HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák II. Értékeld a témát: ***-- 1 szavazás

#181 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 01. 10:11

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. szept. 1., hétfő - 9:46

Srácok van nékem' 1 ilyen kábelem: (annyi a difi hogy az enyémen ajzat van, de a színek stimmelnek)

Az, amelyiket bedugva megjelenik a kép. Kárt vem tudsz csinálni a próbálkozással. Megteheted még azt is, h egy erősítős hangfallal megnézed, melyikekről jön le hang.
Vagy lehetnek még szinkülönbségjelek és világosságjel. Ez esetben a zöld az Y-világosságjel, a piros a Cr/Pr, a kék a Cb/Pb.
Valószínübb, h ez utóbbiról van szó. Az összetett videojel sárga szokott lenni.

Szerkesztette: Gyula2222 2008. 09. 01. 10:13 -kor

#182 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 10:23

S-Video-n nem jön ki hang, így nem érdemes az erősítőbe dugni. Ez tisztán képátvitelre szolgáló kábel -komponensenként viszi a jelet- nem kompozitként egyben (az a sárga színű jack).

#183 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 12:56

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. szept. 1., hétfő - 11:11

Az, amelyiket bedugva megjelenik a kép. Kárt vem tudsz csinálni a próbálkozással.

Oksi thx, igazából még nem próbáltam mert jelenleg melózok, és otthon kő' :) Csak gondoltam rákérdezek, hátha ez szabvány szerint müxik.

#184 Felhasználó inaktív   christyna4 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 02. 18:08

Sziasztok!

Nekem abban kéne egy kis segítség, hogy van egy S-video/ TV-kimenet csatlakozó (NTSC/PAL) –val rendelkező laptopom. Valahogyan szeretnék rajta TV-t nézni (a főbb adókat: RTL, tv2 …). Légyszi segítsetek, hogy milyen „eszközök” kellenének hozzá, ha ilyen ’szoba antennás’ (a kis álló antenna) változatot szeretnék, illetve ha rendes kábeles fajta lenne. (kollégiumban szeretném nézni).
Gondoltam arra, hogy egy ilyesmit vennék, de nem tudom, h hogyan lehetne összekötni az Aceremmel, h valamit látni is lehessen. http://www.muszakipa...lap.php?tid=601
Esetleg egy ilyen kellene? http://www.expressz.hu/szorakoztatoelektro...rt10128290.html
Sajnos abban nem vagyok biztos, hogy van-e tuner a gépemben, elvileg igen, de nem tudom, h hol lehetne megnézni!?

Köszi! Chris

Esetleg emilben is írhattok: christyna4@freemail.hu

U.i.: ebben a témában, mint az látszik is, nem vagyok otthon, szóval bocs, ha hülyeséget kérdeztem / írtam :D

#185 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 14:42

Laptopban nagyon ritka - vagy nincs is tán olyan - amelyikben van tuner, pláne DVB. :)

Szóval az utóbbi kell neked, egy USB-s DVB tuner + antenna.

Az S-Video kimenetnek a tévénézéshez semmi köze.

#186 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 15:55

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 13:42

[...]
Szóval az utóbbi kell neked, egy USB-s DVB tuner + antenna.
[...]

Umm, egyenlõre se az RTL, se a TV2 nem jön DVB-T-n (csak az m1, m2, Duna, Duna II). Szóval olyan tuner kellene inkább a kollégának ami analóg TV-t (is) tud.

#187 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 17:15

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2008. szept. 4., csütörtök - 15:55

Umm, egyenlõre se az RTL, se a TV2 nem jön DVB-T-n (csak az m1, m2, Duna, Duna II). Szóval olyan tuner kellene inkább a kollégának ami analóg TV-t (is) tud.

Vagy egy digitalizáló kártya, amit össze tud kötni egy tuneres készülékkel, mint pl. egy video rekorder vagy DVD felvevő.
Vagy nem tudom, van-e valami olyan, ami USB-n tud beküldeni műsort.

