HWSW Informatikai Kerekasztal: Segítsetek! Bizonyítási eljárás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Segítsetek! Bizonyítási eljárás A saját kézírásom fölé, kézzel írtak Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 20. 09:16

Idézet: ibolya.kiss - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 9:01

Én: Ha nem volt üres lapon az aláírásom, akkor van-e olyan módszer, amivel össze lehet montírozni? Ez van a fórumon

ha a főnököd nem kért be tőled régebben "aláírásminta" gyanánt biankó, általad aláírt lapot akkor kevés félnivalód van.

minden esetre nincs bíróság, aki életszerűnek találja majd harmadik fél által kézzel megírt majd általad aláírt felmondólevelet

ha biztosan nem adtál be sose biankó aláírt lapot

akkor márcsak annyi a dolgod, hogy az irat vélelmezett készülési/leadási időpontjára legyen egy jó, megingathatatlan alibid.

ha volt beadott aláírásmintád akkor szarban vagy, ha nem volt, akkor az ellenoldal, mert magán vagy köz (avman majd +mondja) hamisított és azért kerékbe törik :)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 20. 09:19 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#22 Felhasználó inaktív   ibolya.kiss 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 20. 09:20

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 9:16

ha a főnököd nem kért be tőled régebben "aláírásminta" gyanánt biankó, általad aláírt lapot akkor kevés félnivalód van.

minden esetre nincs bíróság, aki életszerűnek találja majd harmadik fél által kézzel megírt majd általad aláírt felmondólevelet

ha biztosan nem adtál be sose biankó aláírt lapot

akkor márcsak annyi a dolgod, hogy az irat vélelmezett készülési/leadási időpontjára legyen egy jó, megingathatatlan alibid.

ha volt beadott aláírásmintád akkor szarban vagy, ha nem volt, akkor az ellenoldal, mert magán vagy köz (vaman majd +mondja) hamisított és azért kerékbe törik :)

13 ó 30- ig nem volt a főnököm, 2 óra üres, de akkor Ő karácsonyi bulin volt. Azután tök jó alibim van. A fogdában ültem, azután házkutattak. Most viszem a pánikbetegségemet az orvoshoz. Sziasztok.

#23 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 02. 20. 09:28

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 9:16

ott a pont. visz tanút, h azon a napon végig vele volt. vagy tanúkat, h ettől eddig vele, utána meg mással. azt a rohadt papírt meg csak igazságügyi szakértő tisztázhatja.
egy jó ügyvéddel, aki tanácsol egy igazságügyi szakértőt, sok mindent ki lehetne belőle hozni. pl. a végkielégítésként szép összeget, aminek feltétele lesz, h magánokirat hamisítás és hamis vád, gyanú, tényállítás ügyét te nem bolygatod. persze ehhez bele kell feccölnöd uszkve  100k-s összeget.
vagy várhatod, h a hatóság hivatalból tisztáz és kideríti az igazságot. én azért nem bíznék bennük ilyen szinten, sőt.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#24 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 09:42

Idézet: ibolya.kiss - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 9:20

13 ó 30- ig nem volt a főnököm, 2 óra üres, de akkor Ő karácsonyi bulin volt. Azután tök jó alibim van. A fogdában ültem, azután házkutattak. Most viszem a pánikbetegségemet az orvoshoz. Sziasztok.

feljelentés, házkutatás, stb. napjára keltezték a felmondást???
ezek szerint a jelenlegi állás: a munkahelyen megvádolnak, te írsz erre egy felmondást, amiben utalsz bűncselekményre, majd szépen feljelentenek, még aznap kijönnek, házkutatnak.
előállítottak, mert előzetesbe kicsit nehezebb ám kerülni. ez max 8+4 óra. az előzetest meg az ügyészség javasolja, és a bíróság rendeli el.
ha nem találtak semmi terhelőt a nyomozás során, akkor nincs nagy gond.
de azt mondod, ki sem hallgattak? ez nagyon-nagyon fura lenne.     
szerk: mondjuk az nem lenne fura, ha közismerten szakmailag felkészült apparátusunk, egy ilyen nem igazán gyakori problémánál, mint az adatokkal való visszaélés, ne vétne eljárási hibákat.

Szerkesztette: avman 2008. 02. 20. 09:46 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#25 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 09:52

Idézet: avman - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 9:42

ezek szerint a jelenlegi állás: a munkahelyen megvádolnak, te írsz erre egy felmondást, amiben utalsz bűncselekményre, majd szépen feljelentenek, még aznap kijönnek, házkutatnak.
előállítottak, mert előzetesbe kicsit nehezebb ám kerülni. ez max 8+4 óra.

