Idézet: -NoVa- - Dátum: 2016. 09. 12. 13:43
Egy pillanatra megzavart az a sok számpár, meg komplexitás. 48-16, nincs variáció. Ezzel megyek síkon, és a Pilisben is. Annyi a különbség, hogy amíg asszony elvált durva emelkedőkön, és szép lassan felcsorog, én pörgetve felhúzom kicsicsajt a végéig, mert nem akarok lassan nyomatékból szenvedni.
Akkor ez kábé olyan lehet, mint nálam nagy tányér elöl, hátul a meg a 5-7 körüli. Azzal mérsékelt emelkedőn még fel bírok tekerni, de aztán kábé végem van. Ha fúj a szél erősen vagy emelkedik, akkor kábé a 4-es szokott lenni hátul (elöl a nagy). Ha nem fúj a szél és vízszintesen megyek, akkor lehet hátul akár a 6-os vagy 7-es is, de akkor nincs emelkedő.
Ma a cégtől kihajtó úton láttam, hogy jön egy nő egy városi bringával és a lábainak a mozgása, a testtartása és a testalkata köszönőviszonyban sincs a sebességével. Azonnal tudtam, hogy elektromos kerékpár. Közelebb érve láttam is az akksit a csomagtartó előtt. A nő előnyben volt, mert 90-fokot kellett kanyarodnom jobbra, hogy a kerékpárútra besoroljak. De nem volt kérdés, hogy ott megelőzöm, mivel egy kis emelkedő után majdnem vízszintes lesz az út. Felváltottam 4-be hátul, aztán kigyorsítottam és ment hátul a 6-os. Aztán kábé 35 km/h utazóval lehagytam. Mivel az elektromos kerékpárok jelenleg 250W-ra és 25 km/h-ra vannak korlátozva, ezért ez a tempó tipikusan az elméleti és gyakorlati maximális sebességük is. Aki ilyen bringát vesz az nem akar tekerni, tehát ha megszűnik az extra elektromos hajtási segédlet, akkor nem fog tovább gyorsulni combból.
A kábé 2 km-re levő közlekedési lámpáig több, mint egy percet vertem rá, pedig onnan már szinte csak lefelé van. Le is késte a lámpaváltást, pedig ott rohadt sokáig lehet dekkolni a pirosnál. Nincs fix váltása a lámpának, hanem amennyi autó jön egy irányból kábé (egy adott maximális időn belül persze). És mivel éppen végeztek a teherautós részlegnél a műszakosok, így ment a sok autó rendesen.
Röviden: én a 48-16-tól alighanem csak lihegnék, mint a disznó.