HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák II. Értékeld a témát: ***-- 1 szavazás

#201 Felhasználó inaktív   nico000 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 23. 07:48

Szevasztok olyan problémám van hogy vettem egy új gépet  tegnap és azóta nem tudom a tv-n nézni a filmjeimet.
MInden ugyan úgy van csatlakoztatva mint az előző gépemnél,ahol minden ment. Az új videokártyám HD 4850 GS. A legújabb 8.10-es Catalisttel megy. Úgy néz ki hogy érzékeli a TV-t a gép, de mikor engedélyezni akarom az aztal kiterjesztését a TV-re mindig visszadob és ugyanúgy használaton kívül marad. Van valami ötletetek.
:(  :(
ASUS P5Q-PRO,
Core2 Duo E8500,
HD 4850 Golden Sample,
2GB Corsair 800 Mhz

#202 Felhasználó inaktív   Netmacs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 26. 10:21

Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy a gépen szoktam tv-t nézni a power cinema 5 programmal, fent van az xp-n és a vistán is, de tegnap megdöglött a vistás, elösször csak szürke szellem kép volt aztán meg fekete fehér lett némi piros és zöld beütéssel. Már újra raktam a power cinemát, feltettem a christv-t és semmi, creatix tv tuner 7134 ctx917 és Nvidia 8500 gt videókártyát használok, eddig remekül működött, az xp-n most is nagyon jól műxik. Ha valaki tudna nekem segíteni nagyon megköszönném.Bocsánat, ha nem ez a topic az illetékes.

#203 Felhasználó inaktív   varvizia 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 27. 10:03

Sziasztok!
Van egy GF 6600GT videokarim, egy CRT Samsung monitorom, és egy szabványos (50Hz) Philips tv-m. A tv-n pontosan ugyanazt a képet szeretném látni, mint a monitoron, de mindegyik megjelenítőnek a saját képfrissítésével. Azt tudom, hogy a Klón módot kellene kiválasztanom. Megtettem, a tv-n és a monitoron is ua a kép van. De az a baj, hogy a monitor visszaáll 60 Hz-re. Átállítom manuálisan 100 Hz-re, oké is. De az a baj, hogy a képfrissítési listában szerepel 60 Hz-től 200 Hz-ig úgy, hogy be van pipálva a monitor által nem támogatott képfrissítések elrejtése. A RefreshForce használatával csak azok az értékek jelentek meg, amit tudott a monitor (1024x768-ban csak a 100Hz). Most meg ott a 200 Hz is. Ha játékot indítok el (vagy felbontást változtatok) és visszaállok 1024-be, vagy a játék esetén is 1024x768-ba, ismét csak 60Hz-en megy a monitor. Drivereket cseréltem monitor és a videokari esetében is de nem segített. Ha a tv kimenetet dualview-ba állítom, már minden ok képfrissítést tekintve, de akkor nem látom ua-t a tv-n, mint a monitoron. Tud vki segíteni? Köszönöm előre is!

#204 Felhasználó inaktív   libike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 22:05

Sziasztok!
Végig olvastam a hozzászólásokat és volt olyan emberke akinek volt egy Ati x1950 pro karija!
Úgyan az volt a gondom mint neki.
Tehát nem megy ki a tv,nem lehetett klón-ozni!
Volt egy hozzáértő aki azt mondta,hogy a másik dugeszba dugjam a monitort.
Megtörtént jó is lett lehetett klónozni!
Viszont kb 6 kábelt próbáltam ki (ami eddig az össz létező karihoz jó volt) de az istenért nincs kép a tv-én!
Próbálkoztam driverekkel de semmi!

Ilyenkor mi a tehendő?
Esetleg ha van valakinek ilyen kártyája az hogy oldotta meg,milyen drivert tett fel stb...
A választ előre is köszönöm!

