HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken VII. a bringás különítmény Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2441 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2017. 07. 07. 18:22

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2017. 07. 07. 19:14

Wattot nem akarok mérni, mert még kiderül, hogy annyit sem adok le, mint a botmixerünk (ami 300 W-os) Kép

Annyit jó eséllyel nem! ;)

A keszthelyi triatlont megnyerő emberke 289 wattal tekerte átlagban a 90 km-t...

Nekem eddig egy sprintem volt, ami 1,25 km és 300w fölött mentem átlagban. 2:04 volt a szakasz ideje, 100-as átlagos pedálfordulattal és 170-es átlagos (187-es maximális) pulzussal. Ez egy kis domb itt a falu előtt, ahol két éve majdnem le kellett szállnom a legvégére és újabban poénból felsprintelek rajta a Cervéloval. Legutóbb 32,3-mal mentem az emelkedő tetején! :cool:

#2442 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 08. 12:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2017. 07. 07. 07:02

Nem tudom, milyen alkatú vagy, nekem oda kell figyelni, mert kövér vagyok, nem kéne kinyírni a térdemet. Ezért megyek úgy, hogy az óra folyamatosan mutatja a pedál fordulatot és a pulzust. 80, de inkább 85 alatti fordulat elvileg nem tesz jót a térdnek...

Vékony vagyok, lehet túlságosan is. 178cmn, 72-75kg között mozgok.
Én egyszer vettem egy sebességmérőt, de csak 1-2 hónapig használtam. Körülbelül megtudtam vele, hogy mennyit megyek egy héten, illetve egy hónapban. (havi kb 400 km). Persze csak tavasztól őszig. Télen keveset megyek.

Most ami foglalkoztatott egy ideje, hogy megoldjam a kötelező tartozékok (lámpák, csengő, fényvisszaverő) a lehető legjobban való "integrálását" a bicajba, hogy ne álljon ki sehol, meg ne lehessen észrevenni (ha nincs használatban). Egyedül a küllőprizma, ami nincs még és nem is lesz. Helyette majd szerzek valahonnan fekete színű fényvisszaverő ragasztószalagot a felnire. Így se lesz a KRESZ szerint szabályos, de majd kimagyarázom magam a rendőrnek, ha 1x megállítana. :)

Majd rakok fel képet, hogy miket alkottam házi barkács módszerrel. :)
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2443 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 08. 13:09

Üzenet megtekintéseIdézet: des - Dátum: 2017. 07. 08. 13:59

Vékony vagyok, lehet túlságosan is. 178cmn, 72-75kg között mozgok.
Én egyszer vettem egy sebességmérőt, de csak 1-2 hónapig használtam. Körülbelül megtudtam vele, hogy mennyit megyek egy héten, illetve egy hónapban. (havi kb 400 km). Persze csak tavasztól őszig. Télen keveset megyek.

Most ami foglalkoztatott egy ideje, hogy megoldjam a kötelező tartozékok (lámpák, csengő, fényvisszaverő) a lehető legjobban való "integrálását" a bicajba, hogy ne álljon ki sehol, meg ne lehessen észrevenni (ha nincs használatban). Egyedül a küllőprizma, ami nincs még és nem is lesz. Helyette majd szerzek valahonnan fekete színű fényvisszaverő ragasztószalagot a felnire. Így se lesz a KRESZ szerint szabályos, de majd kimagyarázom magam a rendőrnek, ha 1x megállítana. :)

Majd rakok fel képet, hogy miket alkottam házi barkács módszerrel. :)

Nálam van a gumin fényvisszaverő, küllőprizma nincs. Van rajtam egy csomó fényvisszaverő felület. A nadrág ugyan fekete, de a kabát rikító narancs. A bringa kék. Van hátul egy LED-es lámpa, az egész évben fenn van. Talán 20 SEK a helyi keravillban, nem gond, ha elveszik. Elöl akkor van lámpa, ha azelőtt sötétedik, hogy hazamennék. Egy kínai 900 lumenesnek mondott cucc, még Leslie linkje alapján vettem. Ahhoz van egy kábé 3x akkora akksi, mint az eredeti, azzal simán elmegy egy napot (oda-vissza, nem 24h) a cucc.

