HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák II. Értékeld a témát: ***-- 1 szavazás

#221 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 14. 15:45

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2008. nov. 13., csütörtök - 11:21

Nézd innentől elég nehéz segíteni távolról.

Pedig úgy érzem, megpróbáltam elég részletes információt nyújtani ahhoz, hogy segíteni lehessen. De ha van még kérdés, vagy amit tehetek, akkor írd/írjátok meg, s megpróbálok még szélesebb körül információval szolgálni a problémáról.

Idézet

Mindenképpen akkörül van a probléma amiről beszéltünk. Ezekkel a beállításokkal kell játszani, vagy ezekre a problémákra kell gondolni.

Abból amit leírtál én még mindig arra gyanakszom, hogy DVI csatlakozás esetén azt tekinti primary displaynek a kártya.

Akkor mit javasolsz? Távolítsam el a régi ATI meghajtót és a Control Centert, húzzam ki a monitort és csak a TV maradjon, majd amellett telepítsem a legfrissebb ATI programcsomagot? Majd miután azt beállítottam elsődleges kijelzőnek, próbáljam csatlakoztatni a CRT-t, s legyen az a secondary, majd ugyanazokat a beállításokat használjam, amely mellett jelenleg "fordítva érzékeli a dolgokat"?  :think:

Még egy apróság: a WDM driver-t is telepítenem kell, vagy elég a Display Driver és a Control Center?
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#222 Felhasználó inaktív   rohamqkac 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 15. 11:55

helló,

lehet hülye kérdés de hogy tudom beállitani azt hogy amikor s videó kábelen csatlakozom a tvhez akkor a catalistban clonozom a monitor képet, de a tv ugye nem tud olyan felbontást mint a monitor igy állandóan álitgatni kell a felbontást ha tv-n akarok filmet nézni. hogy tudom azt megcsinálni hogy a monitor marad 1440*900 as felbontásba de a tv megcsak 1024-est tud

#223 Felhasználó inaktív   skopy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 16. 02:49

Sziasztok.
Egy kis segítség kellene, remélem tudtok.
Van egy gépem, 7600 gt kártyával és nem tudom összehozni a tv-vel, a kártyán s-kimenetet használnám rca átalakítóval és kb 6 m kábel mire odaér a tvhez a jel. Azt még néha megtudom csinálni hogy egy kicst bejön a kép a tv-n de ha elindítok egy filmet semmi. Van amikor a tv-t sem látja a kijelzőn.Mi lehet a gond ? Driver vagy mi ?
Előre is köszönöm  a segítségeteket.

#224 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 18. 01:28

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. nov. 14., péntek - 14:45

Pedig úgy érzem, megpróbáltam elég részletes információt nyújtani ahhoz, hogy segíteni lehessen. De ha van még kérdés, vagy amit tehetek, akkor írd/írjátok meg, s megpróbálok még szélesebb körül információval szolgálni a problémáról.

Akkor mit javasolsz? Távolítsam el a régi ATI meghajtót és a Control Centert, húzzam ki a monitort és csak a TV maradjon, majd amellett telepítsem a legfrissebb ATI programcsomagot? Majd miután azt beállítottam elsődleges kijelzőnek, próbáljam csatlakoztatni a CRT-t, s legyen az a secondary, majd ugyanazokat a beállításokat használjam, amely mellett jelenleg "fordítva érzékeli a dolgokat"?  :think:

Még egy apróság: a WDM driver-t is telepítenem kell, vagy elég a Display Driver és a Control Center?

