HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken VII. a bringás különítmény Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#521 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 27. 13:05

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 13:53

Mer, csak mi ketten húztuk volna váltásban a csapatot elöl?  :confused:

Jatélleg, mi vótunk  :Đ

Ez meg valahol el van lopva már egy ideje, mint azt megtudtam. Kár, hogy kicsi volt a váz.

Nekem is kicsi volt a vaz, es az enyemet is elloptak :( (Giant OCR).

Most nincs motornelkuli ketkerekum.  :rolleyes:
while (!sleep) sheep++;

#522 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 13:11

@Emvy 2006. jan. 19., csütörtök - 11:22

Idézet

Át kellene alakulni nosztalgia-bringás csapattá. Minden héten egyszer összekészülünk, aztán pálesz meg sör mellett arról beszélgetünk, hogy a mi időnkben még milyen jókat bringáztunk.

Szerkesztette: *Iguana* 2009. 03. 27. 13:13 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#523 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 13:20

Bezzeg ezek a mai fiatalok :D

Hamá nosztalgia, a csótányomat kéne újraépíteni. Alig kell rá alkatrész, fillérekből megvan simán.
A legnagyobb poén hogy a fejcső környéke a gyáriakon így sok év után átalakult olyanra, mint az én széthegesztettem volt:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#524 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 15:37

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 11:36

Én még emlékszem valami régmúltban megejtett szlovákiai sörözésre, amikor is Visegrádtól 2állat 40fölötti tempót diktálva rángatta el a brigádot Esztergomig.
Nem szarral gurigáztunk abban az időben, jó kerekek voltak alattunk.

PS: mindenki montival volt... de nem emlékszem, merről fújt a szél (az Esztergom előtti fasorban biztosan szembeszél volt - ott mindig szembeszél van).

Nah, én azzal az útvonallal kvázi párhuzamos úton nyúzom, a 10-esen (én azon lakom).
Ma már nem éri meg Szlovákiában sörözni, u.a. árak vannak, (vagy több), mint itt, tkp. csak írható CD/DVD-ért éri meg átmenni, de azért nagyon. (u.annyi adó van rajtuk, mint bármi máson, nincs jogdíjátalány, meg különadó, stb.) Nem tudom mikor jártatok arra utoljára, most már van híd Ezstergom és Párkány között, Párkányban még mindig elfogadják a forintot a kisebb boltokban, de maximális EURO eladási áron szoktak vele számolni. //Aztán meg átmennek és leköltik Esztergomban a Tesco-ban meg hasonló helyeken// EU Rulez!

Nézem a belinkelt bringa fotókat, hát ezeket lehet is nyúzni, nekem montim van, rendesen minden viszontagságra felkészítve, azt nem lehet csak úgy emelgetni, ahogy a Critical Mass napokon szokták. :)
Van 2 szerszámtáska, sárhányók, masszív csomagtartó, stb. Évek óta tervezek összerakni egy gyors bringát, de nem jut időm rá, és azt sem tudom, mikor érnk rá csak úgy hajtani vele. (Minden bringázásomnak van konkrét célja is /beszerzés/, nem csak a hajtás kedvéért nyomom).

Ja, manapság a 10-esen újra fújnak a szelek. Volt kb. 3 év szünet tavalyig, amikor jellemzően szélcsendes évek voltak, azelőtt meg hasonló volt ahhoz, ami most van. Nem tudom mi dönti el, merről kezdődik, de jellemzően a korai órákban egyik irányba, ahogy a nap jobban süt, megfordul és visszafele fúj keményen. Akkor jó, ha úgy jön ki a lépés, hogy mindig hátszelet kapjak. Ha reggel pont szembe fúj, akkor mindig sietnem kell, hogy visszafele még ugyanarra fújjon a szél, amikor megpakolva jövök.  ;)

#525 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 16:54

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 11:58

Visegrád és Szob között 48-at tartottunk utazónak emlékeim és a kilométerórám szerint  :Đ
És ráadásul Ritche Zed gumikkal mentem, ami minden jóindulat mellett sem nevezhető slicknek. Nameg akkor döglött meg a lánctányérom, és ugrált minden erősebb pedálbataposásnál, de tudtam útálni :D

Namost van egy brutális útvonal, amit hardcore hajtóknak merek ajánlani. Én végigmentem rajta, de bevallom férfiasan, volt, hogy leszáltam és tántorogva toltam fel a bringát.
Ez az útvonal "kertek alatt" Pilisjászfalutól Tatabányáig tart. Nem kell feltétlenül elmenni Pilisjászfaluig, hamarabb is le lehet térni Tinnye felé... van megszerkesztett térképem, ha kell, valahogy felnyomom ide, vagy akárhova. Amúgy kb. 50-55 km, de akkora és olyan hosszű emelkedők / lejtők vannak rajta, hogy a Tour de France is megirigyelheti. Oda -vissza menet 22 liter folyadékot ittam meg, amit menet közben vásároltam a falvakban (augusztus vége volt, szép idő, volt közbe zuhé is, nem számított, kívül belül csurom víz voltam amúgy is).
Az egész oda-vissza úton kb. 10 autóval találkoztam, hja, kérem, ezek másodrendű utak, az autósok nem negyon merészkednek ezekre. Van erdő, kilátó, falvak, szép tájak, és Tatabánya egy nagyon jó város. Megkérdeztem pl. egy autóst a pirosnál, hogy merre tovább, de zöld lett, és az autós odébb ment, félrehúzódott, én is odamentem és elmondta, hogy merre... na ilyen történeteket meséljen valaki Budapestről...
Pilisjászfalura el lehet menni vonattal is, ha valaki meg akar spórolni 20-30 km utat Budapestről indulva.
Az onnan Tatabányáig tartó út úgyis kivesz minden erőt az emberből... Vannak olyan lejtők, 2-3 km hosszúak amin a montim hajtás nélkül 60-65-el gurult le, igaz, visszafele meg is kellett mászni :eek:

#526 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 16:59

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 15:37

Ma már nem éri meg Szlovákiában sörözni, u.a. árak vannak, (vagy több), mint itt, tkp. csak írható CD/DVD-ért éri meg átmenni, de azért nagyon.

Mi a közös tekerésért, a jó társaságért és a Pilisért jártunk arra rendszeresen.
A kb. 13-150km (útvonaltól függően) csak a ráadás volt.
Egy sör ára meg nem ver földhöz itthon se.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#527 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 20:14

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 16:59

Mi a közös tekerésért, a jó társaságért és a Pilisért jártunk arra rendszeresen.

Nem arra gondoltam, hogy a sör mennyibe kerül Párkányban, hanem sok évvel ezelőtt azért egészen más íze volt annak odaát. Amikor leült az ember, és jött a kocsmáros széles mozdulattal átmutatva, és azt mondta: "Íme párkány legnagyobb látványossága, az esztergomi bazilika..." ;)

Hát igen, irigylem is azokat, -meg magamat fiatalabb koromban- akik társasággal rendelkeznek, ami külön megízesíti az életet... jaj régi szép idők, amikor még nagyon "kezdetleges" Csepel szintű kontrafékes biciklivel nekivágtam a haverokkal... Közben szóban gépi kódokkal szórakoztattuk egymást, meg assembly rutinokat kreáltunk 3 jegyű számok összeadására...Emlékszem, egyszer csak egyik osztálytársam vállalkozott egy 160 km-es hegyi útra velem, 2 nap alatt tettük meg, éjjel a csillagok alatt aludtunk a csupasz földön (vastag öltözékben) Visszafele már csaltunk, mert vonatra ültünk, a távolság nagy részét azzal tettük meg, de aztán megint nyeregbe szálltunk, mert onnan már többnyire csak lefele kellet menni. Akkor volt az első komolyabb bukásom is, elgázoltam egy kutyát, amelyik elém szaladt az úton, első kerekem úgy begörbült, hogy kővel kalapáltam vissza. Repültem vagy 6 métert, bukfencezve értem talajt az aszfaltra, és jószerivel csak horzsolásokat szereztem, meg nagy ütést, persze, de nem tört semmim. Viszont a puffos dzsekimnek annyi lett. A kutya bezzeg egyből felugrott és vinnyogva elszaladt.

Mára már sokadik komoly bringám van, amivel akár 1 nap alatt is letudhatom ezt a távot,vagy nagyobbat, de elkopott mellőlem a társaság. És már pár éve Dorognál buktam, nem is nagyot, de sípcsontom hosszában... Persze, űzöm az ipart, hajtok, egyfelől az egészség miatt, de mindig keresek valami "értelmes" okot is, hogy minek megyek el 30-40 km-re egy szombat délelőtt. Az osztálytársaim, kollégáim, korombeli ismerőseim ma mind magas vérnyomással, vércukorszinttel élnek, és lihegnek és fulladoznak ha a 3-ik emeletre lépcsőn kell felmenni.
Ha elindulok a 10-es úton, már csak magamban megyek, és jönnek fiatal spinék vékony versenybringákon, és elhúznak mellettem...
Én azt hiszem, a bringázásnak köszönhetem erőnlétem, egészségem, nem adom semmiért...

Szerkesztette: hkpk 2009. 03. 27. 20:16 -kor

#528 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 20:51

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 11:58

Visegrád és Szob között 48-at tartottunk utazónak emlékeim és a kilométerórám szerint  :Đ
És ráadásul Ritche Zed gumikkal mentem, ami minden jóindulat mellett sem nevezhető slicknek.

Nem arra gondoltam, hogy márkás gumi, vagy spéci gumi, hanem, hogy mire, ezzel illusztrálnám:

Jó pár évvel ezelőtt a montimon a legjobban bevált a Rubena aszfaltgumi lett, ami nem egy nagy szám, de nagyon jól szolgált, még amikor kimentem földes útra, terepre is.
Elkoptattam két garnitúrát is, de amikor elmentem megint újat venni, sehol nem kaptam. Akkor jobb híján vettem egy hasonló árkategoriájú "terepgumit". Hamar eldobtam, nem szerettem. Iszonyú hangja volt aszfalton, nem tapadt eléggé, ráadásul rohadt, repedezett.
Ezért Budapestem, amikor elmentem a Lomexbe, közel hozzá kiszúrtam egy bicikliboltot, betértem oda. Kellett lánc, meg gondoltam, nézek gumit. A boltos rám nézett,  és mindjárt azt kérdezte, milyen bringám van. Mondtam 26-os MTB. Jó, jó, de milyen, mennyibe került? Mondom, jó sokba, de miért érdekes ez?
Hát, hogy tudja, mit merjen nekem ajánlani... Mondom, eddig kb. 2kHUF-ot költöttem rá, persze, nem egyszerre...
Nosza, mindjárt rendes ügyfél lettem, elkezdett mutogatni nekem 10e HUF-ért gumikat, nagyon nem tetszettek. De kiszúrtam egy szimpatikus fazonú külsőt, mondom, nekem az kell. Na, volt lelombozódás, mert az 1700 Ft volt darabja. De meg is bosszulta magát:
Abban a boltban az összes gumi (volt vagy 2 teherautónyi) úgy volt tárolva, hogy falra szerelt hosszú kampókra voltak akasztva. Az én gumim vszleg évek óta lógott azon a kampón. Aminek az lett a folyománya, hogy deformálódott, volt neki a kampó helyén egy púpja, és csavarodása. És főleg nem lehetett egyszerűen úgy felszerelni, hogy "középre" kerüljön, elcsúszott egy irányba, a kerék kissé tojás alakú lett. Ráadásul valahogy vetemedett, hiába volt mikromilliméter pontosságú a felnim, a gumi rajta kilengett, púpja volt oldalra, meg kifele, grrr.

Nagyon megörültem tavaly, amikor "Rubena" gumit találtam a Tesco-ban. Megvettem, csak itthon vettem észre, hogy ez csak kinézetre Rubena, amúgy valami Thai csoda. De legalább szabályos volt. Ám mostanra eléggé szétrepedezett, a hátsómon egy gyanús hosszanti hasadás lett oldalt, nem szakadt át, de nem vártam meg, hogy kiszakadjon...
Tavaly nyáron a Dorogi MÉH telepen guberáltam kincsek után. Találtam sok gagyi kerekek között kincseket is, el sem hinné az ember, hogy egyesek miket dobnak ki. Szupi duplafalú érős, 28"-as keskeny felnit is találtam, persze nincs párja. Összeszedtem kurva erős nem rozsdázó küllőket, alu kerékagyakat, vagy 4 db. 6-os fogaskoszorút, 1 db. 7-est, és - 2 külsőt is. Most, hogy kiszakadt a Thai csoda, feltettem az újabbat a hátsó kerékre. Ezen a gumin nem volt kopás, szerintem soha nem használta a gazdája. És ki tudja hány éves, de nincs rajta repedésnek nyoma sem. Még a tapintása is kellemes, miután lemostam. És ami fontos, szinte magától illeszkedik szabályosan a kerékre.
:)
Tehát nem a gumi márkája az elsődleges (bár a guberált gumi valami neves, most nem megyek ki megnézni), hanem, hogy mennyire szabályos, hogyan tárolták évekig a boltban, vagy a raktárban.

#529 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 21:06

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 21:51

Tehát nem a gumi márkája az elsődleges (bár a guberált gumi valami neves, most nem megyek ki megnézni), hanem, hogy mennyire szabályos, hogyan tárolták évekig a boltban, vagy a raktárban.

Természetesen a dobozában feltekerve :D
Kép

A drótperemes külsők nehezek is, tubeless felnire felerőltetni macera, és sok helyet foglalna a váltás a szekrényben.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#530 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 22:17

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 17:59

meg a csapolt Kelt-ért ;)
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#531 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 28. 09:27

Elvileg ma d.u-tól, meg holnap is Budapest felől Esztergom felé fog fújni a nagyon erős szél...

#532 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 28. 11:15

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 28., szombat - 10:27

Elvileg ma d.u-tól, meg holnap is Budapest felől Esztergom felé fog fújni a nagyon erős szél...

itt nyugaton is baromi erős szél van.

-C0pp3rM!n3-

#533 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 28. 12:05

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. márc. 28., szombat - 12:15

itt nyugaton is baromi erős szél van.

-C0pp3rM!n3-

jelentem nálunk olyan porvihar van hogy elmondhatjuk hogy jóllaktam tőle.
Idézet (*Iguana*)

#534 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 28. 12:23

remélem holnapra abbahagyja, akarok egyet este gurulni a környéken.

-C0pp3rM!n3-

#535 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 28. 18:50

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. márc. 28., szombat - 12:23

remélem holnapra abbahagyja, akarok egyet este gurulni a környéken.

-C0pp3rM!n3-

Holnapra esőre fog váltani.

Még tavaly ősszel kaptam egy jó kis durredefektet egy kátyú által, azóta sem csináltam meg, szóval most akarok új külsőt meg belsőt venni. Van valami márka ami különösen ajánlott, vagy különösen kerülendő?  Nem szeretném ha 1 hétig tartana. 28-as lenne.

Szerkesztette: Mumia 2009. 03. 28. 18:51 -kor

#536 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 28. 22:34

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. márc. 28., szombat - 19:50

Holnapra esőre fog váltani.

Még tavaly ősszel kaptam egy jó kis durredefektet egy kátyú által, azóta sem csináltam meg, szóval most akarok új külsőt meg belsőt venni. Van valami márka ami különösen ajánlott, vagy különösen kerülendő?  Nem szeretném ha 1 hétig tartana. 28-as lenne.

nemtom, nekem az alap cheng shin übernehéz külső évekig jóvolt, megjártam vele a veszélyes hollandiát, ahol kb minden második ember a túracsoportunkból defektet kapott, annyi üvegszilánk meg egyéb volt szanaszét az országban, és még a lánchíd-margithíd közti részen ahol televan gesztenyefákkal is csak egyszer kaptam defektet, ha jólemlékszem :)
Idézet (*Iguana*)

#537 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 29. 07:53

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. márc. 28., szombat - 18:50

Mi? Hogy? Tavaly? És még úgy van?  :eek:
:)  (Csak azért, mert ha én durrdefektet kapok, akkor én még ott helyben...)

Ezzel kapcsolatban is érdekes megfigyeléseim vannak. Kátyútól csak egyszer lyukadt ki a
gumim, bár nem biztos, hogy attól, de tény hogy ez egy mezőgazdasági úton történt, ami
3 dologból volt építve, aszfaltból, betonból és repedésből, azonos arányban.

Amitől viszont a Rubena külsővel sűrűn defektem volt, az akáctüske. Ha akácos mellett mentem, már frászom volt. Viszont az üvegcserepeket soha nem szedte össze. De tényleg. Állandóan végig kellett mennem kisebb üvegmezőkön, és soha nem volt probléma ezzel. Ezzel szemben, a "terepgumim" (nem volt sokáig), szinte kötelezően szívta magába az üvegszilánkokat, vasforgácsot.

Kollegina, akit említettem, hogy ellopták a biciklijét, heti 2 defektet szenvedett azzal, mielőtt
ellopták volna. Akácos mellet járt haza. A biciklis már mindenfélét megvetett vele, még olyan
"páncélt" is, amit a külsőbe kellett tenni. és elvileg megvéd az ilyesmitől. Nem használt.
Végül ellopták a bringát, ami elég sokba került, és ugyanolyanra nem volt pénze.
Ezért elment egy ilyen kiskereskedőhöz, aki nyugatról hoz be használt bringákat. Vett olcsón egy szimpatikust, rongyos volt a nyerge, "csak" 3 sebességes, kontrafékes, és... már lassan 1 éve jár vele ugyanazon az útvonalon, nem volt még defektje :smoker:

#538 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 29. 07:57

Asszem, most megyek, megnézem, mi újság Esztergomban, még mielőtt eleredne az eső...

#539 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 29. 12:19

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 7:57

Asszem, most megyek, megnézem, mi újság Esztergomban, még mielőtt eleredne az eső...

Megjöttem, persze, visszafele elkapott a nyamvadt eső, nem volt nagy gáz, csak csuromvizes lett minden, naná, ahogy hazaértem megállt...

És megnéztem a guberált gumi márkáját, aszondja: Kenda, és ez is Thai. Egyáltalán gyártanak másutt manapság külsőket?

#540 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 06:56

na, megvettem a biciklit.

Magellan Corvust.

Koczkáéknál 80e.

biztosítást (lopás ellen) melyik biztosítónál érdemes kötni? vagy lakásbiztosításba bele lehet passzintani (otps)?

Valamint, kell e vhol lejelenteni, rendőrségen pl., hogyha ellopják, akkor ne ott keljen bizonyítani, hogy az enyém volt.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.