HWSW Informatikai Kerekasztal: Fonerók egyesüljetek! III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (68 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fonerók egyesüljetek! III. Wi-Fi-router meghívóval fillérekért! Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#21 Felhasználó inaktív   glugi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 08. 13:31

köszönöm a lanos infokat, teszek majd egy probát. a dhcp-s megoldással már egyszer sikerült, nem értem static ip-vel miért nem.na nem baj, nem ez a lényeg.
köszi a fontennas teszteket is, hétvégén, ha időm engedi probálkozom én is velük.
:up:

szerk.: ugy látom, ezekre az uj fonokra már nem lehet plusz egy antennát olyan könnyen(vagy sehogy)tenni. kiprobálni még nem tudtam, szoval a hülye kérdésem az lenne, hogy az antennának is benne kell lennie a másik router hatósugarában, vagy elég, ha maga a router van benne, a fontennát teszem azt, kirakom valahova, ahol tuti nem fogja a továbbitando jelet(de repeateli azt, amit a dobozka fog)? csak mert olvastam valahol, hogy egyes routereknek, ap-nek van belső antennájuk is, direkt ilyen esetekre. ezeknél az uj modelleknél már nem látok semmiféle ant2 csatlakozást vagy ilyesmit, csak a feliratot.szerintetek?
bocs a sok kérdésért... :)

Szerkesztette: glugi 2008. 02. 08. 13:38 -kor

#22 Felhasználó inaktív   gmweb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 14:18

Idézet: glugi - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 13:31

köszönöm a lanos infokat, teszek majd egy probát. a dhcp-s megoldással már egyszer sikerült, nem értem static ip-vel miért nem.na nem baj, nem ez a lényeg.
köszi a fontennas teszteket is, hétvégén, ha időm engedi probálkozom én is velük.
:up:

Szerintem nincs ilyen belső antenna dolog, mert az óriási jelveszteség lenne. Amúgy meg ami jelet ismételsz, az az esetek többségében messze van, s ha egyáltalán a belső antenna fogná a jelet, vissza nem tudna küldeni, azaz nem működni. A fontennának mindenképpen az imstétlendő AP felé kell néznie, s elégnek kell lennie a hatótávolságnak. Pl. ez a fontenna nagy hibája, hogy oldalra és hátra jóval kisebb a hatótávolsága, mint szembe. Azaz én most az ablakba tettem a routert, és emiatt nem is biztos, hogy a földszinten kb. a fontenna alatt tudok majd netezni. De mindjárt megnézem.

#23 Felhasználó inaktív   gmweb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 15:52

Na teszteltem. Szóval 1 emeletet átvitt a fontenna, vagyis 1 födémet. És a másik oldalon a PDA-m volt. Úgyhogy ez jónak mondható.

#24 Felhasználó inaktív   bor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 08. 18:46

Idézet: csapdani - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 10:33

Szerintem nem nagy dolog, hogy pár szerencsétlen így próbál fagyipénzhez jutni. Hagyjuk, hadd próbálkozzanak. Aki bedől nekik, megérdemli.

Kétségtelen, hogy az is nagy balek aki 3 szoros áron megveszi. Úgy látszik, hogy nem volt értelmetlen a nyerészkedők csesztetése, mert 1 db 2000 Ft-os Fontenna kivételével eltüntek a hirdetések. Remélem, nem azért, mert elkapkodták őket.  :Đ

#25 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 19:33

Még mindig van 19 db. kedvezményes meghivóm!
Aki kér küldjün E-mail cimet emilkében, vagy PÜ-ben.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#26 Felhasználó inaktív   gmweb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 01:54

QRM megoldás

Sikerült egy viszonylag barkács módon csinált QRM-javítást készítenem. Így nekem eddig teljes biztonsággal megy a netem. A lényeg:

Egy prgram ellenőrzi, hogy a google.hu-t meg tudja-e pingelni. Ha nem, akkor elindítja az /etc/init.d/S40network parancsot, ami megpróbálja helyreállítani a hálózati kapcsolatot. Ha eléri a megadott hálózatot, csatlakozik rá, ha nem, továbbra is halottnak látszik a fonera.

