HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken VII. a bringás különítmény Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2461 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2017. 07. 15. 18:11

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2017. 07. 11. 08:17

Ez nagyon ötletes. Elfogadnám.. :up:

Thx. :)

Nem rég vettem egy narrow wide-os lánctányért, mert bizonyos esetekben ledobta a láncot. (keményebb terepen váltáskor). Tényleg nagyon jó. Eddig még egyszer se dobta le, pedig meggyötörtem már rendesen. Bár az is igaz, hogy a házibarkács láncleesés (láncfelesés) gátlóm is fent van még. (mondjuk ez az előző sima lánctányéromnál se segített)

Kép

Szerkesztette: des 2017. 07. 15. 18:13 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2462 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 15. 19:17

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2017. 07. 08. 14:09

Nálam van a gumin fényvisszaverő, küllőprizma nincs. Van rajtam egy csomó fényvisszaverő felület. A nadrág ugyan fekete, de a kabát rikító narancs. A bringa kék. Van hátul egy LED-es lámpa, az egész évben fenn van. Talán 20 SEK a helyi keravillban, nem gond, ha elveszik. Elöl akkor van lámpa, ha azelőtt sötétedik, hogy hazamennék. Egy kínai 900 lumenesnek mondott cucc, még Leslie linkje alapján vettem. Ahhoz van egy kábé 3x akkora akksi, mint az eredeti, azzal simán elmegy egy napot (oda-vissza, nem 24h) a cucc.

Az utánfutón van elöl-hátul prizma, a kerekén van extra prizma oldalt. A hátsó lámpám átvilágít az utánfutó felett. Mondjuk az oviba menet annyit megyek közúton, hogy legurulok a háztól az utcáig, majd ott áthajtok a másik oldalra. Onnan bringaút. Az ovinál megint van 30 méter "közúton", ami egy zsákutca vége.

Meg tudnád adni a lámpa linkjét?
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#2463 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 16. 08:57

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2017. 07. 15. 20:17

Meg tudnád adni a lámpa linkjét?

Hú, ezt nehéz lesz. Már jó régen volt, elő kell ásnom a linket. Lehet az eladó sem működik már. Az Ebay listámon nem tudok olyan messzire visszakeresni.

Így néz ki a lámpa, ez gyakorlatilag mind valami MagicShine lámpa koppintása. Amikor vettem, akkor még 900 lument mondtak ezekre, aztán szépen "inflálódott" felfelé a szám. A lényeg az, hogy egy ilyen power led van benne. Vannak több ledesek is, nekem sima van. Az akksiból az eredeti 4-cellás helyett vettem egy 8-cellásat, amire szintén kummantottak egy bődületesen magas kapacitást. Az bírja simán a napi bringás távomat. A régivel éppen nem értem be melóba, lemerült 5 km alatt. Szurokfekete sötétségben az nem annyira mókás.

Remélem az segít :up:
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#2464 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 16. 09:21

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2017. 07. 16. 09:57

Hú, ezt nehéz lesz. Már jó régen volt, elő kell ásnom a linket. Lehet az eladó sem működik már. Az Ebay listámon nem tudok olyan messzire visszakeresni.

Így néz ki a lámpa, ez gyakorlatilag mind valami MagicShine lámpa koppintása. Amikor vettem, akkor még 900 lument mondtak ezekre, aztán szépen "inflálódott" felfelé a szám. A lényeg az, hogy egy ilyen power led van benne. Vannak több ledesek is, nekem sima van. Az akksiból az eredeti 4-cellás helyett vettem egy 8-cellásat, amire szintén kummantottak egy bődületesen magas kapacitást. Az bírja simán a napi bringás távomat. A régivel éppen nem értem be melóba, lemerült 5 km alatt. Szurokfekete sötétségben az nem annyira mókás.

Remélem az segít :up:

Kép
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#2465 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 16. 14:47

https://youtu.be/8gLEQ-JpGoY

A finn csóka új dobozt csinál a Bullittra. Nagyon jó :up:

#2466 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 17. 08:15

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2017. 07. 16. 10:21

Kép

Most jut eszembe. Itt látszik a videón és állóképen, hogy milyen a fénye. Akár tök sötétben vagy még pirkadatkor. Szerintem sima polgári közlekedésre teljesen oké. Erdőben veretni durván már kell legalább kettő belőle. Egy a kormányra és egy a sisakra mondjuk.

#2467 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 17. 20:04

Ma sikerült eljutni bringázni. 10 m/s szél fújt, kicsit kétségeim voltak, hogy ennek mennyi értelme lesz. Az átlag borzalmas lett, 25,9 km/h sikerült. Volt egy szakasz, amikor majdnem hátulról fújt a szél, akkor nagyon durván mentem. Egyébként olyan erővel lökdösött oldalról, hogy komolyan kellett koncentrálni.