Az utánfutón van elöl-hátul prizma, a kerekén van extra prizma oldalt. A hátsó lámpám átvilágít az utánfutó felett. Mondjuk az oviba menet annyit megyek közúton, hogy legurulok a háztól az utcáig, majd ott áthajtok a másik oldalra. Onnan bringaút. Az ovinál megint van 30 méter "közúton", ami egy zsákutca vége.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#2444 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 08. 13:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2017. 07. 07. 19:22

Annyit jó eséllyel nem! ;)

A keszthelyi triatlont megnyerő emberke 289 wattal tekerte átlagban a 90 km-t...

Nekem eddig egy sprintem volt, ami 1,25 km és 300w fölött mentem átlagban. 2:04 volt a szakasz ideje, 100-as átlagos pedálfordulattal és 170-es átlagos (187-es maximális) pulzussal. Ez egy kis domb itt a falu előtt, ahol két éve majdnem le kellett szállnom a legvégére és újabban poénból felsprintelek rajta a Cervéloval. Legutóbb 32,3-mal mentem az emelkedő tetején! :cool:

Én akkor sprintelek, ha van előttem másik bringa. Munkába menet vagy ha "verseny" van. Egyébként tartom nyugodtan a 160-170-es BPM-et :)
A Strava kiír valami teljesítményt, amit gondolom valami ökölszabály alapján számol, de azt nem veszem túl komolyan. A 70 km-es körön átlagos 141 W-ot ír. Fogalmam sincs. 24,7 km/h volt az átlag.

#2445 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 08. 14:01

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2017. 07. 08. 14:09

Nálam van a gumin fényvisszaverő, küllőprizma nincs. Van rajtam egy csomó fényvisszaverő felület. A nadrág ugyan fekete, de a kabát rikító narancs. A bringa kék. Van hátul egy LED-es lámpa, az egész évben fenn van. Talán 20 SEK a helyi keravillban, nem gond, ha elveszik. Elöl akkor van lámpa, ha azelőtt sötétedik, hogy hazamennék. Egy kínai 900 lumenesnek mondott cucc, még Leslie linkje alapján vettem. Ahhoz van egy kábé 3x akkora akksi, mint az eredeti, azzal simán elmegy egy napot (oda-vissza, nem 24h) a cucc.

Az utánfutón van elöl-hátul prizma, a kerekén van extra prizma oldalt. A hátsó lámpám átvilágít az utánfutó felett. Mondjuk az oviba menet annyit megyek közúton, hogy legurulok a háztól az utcáig, majd ott áthajtok a másik oldalra. Onnan bringaút. Az ovinál megint van 30 méter "közúton", ami egy zsákutca vége.

Nekem is van kínai 600 lumenes (de szerintem kb 450 lumen az valójában) lámpám, de már bicajon nem használom. (túl nagy, kiáll, stb :D) A bringa vázára van egy fenix elemlámpa helyezve és ha szükség van rá, hogy lássak is, akkor teszem a kormányra. (bár ez csak 240 lumen, de lehet vele látni jól)

Na de akkor íme a hátsó barkács megoldásom: https://ibb.co/dr8dja
Pedál prízmából, a led olcsó kínai fejlámpából, és piros prizmából raktam össze. Így fényvisszaverőként és lámpaként is funkcionál. Az ülés alá elrejtve a telefon akkuval együtt. A képen még csak az első verzió van beépítve. A másik már sokkal jobban világít.

