HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák II. Értékeld a témát: ***-- 1 szavazás

#281 Felhasználó inaktív   ancsihappy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 13. 14:35

sziasztok!

Segítségre lenne szükségem...gondolom ez nem új keletű dolog :D szóval, lassan gépeljétek légyszí mert "lány" vagyol  :rolleyes: biztosan megértsem :D
szóval vettem egy gigabyte 8600 GT 512 MB DDR3 típusú videokártyát (már 1 éve) nos, van rajta TV kimenet, de nem működik. A TV-t nem ismeri fel, a gyártó mellékelt progit, de semmi nem történik. Mármint nem programot, hanem a videokártya beállításainál lehet megadni, és elméletileg ott meg is találja. Szóval nem működik. Kérlek segítsetek mit tegyek...minden jól van telepítve (elméletileg) szóval nem értem mi a nyitja  :confused:
hálás köszönettel,

Anita  :respect:

#282 Felhasználó inaktív   andicsek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 19:09

Idézet: ancsihappy - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 14:35

sziasztok!

Segítségre lenne szükségem...gondolom ez nem új keletű dolog :D szóval, lassan gépeljétek légyszí mert "lány" vagyol  :rolleyes: biztosan megértsem :D
szóval vettem egy gigabyte 8600 GT 512 MB DDR3 típusú videokártyát .........

Anita  :respect:

szia.
1. milyen kábellel kötöd össze a gépet és a tv-t
2. amikor összekapcsolod a Tv-t és a Pc-t akkor ugye felismeri a kártyád,h csatlakozva lett másodlagos megjelenítőnek a tv?
3. amennyiben felismeri akkor olyat keress hogy theater vagy színház vagy kép klónozás ...    és akkor talán jó lesz..

nekem úgy működik,h sikerült vennem egy 7+ 2 tűs Svideo csatlakozót és azon keresztül megy a noti képe a tv-n. csatlakozom majd nvidia vezerlőre katt és kiválasztom hogy klónozva akarom tv+noti és máris működik..
OFF :

Eladom VGA - SCART  kábelem !! 2 méteres a kábel..

#283 Felhasználó inaktív   Löfi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 23:02

Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni ebben a témában, mivel nem vagyok nagy sztaki, de szeretném élvezni a digitális világot a TV-en.

Van egy notebook ATI MOBILITY R. 9600 S-VIDEO 4 tűs csatlakozóval és egy THOMSON TV S-VIDEO bemenettel. Vettem S-VIDEO - S-VIDEO kábelt, sikerült csatlakoztatni a két eszközt, de a szín már fekete-fehér, sőt vibrál a TV képernyő.

Mit kell tennem a színes kép elérése céljából?  :confused:

Köszönöm

#284 Felhasználó inaktív   ancsihappy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 08:50

Idézet: andicsek - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 19:09

szia.
1. milyen kábellel kötöd össze a gépet és a tv-t
2. amikor összekapcsolod a Tv-t és a Pc-t akkor ugye felismeri a kártyád,h csatlakozva lett másodlagos megjelenítőnek a tv?
3. amennyiben felismeri akkor olyat keress hogy theater vagy színház vagy kép klónozás ...    és akkor talán jó lesz..

nekem úgy működik,h sikerült vennem egy 7+ 2 tűs Svideo csatlakozót és azon keresztül megy a noti képe a tv-n. csatlakozom majd nvidia vezerlőre katt és kiválasztom hogy klónozva akarom tv+noti és máris működik..
OFF :

Eladom VGA - SCART  kábelem !! 2 méteres a kábel..

szia!
köszi a választ :) nos, amit a videokártya gyártója adott. az egyik vége az sima videókaris monitoros a másik fele meg a három színű. de lehet rá tenni vmi átalakítót (most passz milyet, mert melóhelyen vagyok, és nincs itt velem :D) szóval megnézem majd otthon és írok. ha rádugom a videokártya nem jelez semmit. szóval nem értem??!!
de megnézem és jelentkezem további ötletekért!
köszi! anita

#285 Felhasználó inaktív   andicsek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 16. 08:45

Idézet: Löfi - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 23:02

Sziasztok,
Van egy notebook ATI MOBILITY R. 9600 S-VIDEO 4 tűs csatlakozóval és egy THOMSON TV S-VIDEO bemenettel. Vettem S-VIDEO - S-VIDEO kábelt, sikerült csatlakoztatni a két eszközt, de a szín már fekete-fehér, sőt vibrál a TV képernyő.

