HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken VII. a bringás különítmény Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#861 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 29. 18:26

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 18:00

Nem eszkalálódni, ebből születik a "csúnyán nézett rám, ezért belé vágom a szamurájkardot".
Mindig gondold át, milyen reakcióval válaszolhat, ha eleve úgy indít, hogy szelet vet.
Ha ilyenkor úgy reagálsz, ahogy nem számítana - pl. valamilyen szintig egyetértesz vele  ;) -, egészen másként sül el a dolog.

Mellettem már egy csomó olyan motoros lassít, aki előtte direkt 300-ra gyorsítva húzott el tőlem 15 cm-re, amikor meglátott, hogy előtte flangálok. De amint alkalmam adódott, ujjongtam nekik, tapsoltam, dicsértem vitézségüket, vakmerő bátorságukat, és sajnálkoztam a többi hülye miatt, akiknek fingjuk sincs, hogy tökig lehet nyomni a gázpedált... :)

jó, de mikor megyek azon a kurva nicikliúton (mégcsak nem is az úton, mert ugye onnét is a barom autósok kiszorítanak), és akkor a hülye gyerek a kutyáját ott szaratja a 15 centi széles fűsávban, közben meg a bicikliúton áll, és mikor odaszól az ember, hogy nem kéne ott álldogálnia, aztán elmegyek melette és le akar lökni, hát a faszom tele van már az ilyenekkel.

azok a kurva rendőrök is igazán bejöhetnének a városba és ilyeneket is büntethetnének. mikor a vén papa nem tud 15 métert elsétálni a zebráig, inkább keresztülmegy a forgalmas 4 sávoson, stb.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#862 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 18:30

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 18:37

Fú, valamikor januárban, vagy mikor, egyik hirtelen jött havazáskor volt, hogy tök szép időben elindultam, és kb. 15 perc alatt félúton, hirtelen beborult, havazni kezdett, és szél kavargott, de főleg szembe fújt. Már nem fordultam vissza, közel voltam a célhoz, és abban bíztam, hogy ahogy hirtelen jött, úgy el is megy.
De nem ment. Viszont jó volt visszafele, hogy hátból fújt leginkább. Aha, de jól le volt havazva az út, de úgy, hogy az alja először elolvadt, és aztán megfagyott. De nem volt nagy forgalom, hát hajrá!
Namost egy helyen, lejtő van, a lejtő aljában körforgalom. Amikor odaértem, akkor autó hirtelen megjelent a körforgalomban a havazásból előbukkanva. Nem mentem gyorsan, csak kb. 10-15 km/h-val, az időjárásra tekintettel. Na, körforgalomnál fék, mert jött az autó. Aha, a kerekek szépen le is álltak, ahogy kell, bringa meg haladt tovább sebességcsökkenés nélkül  :)
De mivel álltak a kerekek, nem volt forgónyomaték, bringa dőlni kezdett, majd a fara jobbra el... Bal lábammal olyan szépen letérdeltem, hogy az filmezni kellett volna  :eek: (Azzal, amelyik törött volt, és valamiért mindig ezt éri baleset)

Ezbizony relatív gyorshajtás, szerintem jelentsd fel magad! :p
Előfordul a legjobbakkal is.

#863 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 18:38

Idézet: charlie - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 19:26

azok a kurva rendőrök is igazán bejöhetnének a városba és ilyeneket is büntethetnének. mikor a vén papa nem tud 15 métert elsétálni a zebráig, inkább keresztülmegy a forgalmas 4 sávoson, stb.

Ha az ilyen és ehhez hasonló bosszantó dolgokért is keményen büntetnének, akkor azthiszem az emberek 90%-a csődbe, közmunkára vagy börtönbe menne.

De nem, mindenki szemetel, firkál, rongál, egyéb. Mondjuk ez már off. Karikás ostorral kivezényelni a csendőrséget és megnevelni a népet! :Đ

Szerkesztette: Ndrew 2009. 04. 29. 18:40 -kor

#864 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 07:09

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 19:38

Ha az ilyen és ehhez hasonló bosszantó dolgokért is keményen büntetnének, akkor azthiszem az emberek 90%-a csődbe, közmunkára vagy börtönbe menne.

De nem, mindenki szemetel, firkál, rongál, egyéb. Mondjuk ez már off. Karikás ostorral kivezényelni a csendőrséget és megnevelni a népet! :Đ

nálunk SZVSZ csak ez működne, többségében....
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#865 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 08:22

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 17:10

Na, akkor ez balesetveszélyes lehet. Tegnap ugyanis többször meg kellett állnom gyalogosan, nem bírtam előremenni, amikor egy-egy széllökés jött. Lefordítva bringára, sokkal kisebb tapadófelület, lassabb, és korlátozottabb ellenreakció... brrr...

Amikor a lábam törtem, sokkal gyengébb hátszél volt, de elég erős. Egyszer jobbra kanyarodtam, és teljesen nem számoltam azzal, hogy oldalból kapom eztán a szelet. Persze, még ebből nem kellett volna bajnak lenni, de valahogy sikerült balra dőlni...