Az első helyzet jelzőm meg a kormányba van beépítve. https://ibb.co/kGS4Pa - https://ibb.co/h0m9qF
Egy AA-s elemlámpából van az egész. Az elem a kormány végében. Ide majd még kell csinálnom egy kapcsolót is, mert egyelőre úgy kapcsolom be, hogy leveszem a kormányvég kupakot és egy mágnessel szorítom az elemhez a vezetéket. :D Ki lett fúrva picit a kormány és a lyukba pedig egy csiszolt műanyagból csináltam egy olyan formát, ami beleillik a lyukba. (20 lumenes volt a lámpa. helyzetjelőznek tökéletes a városba. (valójában nem ennyire "kék" a fénye, de nem is meleg fehér)

Nagyon nem durvulok a bicajjal, így nem aggódom, hogy meg lett fúrva a kormány picit.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2446 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 08. 14:29

Üzenet megtekintéseIdézet: des - Dátum: 2017. 07. 08. 15:01

Nekem is van kínai 600 lumenes (de szerintem kb 450 lumen az valójában) lámpám, de már bicajon nem használom. (túl nagy, kiáll, stb :D) A bringa vázára van egy fenix elemlámpa helyezve és ha szükség van rá, hogy lássak is, akkor teszem a kormányra. (bár ez csak 240 lumen, de lehet vele látni jól)

Pedál prízmából, a led olcsó kínai fejlámpából, és piros prizmából raktam össze. Így fényvisszaverőként és lámpaként is funkcionál. Az ülés alá elrejtve a telefon akkuval együtt. A képen még csak az első verzió van beépítve. A másik már sokkal jobban világít.

Az első helyzet jelzőm meg a kormányba van beépítve. https://ibb.co/kGS4Pa - https://ibb.co/h0m9qF
Egy AA-s elemlámpából van az egész. Az elem a kormány végében. Ide majd még kell csinálnom egy kapcsolót is, mert egyelőre úgy kapcsolom be, hogy leveszem a kormányvég kupakot és egy mágnessel szorítom az elemhez a vezetéket. :D Ki lett fúrva picit a kormány és a lyukba pedig egy csiszolt műanyagból csináltam egy olyan formát, ami beleillik a lyukba. (20 lumenes volt a lámpa. helyzetjelőznek tökéletes a városba. (valójában nem ennyire "kék" a fénye, de nem is meleg fehér)

Nagyon nem durvulok a bicajjal, így nem aggódom, hogy meg lett fúrva a kormány picit.

Ó, ez már szuper advanced ahhoz képest, ami nekem van. A bringát ritkán hagyom ott a városban, leginkább az otthoni zárt bringatárolóban áll vagy a cég előtt a "senkiföldjén" a "félelmetes erdőben" (szkeeeri foreszt). Oda nem jön senki, mert olyan messze van mindentől, ami izgalmas vagy érdekes.

#2447 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 09. 09:39

Kép

Ez durva lehet egyes fokozatban.

#2448 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 10. 12:54

Szerdán megyek Bullittot nézni. Kaptam engedélyt otthonról, melóból egyből oda tekerek.

#2449 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 11. 07:17

Üzenet megtekintéseIdézet: des - Dátum: 2017. 07. 08. 15:01

Ez nagyon ötletes. Elfogadnám.. :up:

#2450 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 12. 21:06

Szitvrep. Megnéztem a Bullitt bringát. Mentem egy Di2 Alfine 11-sebességes agyváltóssal. Meg egy Deore váltóssal. Nagyon furcsa. A tengelytáv hatalmas egy normál bringázho képest. Amikor elkezd dőlni és ellenkormányzok, akkor kábé 3x annyit kellene, így az elején csak eldőltem és le kellett rakni a lábamat, mint egy kisgyereknek. Aztán átáll az agy és utána megy. De egy kisutcában megfordulni nem egyszerű vele.

Jóval könnyebb, mint gondoltam. Az Urban Arrow valami 42 kg, ez kábé 24 kg körül van felépítmény nélkül. Nem pille, de meglepően könnyű.

A mozgása kábé olyan, mint egy teherhajóé. Lassan reagál és ha megindult, akkor meg van indulva. A 4-dugattyús ZEE fékek durván fognak. A tök üres gépet úgy megfogja, mint Floki a lábtörlőt. Gondolom, hogy velem és 100 kg teherrel már nem olyan hirtelen, de akkor is fékez.