:respect:

#205 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 11. 08:38

Idézet: nico000 - Dátum: 2008. okt. 23., csütörtök - 8:48

Szevasztok olyan problémám van hogy vettem egy új gépet  tegnap és azóta nem tudom a tv-n nézni a filmjeimet.
MInden ugyan úgy van csatlakoztatva mint az előző gépemnél,ahol minden ment. Az új videokártyám HD 4850 GS. A legújabb 8.10-es Catalisttel megy. Úgy néz ki hogy érzékeli a TV-t a gép, de mikor engedélyezni akarom az aztal kiterjesztését a TV-re mindig visszadob és ugyanúgy használaton kívül marad. Van valami ötletetek.
:(  :(

Hi

Mióta kicseréltem a vga-t gainward 4850-re nekem is ez a bajom.
Minden ugyanaz (kábel, csatlakozó) ami az előző kártyával működött itt nem megy.

Megoldás nekem is jól jönne.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#206 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 09:57

Nem lehet, hogy a felbontást amit használtok vagy a képfrissítést nem támogatja a TV?

#207 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 13:13

Hi

Nem az a gond. (Egyébként próbáltam)
Mikor bekapcsolom a gépet már az op.rendszer betöltődése előtti dolgok sem látszanak.
Pedig annak mindenféleképp kellene.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#208 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 14:44

Akkor a kábel lehet rossz, vagy a jelformátum.
Milyen tévét milyen kábellel kötnél rá?

Szerkesztette: ThomasS31 2008. 11. 11. 14:44 -kor

#209 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 15:38

Hi

Ezt az átalakítót használom:
Kép
Kép

Ez van a vga hátulján, ezféle
Kép

Ezzel működött az előző két ati kártyám is.

A kábelt lepróbáltam, átalakító nélkül dvd lejátszóra csatlakoztatva, úgy van kép a tv-n. (mivel a dvd lejátszómon nincs s-video out, így az átalakítót nem tudtam lepróbálni)
Az átalakítóra gondoltam először, de eszerint jónak kellene lennie.
Hiszen a szükséges kompozit jelhez megvan a láb.
Ellenkező esetben az előző kártyáimmal sem tudott volna működni.

Esetleg a gainward ezek közé tartozik:

Idézet

Some graphics cards require the remaining two pins to be shorted together to enable the CVBS mode

Mint látható az én átalakítómon a két egymáshoz közelebb lévő láb közül az egyik hiányzik.
Ha ez a gond akkor nem volt szép dolog a gainward-tól, hogy nem csomagolt a vga mellé ilyet.

A tv egy thomson kb 6 éves tud fogadni s-video és kompozit jelet, előzőt csak scart-on utóbbit kompozit bemeneten.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#210 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 11. 17:49

Sziasztok!

Remélem, tudtok segíteni! Ez a problémám:

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=5738215

Most beállítottam az ATI Control Center-ben, hogy két kijelző legyen, de így sem jó. A monitoromon van kép, a TV-n is, de ott csak az asztal tapétája látszik.  :(

Azon kívül semmi. Ráadásul attól függően, hogy mit állítok be a TV tulajdonságainál, reset-el a számítógép.

Sőt akkor is ezt teszi, ha kihúzóm bekapcsolt állapotban a TV-ből a HDMI kábelt, majd visszadugom.

Mi okozza mindezt?

Segítsetek kérlek abban, hogy tudjam együtt használni a TV-t és a számítógépet úgy, hogy mindkettőn van kép.

Jah, amióta elállítgattam a Contorl Center-t, már sehogy sem tudom a video-t nézni a TV-n. (Hiszen csak a tapéta látszik. Egyszer tudtam annyit elérni, hogy a Control Center beállításai látszottak a TV-n, de azon kívül semmi, és ilyenkor viszont nem volt kurzorom a számítógépen.)

Valaki elmondaná nekem, hogy konkrétan mit és hogyan kell beállítanom a Windows-ban, illetve az ATI Control Center-ben, hogy a számítógép monitor és a TV képernyőn is látszódjon a kép; hogy tudjam nézni a TV-n a DVD filmeket?