Akkor miért is a karbon bringákkal van gondod?

#866 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 09:53

Idézet: szeder - Dátum: 2009. ápr. 30., csütörtök - 8:22

Akkor miért is a karbon bringákkal van gondod?

Nekem nincs azokkal gondom, csak kíváncsi voltam, és azt hittem, szabad kérdezni.... Bocs, többet nem kérdezek, inkább osztom az észt, bár másnak meg azzal van baja.... :rolleyes:

#867 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 10:28

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. ápr. 30., csütörtök - 9:53

Nekem nincs azokkal gondom, csak kíváncsi voltam, és azt hittem, szabad kérdezni.... Bocs, többet nem kérdezek, inkább osztom az észt, bár másnak meg azzal van baja.... :rolleyes:

Én is azt hittem, hogy szabad kérdezni...  anélkül, hogy a kérdezett nekiállna sértődöttet játszani.

#868 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 12:41

Idézet: szeder - Dátum: 2009. ápr. 30., csütörtök - 10:28

Én is azt hittem, hogy szabad kérdezni...  anélkül, hogy a kérdezett nekiállna sértődöttet játszani.

Püff neki, sértődni sem szabad  :D
De ne menjünk messze a topiktól:

Ez is 2 kerék, igaz, csak kézikocsi: Kellene nekem 2 belső, olyan 23 cm a külső átmérője, konkrét száma 260x85, ez van nagy karakterekkel ráiírva, arra, ami elöregedett (nyugatnémet gyártmány).

Égen-földön kerestem, nem találtam. Egyik technikai fórumon azt javasolták, keressek 3.00-10"-est, mert collban mérik, és ez kb. akkora.
És így vettem is kettő ekkora robogó gumit egy gumisnál, nem átlátszó fóliába volt csomagolva.. Otthon ért a meglepi, kibontottam, és kétszer akkora, mint kellene...
Ilyen kerékről lenne szó, mint ami ennek is van:
http://szerszam.nicotechnika.hu/UploadedPr...817843752_I.jpg, bár ami képen látszik, az tömör kerék...
Ki tudja, hol lehet ilyen belsőt kapni (a 10e Ft-os belsők, amik ekkorák, és repülőgép boltban kapható, nem érdekelnek, annyit nem ér az egész kézikocsi...)

#869 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 13:28

Belerak, felpumpál, kész. 2x akkora, úgyhogy szűk az nem lesz... Aztán az egyenetlen súlyeloszlás miatt 100km/h-nál lassabban tolod, mert ott már nagyon rázni fog.

Avagy vannak ilyen felnire ragasztható balanszsúlyok, az én kerekeimen is van a szelep kiegyensúlyozására, olyanból nagyobb készlettel készülj  :think:

Szerkesztette: -NoVa- 2009. 04. 30. 13:30 -kor

...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#870 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 17:21

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. ápr. 30., csütörtök - 13:28

Belerak, felpumpál, kész. 2x akkora, úgyhogy szűk az nem lesz... Aztán az egyenetlen súlyeloszlás miatt 100km/h-nál lassabban tolod, mert ott már nagyon rázni fog.

Avagy vannak ilyen felnire ragasztható balanszsúlyok, az én kerekeimen is van a szelep kiegyensúlyozására, olyanból nagyobb készlettel készülj  :think:

Nem fér bele, a 2x nagyobb átmérő nagyságrendekkel nagyobbat jelent.
Ha beletömködöm a külsőbe, talán fel sem bírom fújni.
Ma megbeszéltem a gumissal, jövő héten viszem a mintát, oszt majd megrendeli, bár ilyen
áron talán ha megrendelem magam az UNAS Shop-ból, talán párszász Ft-ot megspórolok, kivéve, ha nem olyan, amire szükség van... Bár most már azon agyalok, 10 Ft-os foltokkal teleragasztom a régi gumit, az is olcsóbb...

A bringádon van kiegyenlítő a szelep kiegyensúlyozására? Mégis mekkora súlyú a szeleped? Fémsapkás?
Az enyém műanyag, és alig látszik ki a felniből. Csak annyi van kint, amire a sipka rámegy.
Ám lehet, ez is ki van centírozva, mert gyufafejnyi pici pöttyök vannak itt-ott a felnin belül..
Ilyen van neked is?

#871 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 17:35

Kellene nekem kerékpár villogó. Olyan, ami 4 LED-et (az nem baj, ha több, de min 4 kell), egymástól függetlenül meg tud villantani. Ma voltam bicikliboltban, vettem 2 db. 5 LED-est, mert 4-es nem volt, és eladó nem igazán értette, mit akarok, hát ezekben maradtunk. És ezek meg 5 LED ellenére csak 3 körösek, azaz, csak 3 LED-et tudnak megvillantani, egyet magában, a többit meg párban. Ám ezt 8 féleképpen tudja... :rolleyes:

Tehát, ami kell: 4 LED-et egymástól függetlenül egymás után, egyszerre csak egyet gyújtson meg, többet nem kell tudnia. Nem kerékpárra kell, csak a belsejére van szükségem, elektronikai boltban nem találtam ilyen áramkört, és megépíteni macerásabb, mint egy olcsó villogóból kioperálni.