Asszony viszont letette a lábát és be kell ismerjem igaza van. A következő akciótervet vázolta fel:

- "elhasználjuk" a Cheetah 2 utánfutót. 45 kg lehet a két gyerek benne, abban még benne vagyunk. Ha kinövik, akkor eladjuk. Addig viszont marad a Cheetah 2.
- vehetek egy teherhordó utánfutót, egy Topeak Journey például tökéletes. Videó róla.
- ha a gyerekek kinőtték az utánfutót, akkor újabb szituációs analízis, aztán annak fényében lehet valami.

Kép

Néha meglepően igaza van az asszonynak, alighanem jól házasodtam Kép

#2451 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 14. 07:44

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2017. 07. 12. 22:06

- vehetek egy teherhordó utánfutót, egy Topeak Journey például tökéletes. Videó róla.
- ha a gyerekek kinőtték az utánfutót, akkor újabb szituációs analízis, aztán annak fényében lehet valami.

Kép

Jópofa és praktikus cuccnak tűnik. :up:
Szerk.:
Viszont az ára egy kicsit húzósnak :eek:

Szerkesztette: chris77 2017. 07. 14. 07:46 -kor

#2452 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 14. 07:50

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2017. 07. 14. 08:44

Jópofa és praktikus cuccnak tűnik. :up:
Szerk.:
Viszont az ára egy kicsit húzósnak :eek:

Egy jól felszerelt Bullitt árához képest gombokért adják. De önmagában nézve van ára, ez igaz. A 2-személyes Cheetah kocsi sem került kevesebbe. Akciósan vettem, de kábé ennyi volt az is.
Meglátjuk mi lesz.

#2453 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 14. 08:04

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2017. 07. 14. 08:50

Egy jól felszerelt Bullitt árához képest gombokért adják. De önmagában nézve van ára, ez igaz. A 2-személyes Cheetah kocsi sem került kevesebbe. Akciósan vettem, de kábé ennyi volt az is.
Meglátjuk mi lesz.

Mennyi egy jól felszerelt Bullitt?

#2454 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 14. 08:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2017. 07. 14. 09:04

Mennyi egy jól felszerelt Bullitt?

Egy Shimano STEPS motoros Alfine Di2 agyváltós gyerekszállító modullal kábé 5300 EUR. Asszony le is lőtte a projektet hamar. Van a honlapon konfigurátor.

#2455 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 14. 09:57

Nekem meg nyiszog az első fékem...
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#2456 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 14. 10:57

Na, eldöntöttem, hogy akkor csapjunk bele a wattmérő vásárlásba, mert akciós (196 ezer Ft). Felhívtam a boltot, kiderült, hogy elfogyott a 35 darabos készlet egy hét alatt, újra kell rendelni... :(

#2457 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 14. 11:22

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2017. 07. 14. 09:47

Egy Shimano STEPS motoros Alfine Di2 agyváltós gyerekszállító modullal kábé 5300 EUR. Asszony le is lőtte a projektet hamar. Van a honlapon konfigurátor.

:OOO

#2458 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 14. 11:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2017. 07. 14. 11:57

Na, eldöntöttem, hogy akkor csapjunk bele a wattmérő vásárlásba, mert akciós (196 ezer Ft). Felhívtam a boltot, kiderült, hogy elfogyott a 35 darabos készlet egy hét alatt, újra kell rendelni... :(

:OOO

#2459 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 14. 11:23

Bocs srácok, de egy kicsit árérzékeny vagyok.. :)

#2460 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 14. 15:36

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2017. 07. 14. 12:23

Bocs srácok, de egy kicsit árérzékeny vagyok.. :)

Értem. Én is. Nem is vettem Bullittot.
Asszony szólt, hogy nyugodjak már le 3,14-csába. És igaza volt :)

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.