HWSW Informatikai Kerekasztal: Fonerók egyesüljetek! III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fonerók egyesüljetek! III. Wi-Fi-router meghívóval fillérekért! Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#921 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 26. 20:52

Idézet: Ivoviz - Dátum: 2009. máj. 26., kedd - 14:12

Tárgytalan.
Inkább veszek vaterán 4000Ft-ért egy wifi-s routert, aminek nem kell éjszaka mennie és bármikor kikapcsolhatom és senki sem használja az internetem. Ez a 4000Ft kb annyi, amennyit a két router és a modem fogyasztana el egy év alatt, ha éjjel-nappal menne. (Szerintem egyiket sem arra tervezték.)

Az a baj, hogy az emberek rosszul fogják fel ezt a dolgot (főleg a fórumok hatására, gondolom). Mindenki úgy veszi, hogy ez egy ingyenes / olcsó router. Nem, ez inkább egy "klubkártya" egy világméretű közösséghez. Csak nem tagsági díj, hanem kötelezettségek vannak. Ennyi.

#922 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 26. 21:28

Idézet: Krumpli - Dátum: 2009. máj. 26., kedd - 10:25

mégsem használta senki sem az enyémet az elmúlt két évben..

Én mondjuk hülye helyen lakom. Meg anyámék is. anyósról nem is beszélve.

De Szőkéhez Szelevénybe a FON miatt találtak oda mindenféle valaki messziországi turisták. Fakóét meg valaki rendszeresen használta anonim accal.
Make love not Wor.

#923 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 26. 22:05

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. máj. 26., kedd - 21:28

Én mondjuk hülye helyen lakom. Meg anyámék is. anyósról nem is beszélve.

De Szőkéhez Szelevénybe a FON miatt találtak oda mindenféle valaki messziországi turisták. Fakóét meg valaki rendszeresen használta anonim accal.

Nálam november-december környékén volt egy rendszeres visszajáró látogató. Meg párszor 15 perces ingyenesek. Szóval azért használják.

#924 Felhasználó inaktív   Krumpli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 10:04

Idézet: Ivoviz - Dátum: 2009. máj. 26., kedd - 13:12

Tárgytalan.
Inkább veszek vaterán 4000Ft-ért egy wifi-s routert, aminek nem kell éjszaka mennie és bármikor kikapcsolhatom és senki sem használja az internetem. Ez a 4000Ft kb annyi, amennyit a két router és a modem fogyasztana el egy év alatt, ha éjjel-nappal menne. (Szerintem egyiket sem arra tervezték.)

pont emiatt sajnálkozom, hogy senki sem használja az enyémet,
örülnék, ha felpörögne a mozgalom, de nekem ügy tünik, inkább haldoklik...
he-he

#925 Felhasználó inaktív   Roltii 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 27. 17:51

enyémet se használta még soha senki kivéve 1 általam kreált usert egy dokinak. Egy egészségügyi munkahelyen van, ahol kb napi 30 paciens jön. 1 év alatt senki, pedig még a matrica is kinnt van. Így az egész arra van, hogy az egyik netező doki a laptopján is tudjon netezni, ne a céges gépen...

#926 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 21:34

Valaki nem tudja véletlen, hogy lehetne beállítani, hányas csatornán sugározzon a Fonera? Csak a 6-oson akar, mint kb másik 20 router a környéken.

#927 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 07:11

Urak, néhány kérdés, mivel én is szeretnék csatlakozni a Fon-hoz:
<s>- Az egyes verzió kapható még?
- Az egyes tud wifi-re csatlakozni (tehát hogy ne kelljen UTP kábelezni)?</s>
- Beltéri egység lévén egy normál családi téglaház mennyire árnyékolja le a jelet?
- Ki tud meghívót adni nekem?   :)

Köszi előre is,
gma

változás: fonera 2 lesz

Szerkesztette: gma 2009. 05. 28. 08:11 -kor

$ screen bash

#928 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 29. 09:56

Idézet: gma - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 7:11

Urak, néhány kérdés, mivel én is szeretnék csatlakozni a Fon-hoz:
<s>- Az egyes verzió kapható még?
- Az egyes tud wifi-re csatlakozni (tehát hogy ne kelljen UTP kábelezni)?</s>
- Beltéri egység lévén egy normál családi téglaház mennyire árnyékolja le a jelet?
- Ki tud meghívót adni nekem?   :)

Köszi előre is,
gma

változás: fonera 2 lesz

- Kapható: https://shop.fon.com/FonShop/shop/HU/ShopCo...product=PRD-001
- Tud, a FreeWlan addonnal ( http://trac.freewlan.info/ -- a 0.9.6a jó, a 0.9.7 bugos)
- Normális családi téglaházba tökéletes :). Persze ésszerű az utca felé eső szobába tenni.
- Teljesen fölösleges meghívót küldeni, mert pont annyiért tudod most meghívó nélkül megvenni.