Az a baj, hogy boltban mind be van csomagolva, és nem akaródzik az eladónak kibontani, próbálgatni..
Tud valaki a célnak megfelelőt?

#872 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 17:43

Villogni nem szabad, világítani kötelező
http://www.hunrun.com/kerekpar/villogni-ne...itani-koetelezo

#873 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 18:01

Matematikai úton cáfolják a sisaktörvény hasznosságát
http://kerekagy.blog.hu/2009/04/30/matemat...a54d4f32e049d67

#874 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 20:16

Kép
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#875 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 13:14

Szomorú vagyok... :(
Ma, szabadnap, minden zárva, szép idő, hát úgy gondoltam nekiállok a bringa karbantartásának, mert néha valami nyikorgott hajtás közben. Arra gyanakodtam, a pedál környékén lesz valami...
Lebontottam a láncot, mostam vagy fél órát, nagyon dzsuvás volt...
Aztán jött a hajtómű, egyik felét levettem, a másikba tönkrement a célszerszámom, ledarálódott róla menet, ami a hajtókarba megy bele... Na, nem baj, gondoltam, így is kiszedem egyik oldal felé a tengelyt.
Ki is jött. Megtömtem zsírral, közben azt gondoltam szétszedem a pedált, mert még életében nem volt zsírozva. Persze, 1 órát kutakodtam megfelelő csőkulcs után, de nem jött össze, aztán szükségmegoldással, csavarhúzó segítségével szétszedtem... Fene gondolta volna, hogy 1/2 mm átmérőjű pici golyók vannak benne, 2 úgy elszelelt, hogy az életbe nem találom meg. Na, gondoltam, ez már úgyis elég kopott (az alu testben nincs persely, a golyók már szép vájatot martak bele a 6500 km alatt, amit tekertem velük), szóval, úgyis veszek másikat a napokban, addig bírja ez 2 golyó híján is...
Zsírt neki, szerelném fel, hát a rögzítő csavar csak tekeredik, tekeredik.... és 10 perc után is... Kiszedtem, teljesen lemaródott róla a menet! Másik csavar bele, arról is! Tyű azannya, veszem a 8-as metszőt, gondolom, korrigálom a menetet tengelyben. Megy is szépen, ám egyszercsak pukk! Beletört a menetfúró a tengelybe. Lila köd elönt, mondom magamban, kell lennie egy tengelynek a sufniban, nincs nagy baj...
Hajtókarok leszed... Célszerszámon a ledarálás után még volt némi menet, gondoltam, valahogy leköszörülöm. Nosza nekikesek, hát megy mint a vaj! nem csoda, hogy tönkrement, bilifüle lágyvasból van! Behajtom a maradékot a karba, maradék menet is le jött róla, amikor próbáltam lehúzni...
Na, csavarlazító, kalapács, szépen levertem az egyik felét, a másik felét meg satuban, miután szétbontottam megint. Nézem a menetet a karokban, ha ezeket felrakom tengelyre, már csak flex-el lehet levenni. Na, nem baj, majd akkor flex lesz, bringának menni kell! Na igen, ha megtaláltam volna a másik tengelyt. De nincs...
Már csak abban reménykedem, nyitva lesznek a boltok holnap. Ahogy látom a mostani árakat a net-en, meglesz ez vagy 10 rugó is, és még hátsó váltó is kellene valamikor...
És ahogy tart a szerencsesorozatom, nem lesz tengely a legközelebbi boltban  :(

#876 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 13:22

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. ápr. 30., csütörtök - 19:01

Matematikai úton cáfolják a sisaktörvény hasznosságát
http://kerekagy.blog.hu/2009/04/30/matemat...a54d4f32e049d67

sokszor erős késztetést érzek, hogy a szembejövő _sisaktalan_ emberkére rászóljak ... főleg kissrácokra...

-C0pp3rM!n3-

#877 Felhasználó inaktív   toupe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 16:44

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. ápr. 30., csütörtök - 18:43

Villogni nem szabad, világítani kötelező
http://www.hunrun.com/kerekpar/villogni-ne...itani-koetelezo

(Bringásként) engem is nagyon zavar, ha villogva jönnek szembe a k.rva fényes ledekkel...

#878 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 22:31

érdekes, ott ilyen is van
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#879 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 15:00

http://www.youtube.c...h?v=bFGt-GbKliQ

38 mp körül még énis látszom a háttérben kicsit :D (zöld carlsberges póló)
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#880 Felhasználó inaktív   Sipi 8 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 02. 16:39

http://autozz.blog.hu/2009/05/02/bicikli_a...alommal_szemben

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43