én ezt az eseménysort -pláne 1 nap altt - polgári munkahely esetén igen nehezen tudom elképzelni.. :Đ

#26 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 10:05

én a következőt tenném, ha nincs semmi bizonyíték, az adatokkal való visszaélésre és a nyomozás gyakorlatilag zátonyra futott.
1. elmennék ügyvédhez
- elmondanám a nyűgöm-bajom.
- megkérném, h állítson össze egy feljelentést a főnök nevére szólóan magánokirat hamisítás, hamis vád, hamis tanúzásra való felbújtás, hamis tényállítása, hamis gyanúkeltés, hatóság félrevezetése, esetleg még zsarolás meg ami beleférhet témakörben az esetre vonatkozóan. valamint a két tanút is feljelentő papírt.
- megkérném, h állítson össze egy felmondólevelet, amit azt tartalmazza, h az ikszedikén kelt dolgozói felmondólevelet nem fogadják el, mert a belső vizsgálatok megállapították, nem történt semmilyen visszaélés, hanem azonnali hatállyal felmondanak és megállapítanak egy szép szermérmetlen, hat vagy hétszámjegyű összeget végkielégítésnek a xxxxxx-xxxxx számlára történő, xxx határidős utalással. (meg persze kell  egy biancó is, kell amin  nincs összeg).
2. ezt a brosúrát fogni, bevinni az ügyvéd kíséretében a munkahelyi vezetőnek, elolvastatni vele. adni neki 10 percet, h nagyon jól gondolja át innentől. aztán tanúkkal aláíratni.
3. elköszönni, új munkahelyet keresni, előtte meg regenerálódni valami távoli hellyel.

Szerkesztette: avman 2008. 02. 20. 10:10 -kor

#27 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 12:22

Munkaügyi jogász, dec. 27.: Be kell menni januárban dolgozni, mert nincs felmondás!
Én: Oda aztán nem, ahol így megaláztak.
Javaslat: Táppénz, mert indoklás nélkül nem lehet felmondani a munkáltatónak.

Idézet

Rendkívüli felmondás

(munkavállalói)

Közlöm Önnel, hogy az  ........ év, ............ hónap ..... napján kelt munkaszerződéssel létesített, határozott (határozatlan) időre szóló munkaviszonyomat a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény (Mt.) 96. § (1) bek. a) pontjában [ b) pontjában] foglaltak alapján azonnali hatállyal megszüntetem.

Kérem, hogy a munkaviszonyom megszűnésének időpontjáig járó munkabérem, egyéb járandóságaim, továbbá a munkavállalói rendkívüli felmondás esetére az Mt. által előírt átlagkereset és végkielégítés kifizetése iránt haladéktalanul intézkedjen.

Kérem, tegye lehetővé, hogy a mai napon a munkakörömet az előírt rendben átadhassam és elszámolhassak és a munkaviszony megszűnése esetére szóló igazolásokat átvehessem.

1. bekezdéshez

.... a munkavállaló a munkaviszonyt rendkívüli felmondással megszüntetheti, ha a másik fél a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi [ Mt. 96. § (1) bek. a) pont] , vagy egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi [ Mt. 96. § (1) bek. b) pont] .

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#28 Felhasználó inaktív   wferry 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 12:49

hy

azt hiszem tanulsagos a topik

alairasminta leadasanal valahogy az alairas melle, ala, fele odairni , h alairasminta
....( vaon mien papirra adtam le az alairas mintam ??? :confused:  )

#29 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 20. 12:54

Kihívta a rendőrséget, hogy minősített adatokat lopok.
Fogda, házkutatás, azóta nálam pánik, már a gondolatára is.

Ilyen után már elég nehezen lehet felmondani, mert minimum kirúgással szokott járni :-)

Innentől kezdve kicsit borul a dolog, a felmondásról meg általában aláírogatnak mindenfélét, több példányban, meg egyebekt. Bár én mondtam már fel szóban, smsbenis, az egy dolog, de mikor utoljára alá akartam írattatni az A/4-est, akkor nem vették át, oszt mondták, hogy ilyen nincs  :eek:
Make love not Wor.

#30 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 12:56

Idézet: wferry - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 12:49

alairasminta leadasanal valahogy az alairas melle, ala, fele odairni , h alairasminta
....( vaon mien papirra adtam le az alairas mintam ??? :confused:  )

Kérdés mit csinált, amihez ilyen kellett. Tőlem nem sokat kértek sehol, az enyémet meg könnyű hamisítani, aláírási címpéldány van, legjobb mikor bankban saját magamnak nem akartak adni a pénzemből, mert írjam alá máshogy, de szívtam az esküvőnél is, anyakönyvvezető nem akarta elfogadni. Rokonok szerint megpróbáltam kibújni alóla, de nem sikerült  :Đ
Make love not Wor.

#31 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 13:47

Ez az egész ügy nekem bűzlik, milliós sikkasztásoknál nem megy ilyen hamar a házkutatás elrendelése pl.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#32 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 13:49

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 12:56

az enyémet meg könnyű hamisítani

3 X?  :Đ

#33 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 13:50

Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 13:47

Ez az egész ügy nekem bűzlik, milliós sikkasztásoknál nem megy ilyen hamar a házkutatás elrendelése pl.