#188 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 06. 17:35

Idézet: christyna4 - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 19:08

Sziasztok!

Nekem abban kéne egy kis segítség, hogy van egy S-video/ TV-kimenet csatlakozó (NTSC/PAL) –val rendelkező laptopom. Valahogyan szeretnék rajta TV-t nézni (a főbb adókat: RTL, tv2 …). Légyszi segítsetek, hogy milyen „eszközök” kellenének hozzá, ha ilyen ’szoba antennás’ (a kis álló antenna) változatot szeretnék, illetve ha rendes kábeles fajta lenne. (kollégiumban szeretném nézni).
Gondoltam arra, hogy egy ilyesmit vennék, de nem tudom, h hogyan lehetne összekötni az Aceremmel, h valamit látni is lehessen. http://www.muszakipa...lap.php?tid=601
Esetleg egy ilyen kellene? http://www.expressz.hu/szorakoztatoelektro...rt10128290.html
Sajnos abban nem vagyok biztos, hogy van-e tuner a gépemben, elvileg igen, de nem tudom, h hol lehetne megnézni!?

Köszi! Chris

Esetleg emilben is írhattok: christyna4@freemail.hu

U.i.: ebben a témában, mint az látszik is, nem vagyok otthon, szóval bocs, ha hülyeséget kérdeztem / írtam :D

Üdv!

Egy külső (USB-s) TV-Tunerre van szükséged. Analóg legyen, s akkor tudod antennával az alap földi adókat nézni, ill. ha van kábeltévé, akkor azt is. De ha tud mellette digitális földfelszíni adást venni, az sem hátrány!  :)

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#189 Felhasználó inaktív   goodbyte 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 15:26

Hellosztok!

A problémám a következő! Most cseréltem le egy AGP-s Asus Nvidia 6800 as videokarit egy noname 7800GS-re. A teljesítménynyel nincs gond, elégedett vagyok. Azonban amikor a TVmet s-videon keresztül csatlakoztattam az uj kártyához jött a csalódás. Boot közben rosszul pozicionált fekete fehér képet láttam. Windows indulása után pedig semmit. A tv egyforma szervíz kéket mutatott... mint amikor nincs jel. Probáltam a szokásos lépésekkel az nvidia control panelben beállítani, és odáig jutottam, hogy hiába állítom a megjelenítést Pal-ra, okézás után visszaáll újra NTSC-re. Gondolom hogy ez lehet a probléma , a fekete fehér kép is erre utal apám szerint.
LEhetséges hogy egymagyarországon vásárolt noname kártya nem tud pal-t?
Légyszi segíŧsetek! Előre is kösz!
goodbyte
Abit NF7-S2, AMD AthlonXP 3200+@2200Mhz, 2*512MB Kingmax@200Mhz DDR, ASUS V9999TD NVIDIA 6800 325/700Mhz 128Mbyte,  SB Live! 5.1

#190 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 15:38

Idézet: goodbyte - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 16:26

Lehetséges hogy egy magyarországon vásárolt noname kártya nem tud pal-t?

Lehetséges. Pont. ...bár ez nem válasz, tudom.

#191 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 12:47

Üdv!

Ill. annó a régebbi kártyákon (tán ATi-kon?  :think: ) volt olyan, hogy magán a kártyán egy jumper-rel lehetett állítani, hogy PAL vagy NTSC legyen a TV-Out. Bár azért ez így 2008-ban egy kicsit meredek lenne, de hátha...  :D

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#192 Felhasználó inaktív   slukeee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 27. 08:33

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van nekem egy sapphire 3870 videókarim és egy panasonic th-42py8p tv-m s-video kábellel összekötve.
Az lenne a kérdésem, hogy a ccc-ben hol lehet beállítani, hogy klón üzemmódban menjen a tv 2. monitorként, más felbontással, mint az elsődleges monitor. Az a problémám, hogy az lcd monitort 1280x1024-es felbontással használom, de ez a tv-nek nem jó (túl nagy). Oda 1024x768 a megfelelő asszem.
Hogyan tudnám megoldani ezt a kis hibát?