Rendszerjellemzők:
- Windows XP SP2 English operációs rendszer
- ATI Catalist & Control Center 8.7
- ATI Radeon X1650 VGA (DVI kimeneten összekötve a TV-vel)
- PHILIPS LCD TV (HDMI1 bemeneten összekötve a TV-vel)

Előre is köszönöm!

Üdv: Piftuka
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#211 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 18:35

Idézet: szabi - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 16:38

A tv egy thomson kb 6 éves tud fogadni s-video és kompozit jelet, előzőt csak scart-on utóbbit kompozit bemeneten.

És nem tudod rákötni a scart-ra a VGA-t direktbe? Szerintem mindenképp használj S-Video jelet, ha kell vegyél inkább kábelt hozzá.

Szerintem az átalakító amúgy a ludas, több mint valószínű, hogy a lábkiosztás más az új kártyán ezért nincs kép, vagy valamit rosszul köt össze. A vga csak érzékeli, hogy valami rá van dugva (impedancia miatt), de nem jó jel megy a tévé felé.

Amit még kipróbálhaszt, hogy megnézed a kátya driverében milyen jel van beállítva (S-Video, Composite, Component... stb) a kimenetnek és váltogatod és megnézed valamelyikre ad e jelet.
Ha nem jó így se, akkor vegyél egy scart svideo kábelt és azzal kösd a tévére direktbe.

#212 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 18:51

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 18:49

Sziasztok!

Remélem, tudtok segíteni! Ez a problémám:

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=5738215

Most beállítottam az ATI Control Center-ben, hogy két kijelző legyen, de így sem jó. A monitoromon van kép, a TV-n is, de ott csak az asztal tapétája látszik.  :(

Azon kívül semmi. Ráadásul attól függően, hogy mit állítok be a TV tulajdonságainál, reset-el a számítógép.

Sőt akkor is ezt teszi, ha kihúzóm bekapcsolt állapotban a TV-ből a HDMI kábelt, majd visszadugom.

Mi okozza mindezt?

Segítsetek kérlek abban, hogy tudjam együtt használni a TV-t és a számítógépet úgy, hogy mindkettőn van kép.

Jah, amióta elállítgattam a Contorl Center-t, már sehogy sem tudom a video-t nézni a TV-n. (Hiszen csak a tapéta látszik. Egyszer tudtam annyit elérni, hogy a Control Center beállításai látszottak a TV-n, de azon kívül semmi, és ilyenkor viszont nem volt kurzorom a számítógépen.)

Valaki elmondaná nekem, hogy konkrétan mit és hogyan kell beállítanom a Windows-ban, illetve az ATI Control Center-ben, hogy a számítógép monitor és a TV képernyőn is látszódjon a kép; hogy tudjam nézni a TV-n a DVD filmeket?

Rendszerjellemzők:
- Windows XP SP2 English operációs rendszer
- ATI Catalist & Control Center 8.7
- ATI Radeon X1650 VGA (DVI kimeneten összekötve a TV-vel)
- PHILIPS LCD TV (HDMI1 bemeneten összekötve a TV-vel)

Előre is köszönöm!

Üdv: Piftuka

Azt tudom elképzelni, hogy a DVI kimenete a kártyádnak az elsődleges, ezért ha azon érzékel kijelzőt azt tekinti "primary"-nek, tehát felülírja a másik kijelzőt.

Ergo alapból azt tudod valószínűleg csinálni, hogy elindítod TV-vel, mint elsődleges képernyő, és a monitort a másik kimeneten utána a tévé mellé aktiválod "secondary" kijelzőnek.
Ha mind a két kimeneted DVI, akkor pedig felcseréled őket a mostanihoz képest (bár gondolom nem ez a helyzet).
A kártya azért bolondul meg, ha csatlakozásait babrálod, mert főleg a régi típusok nem szeretik, ha nincs rájuk kötve elsődleges kijelző, vagy az megszűnik.

A tévé, pedig valószínűleg csak egy bizonyos felbontást tud lekezelni HDMI-n keresztül, ezért ha nem azt kapja, akkor nem jelenít meg semmit. Meg kell nézni a leírását milyen jelet tud fogani HDMI-n, van e pl PC támogatva itt. Lehet csak DSUB (VGA) bemeneten tud jól működni.