Nekem is ugyanilyen videókártyám van (ATI 1650), én is kiterjesztett módban (nem klón!) használom TV-n videózásra (igaz, S-video kábellel).
Alapból nálam is egy üres Asztal-háttér látható a TV-n.
Szerintem nálad overlay probléma van.
Az a lényeg, hogy a lejátszó program megfelelő overlay módot használjon, akkor nem kell semmit áthúzni meg egyéb marháskodás, hanem a lejátszás azonnal teljes képernyőn indul a TV-n (ha a Theater settings úgy van beállítva, ahogy a képet be is linkelted), a szgépen pedig lehet tovább dolgozni (vagyis nem kell a lejátszóprogramnak az előtérben maradni).
Próbáld meg a MediaPlayer Classic-ot, telepíteni sem kell, nekem is az vált be (Nézet/Beállítások/Kimenet - Ovelay Mixer beállítással).
Legvégső esetben ideiglenesen próbáld meg a TV-t egy videokábellel (a kártyán lévő TV outon keresztül, a TV hagyományos videobemeneteinek egyikével) összekötni a géppel. Ha úgy viszont hibátlanul megy, akkor egyértelmű, hogy a második DVI kimenet/overlay kombóval van gond...

Szerkesztette: tlala 2008. 11. 18. 01:30 -kor

#225 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 18. 01:56

Idézet: rohamqkac - Dátum: 2008. nov. 15., szombat - 10:55

helló,

lehet hülye kérdés de hogy tudom beállitani azt hogy amikor s videó kábelen csatlakozom a tvhez akkor a catalistban clonozom a monitor képet, de a tv ugye nem tud olyan felbontást mint a monitor igy állandóan álitgatni kell a felbontást ha tv-n akarok filmet nézni. hogy tudom azt megcsinálni hogy a monitor marad 1440*900 as felbontásba de a tv megcsak 1024-est tud

Neked is a fentieket ajánlanám.
Szóval ne clone módban, hanem kiterjesztett módban használd a TV-t, és használj overlay-t.
Akkor minden funkció/felbontás/stb. a helyére kerül...

#226 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 18. 10:20

Idézet: tlala - Dátum: 2008. nov. 18., kedd - 1:28

Az a lényeg, hogy a lejátszó program megfelelő overlay módot használjon, akkor nem kell semmit áthúzni meg egyéb marháskodás, hanem a lejátszás azonnal teljes képernyőn indul a TV-n (ha a Theater settings úgy van beállítva, ahogy a képet be is linkelted), a szgépen pedig lehet tovább dolgozni (vagyis nem kell a lejátszóprogramnak az előtérben maradni).
Próbáld meg a MediaPlayer Classic-ot, telepíteni sem kell, nekem is az vált be (Nézet/Beállítások/Kimenet - Ovelay Mixer beállítással).

Kipróbáltam a Media Player Classic-ot is.

Annyi a különbség, hogy kiterjesztett módban, ha áthúzom a TV-re a képét, akkor ezen legalább látszik a video (ahogyan fentebb írtam, az SMPlayer-ben ilyenkor csak fekete háttér látszik).

De ahogyan te mondtad úgy nem működik. Ha nem húzom át az ablakot, akkor továbbra is csak a CRT-n fut ablakban a kis video, a TV-n pedig bámulom a Windows tapétát.

Megjegyzem, amikor áthúzom a TV-be a lejátszó ablakot, akkor kivétel nélkül mindig a CRT vált teljes képernyőre (továbbra is 60 Hz-re váltva), míg a TV-n az áthúzott video fut ablakban, s csak akkor lesz teljes képernyős, ha ott is "full screen"-re állítom.

Tényleg úgy tűnik, mintha a Catalyst beállításai ellenére a TV-t tekintené elsődleges kijelzőnek és a CRT-t másodlagosnak.
Hiszen ha megnézed a fenti képet, amit az Avivo beállításról fotóztam, akkor láthatod, hogy elvileg a video-nak az elsődleges képernyőn kellene ablakban, a másodlagoson teljesen képernyőn futnia.