55 km lett végül, a legvégső szakaszt lecsaptam és mentem egy rövidebb úton. Odafelé majdnem nekemjött egy Peugeot SUV-ban orrot túró idióta. Körforgalomba érkeztem, jeleztem karral a balra kanyarodási szándékomat előtte. Amikor én már benne voltam a körforgalomban és kanyarodtam kábé 270 fokot balra, akkor bevágott elém egy piros kis hot hatch, ami még elfért kicsit forszírozottan. De jött utána egy bézs színű SUV, benne a sofőr orrot túrt éppen. Ő már úgy vágott be elém, hogy komolyan szűkíteni kellett az ívet, hogy ne alá forduljak be. Mivel az ablak le volt engedve, ezért teli torokból üvöltöttem, hogy "fakk jú, madörfakör!!!!" és utána kapott középső ujjat is. Elég bután nézett a csóka, megszakadt a békés fikagyűrása a körforgalomba. Ha megállt volna, akkor ott verem össze bucira a fejét. A kulcsát meg bek*rtam volna a szántásba, hadd keresgélje.

Amikor beértem Kungälv városába, akkor kábé 5 cm-es oldalközzel leelőzött a belvárosi 30 km/h-s szakaszon egy rönós nő. Aztán le kellett lassítani egy zebránál, ezután én lenyomtam jobbról, majd behúztam elé középre a bringát és megvárhatta, amíg kiértünk a belvárosból. Tudok én köcsög lenni, csak ki kell hozni belőlem.

Utána már közel eseménymentes volt az út. Odafelé egy kisgyerekes család elejtett egy macit, azt visszavittem nekik, volt nagy boldogság. És találkoztam összesen 4 lovas kiscsajjal, szépen lelassítottam, hogy a lovat ne ugrasszam meg. A táj gyönyörű volt, a levegőt harapni lehetett. A két köcsög autóst leszámítva tök jó túra volt.

#2468 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 23. 13:56

Ma kipróbáltam egy másik utat, piszok jó túra volt.

Kép

Görbék.

Sebesség.

Kép

Kép

Kép

Kép

2 óra 36 percet mentem.
69,93 km
395 méter emelkedés.

Fantasztikus volt a táj. Ha nyerek a lottón, akkor tudom hol építek házat.....

#2469 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 25. 07:41

Kitámasztókő nem volt? :unsure: :)

#2470 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 25. 08:27

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2017. 07. 25. 08:41

Kitámasztókő nem volt? :unsure: :)

Hát ott van. Vagy keresek valami alkalmas követ vagy a kulacs is jó. Legközelebb viszek fényképezőgépet és lefotózom rendesen is a gépet már. Mobillal csak makettkodni lehet.
Előtte le kell mosni, meg a láncot is újra akarom kenni. Most jön a lánctörő szerszám Angliából, akkor berakok egy SRAM Powerlinket, aztán bármikor le tudom szedni a láncot takarítani. Akkor eljön a kánaán.

#2471 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 25. 13:53

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2017. 07. 25. 09:27

Hát ott van.

Kő köll!! :)

#2472 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 25. 15:49

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2017. 07. 25. 09:27

Hát ott van. Vagy keresek valami alkalmas követ vagy a kulacs is jó. Legközelebb viszek fényképezőgépet és lefotózom rendesen is a gépet már. Mobillal csak makettkodni lehet.
Előtte le kell mosni, meg a láncot is újra akarom kenni. Most jön a lánctörő szerszám Angliából, akkor berakok egy SRAM Powerlinket, aztán bármikor le tudom szedni a láncot takarítani. Akkor eljön a kánaán.

#Dejólesz
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2473 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 25. 16:07

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2017. 07. 25. 16:49

#Dejólesz

Szercsi-lávcsi :)

#2474 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 26. 16:30

Hétvégén Nagyatád. Valakinek fixivel...
https://scontent-vie...f29&oe=5A389FF2

#2475 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 26. 21:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2017. 07. 26. 17:30

Hétvégén Nagyatád. Valakinek fixivel...
https://scontent-vie...f29&oe=5A389FF2

Igaza van.

#2476 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 30. 12:36

Sziasztok! Jó régen jártam erre... Persze most is tanácsot kunyerálni szeretnék: jó lenne építeni egy fixi/ss bringát, a cél a gyors városi tekerés lenne, de mtb/ejtett felsőcsövű városi vázat szeretnék. Merre érdemes elindulnom, hol kaphatok esetleg ilyesmi vázat?
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#2477 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 30. 12:49

Ha SS, akkor bármi, meg egy láncfeszítő.
Fixinél meg nem kell az ejtett felsőcső, nem ugrálós terepes szerkezet.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#2478 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 30. 13:00

Nem szeretnék láncfeszítős megoldást, ez a gond, amúgy simán kiberhelnék egy átlag montit. :D
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#2479 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 31. 06:55

Mi az az SS?

#2480 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 07. 31. 09:48

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2017. 07. 31. 07:55

Mi az az SS?

Single speed, nincs váltó. A fixie-nél még szabadonfutó sem.

Jah, egyébként azt hiszem döntésre jutottam, egy Mongoose Maurice FS lesz az áldozat, gyakorlatilag nekem találták ki, csak ők sem tudták :D

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.