Persze ezek csak tippek így távolról. :)

Egyébként amikor látod a hátteret a tévén is, akkor véletlenül nem tudod áthúzni az egeret vagy valamilyen ablakot arra a kijezőre? Monitorrol jobbra vagy balra "ki"...

Szerkesztette: ThomasS31 2008. 11. 11. 18:56 -kor

#213 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 11:34

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 18:51

Azt tudom elképzelni, hogy a DVI kimenete a kártyádnak az elsődleges, ezért ha azon érzékel kijelzőt azt tekinti "primary"-nek, tehát felülírja a másik kijelzőt.

Szerintem nem a DVI az elsődleges, mert a Control Center-ben eleve a sima VGA csatival csatlakoztatott monitor szerepel "Primary" kijelzőként.  :think:

A TV-t csak a "secondary" kijelzőként tudom beállítani, de mindjárt mellékelek képeket a Control Center-ről, s akkor világos lesz, hogy mire gondolok.

Idézet

A kártya azért bolondul meg, ha csatlakozásait babrálod, mert főleg a régi típusok nem szeretik, ha nincs rájuk kötve elsődleges kijelző, vagy az megszűnik.

Erről nem tudtam, de köszönöm az információt!

Idézet

Meg kell nézni a leírását milyen jelet tud fogani HDMI-n, van e pl PC támogatva itt. Lehet csak DSUB (VGA) bemeneten tud jól működni.

Ez egy pár hónapja, újonnan vásárolt Philips LCD TV készülék.
Abszolút mértékben támogatja a PC-s használatod, sőt a leírása alapján kimondottan csak a HDMI1 és HDMI2 bemeneteken szabad PC-t rákötni. Azt pedig szintén a kézikönyve írja, hogy mindehhez a VGA DVI kimenetét kell használni.

Elvileg ez az a készülék:
http://www.consumer.philips.com/consumer/h...ER/32PFL5322-10

Idézet

Egyébként amikor látod a hátteret a tévén is, akkor véletlenül nem tudod áthúzni az egeret vagy valamilyen ablakot arra a kijezőre? Monitorrol jobbra vagy balra "ki"...

Ezt nem próbáltam, megmondom őszintén.  :confused:  Illetve emlékeim szerint az egérkurzort láttam, de a Windows ikonok, a tálca, valamint a számítógép monitorán futó programok nem látszottak. Csak a Windows tapéta.

#214 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 12. 11:47

Akkor elmondom, mit sikerült összehoznom.

Alap esetben, a számítógép bekapcsolása után a Control Center-ben, csak 1 kijelző élt; a primary, azaz a monitorom.

Ezúttal a HDMI kábelt most a kikapcsolt TV-hez csatlakoztattam. Majd miután bekapcsoltam a TV-t, a Windows (Control Center) azonnal kiírta, hogy "HD TV-t talált, stb,stb,stb".

A Control Center-ben még mindig csak 1 kijelző volt beállítva, de a monitor "klónjaként", az elsődleges grafikus adapter mellett megjelent a TV is.

Egyúttal a TV-t a HDMI1-re állítva ott is megjelent a kép, immár tudtam nézni a video-t. De nem vagyok benne biztos, hogy jók a beállításaim így, mert mivel a monitorommal "közösen" működik most a TV, feltételezem, hogy a monitor felbontási és frissítési értékeit használja.

Előbbi nem gond, utóbbi viszont 120 Hz a CRT monitorom esetében. Ez pedig biztosan nem használ a TV-nek, mert az maximum 85 Hz-et tud. Az viszont szintén nem jó megoldás, hogy minden DVD film nézésekor állítgatom a frekvenciát oda-vissza.