A hiba oka: Ha QRM módban a fonera nem tud elég gyorsan csatlakozni a hálózathoz, akkor kifagy. Pl. nekem a közelben levő wifihez tudott csatlakozni, nem fagyott ki, de messzebb levőhöz nem. Ez necces.

Még egy probléma. Az általam készített scriptet a crontab lefuttatja percenként. Viszont. Ha a fonera a bootoláskor kifagyott, akkor még nincs crontab futtatás, azaz az S40network sem fut le. Azaz a /etc/init.d/rcS és rcSng fájlok elejébe beszúrtam a következő sorokat:
mkdir -p /var/spool/cron
ln -s /etc/crontabs /var/spool/cron/crontabs
crond -c /etc/crontabs

Illetve: a jól működő, amúgy mindegy a későbbiekben, hogy milyen, csak ne qrm legyen, /etc/config/fon fájlről init néven másolatot készítettem. A fenti két fájlba beletettem az elejébe a
cp /etc/config/fon /etc/config/fonarchive
cp /etc/config/init /etc/config/fon

a végébe a
cp /etc/config/fonarchive /etc/config/fon

parancsot.

Azaz a jó beállítással elindul a fonera, ami természetesen QRM módban nem jó, de a fonera nem fagy ki. Ezután lesz crontab, ami ellenőrzi, hogy van-e net. Ha nincs, indítja az S40networkot, és rendbejön minden. Végülis az S40network beállítja az  /etc/config/fon fájl alapján a hálózatot. Azaz, ha az alap működő fonera DHCP-s, akkor:
1) átmásolódik a DHCP-s konfig
2) indul a crontab
3) lefut a DHCP-s config
4) visszamásolódik a QRM-es config, de nem fut le
5) crontab ellenőrzi, hogy van-e net
6) Ha van net, nem csinál semmit
7) Ha nincs net, akkor lefut a QRM-es beállítás

Azaz ha nagyon nem műxik a QRM, akkor vissza kell dugni a fonerát a DHCP-s netre, és újraindítani, ekkor a 6-os pont valósul meg.

Amúgy a script, ami percenként lefut (kicsit barkács):
#!/bin/sh

HOSTS="google.hu"
# A pingelendő szerver
COUNT=1

for myHost in $HOSTS
do
  count=$(ping -c $COUNT $myHost | grep 'received' | awk -F',' '{ print $2 }' | awk '{ print $1 }')
  if [ $count -eq 0 ]; then
    # Ha nincs kapcsolat
    /etc/init.d/S40network
  else
    # Ha van kapcsolat
    echo 'Ok'
  fi
done

Nekem ez a kód az /etc/config/figyelo.sh néven van mentve (futtatási jog is kell természetesen), és a crontabban ez van:
* * * * * /etc/config/figyelo.sh

Szóval ezzel QRM gond megoldva.

Fontenna mennyire időjárásálló? Ha veri az eső, azt is bírja? Mert a leírás alapján kellene? Csak mert felszereltem egyet kintre, aztán rosszul állítottam be, egyet meg most kitettem lényegében a szabad ég alá (erkély korlátjára), de azt verheti az eső.

Amúgy a fonera az áramot Power On Ethernettel kapja (házibarkács), a barnacsík és barna viszi az áramot. Így is van 100Mbit, mert ez a kettő csak a Gigabithez kellene. Úgyhogy a fonera is kint van a szabadban, de arra nem eshet az eső. Ez árt neki amúgy? Hogy a szabadban van?

#27 Felhasználó inaktív   gmweb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 10:55

Rossz kódot másoltam be valószínű (idézőjelek lemaradtak)
if [ "$count" -eq "0" ]; then

#28 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 11:23

Ha nem erheti az eso, akkor lehet szzabadban is (nap se susson ra, tulmelegedhet). Fontenna teljesen idojarasallo, korbehegesztett haza van, nem jut bele para, nedvesseg.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#29 Felhasználó inaktív   stinkydiver73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 14:11

Sziasztok! Van egy wrt54g -m openwrt-vel. A kérdésem, hogy ez lehetne-e a fon-os router? Mert akkor a kedvezményes fonera-t kliensnek használnám.