"Invite your friends to join FON with a great discount on the La Fonera!
$/€19.95 (shipping charges not included)" -- Ugyan ennyi a shopban is.

Ja, most látom, hogy Fonera 2-t akarsz. Hát, Krinyonak volt fentebb egy kirohanása azzal kapcsolatban :)

#929 Felhasználó inaktív   netfalo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 31. 19:41

Sziasztok
Lassan nekem is kéne egy router és a vodás nethez ez passzolna a legjobban.
Meghívóval kb mennyibe kerül?

és valaki dobjon egy meghívót pls netfalo@gmail.com ra

#930 Felhasználó inaktív   netfalo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 01. 08:54

bocsi kimaradt hogy a 2.0 vonatkozik a postom

#931 Felhasználó inaktív   manowarkill 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 01. 12:14

Olvasom fórumot, de nem igazán esik le, hogy mi a 0.9.7 bugja, nekem autofrissítés van, és normálisan megy. Bedobok egy új témát, hátha megnő kicsit az aktivitás: Pimp my Fonera, azaz, ki mivel egészítette ki a saját kütyüjét.

KÉP

Ez egy 2100-as. A hűtő kicsit masszívabb az eredetinél, kapott egy ventit is, valamint a TTL-RS232 átalakító a free-wlan installhoz, mert nem szeretem a kattintós megoldásokat. Kicsit gány, de működik.
Kép

#932 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 01. 12:45

Idézet: netfalo - Dátum: 2009. máj. 31., vasárnap - 19:41

Sziasztok
Lassan nekem is kéne egy router és a vodás nethez ez passzolna a legjobban.
Meghívóval kb mennyibe kerül?

és valaki dobjon egy meghívót pls netfalo@gmail.com ra

Pont előtted írtam, hogy ugyan annyi meghívóval, mint simán. Ráadásul csak az 1.0-ra vonatkozik.

manowarkill: láthatóan te kábellel használod, azzal nincs is gond, csak QRM módban nem megy a FON_AP. Illetve eredetileg a MyPlace sem, de a legújabb buildben ezt javították.

Kevésbé gány, de még mindig nem egy vizsgamunka :). Meg eléggé le van harcolva a teteje:
http://bayimg.com/MAaemaACG

#933 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 01. 13:33

Na, még egy élménybeszámoló. Tegnap szó szerint egész nap (meg éjjel is) szívtam a Fonerákkal. Kettőt vittem magammal, oda, ahol pár napja feldobtam a padlásra egyet, és egy közeli hotspotra simán csatlakozott, meg küldte tovább a jelet a házba, meg az utcára.
Most van frankó antenna, meg minden csoda, is az Istennek nem akart menni. Végül az "iwconfig ath2 ap <maccím>" paranccsal sikerült életre kelteni. És ment is utána! Nem tudom, mi a fene lehet vele. Régen a Freewlannal a webes felületen beállítottam, és szépen ment. Most meg sehogy nem akart csatlakozni. Csak így. Beírtam szintén a webes felületen az indító parancsok közé ezt, de úgy sem ment. Szóval bootolás után be kellett ssh-zni, és elindítani a hálózatot, úgy ment. Csodás.

Próbálkoztam dd-wrt-vel is (csak a próba kedvéért). A legújabb kiadás nem akar menni, csak valami régi.
Viszont itt egy jó leírás, hogy hogy lehet kényelmesen flashelni a Fonerát: http://www.fosk.it/flashing-fonera-2200-wi...d-2100-too.html
Többek között vissza lehet tenni a régi verziót is ezzel, és akor a Freewlant simán fel lehet telepíteni.

Ja, és kétségbeesésemben elkeztem már más cuccok után nézni. Találtam is egy kellemes AP-t, amin ahogy nézem, szintén OpenWRT van, de valami irtó okos firmware-rel. Bár fel lehetne ezt tenni a Fonerára :)

http://wiki.ubnt.com...index.php/AirOS

Szerkesztette: szucsati 2009. 06. 01. 13:34 -kor

#934 Felhasználó inaktív   manowarkill 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 01. 14:01

szucsati: régen nekem is ilyen volt, de sajnos a kis hűtőborda miatt nagyon melegedett a nyák.

Én ez alapján csináltam az eredetire flash-elést, elég teljeskörű a leírás: http://www.dd-wrt.co...Fonera_Flashing
Kép

#935 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 01. 14:08

Idézet: manowarkill - Dátum: 2009. jún. 1., hétfő - 14:01

szucsati: régen nekem is ilyen volt, de sajnos a kis hűtőborda miatt nagyon melegedett a nyák.

