Idézet: tlala - Dátum: 2008. nov. 18., kedd - 1:28
Az a lényeg, hogy a lejátszó program megfelelő overlay módot használjon, akkor nem kell semmit áthúzni meg egyéb marháskodás, hanem a lejátszás azonnal teljes képernyőn indul a TV-n (ha a Theater settings úgy van beállítva, ahogy a képet be is linkelted), a szgépen pedig lehet tovább dolgozni (vagyis nem kell a lejátszóprogramnak az előtérben maradni).
Próbáld meg a MediaPlayer Classic-ot, telepíteni sem kell, nekem is az vált be (Nézet/Beállítások/Kimenet - Ovelay Mixer beállítással).
Kipróbáltam a Media Player Classic-ot is.
Annyi a különbség, hogy kiterjesztett módban, ha áthúzom a TV-re a képét, akkor ezen legalább látszik a video (ahogyan fentebb írtam, az SMPlayer-ben ilyenkor csak fekete háttér látszik).
De ahogyan te mondtad úgy nem működik. Ha nem húzom át az ablakot, akkor továbbra is csak a CRT-n fut ablakban a kis video, a TV-n pedig bámulom a Windows tapétát.
Megjegyzem, amikor áthúzom a TV-be a lejátszó ablakot, akkor kivétel nélkül mindig a CRT vált teljes képernyőre (továbbra is 60 Hz-re váltva), míg a TV-n az áthúzott video fut ablakban, s csak akkor lesz teljes képernyős, ha ott is "full screen"-re állítom.
Tényleg úgy tűnik, mintha a Catalyst beállításai ellenére a TV-t tekintené elsődleges kijelzőnek és a CRT-t másodlagosnak.
Hiszen ha megnézed a fenti képet, amit az Avivo beállításról fotóztam, akkor láthatod, hogy elvileg a video-nak az elsődleges képernyőn kellene ablakban, a másodlagoson teljesen képernyőn futnia.
De nekem pont fordítva csinálja a fenti (amelyekről fényképeket készítettem) beállítások alapján. :confused:
Lehet, hogy tényleg az a megoldás, hogy kihúzom mindkét kijelzőt, ledarálom a Catalyst-et, majd úgy telepítem újra, hogy csak a TV-t kötöm rá a gépre, s az lesz az elsődleges kijelző?
Szerk.: Ez a Clone mód ugyanis kényelmes, csak éppen nem lehet dolgozni a géppel video lejátszása közben (amire pedig szükség lehet), amellett attól félek, hogy a desktop, 120 Hz-es frissítési beállítása tönkreteszi a TV-t is. Annyit pedig nem ér az egész.
Szerkesztette: Piftuka 2008. 11. 18. 10:23 -kor