Elküldve: 2017. 07. 17. 20:04
Ma sikerült eljutni bringázni. 10 m/s szél fújt, kicsit kétségeim voltak, hogy ennek mennyi értelme lesz. Az átlag borzalmas lett, 25,9 km/h sikerült. Volt egy szakasz, amikor majdnem hátulról fújt a szél, akkor nagyon durván mentem. Egyébként olyan erővel lökdösött oldalról, hogy komolyan kellett koncentrálni.
55 km lett végül, a legvégső szakaszt lecsaptam és mentem egy rövidebb úton. Odafelé majdnem nekemjött egy Peugeot SUV-ban orrot túró idióta. Körforgalomba érkeztem, jeleztem karral a balra kanyarodási szándékomat előtte. Amikor én már benne voltam a körforgalomban és kanyarodtam kábé 270 fokot balra, akkor bevágott elém egy piros kis hot hatch, ami még elfért kicsit forszírozottan. De jött utána egy bézs színű SUV, benne a sofőr orrot túrt éppen. Ő már úgy vágott be elém, hogy komolyan szűkíteni kellett az ívet, hogy ne alá forduljak be. Mivel az ablak le volt engedve, ezért teli torokból üvöltöttem, hogy "fakk jú, madörfakör!!!!" és utána kapott középső ujjat is. Elég bután nézett a csóka, megszakadt a békés fikagyűrása a körforgalomba. Ha megállt volna, akkor ott verem össze bucira a fejét. A kulcsát meg bek*rtam volna a szántásba, hadd keresgélje.
Amikor beértem Kungälv városába, akkor kábé 5 cm-es oldalközzel leelőzött a belvárosi 30 km/h-s szakaszon egy rönós nő. Aztán le kellett lassítani egy zebránál, ezután én lenyomtam jobbról, majd behúztam elé középre a bringát és megvárhatta, amíg kiértünk a belvárosból. Tudok én köcsög lenni, csak ki kell hozni belőlem.
Utána már közel eseménymentes volt az út. Odafelé egy kisgyerekes család elejtett egy macit, azt visszavittem nekik, volt nagy boldogság. És találkoztam összesen 4 lovas kiscsajjal, szépen lelassítottam, hogy a lovat ne ugrasszam meg. A táj gyönyörű volt, a levegőt harapni lehetett. A két köcsög autóst leszámítva tök jó túra volt.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...