Üdv

#193 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 02. 22:14

Ugyanaz a problémám mint az előttem szólónak csak ő meg fogja tudni oldani az ATI kártyájával én meg nem. Azért gondolom mert most rendesen utána is olvastam a dolognak.

Komolyan ott tart jelenleg az Nvidia, hogy nem lehet egy hagyományos tv-n filmet nézni, csak akkor ha elsődleges kijelzőnek a TV-t adom meg?

#194 Felhasználó inaktív   ifazekas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 19:57

Üdv mindenkinek!

Kéne egy, kis segítség, mert TV-Out témában járatlan vagyok, de nagyon.
Van nekem egy GeForce 7300GT kareszom, rajta 7 tűs S-Video (S-VHS?) kimenettel. Van hozzá egy átalakító kábelem, ami 4 tűs S-Videora és 3 db RCA-csatira (fehér, sárga, piros) szedi szét a jelet.
Van hozzá egy elég régi, hagyományos TV-m. Egyetlen bemenete egy SCART, amelyhez van egy átalakító, amelynek bemenetei: egy 4 tűs S-Video és három db RCA (fehér, sárga, piros). Az RCA kábelemen van egy fekete csatlakozó is mindkét végen + fehér, sárga, piros, de a feketét egyik végén sem tudom csatlakoztatni sehová sem.
Az eredmény:
Az S-Video teljesen süket, semmi nem jön át rajta.
Az RCA-kat használva futó csíkok jelennek meg a TV-n, jól kivehetően a sárga kábel csatlakoztatása miatt.
Hogy tudnám erre a TV-re átküldeni a képet a számítógépről?
//Gigabyte GA-M55Plus-S3G; Athlon64 3800+; 2x512Mb DDR2 800 A-Data; 2x1024Mb DDR2 800 Geil; Gigabyte 7300GT GV-NX73T256P-RH; 320GB Seagate Barracuda sATA; 160GB Hitachi Deskstar T7K160 IDE; 2x Sony-NEC Optiarc AD-7173S; Canon LideScan 100; Leadtek TV2000 XP Expert Stereo FM; Genius WebCam Messenger; Canon Pixma IP 4300//

#195 Felhasználó inaktív   mr orlin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 23:08

Sziasztok!
Tv-t kötöttünk össze gépel.Nagy nehézségek árán sikerült is
De újabb próbálkozás folyamán már a tv és a gép nem érzékelte egymást...nem is jelzi,h össze lennének kötve.ismi próbálta másik kábelel is de semmi...valmi el lett tán állítva?
THX

#196 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 07. 23:23

Idézet: mr orlin - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 0:08

valmi el lett tán állítva?

Ja. Vagy valami más.
Make love not Wor.

#197 Felhasználó inaktív   mr orlin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 23:51

hmmm.de atv vajon vagy hol?ilyenkor mit tudunk tenni?thx

#198 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 11:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 0:23

Ja. Vagy valami más.

#199 Felhasználó inaktív   keskk1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 08:52

Hali!
Valaki segítsen nekem!
Hogy köthetem össze  a set top boxot a számítógéppel, hogy a tévé műsort a monitoron tudjam nézni?A gépen nincs  s-video és rca bemenet. Átalakítóval van HDMI csatlakozó.
Az átalakító az DVI-HDMI. A gépen windows  vista  op. rendszer van.
Köszi

#200 Felhasználó inaktív   jozsua_next 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 17:42

Sziasztok!
Remélem az én problémámról még nem volt szó és nem csak vaksi vagyok...
Tehát
GeForce 6600  tv-outba s-video->rca kábel
tv-n pedig egy fekete-fehér kép ami össze vissza szaladgál
új vga-n kívül valami megoldást tudtok?
előre is köszi

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10