Idézet: szucsati - Dátum: 2009. máj. 23., szombat - 12:58
Nem dobnak le, amikor te manuálisan lecsatlakozol, akkor összegzi, mennyit használtál. Ilyenkor küldene egy smst, ha egy sáv (lásd az árlistájukat) 80%-át elérted, vagy sávot léptél. De nem teszik, nem küldenek smst. Vagy legalábbis nagyon ritkán. Az az 50 mega egyébként Skype esetén egyébként azt hiszem, kicsit több mint 1 órára elég. Nem tudom, ehhez képest a SIP milyen. De a minőség nem lenne valami húde, az biztos. A magas pingek, és az alacsony és emelett ingadozó sávszélesség nagyon nem az optimális környezet VOIP-hoz.
Hoppá! Hülye vagyok. A szervertermemben van egy fonera, úgyhogy most már le is tudom tesztelni, hogy mennyit forgalmat használ.
05.20-án csak 170 KB volt. Sajnos portátirányításokkal használom a dolgot, úgyhogy holnap ezt mellőzöm, és letesztelem, hogy ez valóban ennyi-e, mert ha igen, akkor okés a dolog.
Igen, tudom, hogy ingadozik. A VOIP-nél én is 68 percet számoltam. Barátnőm egy kis 20-30 házból álló faluban Au-pair, és ott 3G-s netjük van (a legközelebbi nagyváros 20 km legalább), és a skype viszonylag jól működik. Tegyük hozzá, hogy a router a földszinten van, és ő 2 emelettel feljebb van. Egyszer már telefonáltunk is így VOIP-pal, és teljesen jó volt. Szerintem egy próbát megér azért.
Amúgy akkor Te skype-ot használsz mobil internettel? Sajnos saját tapasztalatom, hogy a skype hangminősége elég gyatra.
Mindenesetre valakivel szívesen letesztelnék egy voip telefonálást 3G-n keresztül. Akár úgy hogy valami zenét lövünk át a vonalon, és nem személyesen beszélünk (mert ugye miről

)
Ha valaki segítene ebben, akkor szóljon!
Amúgy kiszámolva sokkal olcsóbb így ez a megoldás, mint bármelyik másik alternatíva, ha a cél a telefonszám megtartása, és kb. 130 perc beszélgetés havonta vezetékes irányba. Ezzel ez 1600-1700Ft havonta. Na igen, azt ne vegyük figyelembe, hogy szegény fonera felhasználóknak a netjét minimálisra kell állítanom. Bár a környéken szerintem senki sem wifizik.
De gondolj bele, ha ez így működne, akkor eléggé felszaporodhatnának a fonerák száma. Főképp az idősebbeknél, akiknek nem kell net, csak telefon.
De akkor a fonera gond nélkül együttműködik mindegyik 3G-s usb-s kütyüvel?
Szerkesztette: gmweb 2009. 05. 23. 13:27 -kor