De nekem pont fordítva csinálja a fenti (amelyekről fényképeket készítettem) beállítások alapján. :confused:

Lehet, hogy tényleg az a megoldás, hogy kihúzom mindkét kijelzőt, ledarálom a Catalyst-et, majd úgy telepítem újra, hogy csak a TV-t kötöm rá a gépre, s az lesz az elsődleges kijelző?  :think:

Szerk.: Ez a Clone mód ugyanis kényelmes, csak éppen nem lehet dolgozni a géppel video lejátszása közben (amire pedig szükség lehet), amellett attól félek, hogy a desktop, 120 Hz-es frissítési beállítása tönkreteszi a TV-t is. Annyit pedig nem ér az egész.

Szerkesztette: Piftuka 2008. 11. 18. 10:23 -kor

#227 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 15:56

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. nov. 18., kedd - 9:20

Kipróbáltam a Media Player Classic-ot is.

Annyi a különbség, hogy kiterjesztett módban, ha áthúzom a TV-re a képét, akkor ezen legalább látszik a video (ahogyan fentebb írtam, az SMPlayer-ben ilyenkor csak fekete háttér látszik).

De ahogyan te mondtad úgy nem működik. Ha nem húzom át az ablakot, akkor továbbra is csak a CRT-n fut ablakban a kis video, a TV-n pedig bámulom a Windows tapétát.

Megjegyzem, amikor áthúzom a TV-be a lejátszó ablakot, akkor kivétel nélkül mindig a CRT vált teljes képernyőre (továbbra is 60 Hz-re váltva), míg a TV-n az áthúzott video fut ablakban, s csak akkor lesz teljes képernyős, ha ott is "full screen"-re állítom.

Tényleg úgy tűnik, mintha a Catalyst beállításai ellenére a TV-t tekintené elsődleges kijelzőnek és a CRT-t másodlagosnak.
Hiszen ha megnézed a fenti képet, amit az Avivo beállításról fotóztam, akkor láthatod, hogy elvileg a video-nak az elsődleges képernyőn kellene ablakban, a másodlagoson teljesen képernyőn futnia.

De nekem pont fordítva csinálja a fenti (amelyekről fényképeket készítettem) beállítások alapján. :confused:

Lehet, hogy tényleg az a megoldás, hogy kihúzom mindkét kijelzőt, ledarálom a Catalyst-et, majd úgy telepítem újra, hogy csak a TV-t kötöm rá a gépre, s az lesz az elsődleges kijelző?  :think:

Szerk.: Ez a Clone mód ugyanis kényelmes, csak éppen nem lehet dolgozni a géppel video lejátszása közben (amire pedig szükség lehet), amellett attól félek, hogy a desktop, 120 Hz-es frissítési beállítása tönkreteszi a TV-t is. Annyit pedig nem ér az egész.

Sajnálom hogy nem megy.
Viszont beleolvasva a TV-d kezelésijébe, ott úgy ábrázolja valamiért, hogy a HDMI2-es be javasolja dugni a számítógépet... Azt próbáltad már?
Továbbá én kikapcsolnám az Alternate DVI Operation Mode opciót is.
De mégegyszer ismétlem: először egy mezei S-Video kábellel kezdeném, hogy egyáltalán kizárjam a DVI csati problémákat.
Tényleg, milyen DVI-HDMI átalakítót használsz?

Szerkesztette: tlala 2008. 11. 19. 16:17 -kor

#228 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 13:03

Én még azt is megnézném, hogy amikor az Avivo Theatre videómódját állítod, akkor a fenti Graphics display legördülő menüben mi választható.
Ugyanis a képen amit anno linkeltél az volt, hogy "Radeon X1650 Series Secondary [ PhilipsTV (5) ]"

Nem lehet ezt átteni primary-ra itt is véletlen?
Bár ennyire nem ismerem a catalyst lelkivilágát, de olyan mintha azt állítanád be így most hogy a secondary display adapter "felől" legyen a másik kijelzőn a videó, ezért teszi a monitorra teljesképenyőn, mikor áthúzod a tévére.

Persze ez csak tipp, mert nem tudom kipróbálni. :)

#229 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 20. 15:03

Köszi a tippeket srácok! Hogy lekopogjam (KOPP! KOPP! KOPP!), most működik.