#30 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 20:57

Idézet: stinkydiver73 - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 15:11

Sziasztok! Van egy wrt54g -m openwrt-vel. A kérdésem, hogy ez lehetne-e a fon-os router? Mert akkor a kedvezményes fonera-t kliensnek használnám.

valaha fejlesztettek ra fon foirmwaret , de abbahgytak, talan mar le se lehet tolteni, es amugy s hasznalhatatlan volt. pl portforward hianya... szal felejtsd el a wrt54g tonkretetelet.

#31 Felhasználó inaktív   stinkydiver73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 00:05

Kár, annyira tetszik a fonera hardware, az utolsó dolog amire használnám, az a fon :)
Ha teljes áron veszem meg, akkor is 1 évig fonozni kell vele, vagy egyből tehetek rá openwrt-t?

#32 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 06:17

Teljes aron azt csinalsz vele amit csak akarsz...

#33 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 20:59

semmi

Szerkesztette: sityak 2008. 02. 11. 21:00 -kor

..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#34 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 00:26

Még három kód:

A209658840204041
B657234084577241
B498615188641616

#35 Felhasználó inaktív   vetmedic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 11:16

Sziasztok,

Igaz, hogy van mar routerem, de szeretnek kiszerelni egyet az utcara es beinditani a La Fonero projectet Szabadkan is. Ha tud valaki meghivot kuldeni megkoszonem.

#36 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 11:22

Idézet: vetmedic - Dátum: 2008. Feb. 12., Tuesday - 11:16

Sziasztok,

Igaz, hogy van mar routerem, de szeretnek kiszerelni egyet az utcara es beinditani a La Fonero projectet Szabadkan is. Ha tud valaki meghivot kuldeni megkoszonem.

küldj emailcímet (amire még nem kaptál meghívót) privát üzenetben vagy emailben a lenti gomb használatával.
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#37 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 11:34

Idézet: Hülyesamu - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 0:26

Még három kód:

A209658840204041
B657234084577241
B498615188641616

megy a hiszti, hogy árulják a vaterán meg mindenhol a fonos routereket
de azért a kódokat betolod ide
mi a faxnak?
akinek kell majd kér.
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#38 Felhasználó inaktív   Turrican 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 11:40

Sziasztok!

Nem tudom volt-e már téma, mi történik akkor ha az én fonerámon azaz internetkapcsolatomon keresztül valaki feltör egy oldalt, gépet, bankot :) vagy beír valami nagyoncsúnya hozzászolást valamelyik fórumba stb stb... Ilyenkor ugye az én ip címem látszik a logokban és engem tesznek hűvösre más garázdaságaiért. Védi ilyen esetekben valami a jóindulatú Fon közösség tagjait?

#39 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 12:48

Elmeletileg ugye csak FON-os azonositoval lehet ilyet muvelni, vagy a "reklamert 15 perc"es sessionnal. Utobbi gazosabb, mert nem azonosithato az illeto, sokan amugy emiatt tuntetoleg kikapcsoltak a routeruket, szerintem is jogosan.

Alapvetoen en nem felek ettol, annyi szabad/konnyen torheto wi-fi-eleres van, hogy ketlem, barkinek a fonos wifire fajna a foga ilyen cselekmenyekhez.

#40 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 13:01

Idézet: sityak - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 11:34

megy a hiszti, hogy árulják a vaterán meg mindenhol a fonos routereket
de azért a kódokat betolod ide
mi a faxnak?
akinek kell majd kér.

Egyet kell értenem!
Én is tudok kódot küldeni annak aki kér, de nyilvánossan szerintem sem jó ötlet kirakni, mert még valaki heveny boltolásba kezd.

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó