HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken VII. a bringás különítmény Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2261 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 08. 24. 14:51

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 08. 24. 15:31

Ez csak hobbi, hogy ne tunyuljak el. Szerintem ez nem élsport, inkább hobbi szint. Nem Tour de France szintről beszélünk, csak kis vacak 30-as átlagról és 300 km-ről. Nem amatőr szint, az elismerem, de szerintem ez még vastagon hobbi kategória. Sima alu vázas bringával mennék, semmi profi cucc.

Egyelőre semmi negatívumot nem észlelek. Bemelegítek, nem ész nélkül csinálom. Jól érzem magam egy 60-as kör után, nem fáj semmi. Inkább feltölt energiával. Lehet a tájban gyönyörködni közben, kellemes kis tekerés.

Saját tapasztalat szerény, de érhet valamit: 120 > 60x2! ;)

A 60-as edzőkör meg sem kottyan nekem, a második körnek már vártam a végét. És kellene egy harmadik is. Nekem. Neked meg egy negyedik és egy ötödik is...

Hadd szegítszek, Ponciusz! ;)

#2262 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 24. 15:22

Építgettem kicsit asszony Serpensét, meg sógornőnek XTC-t. Szerintem már kezd látszani, melyik lesz igazán komoly hegyi cucc :)
Kép
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#2263 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 24. 15:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 08. 24. 15:51

Saját tapasztalat szerény, de érhet valamit: 120 > 60x2! ;)

A 60-as edzőkör meg sem kottyan nekem, a második körnek már vártam a végét. És kellene egy harmadik is. Nekem. Neked meg egy negyedik és egy ötödik is...

Hadd szegítszek, Ponciusz! ;)

Tudom-tudom. Most akarom felemelni az edző kört 80-90 körülre. Aztán majd kábé 120-ra. Jövőre jó lenne betámadni a 120 km-es versenyt is. Aztán onnan emelni szépen.

Kollégám nekiment a 300-as körnek úgy, hogy sosem ment többet 120-nál. Elég konzervatívan választott magának csoporttársakat. A végén megbánta, mivel ő ment volna gyorsabban, de a csoport szerinte túl lassú volt. De mivel megegyeztek, hogy megy csoportban, így maradt a tempójukon. Valami 27-el mentek talán.

Ő úgy csinálta, hogy nem saját jegyet vett véletlenszerű indulással, hanem a használtpiacon vett jegyet és tudta előre, hogy valamikor délelőtt indul. Tehát napközben ment, nem hajnali 1-kor vagy 3-kor.

Fel kell fejlődnöm, hogy a 120 km meg sem kottyanjon, aztán utána majd meglátjuk. Nem akarok hülyeséget csinálni, nem akarok lesérülni. Úgy tekerek, hogy jól essen és élvezzem. Ha nem 2 év múlva lesz meg a 300-as kör az sem tragédia. A lényeg a kerékpározás élvezete, hogy mozgok és egészséges maradjak.

Kifejezetten versenyezni nem fogok szerintem. Arra nincs időm. De ilyen erősebb amatőr dolgokat szívesen csinálok.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#2264 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 25. 09:19

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 08. 24. 15:31

Ez csak hobbi, hogy ne tunyuljak el. Szerintem ez nem élsport, inkább hobbi szint. Nem Tour de France szintről beszélünk, csak kis vacak 30-as átlagról és 300 km-ről. Nem amatőr szint, az elismerem, de szerintem ez még vastagon hobbi kategória. Sima alu vázas bringával mennék, semmi profi cucc.

Egyelőre semmi negatívumot nem észlelek. Bemelegítek, nem ész nélkül csinálom. Jól érzem magam egy 60-as kör után, nem fáj semmi. Inkább feltölt energiával. Lehet a tájban gyönyörködni közben, kellemes kis tekerés.

Szerintem a 300 már nem hobbytáv.., de persze te tudod.
Én is ugyanígy érzek bringázás közben, de nem kívánom mégtovább növelni a távomat.
Max. ha keményebb edzésre vágyok, akkor a tempót növelem, esetleg az áttétet..

#2265 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 26. 20:15

Ma kipróbáltam a dupla utánfutót. Elmentünk tejet venni a lányommal. Viharos szélben, elég durván fékez szembeszélben. Szerencsére simán átfér a bringatároló ajtaján. A kiscsaj nagyon élvezte.

#2266 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 03. 16:54

Vettem Slime belsőket, mert elsőre jó ötletnek tűnt, aztán egyelőre csak rossz tapasztalatom van vele. Múlt héten volt vele a hátsó defektem, aminél kb 2 bar környékén hagyta abba a leengedést. Ma szétkaptam, láttam, hogy a trutyi dolgozik, meg tartotta a levegőt. Kapott új külsőket a bringa, 8 barra fel, jó, tetőcsomagtartóra fel, 5 perc múlva lapos lett. Kivettem, rápumpáltam, akadálytalanul ment ki a levegő a lyukon, aztán pár másodperc után lőtte a trutyit a plafonig. MTB-re még lehet jó, országútival nem kell defektet kapni, nem bírja a nagy nyomást jól.
25 mm-es Continental Super Sport Plus ment fel, elvileg rajzszögnek is ellenáll, majd keresek vele egy nagyobb facsavart.
...

#2267 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 03. 18:59

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2016. 09. 03. 17:54

Vettem Slime belsőket, mert elsőre jó ötletnek tűnt, aztán egyelőre csak rossz tapasztalatom van vele. Múlt héten volt vele a hátsó defektem, aminél kb 2 bar környékén hagyta abba a leengedést. Ma szétkaptam, láttam, hogy a trutyi dolgozik, meg tartotta a levegőt. Kapott új külsőket a bringa, 8 barra fel, jó, tetőcsomagtartóra fel, 5 perc múlva lapos lett. Kivettem, rápumpáltam, akadálytalanul ment ki a levegő a lyukon, aztán pár másodperc után lőtte a trutyit a plafonig. MTB-re még lehet jó, országútival nem kell defektet kapni, nem bírja a nagy nyomást jól.
25 mm-es Continental Super Sport Plus ment fel, elvileg rajzszögnek is ellenáll, majd keresek vele egy nagyobb facsavart.

Én 9 bar nyomásra fújom a hátsó kereket, mivel dög nehéz vagyok. Az első lehet csak 8 bar nálam is. Én is Continental gumikkal szereltem, norvég kollégák dícsérték.

#2268 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 12. 11:49

Voltam szombaton Balatonman Füreden.

Hát ez a bringapálya kifogott rajtam. :(
43,5 km volt egy kör, abban volt 672 méter emelkedés, ebből volt 4,5 alatt 200 méter emelkedés, a Gella hegy.
Konkrétan nem tudtam annyira lassítani, hogy lemenjen 170 alá a pulzus, mert akkor eldőlt volna a bringa.

Elől 39-es a kistányér, hátul 25-28 között van valahol a legnagyobb lánckerék, kiderült, hogy ehhez még puhány vagyok. :(
Úgyhogy az eredeti tervbe vett két kör helyett csak egyet mentem és a futást fel is adtam... :(

#2269 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 12. 11:50

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 09. 03. 19:59

Én 9 bar nyomásra fújom a hátsó kereket, mivel dög nehéz vagyok. Az első lehet csak 8 bar nálam is. Én is Continental gumikkal szereltem, norvég kollégák dícsérték.

Nekem Schwalbe One külsőm van, és 7,5 bárra tolom, mert a felni nem biztos, hogy bírna 9-et. Meg, ugyebár, én csak 119 kg vagyok! :]

#2270 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 12. 11:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 09. 12. 12:50

Nekem Schwalbe One külsőm van, és 7,5 bárra tolom, mert a felni nem biztos, hogy bírna 9-et. Meg, ugyebár, én csak 119 kg vagyok! :]

Összeszámoltam, ha felkapom a két gyereket, és a bringát, simán meglesz a 120 is :) Bár most a következő 3-4 évre a cél, hogy a fiammal együtt tartsuk 100 kiló alatt a mérleget, utána feladom.

Cyclocross felső fékkarok meg hasznosak, mióta van fenn szabadonfutó a bringán a gyerekülés miatt.
Kép
...

#2271 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 12. 12:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 09. 12. 12:49

Voltam szombaton Balatonman Füreden.

Hát ez a bringapálya kifogott rajtam. :(
43,5 km volt egy kör, abban volt 672 méter emelkedés, ebből volt 4,5 alatt 200 méter emelkedés, a Gella hegy.
Konkrétan nem tudtam annyira lassítani, hogy lemenjen 170 alá a pulzus, mert akkor eldőlt volna a bringa.

Elől 39-es a kistányér, hátul 25-28 között van valahol a legnagyobb lánckerék, kiderült, hogy ehhez még puhány vagyok. :(
Úgyhogy az eredeti tervbe vett két kör helyett csak egyet mentem és a futást fel is adtam... :(

Nekem elöl 53/39 van, hätul 12/25. Erős emelkedőn le szoktam váltani néha egyesbe ezen a bringán. A munkába járós 48/36/26 elöl, hátul meg 11/28. Ott erős emelkedőn elöl középre váltok, hátul meg a nagyra. Ha a két gyereket is húzom haza oviból az utánfutóban, akkor viszont le kell váltsak egyesbe a kisutcában felfelé.

A 170-es pulzus neked már a határon van? Jön a hányinger is vagy "csak" nehéz tekerni? Mert ameddig nem kezd el okádni az ember, addig igazából még nincs meg a maximális pulzus. Ha már nagyon kell hányni, akkor közeledsz hozzá, akkor már talán csak 5-10 kell még és ott a maximum. Amikor 197-re nyomtam munkába menet, akkor majdnem okádtam, szerintem nekem ott van valahol 200 körül a maximum.

#2272 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 12. 12:43

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 09. 12. 13:37

Nekem elöl 53/39 van, hätul 12/25. Erős emelkedőn le szoktam váltani néha egyesbe ezen a bringán. A munkába járós 48/36/26 elöl, hátul meg 11/28. Ott erős emelkedőn elöl középre váltok, hátul meg a nagyra. Ha a két gyereket is húzom haza oviból az utánfutóban, akkor viszont le kell váltsak egyesbe a kisutcában felfelé.

Egy pillanatra megzavart az a sok számpár, meg komplexitás. 48-16, nincs variáció. Ezzel megyek síkon, és a Pilisben is. Annyi a különbség, hogy amíg asszony elvált durva emelkedőkön, és szép lassan felcsorog, én pörgetve felhúzom kicsicsajt a végéig, mert nem akarok lassan nyomatékból szenvedni.
...

#2273 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 12. 13:09

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 09. 12. 13:37

A 170-es pulzus neked már a határon van? Jön a hányinger is vagy "csak" nehéz tekerni? Mert ameddig nem kezd el okádni az ember, addig igazából még nincs meg a maximális pulzus. Ha már nagyon kell hányni, akkor közeledsz hozzá, akkor már talán csak 5-10 kell még és ott a maximum. Amikor 197-re nyomtam munkába menet, akkor majdnem okádtam, szerintem nekem ott van valahol 200 körül a maximum.

A 160-170-es határt a kardiológus mondta. Nem a hányással lenne a bajom, hanem a bal kamra szövetének a gyengülésével/nyúlásával. Ami egy pont után nem visszafordítható és nem akarok az ifj. Ocskay, Kolonics nevével fémjelzett útra lépni... :(

#2274 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 12. 16:50

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2016. 09. 12. 13:43

Egy pillanatra megzavart az a sok számpár, meg komplexitás. 48-16, nincs variáció. Ezzel megyek síkon, és a Pilisben is. Annyi a különbség, hogy amíg asszony elvált durva emelkedőkön, és szép lassan felcsorog, én pörgetve felhúzom kicsicsajt a végéig, mert nem akarok lassan nyomatékból szenvedni.

Akkor ez kábé olyan lehet, mint nálam nagy tányér elöl, hátul a meg a 5-7 körüli. Azzal mérsékelt emelkedőn még fel bírok tekerni, de aztán kábé végem van. Ha fúj a szél erősen vagy emelkedik, akkor kábé a 4-es szokott lenni hátul (elöl a nagy). Ha nem fúj a szél és vízszintesen megyek, akkor lehet hátul akár a 6-os vagy 7-es is, de akkor nincs emelkedő.

Ma a cégtől kihajtó úton láttam, hogy jön egy nő egy városi bringával és a lábainak a mozgása, a testtartása és a testalkata köszönőviszonyban sincs a sebességével. Azonnal tudtam, hogy elektromos kerékpár. Közelebb érve láttam is az akksit a csomagtartó előtt. A nő előnyben volt, mert 90-fokot kellett kanyarodnom jobbra, hogy a kerékpárútra besoroljak. De nem volt kérdés, hogy ott megelőzöm, mivel egy kis emelkedő után majdnem vízszintes lesz az út. Felváltottam 4-be hátul, aztán kigyorsítottam és ment hátul a 6-os. Aztán kábé 35 km/h utazóval lehagytam. Mivel az elektromos kerékpárok jelenleg 250W-ra és 25 km/h-ra vannak korlátozva, ezért ez a tempó tipikusan az elméleti és gyakorlati maximális sebességük is. Aki ilyen bringát vesz az nem akar tekerni, tehát ha megszűnik az extra elektromos hajtási segédlet, akkor nem fog tovább gyorsulni combból.

A kábé 2 km-re levő közlekedési lámpáig több, mint egy percet vertem rá, pedig onnan már szinte csak lefelé van. Le is késte a lámpaváltást, pedig ott rohadt sokáig lehet dekkolni a pirosnál. Nincs fix váltása a lámpának, hanem amennyi autó jön egy irányból kábé (egy adott maximális időn belül persze). És mivel éppen végeztek a teherautós részlegnél a műszakosok, így ment a sok autó rendesen.

Röviden: én a 48-16-tól alighanem csak lihegnék, mint a disznó.

#2275 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 12. 16:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 09. 12. 14:09

A 160-170-es határt a kardiológus mondta. Nem a hányással lenne a bajom, hanem a bal kamra szövetének a gyengülésével/nyúlásával. Ami egy pont után nem visszafordítható és nem akarok az ifj. Ocskay, Kolonics nevével fémjelzett útra lépni... :(

Szerintem nem ennyire digitális a dolog, hogy kicsit magasabb pulzus és azonnal vége mindennek. Ha folyamatosan és tudatosan megerőszakol minden határt az ember (lásd élsportolók), akkor meg lehet dögleni persze. De az amatőr sportolgatás több szinttel lágyabb terhelés ennél.

#2276 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 12. 16:57

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 09. 12. 17:51

Szerintem nem ennyire digitális a dolog, hogy kicsit magasabb pulzus és azonnal vége mindennek. Ha folyamatosan és tudatosan megerőszakol minden határt az ember (lásd élsportolók), akkor meg lehet dögleni persze. De az amatőr sportolgatás több szinttel lágyabb terhelés ennél.

Csak nem a te szívednek. Az élsportolók pont hogy fizikailag sokkal jobb állapotban vannak egyébként. A vérükben keringő kémia is jobb a tiednél. Plusz folyamatosan kontrollálva vannak.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2277 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 12. 16:58

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 09. 12. 17:50

Röviden: én a 48-16-tól alighanem csak lihegnék, mint a disznó.

<<Kb ilyen emelkedőkkel még nincs gondom>>

<<Ezt már csak plusz gyerek nélkül, gyereküléssel nem lehet állva tekerni>>
...

#2278 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 12. 19:38

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 09. 12. 17:57

Csak nem a te szívednek. Az élsportolók pont hogy fizikailag sokkal jobb állapotban vannak egyébként. A vérükben keringő kémia is jobb a tiednél. Plusz folyamatosan kontrollálva vannak.

Normálisan kábé 20 ütésnyire vagyok a maximumtól, tartósan (mondjuk másfél óra) pedig 40-re. Ez nem lehet annyira durva terhelés. Nem zihálok, nem szédülök, nem fáj semmi.
Persze kondícióban sehol nem vagyok az élsportolóktól.

#2279 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 12. 19:39

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2016. 09. 12. 17:58

Jó! Ezek azok az utak, ahol én már szépen leváltok :blush:

#2280 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 12. 21:26

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 09. 12. 20:38

Normálisan kábé 20 ütésnyire vagyok a maximumtól, tartósan (mondjuk másfél óra) pedig 40-re. Ez nem lehet annyira durva terhelés. Nem zihálok, nem szédülök, nem fáj semmi.
Persze kondícióban sehol nem vagyok az élsportolóktól.

Én nem sajnálok semmit tőled, amit magadnak teszel :) Csak írtam, hogy nem összehasonlítási alap :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.