Ami furcsa az egészben, hogy semmit nem csináltam másként, mint eddig.

Azaz...

Letöltöttem és feltelepítettem az új Catalyst driver-t és Control Center-t, a korábban már belinkelt képeken is látható módon beállítottam, de nem volt jó továbbra sem. Továbbra is a monitoron indult el (60 Hz-en) a film teljes képernyőben, miközben a TV-n ablakban áthúzva futott.

Akkor kezdtem el játszani a "Primary" ide-oda váltogatásával... na ekkor megkeveredett rendesen a dolog.
A TV-n is megjelent a Catalyst beállító panelja, sőt a TV-n is állítgattam (asztalon "jobb klikk-el") a kijelzők tulajdonságait. A "properties" menüben ugyebár sima "plug & play" monitort ír ki secondary display gyanánt, nem TV-t.

Hiába állítgattam ott is bármit, játszottam a felbontással, miegymással.... nem ment.

Aztán fogtam, s a CRT-t visszaállítottam "primary"-re, a TV maradt a "secondary", a Theatre mode beállításainál az általam belinkelt képek szerinti beállításokat váltottam, s egyszer csak jól működött.

Elindítottam a video-t a CRT-n ablakban, s a TV-n azonnal teljes képernyőn futni kezdett a film. Hogy mitől javult meg, azt szerintem még maga a Windows sem tudja. (Vagy azt nem, hogy előtte miért működött fordítva ugyanezen beállítások mellett.)

A felbontások is stimmeltek, szóval... jelenleg működik, remélem, így is marad!

De a fene sem érti ezt.

Jah... halkan jegyzem meg, hogy azóta az OpenGL játékprogram, ami eddig rendesen 120 Hz-en futott, most 60 Hz-en indult el, hiába használtam a Radeonator locker-t, amit eddig is. A Control Center "force - same as desktop" funkciója bírta csak működésre.

Ilyenkor sírja vissza az ember a 8 bit-es korszakot, amikor az ilyen szoftver és hardver inkompatibilitási baromságok szóba sem jöttek.

#230 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 17:07

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. nov. 20., csütörtök - 14:03

Köszi a tippeket srácok! Hogy lekopogjam (KOPP! KOPP! KOPP!), most működik.

Ami furcsa az egészben, hogy semmit nem csináltam másként, mint eddig.

Azaz...

Letöltöttem és feltelepítettem az új Catalyst driver-t és Control Center-t, a korábban már belinkelt képeken is látható módon beállítottam, de nem volt jó továbbra sem. Továbbra is a monitoron indult el (60 Hz-en) a film teljes képernyőben, miközben a TV-n ablakban áthúzva futott.

Akkor kezdtem el játszani a "Primary" ide-oda váltogatásával... na ekkor megkeveredett rendesen a dolog.
A TV-n is megjelent a Catalyst beállító panelja, sőt a TV-n is állítgattam (asztalon "jobb klikk-el") a kijelzők tulajdonságait. A "properties" menüben ugyebár sima "plug & play" monitort ír ki secondary display gyanánt, nem TV-t.

Hiába állítgattam ott is bármit, játszottam a felbontással, miegymással.... nem ment.

Aztán fogtam, s a CRT-t visszaállítottam "primary"-re, a TV maradt a "secondary", a Theatre mode beállításainál az általam belinkelt képek szerinti beállításokat váltottam, s egyszer csak jól működött.

Elindítottam a video-t a CRT-n ablakban, s a TV-n azonnal teljes képernyőn futni kezdett a film. Hogy mitől javult meg, azt szerintem még maga a Windows sem tudja. (Vagy azt nem, hogy előtte miért működött fordítva ugyanezen beállítások mellett.)

A felbontások is stimmeltek, szóval... jelenleg működik, remélem, így is marad!

De a fene sem érti ezt.