és miért is kellene házkutizni sikkasztásnál?  :confused:

#34 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 14:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 12:56

Kérdés mit csinált, amihez ilyen kellett. Tőlem nem sokat kértek sehol, az enyémet meg könnyű hamisítani, aláírási címpéldány van, legjobb mikor bankban saját magamnak nem akartak adni a pénzemből, mert írjam alá máshogy, de szívtam az esküvőnél is, anyakönyvvezető nem akarta elfogadni. Rokonok szerint megpróbáltam kibújni alóla, de nem sikerült  :Đ

a sztoriban sok az olyan resz amit mi spekulalgattunk ki. minden esetre szvsz nem eletszeru hogy a munkahelyen a fonokod azt keri, hogy irjal ala egy bianco lapot es add neki oda. bar hogy ilyesmi a helyzet ezits mar en spekulaltam ki, szoval ezsem biztos. ami biztos hogy nem latunk tisztan....

#35 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 15:18

Nem értem pontosan mi hogyan történt. Azt sejteni lehet, hogy aláírtál valamit és utólag föléírtak egy szöveget. Most pedig amiatt vagy bajban, mert tőled származtatják az utólag írott részt is. Eléggé homályos, hogy ügyészségen mit lehet fellebezni, meg hogy büntető ügy-e vagy polgári.

Jogi bizonyítási erő szerint az okiratoknak az 1952. évi III. törvény szerint 2 fajtája van: közokirat (hatóság állítja ki, 195. §) és magánokirat (196. §).
Magánokiratokat tovább lehet bontani két részre:
- teljes bizonyító erejű magánokirat (196. § (1) bek), amely "az ellenkező bebizonyításáig teljes bizonyítékul szolgál arra, hogy kiállítója az abban foglalt nyilatkozatot megtette, illetőleg elfogadta, vagy magára kötelezőnek ismerte el, feltéve..." 
- egyszerű magánokirat: ez nem bizonyít semmit, tipikusan ilyen, ha egy iraton csak 1 db aláírás van. Itt elég azt mondani, hogy nem te írtad alá és ezzel kétségbe is van vonva a hitelessége. Innentől fogva polgári perben a másik felet terheli a bizonyítás, hogy az okirat mégis valódi (formailag és tartalmilag), büntető ügyben pedig a hamisítást nyomozó hatóságnak, ügyészségnek kell rád bizonyítania és emiatt nem neked kell bizonyítani, hogy hamis az okirat. Szóval nem tudnak semmit kezdeni azzal a koholt irománnyal. Meg a büntetőjog magánokirat esetén a hamisítást egymagában nem, de a hamisított okirat felhasználást már bünteti.

De jó lenne, ha érthetőbben írnád le az ügy lényegét elejétől a végéig. Mert így csak találgatni lehet. Ha készen vagy az összeszedett leírással, akkor kérdezz a www.jogiforum.hu fórumán is.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#36 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 15:23

N0zer0 csak az az ugyben az erdekes, hogy a panaszos elmondasa szerint az ugyben nyomozati cselekmeny tortent, hazkutatassal. ez utobbihoz parancs is kell, amihez meg kello sulyu indoklas...
nagyon a felszint karcolgatjuk szvsz.

#37 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 15:40

Hát igen, kusza mi is történt. Úgy kéne összefogni a lényeget, hogy mikor és mi történt, ki mit tett pontosan, az ügyben melyik hatóság, bíróság jár el, kik között zajlik ez a jogi ügy és a topik indítójának milyen jogi érdeke fűződik ahhoz, hogy a kérdéses okiratot tekintsék hamisítottnak.
Persze konkrét neveket nem szabad beleírni. Csak a lényeget, hogy egy kívülálló is megértse. Amíg nem érthető, addig nem lehet érdemben segíteni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#38 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 15:41

igen, a szomszéd megyében megtalálható lerobbant gépjármű, szűk és hozzá nem értő körben elkövetett fejben szerelésének minősített esete forog fenn..  :Đ 

#39 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 16:04

Idézet: avman - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 13:50

és miért is kellene házkutizni sikkasztásnál?  :confused:

Hazavitte a céges bizonylatokat is, vagy egyéb tárgyi marhaság, bankkártya, banki aláíró pen, számlatömb, bélyegző, ilyesmi?
Make love not Wor.

#40 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 19:21

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 16:04

Hazavitte a céges bizonylatokat is, vagy egyéb tárgyi marhaság, bankkártya, banki aláíró pen, számlatömb, bélyegző, ilyesmi?

ez legjobb esetben lopási kísérlet addíg, amíg a cég nevében nem írt alá, nem vett fel pénzt, stb.
ha kijönnek házskubizni, akkor ibolyka ellen bűnvádi eljárás zajlik. ekkor viszont szvsz lényegtelen melékkörülmény hogy hamisított a ceó egy nevére szóló felmondólevelet. az apróság...

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.