Mit kell tennem a színes kép elérése céljából?  :confused:

Köszönöm

Szia.

a hiba a kábellel lesz. ha fentebb lapozol már adtak pár ötletet ff képre.
az ugrálás meg .. vagy felbontás miatt 800x600 de ha azon is ugrál akkor 640x480 és a 50-60 Hz.

#286 Felhasználó inaktív   andicsek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 16. 08:52

Idézet: ancsihappy - Dátum: 2009. máj. 15., péntek - 8:50

szia!
köszi a választ :) nos, amit a videokártya gyártója adott. az egyik vége az sima videókaris monitoros a másik fele meg a három színű. de lehet rá tenni vmi átalakítót (most passz milyet, mert melóhelyen vagyok, és nincs itt velem :D) szóval megnézem majd otthon és írok. ha rádugom a videokártya nem jelez semmit. szóval nem értem??!!
de megnézem és jelentkezem további ötletekért!
köszi! anita

szia
tehát van VGA és RCA csatlakozód?

Kép
ilyesmi csatlakozó?

nekem notim van és nem ismerte fel a VGA scart kábelt de akitől vettem annak felismerte. neki  Asztali PC-je volt. s-video rca módban tudtam összekötni a gépet.

#287 Felhasználó inaktív   ancsihappy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 05:43

Idézet: andicsek - Dátum: 2009. máj. 16., szombat - 8:52

szia
tehát van VGA és RCA csatlakozód?

Kép
ilyesmi csatlakozó?

nekem notim van és nem ismerte fel a VGA scart kábelt de akitől vettem annak felismerte. neki  Asztali PC-je volt. s-video rca módban tudtam összekötni a gépet.

szia! hát nem ilyen. hanem az egyik vége kör alakú fekete 10 kis tüske van benne és a videokariba megy, a másik vége meg nagy "doboz" amiben ezek vannak: 1 fekete SVideo-out, egy zöld Y, egy piros Pr, egy fekete Pb/AV (ez az utolsó három kör alakú 1 "lyukas" a negyedik tüskés. szóval nem értem. mondjuk azt se hogy melyik lyuk mire való :D ehhez ha jól emlékszem én vettem egy fekete egyik végén az SVideo-outba passzoló kábelt, a másik végén a TV fekete "lyukába" passzolót. de nem történt semmi. vettem talán ilyen három színűt, de nem ilyen a másik vége, mint amit feltettél. hanem 1 csatlakozós "dugós". szép, mi? :)

szép napot mindenkinek!

anita

#288 Felhasználó inaktív   debug 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 04. 13:18

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy rá van kötve másodlagos kijelzőként kiterjesztett asztallal egy tv a gépemhez, és hogyan tudnám azt elérni, hogy a játékok mindig a tv-n induljanak el? Mert pár játéknál a beállításoknál ki lehet választani melyik képernyőn fusson, de ahol meg nem ott mindig ugye a monitoron indul el... És nekem mindenképp a kiterjesztett asztal mód kellene, azt jó használnom, a clone mód nem lenne az igazi a felbontás miatt, meg, váltogatni sem akarom így...

#289 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 05. 18:29

Az alant látható kimenetek vannak a TV-men.
Kérdés:
    1 Rá lehet-e kapcsolni a számítógépet a TV-re?
    2 Ha igen mivel, mert a HD 4850-eshez kapott kábelek egyike sem jó.
    3 Milyen kábelt kéne venni?

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Warton 2009. 07. 05. 18:30 -kor

#290 Felhasználó inaktív   debug 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 07. 00:42

Idézet: Warton - Dátum: 2009. júl. 5., vasárnap - 17:29

Az alant látható kimenetek vannak a TV-men.
Kérdés:
    1 Rá lehet-e kapcsolni a számítógépet a TV-re?
    3 Milyen kábelt kéne venni?

Szia!

