64 3000+,1024MB Samsung DDR 400Mhz,Radeon 9600 Pro ,1x160G & 3x250G & 1x300G Samsung & Hitachi HDD, LG 4163B DVD-RW,Acer 712 TFT, Chieftec haz/tap, powered by FreeBSD :)

#835 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 14:02

Idézet: Stospam - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 7:49

Dehát akkor így semmi értelme nincsen se a torrentnek (mert ugye akkor csak arány rombolásra jó, seedelhetné folyamatosan is akkor lenne értelme) és se a megaupload és ezeknek mert feltölteni is tudnia kellene.

Akartam egyet rendelni de akkor így értelmetlen. Azthittem hogy jól megcsinálják majd.

#836 Felhasználó inaktív   Stospam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 14:48

Idézet: laci85 - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 14:02

Dehát akkor így semmi értelme nincsen se a torrentnek (mert ugye akkor csak arány rombolásra jó, seedelhetné folyamatosan is akkor lenne értelme) és se a megaupload és ezeknek mert feltölteni is tudnia kellene.

Akartam egyet rendelni de akkor így értelmetlen. Azthittem hogy jól megcsinálják majd.

Az értelme így abban merül ki, hogy torrent-et töltesz le a számítógép nélkül (publikus tracker-eknél nem számít az arány). Szerintem több okból sem seed-el és a nyomósabb ok az a "7/24 letöltő eszköz a népnek" típusú megbélyegzés elkerülése a tartalom tulajdonosok miatt a kevésbé nyomós ok pedig a processzor terhelhetősége.
Ellenben ez egy Linux alapú szinte teljesen nyitott rendszer, melyben saját magad is képes lehetsz jelentős dolgokon változtatni (pl. más torrent klienst használsz vagy másik GUI-t).

#837 Felhasználó inaktív   Stospam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 18:01

Idézet: hbooo - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 11:49

Sebessegre lennek kivancsi:

tehat egy usb -ra dugott (pendrivera vagy vinyora) max mekkora sebesseggel tud irni?
(feltetelezve hogy a net maxon jon)

Kb. 1Mbit/s le és fel (Pendrive-ról ami a LF2-ben van, wifi-n keresztül letöltés FTP-vel a PC HDD-jára, közben semmilyen más forgalom sincs), de inkább kevesebb mint több és nem a Pendrive, Wifi vagy HDD a szűk keresztmetszet, hanem az LF2.
A zárójeles megjegyzésedet nem tudom értelmezni.

#838 Felhasználó inaktív   Stospam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 18:09

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2009. ápr. 11., szombat - 18:48

Hali!

Nekem még egy elég régi fonerám van 0.7.2 r3-as FW-vel. Hol találhatnék újabbat hozzá?

Köszi! :respect:

Szerintem sehol, mert az official-on még r3 sincs csak r2.
https://www.fon.com/...angelogLafonera
Ha letelt az 1 év és nem bánod, ha ugrik a Fon-os funkciója a routernek, akkor OpenWRT vagy DDWRT.

#839 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 19:05

Idézet: Stospam - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 18:01

Kb. 1Mbit/s le és fel (Pendrive-ról ami a LF2-ben van, wifi-n keresztül letöltés FTP-vel a PC HDD-jára, közben semmilyen más forgalom sincs), de inkább kevesebb mint több és nem a Pendrive, Wifi vagy HDD a szűk keresztmetszet, hanem az LF2.

Hát sajna akkor sebességben sem egy bajnok de ez lenne a kevesebb. Mert nekem a torrent lenne fontos meg le és feltöltés pl: megauploadra.

Azt nem tudod hogyha más torrent klienset tesznek rá azzal tutira menne több torrent is egyszerre ? Mert olvastam hogy a Transmission klienset is rá lehet tenni.

#840 Felhasználó inaktív   hbooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 19:53

Idézet: Stospam - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 18:01

1 Megabit? Hat az lóf@sz  :D
Akkor inkabb nslu2 (jo abban nincs wifi)
a zarojelest pedig arra ertettem hogy ne a net legyen a szuk keresztmetszet.
Konfig: KV8 Pro v1.1, A64 3000+,1024MB Samsung DDR 400Mhz,Radeon 9600 Pro ,1x160G & 3x250G & 1x300G Samsung & Hitachi HDD, LG 4163B DVD-RW,Acer 712 TFT, Chieftec haz/tap, powered by FreeBSD :)

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.