Esetleg automatikusan érzékeli a dolgot és a monitorom 120 Hz-en fut továbbra is (ezt leellenőríztem), a TV pedig automatikusan a maximális 85 Hz-en?  :confused:

Lefotóztam, hogy mik a jelenlegi beállításaim. Remélem, azok alapján minden egyértelmű lesz, s tudsz/tudtok nekem érdemben még többet segíteni, hogy a lehető legtökéletesebben használjam együtt a két eszközt.

Íme a képek:

Az ATI szoftver jellemzői
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

A VGA jellemzői
Kép

A Display Manager menü
Kép

A Display Options menü
Kép

A CRT monitorom jellemzői
Kép

A TV jellemzői
Kép

A lehetséges HDTV beállítások
Kép

Az LCD Overdrive beállítása
Kép

Az utolsó két menü teljesen ismeretlen számomra. Nem tudom, melyiknél mit kell beállítani.

Az előbbiek értelemszerűen a jelenlegi beállításokat tükrözik, de ahogyan fentebb is írtam, nem vagyok benne biztos, hogy mindent jól állítottam be. Kérdés, hogy nem kell-e mégis az 1-es jelű kijelzőnek a CRT-t, 2-esnek a TV-t beállítani valahogy, s a többi menüpontot, beállítási lehetőséget aszerint hangolni.

Ha igen, akkor viszont érdekelne, hogy melyik pontokban hova kell pipa, hova nem, mit mire kell állítani!?  :think:

Előre is köszönöm!

#215 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 13:36

Nos én a display managerben kikapcsolnám a clone módot és a második kijelzőn jobb kattintásra a menüből az extended módot választanám ki (+ enable/attached előtte), ha jól emlékszem most így fejből.
Ez azért jó, mert különbőző felbontású lehet ilyenkor a két kijelző.
Az monitornak beállítanám a szokásos felbontást, a tévének meg azt amit a tévé tud (gondolom 720p, HD Ready).

A display optionsban szerintem felesleges a minden catalyst indításakor a detektálás, azt átteném manuálisra, és a force TV detect sem kell szerintem, hacsak másképp nem találja meg a tévéd.
A többit nem állítanám át.

Ezután pedig beállítanám az az "Avivo Video" pont alatt, hogy a videók teljes képernyőn jelenjenek meg és a második (secondary) kijelzőn/TV-n. Ha jól emlékszem ott lehet ezt állítani.

Ekkor elvileg az eredmény az lesz, hogy a monitoron tudsz normálisan dolgozni, ha kell átt tudod vinni az ablakokat a tévére és ott is dolgozni. A videók pedig teljes képernyőn a tévéden fognak futni.

#216 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 12. 16:39

Köszönöm a tanácsokat!

Beállítottam úgy ahogyan mondtad, de még mindig nincsen rendben a dolog.  :(

Immár két külön kijelzőként kezeli a monitort és a TV-t is, emellett valóban át tudtam húzni a videolejátszó ablakát a TV-re.

Viszont csak a lejátszó ablaka látszik a TV-n, abban fekete háttér van. A video képe nem látszik. Ha ablakban fut, ha teljes képernyőre váltva, akkor is. Csak a feketeséget látom.  :reklamacio:

Hiába van az Avivo "Theatre Settings" menüjében ez:

Kép

beállítva, a TV-n csak a tapéta látszik továbbra is. Vagyis a CRT-n elindított video nem jelenik meg a TV-n teljes képernyőn. (Sőt egyáltalán nem jelenik meg.)

Mi okozhatja mindezt?  :think:

Idézet

Az monitornak beállítanám a szokásos felbontást, a tévének meg azt amit a tévé tud (gondolom 720p, HD Ready).

Ezzel kapcsolatban az a kérdésem, hogy milyen felbontást állítsak be?