1. Ezek bemenetek (kivétel a fülhallgató csatija) :D
2. Ahogy elnézem 2 féle képp is rátudod kötni, vagy S-Videora (a legfelső a képen), vagy a Compositra (alatta levő sárga rca)
3. Kétlem hogy a kártyához kapott kábelek egyike se lenne jó...
4. Szóval vagy úgy kötöd rá, hogy fogsz egy S-Video - S-Video kábelt és simán összekötöd vele (így lesz a lehető legszebb kép), vagy a kártyához adott átalakítot kötöd a karira, és egy RCA-RCA kábellel a kompositra rákötöd és úgy is fog működni (nekem jelenleg így van ,mert nem tud s-videot a tv-m, de így is kristálytiszta, éles a kép, talán nem is lenne sok különbség az svideohoz képest, legalábbis nem látom hogy szebb lehetne e ennél egyáltalán... :D )

Szerkesztette: debug 2009. 07. 07. 00:43 -kor

#291 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 09. 20:55

Végülis olyan kábelt vettem, amin Svideo/Scart csatlakozó van. Tökéletesen működik. :up:

#292 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 09. 23:30

Idézet: Warton - Dátum: 2009. júl. 5., vasárnap - 19:29

Azt is fotózd le, meg a kábelt. Sárgának kellene rajt lennie, vagy toldóval. Utána RCA-RCA kábel a Tv sárgájába és van is kép.
Make love not Wor.

#293 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 10. 13:41

Köszi, már megoldottam, lásd feljebb! :)

#294 Felhasználó inaktív   pergabor 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 07. 31. 09:42

Sziasztok! Van egy Samsung SP43H3HT projektoros TV-m, ezt szeretném összekötni a gépemmel(2,6Ghz Pentium,512MB RAM, FX5700 128 MB vga) egy mindkét végén S-Video kábellel de sehogy sem sikerül összehozni. Egyszer sikerült behozni valahogy a képet, de az is fekete-fehér és torz volt, azóta még az sincs :mad:
Mi lehet a probléma? Mert nekem ötletem sincs(amúgy sem vagyok nagy ész ebben a témában) :think:
Ha valaki tudna segíteni nagyon örülnék :)

#295 Felhasználó inaktív   susztera 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 17. 11:42

NVidea Geforce 8800 Gt kártyát szeretnék összekötni Panasonic plazma TV-ven, a A geforcenak 2 dvi és egy 7 pines svideo kimenete van, a = pines svideohoz sikerölt composítra alakító vezetéket szereznem, majd innen csatlakoztam a TV composit bemenetére. Idáig minden lazán ment, de...
Amikor a PC-t állítom elsődleges monitprnak, akkor csak a háttérkép látszik a TV-n az asztalból, ikonok, egyebek nem, viszont a PC monitoron jobbra túl szalad az egér és megjelenik a TV képernyőn.
Ha a TV monitort jelölök ki elsődleges monitornak, akkor megjelenik a TV-n aa asztal és rajta az indító ikonok, a Pc-ről az egér ilyenkor is jobbra árfuttatható a tv képernyőre.
Még a BS player ikonjára is rá tudok Így klikelni és az el is indul, de csak a PC képernyőjén, a TV-nem jelenik meg semmi, marad az asztal az ikonokkal.
Marad tehát a kérdés mit kellene még állítani az nvidea progijában vagy a vezérlőpult megjelenéseken belül, hogy végre a bs player által lejátszandó film is látszódjék a TV-n ?
előre is köszi, ha valaki megoldja nekem a rejtvényt, klónozást nem találtam az nvidea vezérlő progijában.

#296 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 17:28

Klónozás: NVidia Control Panel -> Display -> Set up multiple displays. Itt kell lennie 3 opciónak: single, clone, dualview. De nem vagyok biztos benne hogy ez megoldja a problémádat. Ha nem egyforma a 2 kijelzõ oldalarány (pl. TV - 16:9, monitor - 5:4 vagy 16:10), akkor ez egyiken bután fognak kinézni a dolgok.

Régebben volt erre jó megoldás: a "full screen video mirror". Így az egyik kijelzõn ablakban, a másikon teljes képernyõn ment a video. Sajnos az NVidia ezt már évek óta nem támogatja.

Úgyhogy (szerintem) marad ez a 3 megoldás:
- egérrel áthúzod az ablakot a TV-re,
- a lejátszó programban beállítod hogy a TV-n jelenjen meg (nem tudom hogy a BSplayer ezt tudja-e),
- az NView-ban beállítod hogy bizonyos programok a 2. kijelzõre menjenek.

Más: nincs azon a TV-n valami rendes bemenet? HDMI vagy VGA vagy legalább komponens? A kompozit a lehetõ legroszabb minõségû választás...

#297 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 15:04

Üdv!

Remélem, tud valaki itt segíteni :). Nem rég vettem egy laptopot, amin csak egy mezei D-SUB kimenet van, pedig jól jött volna már párszor egy TV kimenet. Nézegettem, mik a lehetőségek (van is egy VGA-RCA átalakítóm, de Inteles videókártyával állítólag nem megy, és nem is sikerült belőni).

Külföldi oldalakon sok USB-s VGA kártyát találtam, ami teljesen jó megoldás lenne. Node egyiken sincs tv kimenet. Tud valaki esetleg USB-s tv kimenetről?

#298 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 20:02

Sziasztok!

Elköltöztünk, és az új lakásban a kábeltv zavarja a pc-ből a tv-be áthozott s-video jelet. Ha kihúzom a tv-ből a koaxot, megszűnik a hullámos kép. A régi lakásban ezzel semmi gond nem volt, pedig műszakilag ugyanez volt a helyzet, csak nem t-com, hanem digi volt a szolgáltató.

Van ötletetek? Esetleg próbáljam ki valami árnyékolt koaxal?

Köszi

red

#299 Felhasználó inaktív   dekelea 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 10. 14:57

HALI!A probléma a következő:van egy sapphire hd3450-es videokártya, ami TV-vel van összekötve, de akármit csinálok a TV kép ugy 5-10perc elteltével egyszer csak fekete-fehér lesz!Először azt hittem hogy az s-video--scart kábel a hibás, mert ezen mindig fekete fehér kép volt.ma vettem egy s-video--rca átalakítót és egy scart csatolót, amibe belemegy az RCA.Kb. 5percet bír így szinesben!aztán olvastam a neten, hogy a scart 15 és 20-as lábát össze kell kötzni. Ezt össze is kötöttem réz dróttal, így bír kb 10percet!jelenleg full tanácstalan vagyok!lehet még meg kellen próbálkozni a forrasztással? vagy beletenni egy 470-630pF-es kondenzátort, ahogy neten is van írva?de elvileg sima rézdróttal is mennie kéne!Illetve most jut eszembe, a scartos adapteren van az RCA cstlakozó a két hangcsatlakozó és egy s-video csatlakozó, szval mi lenne, ha sima s-video----s-video kábellel kötném össze?Akkor is fekete fehér lenne, mert nem direkt  s-video csatlakozó van a Tv-n, hanem a scarton keresztül csatlakozna az s-video???ötleteket kérnék:D:Sthx

#300 Felhasználó inaktív   Pvt. Jackson 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 14. 19:28

Hello!
Össze szeretném kötni PC-met, egy Samsung - CW-21Z453N típusú TV-vel. Mivel nem vagyok eléggé jártas a témában, ezért szeretném a ti segítségeteket kérni.
A számítógépemben egy ASUS NVIDIA GeForce EN8800 GT VGA van (rajta egy 7 lyukas S-Video porttal), valamint a TV-n

Kép (Samsung - CW-21Z453N)

2 SCART, és egy piros-fehér-sárga (azt hiszem RCA a neve) színű csatlakozás van. Már próbáltam, egy olyan kábellel összekötni a 2 készüléket, aminek az egyik végén egy SCART csatlakozó a másikon egy 4 tűs S-Video, valamint egy Jack csatlakozó volt. A TV azt írta ki, hogy "nincs jel", de a számítógépen történt állítgatások (felbontás váltás, stb.) során a kép(TV) egyszer-egyszer, néha hosszabban néha rövidebb ideig, de villódzott. A képernyőmön látott képet, egyik "villódzás" során sem tudtam kivenni, valamint a "nincs jel" felirat sem tűnt el egyszer se. Ha tudnátok ajánlani esetleg, egy másik kábelt vagy valamilyen eljárást, akkor azt nagyon megköszönném.

Üdv.!
Jackson

Szerkesztette: Pvt. Jackson 2009. 10. 14. 19:30 -kor

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17