Én ez alapján csináltam az eredetire flash-elést, elég teljeskörű a leírás: http://www.dd-wrt.co...Fonera_Flashing

Nekem semmi gondom a melegedéssel. Annyi gondom volt, hogy nagyon felszedte a koszt, úgyhogy megfordítottam, most felfelé fúj, így a lukakon kevesebb szutyok megy bele.

A dd-wrt flasheléssel nincs gond, csak épp sem a v24 stable, sem a legújabb RC nem megy fel. RC4 (ami ketté szedve jelent meg) felmegy, működik is, utána weben updatelek RC7-re, és nem bootol be a cucc. Nekem Fonera 2100-am van, lehet, hogy csak az újabbakon megy a stable, bár nem olvastam róla infót.

Mindegy is, mert a dd-wrt-vel a Fon jel elveszik, csak próbaképp akartam megnézni, hogy a kütyü a hülye-e, vagy a firmware.

#936 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 20:18

Hát komolyan, már nagyon elegem van ebből.. QRM mint olyan felejtős. A noname kínai kütyüm realtek chippel simán megy, 4-5 csíkkal, ugyan ezen az antennán, sőt, még erősítővel is a Fonera nem akar. Pedig elég erős a jel, minden be van szépen állítva, de nem! Ha ott van mellette a másik AP, akkor működik.
A vége az lesz, hogy tényleg veszek egy rendes kütyüt, ami jó erre, pedig nem akartam!

#937 Felhasználó inaktív   glugi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 21:03

pimpelés: én mindkét fonera burkolatára fúrtam apró lyukakat a proci feletti részen, amelyik a szabadban van qrm-ben, arra nagyobbakat. éjszaka még jól is néz ki ahogy a zöld átszűrődik rajtuk.  :p
led-cserébe és hasonlókba nem merek belefogni. igazából a 2.0-ra vártam(várok), ha esetleg úgy alakul, majd alakítgatom-bár jelenleg a 2.0 project felfüggesztve, úgy néz ki jobb megoldás lesz egy még ki nem adott router és rá dd-wrt...a beszámolók alapján azt kell mondjam, többet vártam :confused: talán kiforrja idővel magát a dolog...

#938 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 10:09

Idézet: glugi - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 21:03

bár jelenleg a 2.0 project felfüggesztve, úgy néz ki jobb megoldás lesz egy még ki nem adott router és rá dd-wrt...a beszámolók alapján azt kell mondjam, többet vártam :confused: talán kiforrja idővel magát a dolog...

Nem tudom, mire kell, de szerintem nézz körül ezek közt a cuccok közt:
http://www.ubnt.com/products/

Én végül megvettem a NanoStation2-t, nem volt olcsó, de nagyon meg vagyok vele elégedve.

#939 Felhasználó inaktív   glugi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 11:51

Ezek a Nano-k nagyon jó cuccok, szerintem jó vétel volt. Nem ilyen feladatra szemeltem ki  fon 2.0-át, hanem arra gondoltam(és ezzel nem egyedül vagyok, az biztos...továbbmegyek: nem a közösség miatt fogja venni ezt sem a népek jó része),hogy fő routernek, alacsony fogyasztású letöltőnek és nyomtatót megosztani megfelelő lenne- a többi, web 2.0 feature nem érint.
A szűk keresztmetszet az itthoni kütyükre szánt költségvetésem, második helyen a fogyasztás áll, emiatt gondoltam elsősorban erre a routerre. Viszont ahogy olvasom, nem áll egésszé a dolog(még?).
Pimp update: hamarosan kapnak egy csinos fényezést a srácok, majd közlök képeket.
:offtopic:
Jelenleg várok, hogy a tp-link kihozza az olcsó, de usb-s routerét (a többi gyártó drágább megoldásai nem érdekelnek) és az okosok applikálják rá a dd-wrt-t(atheros chipset miatt kell minimum 4 mega nand asszem). Ha ez nem sikerül, akkor Linux, esetleg FreeNAS, fogyasztást minimalizálva és az eddigi alap router meg a két kis fon, amik eddig is vígan működtek.
Igazából sajnálom, mert jó kis cucc lenne...de ettől még lehet, hogy beszerzek egyet ha úgy alakul.
A Nano-n a sima firmware van vagy a dd-wrt féle? Ha utóbbi, akkor regisztrálni kellett?
Bocs a sok offolásért. :rolleyes:

#940 Felhasználó inaktív   wwenigma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 12:06

Azt nem értem, letöltéshez minek router? OK hogy keveset fogyaszt, de lekapja 20-40 Mbittel, de én a routerről értelmes sebességgel nem tudom leszedni. Haver is panaszkodott már, valami asus cucc, 1-3Mbyte/seccel szedi le amit letöltött. Fon2.0-ról mennyivel jön le? (jó, usbs notivinya áttétele gépre gyorsabb :) )
ASUS M2N-E , AMD X2 5000+, 2x2048 DDR2, Sapphire HD4670, blablabla..

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.