A TV jellemzői ezek:

Idézet

Képméretarány Széles képernyő , 16:9
Fényesség 500 cd/m²
Dinamikus képernyőkontraszt 7500:1
Válaszidő (tipikus) 6 ms
megtekintési szögtartomány (vízszintes) 178 fok
megtekintési szögtartomány (függőleges) 178 fok
Átlós képernyőméret (hüvelyk) 32 hüvelyk
Átlós képernyőméret (metrikus) 81 cm
Megjelenítő képernyő típusa LCD WXGA Active Matrix TFT
Panel felbontás 1366 x 768p
Kép javítása Pixel Plus HD , Luminanicaátmenet-javító , Színátmenet-javítás , Dinamikus kontrasztjavítás , Contrast Plus , 3/2 - 2/2 mozgáslebontás , 3D színélesítés , Active Control , Digitális zajcsökkentés , Szaggatott vonal elnyomása , Progresszív pásztázás
Képernyő minőségének javítása Tükröződésmentes bevonattal ellátott képernyő

A TV jellemzői
Kép

Ezek alapján mi legyen a felbontás és a frissítés?  :confused:

#217 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 12. 17:05

Kiegészítésként a fentiekhez még annyit, hogy éppen fordítva működik az ablak áthúzós módszer, mint kellene.

A CRT desktop-on elindítom a video-t, a TV-n nem látszik semmi. Ekkor áthúzom a lejátszó ablakát a TV-re, abban a pillanatban a CRT frekvenciát vált, s megjelenik a film rajta teljes képernyőn, 60 Hz-en, ugyanakkor a TV lesz a "desktop"; azon megjelenik a Windows desktop, a tálca, a megnyitott ablakok és a video kis ablakban (hiszen áthúztam).

Ha jól sejtem éppen fordítva kellene lennie. De miért nem jó még mindig? Pedig a Control Center-ben a CRT a "primary", a TV a "secondary". (Ezt te is láthatod a fenti képeken.) Akkor miért csinál mindent fordítva?  :omg:  :confused:

(Ráadásul ha a TV ikonján jobb klikk-et nyomok egérrel, s állítgatom a "swap" opciókat, akkor azonnal reset-el a gép - ahogyan fentebb is ismertettem ezt a problémát -, és a Windows "súlyos hiba után áll fel". Ezt mi a fene okozza?)

#218 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 13. 09:05

Még plusz info...

Mióta a kábelt használom, elkezdett egyre sűrűbben reset-elgetni a gépem. Eddig "csak" a Catalyst Control center bizonyos beállításai alatt, de az imén egy fórumhozzászólás elküldése miatt!!!  :eek:

Mi a fene okozza mindezt?  :confused:

#219 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 13. 11:21

Nézd innentől elég nehéz segíteni távolról. Mindenképpen akkörül van a probléma amiről beszéltünk. Ezekkel a beállításokkal kell játszani, vagy ezekre a problémákra kell gondolni.

Abból amit leírtál én még mindig arra gyanakszom, hogy DVI csatlakozás esetén azt tekinti primary displaynek a kártya. Az is lehet az X1650, vagy a konkrét gyártó-típus-bios valamit nem jól implementált, vagy nem támogat.

Ja és mindenképp tedd fel a legfrissebb drivert (8.11 mostmár), mert az utóbbi jópár verzióban sok ilyen jellegű problémát javítottak (TV, HDMI, Theatre Mode...stb). A 8.7 nagyon régi már. :)

#220 Felhasználó inaktív   dstsem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 13. 12:05

Hali.

nf7s alaplap xp 9600 256mb radeon

A gondom az hogy nem tudom mi a szar?
Régen össze volt kötve a tv meg a gép (rca) , semmi gond.
Egyszer át lett rendezve a szoba és utána pár hét elteltével szerettem volna filmet nézni összekötöm de shit. Megy át jel de a kép vízszintesen csíkos és fut meg vibrál.
Próbáltam mindent de semmi. A tv a DVD és a ps el is tök jól működik de lehet hogy a pct nem bírja?
Illetve nem tudok új catalistot rakni mert ha véletlen frissítek (vagy a gép keres magának és ha én keresem és töltöm le akkor is) felmegy de a restart után nem indul a gép csak bootol win logó restartol is így tovább. Idegesít mert ilyenkor safe mód azt vissza tegnapra a gép.
Valami 5let???

Köszi

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »