HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken VII. a bringás különítmény Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#541 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 01. 07:50

Idézet: charlie - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 7:56

na, megvettem a biciklit.

Magellan Corvust.

Koczkáéknál 80e.

biztosítást (lopás ellen) melyik biztosítónál érdemes kötni? vagy lakásbiztosításba bele lehet passzintani (otps)?

Valamint, kell e vhol lejelenteni, rendőrségen pl., hogyha ellopják, akkor ne ott keljen bizonyítani, hogy az enyém volt.

Grat hozzá!

Nem tudom, de ha lehet, akkor engem is érdekelne.

#542 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 08:53

na, most megyek, körbejárom a biztosítókat.

az lesz kemény dió, hogyha van is ilyen, ne csak Mo-ra legyen érvényes, hanem EU-s legyen (bár engem elsősorban, Ausztria, Szlovénia érint)

felelősségbiztosítás+lopás elleni biztosítás
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#543 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 09:05

Idézet: charlie - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 9:53

felelősségbiztosítás

:think:
Azon agyalok, hogyan is lehetne komoly kárt tenni valaki vagy valami másban egy bicóval, de tanácstalan vagyok. Hacsaknem mondjuk Roll-Royce-ok között szeretne az ember szlalomozni. Szerk.: Innen kimaradt egy szmájli:  :Đ

:nooffense:

De lopás ellen simán kötnék, ha lenne, főleg elfogadható árban. De szerintem nem lesz, túl nagy az érték, és a kockázat is túl nagy. Megaztán nem mindegy, hogy lezárja-e az ember, vagy sem. Tehát egy biztosító helyében lehet elküldeném magam a fenébe, vagy mondanék egy akkora számot, hogy jaj. De ne legyen igazam!

Szerkesztette: Ndrew 2009. 04. 01. 09:05 -kor

#544 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 09:45

Idézet: charlie - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 6:56

Magellan Corvust.

Koczkáéknál 80e.

biztosítást (lopás ellen) melyik biztosítónál érdemes kötni? vagy lakásbiztosításba bele lehet passzintani (otps)?

Valamint, kell e vhol lejelenteni, rendőrségen pl., hogyha ellopják, akkor ne ott keljen bizonyítani, hogy az enyém volt.

Grat a lóhoz! :)

Lopás elleni biztosítás:
Lakásbiztosításba bele lehet tolni általában, de ez csak akkor működik, ha a lakásból tulajdonítják el a bringát (de akkor már visznek mást is).

Felelősségbiztosítás:
Kerékpáros Klub

Szerkesztette: *Iguana* 2009. 04. 01. 09:46 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#545 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 10:06

Idézet: charlie - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 6:56

Magellan Corvust.

Én valószínű valamilyen Scottot fogok. (P5-P55) 100-120e forint.
Sajnos csak húsvét után lesz XL-es vázzal, hogy kipróbáljam.
hkpk tanácsaiból van amit teljesít van amit nem :)
Markolatváltósat nem akarok, bár csak egyszer próbáltam nem igazán tetszett.
Tárcsafék vagy nem? Még soha nem bringáztam tárcsafékesen, bár itt a fórumon is látszik, valaki szerint ez a jobb valaki szerint nem.
Nyereg? Majd kiderül hosszútávon, hogy birkóznak meg gyenge súlyommal? Vagy az én fenekem, hogy tűri a terhelést? :)
Alsóbbkategóriás (?) Shimano cuccokkal van szerelve.
Biztos lehetne ennyi pénzért jobb bringát is, de a Scottok egy kis előnnyel indultak, mert még '92-ben a főiskolás kollégiumi szobatársamnak egy Scottja volt és azóta is tetszenek ezek a bringák.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#546 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 11:02

áá, az összes nagyobb biztosító nincs nyitva a városban, ebédszünetelnek.

#547 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 11:03

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 9:05

Azon agyalok, hogyan is lehetne komoly kárt tenni valaki vagy valami másban egy bicóval, de tanácstalan vagyok. Hacsaknem mondjuk Roll-Royce-ok között szeretne az ember szlalomozni. Szerk.: Innen kimaradt egy szmájli:  :Đ

:nooffense:

De lopás ellen simán kötnék, ha lenne, főleg elfogadható árban. De szerintem nem lesz, túl nagy az érték, és a kockázat is túl nagy. Megaztán nem mindegy, hogy lezárja-e az ember, vagy sem. Tehát egy biztosító helyében lehet elküldeném magam a fenébe, vagy mondanék egy akkora számot, hogy jaj. De ne legyen igazam!

nekimész biciklivel egy autónak, stb.

így nem téged fognak perelni, hanem a biztosítók elintézik egymás között.

a lopás elleni biztosításnál mindig van egy halom kitétel. lakásbiztosítás esetén is pl. nem mindegy milyen zárad van, stb.

Szerkesztette: charlie 2009. 04. 01. 11:03 -kor

#548 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 11:41

Idézet: charlie - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 12:03

nekimész biciklivel egy autónak, stb.

így nem téged fognak perelni, hanem a biztosítók elintézik egymás között.

a lopás elleni biztosításnál mindig van egy halom kitétel. lakásbiztosítás esetén is pl. nem mindegy milyen zárad van, stb.

Végülis jogos, igazad van.

A záram szerintem nem olyan rossz, egy középszintű Abus U-lakat. Jó persze lehetne jobb, de a legjobb éppen nem fért bele a keretbe. De majd talán egyszer.

Majd írd már meg mire jutottál, és remélem adnak valami értelmes ajánlatot. Kösz!

#549 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 15:44

"Még táncoló fókát is hozunk"
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#550 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 17:28

agydinamoja van vkinek?

mit tudnak ezek teljesítménybe?

és mekkora ellenállása van üresen?

#551 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 17:30

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 15:44

ilyent, hogy KRESZ, gondolom nem is hallottak róla...

#552 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 17:46

Az agydinamó lényege, hogy szinte semmi ellenállással teszi a dolgát.
...

#553 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 18:13

igen, elvileg, de olvastam én mindenfélét biciklis fórumokon.

bár, ha rákérdez az ember, hogy konkrét mérés, na akkor már csak kussolás van.

amúgy teljesítménybe mekkorák?

lehetséges velük USB-s cuccot meghajtani?

5V, 0.5A, az 2.5 W. az átalakítás vesztesége, legyen akkor 3 W. ennyi megvan átlagos, komótosabb (20-25 kph) tempónál?

#554 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 20:25

Sram iLight pdf szerint 6V-ot ad ki magából, és az olcsóbb 2.4W, a drágább 3W kimeneti teljesítményt tud.
...

#555 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 21:03

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 17:46

Az agydinamó lényege, hogy szinte semmi ellenállással teszi a dolgát.

Beszéltem egy ilyent használóval, azt mondta, gyári adatlap alapján a normál dinamó 15%-ával terheli a menetet, amit saját érzete alapján "igazolt". Ez amúgy méretben kb. 5x-öse 6x-osa volt az én normál dinamómnak, ha ennek ellenére csak 3W-os, az kicsit, de csak kicsit furcsa.

A bicikli dinamók, legalábbis az enyém, kb. 20 km/h -ak megfelelő sebességen kb. 600 Hz-es váltóáramot ad. Ezt tuti, mert kimértem. Gyermekkorom dinamója egyenáramú volt, attól dinamó. Ez, amim van, alakra dinamó, de váltóáramot ad le, ezért inkább generátornak nevezhető, amúgy 6 V/3W, azaz 0,5A. Ez egyben azt is jelenti, hogy kb. 3 Ohm a belső ellenállása. Ezt normál diódákkal nehéz egyenirányítani, mert azokon túl sok esne. Kb. 1,2-1,5V lenne az egyenfeszültség. Szinte lehetetlen bárminemű egyenáramot igénylő készülék meghajtására emiatt, de talán egy shotky-diódákon alapuló áramkörrel lehetséges...

#556 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 21:05

Idézet: charlie - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 17:30

ilyent, hogy KRESZ, gondolom nem is hallottak róla...

Igen, azt hiszem az ilyenek miatt van az autósok utálata a biciklisek ellen.

#557 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 21:13

lodd le, ha meglatod valahol

#558 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 21:17

Mivel mindkét véglettel járom az utakat, autóból nézve is tökéletesen kiszámíthatónak vélem a mozgásukat. A futár is tudja, merre megy az autó, mikor látszik a visszapillantóból, mikor van meg a szemkontaktus, hol fér el, és az autó sem fog hirtelen fél métert ugrani balra. Érdekesmód holttérből hirtelen elém soha nem vágódott ki városi bringás, viszont hálásak érte, ha kiszélesítem az útjukat. Fordítva is javult a hozzáállás, dugóban a kocsisor közepe megnyílik, lehet haladni, felfogják hogy nem ugyabban a ritmusban közlekednek.

Olyan nincs, hogy autósok útálata... Olyan van, hogy néhány autós fröcsögése minden ellen, ami szerinte zavaró. Gyalogos, bringás, parkolási díj, piros lámpa, jobbkézszabály, sebességhatárok. És ez utána kiszáll az autóból, és gyalogossá vedlik át, ott majd a járdán bringázókat, görkorcsolyázókat fogja szidni, aztán egyszer hazaér, ott meg a családját. De ez nem minden autós automatikusan, csak százból egy, aki mellett a maradék 99 nem hallatszik.
...

#559 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 21:21

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 9:05

Azon agyalok, hogyan is lehetne komoly kárt tenni valaki vagy valami másban egy bicóval, de tanácstalan vagyok.

Erzsébeti, soroksári ismerőseim szerint arrafelé anyukák előszeretettel sétáltatják kicsinyeiket gyermekkocsival a bicikliúton...

Off:
Nekem egyszer gyalogosan volt egy vérfagyasztó esetem. A Köki felüljárójában a néhai CBA-ban feltankoltam kajával, 2 nagy zacsi puszedlit a kezemben vittem, a jobb vállamon lógott egy középen-csattos aktatáska, Elkanyarodtam balra,  amikor jobbről/ hátulról elhúzott mögöttem egy állat, nem tudom miért kellett rohannia -a metró felé. És elsodorta táskát a vállamról, ami ívelten lendülve elém repült - pontosan egy 4-5 éves forma kisfiú arcába, aki éppen pizzát zabálva jött velem szembe, az anyukájával. A pizza teljesen rákenődött a kisfiú pofázmányára, ez volt szerintem a szerencséje, hogy a csatt nem tett nagyobb kárt az arcában, a fogai sem törtek ki. A kisfiú anyukája, aki vele volt, éktelen káromkodásba kezdett, de csak állt és ontotta magából a szitkokat. Én letöröltem a bőgő kisfiú arcát, megnéztem, esett-e valami kár benne, majd neki adtam az egyik zacskó puszedlit a pizzáért, anyuka meg csak továbbra is ontotta magából a káromkodást, nekem mennem kellett, nem hallgattam végig, mert mást nem tudott mondani.

Ezt csak tanulságként írom le, nem csak biciklivel, de bármikor gyalogosan is lehet komoly balesetet okozni.

#560 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 21:35

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 22:21

Erzsébeti, soroksári ismerőseim szerint arrafelé anyukák előszeretettel sétáltatják kicsinyeiket gyermekkocsival a bicikliúton...

Off:
Nekem egyszer gyalogosan volt egy vérfagyasztó esetem. A Köki felüljárójában a néhai CBA-ban feltankoltam kajával, 2 nagy zacsi puszedlit a kezemben vittem, a jobb vállamon lógott egy középen-csattos aktatáska, Elkanyarodtam balra,  amikor jobbről/ hátulról elhúzott mögöttem egy állat, nem tudom miért kellett rohannia -a metró felé. És elsodorta táskát a vállamról, ami ívelten lendülve elém repült - pontosan egy 4-5 éves forma kisfiú arcába, aki éppen pizzát zabálva jött velem szembe, az anyukájával. A pizza teljesen rákenődött a kisfiú pofázmányára, ez volt szerintem a szerencséje, hogy a csatt nem tett nagyobb kárt az arcában, a fogai sem törtek ki. A kisfiú anyukája, aki vele volt, éktelen káromkodásba kezdett, de csak állt és ontotta magából a szitkokat. Én letöröltem a bőgő kisfiú arcát, megnéztem, esett-e valami kár benne, majd neki adtam az egyik zacskó puszedlit a pizzáért, anyuka meg csak továbbra is ontotta magából a káromkodást, nekem mennem kellett, nem hallgattam végig, mert mást nem tudott mondani.

Ezt csak tanulságként írom le, nem csak biciklivel, de bármikor gyalogosan is lehet komoly balesetet okozni.

Mondjuk, ezesetben nem te voltál a hibás. És a nő is bunkó volt, de talán ez etnikai kérdéseket is felvet. :D

Jó, ok, mindenhogy lehet kárt okozni. A gyaloglás is veszélyes üzem. :)

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.