Jah... halkan jegyzem meg, hogy azóta az OpenGL játékprogram, ami eddig rendesen 120 Hz-en futott, most 60 Hz-en indult el, hiába használtam a Radeonator locker-t, amit eddig is. A Control Center "force - same as desktop" funkciója bírta csak működésre.

Ilyenkor sírja vissza az ember a 8 bit-es korszakot, amikor az ilyen szoftver és hardver inkompatibilitási baromságok szóba sem jöttek.

Gratula! :)

Igen, én is visszasírom a jópár évvel ezelőtti Matrox 450-es kártyám TV tudását...
Hihetetlen, de TV kimenet kényelmében és minőségében a mai napig sem tudja egyetlen ATI és NVIDIA kártya sem ugyanazt (én sohasem játszom a gépen, viszont arról küldöm a képet a nagyképernyős TV-re). Ott nem kellett semmi kiterjesztett-klónozott baromságot beállítani, áthúzni, stb. - amikor elindítottam a videót a szgépen, azonnal megjelent teljes képernyőn a TV-n. És ráadásul minden fekete keret, állítgatnivaló pontatlanság nélkül, brilliáns képminőséggel...
A mai napig is azt használnám, ha nem kényszerültem volna PCI-E -re váltani!

#231 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 21. 11:23

Hát ez az! Az embernek akaratlanul is cserélgetnie kell a számítógép hardverét, ha boldogulni akar vele.

Szerencsés esetben ez a váltás évekig elodázható, de ha hosszú távon akarja az ember használni a gépet, akkor olykor váltani kell.

Még egy kérdés:

Az ATI Control Center-ben, a Display Properties menüben, ha a szürke ablakban lévő kijelzők, számmal jelölt sematikus ábráján jobb klikket nyomok, akkor tudom beállítani az, hogy melyik legyen a "primary display".

De van még egy lehetőség, az "identify". Ez mit takar pontosan?

Mert bármelyik kijelző esetében választom ezt az opciót, nem történik más, csak egy nagy, világoskék egyes jelenik meg a képernyőn.  :think:

#232 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 17:32

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 11:23

Hát ez az! Az embernek akaratlanul is cserélgetnie kell a számítógép hardverét, ha boldogulni akar vele.

Szerencsés esetben ez a váltás évekig elodázható, de ha hosszú távon akarja az ember használni a gépet, akkor olykor váltani kell.

Még egy kérdés:

Az ATI Control Center-ben, a Display Properties menüben, ha a szürke ablakban lévő kijelzők, számmal jelölt sematikus ábráján jobb klikket nyomok, akkor tudom beállítani az, hogy melyik legyen a "primary display".

Mert bármelyik kijelző esetében választom ezt az opciót, nem történik más, csak egy nagy, világoskék egyes jelenik meg a képernyőn.  :think:

Amennyiben két (vagy több) egymástól független üzemmódban lévő monitornál nyomsz azonosítást, úgy látni fogsz más számokat is. (Horizontal/Vertical Span esetén nem, valamint azt hiszem Clone-módban sem.)

#233 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 22:57

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 10:23

Még egy kérdés:

A magyar nyelvű driverben "Azonosítás" néven szerepel.
Továbbá nekem is mindkét monitorra világoskék 1-es a válasz, ha az azonosításra kattintok - holott alapból "Display Driver - Kijelzőkezelő" menüpontban a kék kis monitorok közül az első az 1-es, a második 2-es számot visel...
(Kiterjesztett módot használok.)

Szerkesztette: tlala 2008. 11. 21. 22:58 -kor

#234 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 25. 15:14

Hát ezért nem értem, amit Taranis írt.  :think: Ugyanis nekem is így működik. Két külön, független kijelző, mégis mindegyik esetében 1-es jelenik meg a képernyőn, ha az "Identify" opciót választom.

#235 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 19:59

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. nov. 25., kedd - 15:14

Hát ezért nem értem, amit Taranis írt.  :think: Ugyanis nekem is így működik. Két külön, független kijelző, mégis mindegyik esetében 1-es jelenik meg a képernyőn, ha az "Identify" opciót választom.

Bevallom, csak a konkrét kérdésre válaszoltam, hogy mire is való az identify. A teljes problémát nem olvastam el idáig.

Tehát akkor látsz Identify-nál 2-est, ha a TV (vagy bármilyen másodlagos kijelző) extended/kiterjesztett üzemmódban megy. Ekkor a másodlagos kijelzőn nincs tálca csak háttér, és bármilyen ablakot át lehet húzni egérrel. Ezt hívtam egymástól független üzemmódnak. Videot persze ilyenkor is lehet rajta nézni, bár könnyebb overlay problémákba ütközni, hogy csak egy feketeség fut a kiterjesztett kijelzőn a video helyén.

Amennyiben azt szeretnéd, hogy a TV-n ugyanaz legyen, ami a monitoron is van, valamint a videok teljes képernyőn fussanak, neked a Clone mód kell (valamint Theater mód).

#236 Felhasználó inaktív   Zio 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 05. 17:26

üdv!

Az a próblémám hogy vettem egy Nvidia Geforce 8500 videokártyát és sehogy se jön össze hogy a monitoron kis képernyő menjen a video de a tv én teljes képernyőn fusson. A régi video karival meg tudtam oldani. Próbáltam az átfedés opciót de semmi eredmény.Valaki segítsen!Legyen szíves.

#237 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 06. 13:05

Idézet: Zio - Dátum: 2008. dec. 5., péntek - 16:26

üdv!

Az a próblémám hogy vettem egy Nvidia Geforce 8500 videokártyát és sehogy se jön össze hogy a monitoron kis képernyő menjen a video de a tv én teljes képernyőn fusson. A régi video karival meg tudtam oldani. Próbáltam az átfedés opciót de semmi eredmény.Valaki segítsen!Legyen szíves.

Ez a "full screen video mirror" cucc - a Geforce 8-as (és újabb) szériák ezt nem támogatják... ATi-t kellell volna venni, azok továbbra is tudják. (A fent említett Theater Mode.)

#238 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 06. 14:17

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2008. dec. 6., szombat - 12:05

Ez a "full screen video mirror" cucc - a Geforce 8-as (és újabb) szériák ezt nem támogatják... ATi-t kellell volna venni, azok továbbra is tudják. (A fent említett Theater Mode.)

Workaround: az NV control panelben DualView módot állítsz be, Media Player Classic /fullscreen opcióval indítva, az nView-ban meg beállítod hogy az MPC mindig a 2. képenyõn induljon el.

#239 Felhasználó inaktív   xmatrix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 00:07

Sziasztok!

Panasonic PY8-at szeretném öszekötni a számítógépemmel, vettem DVI-HDMI fullhd-s kábelt. A gépben egy asus EAX550 videokártya van, sajnos a tv-n hiába állítom a megfelelő HDMI-re semmit nem érzékel. A gépen is próbáltam a 2. kijelzőt belőni, de hiába állítok felbontásokat fekete képernyő van állandóan. Catalyst CC-t le kellett törölnöm, mert véletlenül átnyomtam 120hz frissítésre és azonnal kiakasztja a kártyát, amikor elindítom a programot (manuálisan nem lehet valahogy ezt visszaállítani?) feltettem újabb CCC-t is de gondolom megtalálta a korábbi beállításokat valahonnan :(
Az érdekes, hogy ha elváltom a tv-t a HdMI-ről akkor a monitor is villan mintha érzékelné, hogy nincs 2. kijelző. monitor- analógon , tv pedig DVI-HDMI-n lenne kötve. Esetleg nem tudjátok milyen felbontásban kellene ennek a 42PY8 panasonic tvnek működnie a gépemmel?

Nem tudom mi lehet a probléma, pedig nagyon jó tv :o

#240 Felhasználó inaktív   Zio 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 00:17

FLaszlo köszönöm a segítséget! összejött.:D

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10