HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken VII. a bringás különítmény Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2641 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2017. 11. 20. 10:38

Tegnap leesett az első hó, aztán picit olvadt, majd lefagyott. Ilyenkor viccesek a lejtők, ott a megfolyt víz fagy le fényesre. A sima részeken a hókása fagy meg, természetesen a bringakeréknyomokkal amik kacskaringózva vezetik meg a kereket. Néha beszakad a hókása, néha felugrat rá az első kerék.

Az a tapasztalatom, hogy van egy kritikus sebesség ami fölé gyorsítva már keresztülrombol a bringa mindenen és nincs igazán ideje belefordulni a keréknyomokba, ha az ember eléggé fogja a kormányt. Kicsit fosatós az elején, aztán megszokja az ember :)

Ma már felvettem a lábmelegítőt és a rendes téli hokikesztyűt is. A tavaszi cuccok már nem melegítenek eléggé. Lassan jöhet a baklava és a téli póló is a kabát alá.
Igyekszem majd csinálni egy újabb téli videót, legalább 20-as nézettséggel számolok a jutúbon (ebből 14x én magam nézem meg)... :)
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#2642 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 11. 21. 08:08

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2017. 11. 20. 10:38

Az a tapasztalatom, hogy van egy kritikus sebesség ami fölé gyorsítva már keresztülrombol a bringa mindenen és nincs igazán ideje belefordulni a keréknyomokba, ha az ember eléggé fogja a kormányt. Kicsit fosatós az elején, aztán megszokja az ember :)

Hát igen, de afölé viszont nem nagyon se szabad menni.

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2017. 02. 06. 09:17

Na tegnap kipróbáltam a havas/hólatyakos terepet, de nem szögesgumival..
Kemény volt. :)
Elesni nem estem el. Egyszer sikerült a túl alacsonyra választott sebesség miatt eldőlnöm.
Aztán szép lassan kitapsztaltam, hogy mi a kulcsa az egésznek. A LENDÜLET!!
Persze nem úgy kell menni, mint az állat, de semmiképp se lassan.
Olyan ütemben kell haladni, hogy mire már beszakadna és szétcsúszna alattad a hó te már tovább sikolj..
Nagyon nagy élmény volt. Mindenkinek ajánlom. :up:

#2643 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 11. 21. 08:38

Olyan 15-17 körül már jó volt. Ahol sima jégkása van, ott 25-28 nyugodtan. Dönteni nem merek sokat mondjuk.

#2644 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 11. 22. 12:00

Azt elhiszem. Én is csak egyenes vonalban csapattam inkább. De nagyon feelinges volt. :)

#2645 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 11. 28. 19:28

Fffúúúú. Most én is készülök egy kisebb hajtás cserére. Hátsó váltó, váltókar, kazetta (10s), lánc. Bár tény, hogy nem indokolt annyira változtatás. (hm. kb semennyire.)9 sebességről lesz 10re. (sajnos nem volt mtb-ra 9 sebességben rövid kanalas váltó) Ez inkább ilyen kinézeti dolog is, mert a hátsó váltó most ultra rövid kanalas lesz, nem lóg majd le annyira, nem csapkod majd a lánc se vészesen (ugrálgatáskor), mert ebben már van "clutch" is. Ööööö... kb ennyi.

Jaj! Na kb így kell pénzt pazarolni. :( :)
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2646 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 11. 28. 21:10

Már egy hete beteg vagyok, szerda óta nem bringázok. Már kaparom a küszöböt, teljesen készen vagyok..... Kép

#2647 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 12. 16. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2017. 11. 28. 21:10

Már egy hete beteg vagyok, szerda óta nem bringázok. Már kaparom a küszöböt, teljesen készen vagyok..... Kép

Én meg már vagy 2 hónapja nem kerekeztem. :( Pedig mentem volna, csak mindig hétvégén esik az eső vagy hó. Pedig ki kellene próbálnom az új dolgokat. De tavaszig csak lesz még száraz idő... Ha hideg is van, az nem baj annyira.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2648 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 12. 16. 15:30

Üzenet megtekintéseIdézet: des - Dátum: 2017. 12. 16. 11:51

Én meg már vagy 2 hónapja nem kerekeztem. :( Pedig mentem volna, csak mindig hétvégén esik az eső vagy hó. Pedig ki kellene próbálnom az új dolgokat. De tavaszig csak lesz még száraz idő... Ha hideg is van, az nem baj annyira.

Én hétfőn újra nyomom. Az eső nem gond, a fagyott latyak a húzós. De most elmosta az eső a latyakot, szerintem renden leszek.

#2649 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 12. 31. 16:19

Észrevettem egy hibát a bejárós bringán. Leellenőriztem tegnap extra körben, hogy nem csak a szemem káprázik-e. A hajtómű legnagyobb fogaskereke görbe, egy helyen 1-2 mm "benyomódás" van benne. Ha a bringa szilárdan áll (falnak támasztva) és tekerem a pedált hátra, akkor simán látszik.

Ilyen esetben gondolom, hogy érdemes kicserélni a fogaskereket. Ez van rajta:

Idézet

Vevparti Shimano FC-M391, 170 mm 48x36x26T, svart

Ez ilyen simán csak lecsavarozom és az újat felcsavarom beavatkozás, nem?

#2650 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 12. 31. 21:20

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2017. 12. 31. 16:19

Észrevettem egy hibát a bejárós bringán. Leellenőriztem tegnap extra körben, hogy nem csak a szemem káprázik-e. A hajtómű legnagyobb fogaskereke görbe, egy helyen 1-2 mm "benyomódás" van benne. Ha a bringa szilárdan áll (falnak támasztva) és tekerem a pedált hátra, akkor simán látszik.

Ilyen esetben gondolom, hogy érdemes kicserélni a fogaskereket. Ez van rajta:

Ez ilyen simán csak lecsavarozom és az újat felcsavarom beavatkozás, nem?

Igen, azt hiszem. A középsőt már nehezebb levenni, mert az belülre van csavarozva és a hajtókar miatt nem lehet leszedni.

#2651 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 12. 31. 21:24

Üzenet megtekintéseIdézet: des - Dátum: 2017. 12. 31. 21:20

Igen, azt hiszem. A középsőt már nehezebb levenni, mert az belülre van csavarozva és a hajtókar miatt nem lehet leszedni.

Elvileg csak a nagy sérült, de megnézem holnap alaposan a többit is. Úgyis a nagyon van a lánc a legtöbbet, lehet kopott már az is.

#2652 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 12. 31. 21:26

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2017. 12. 31. 21:24

Elvileg csak a nagy sérült, de megnézem holnap alaposan a többit is. Úgyis a nagyon van a lánc a legtöbbet, lehet kopott már az is.

Meg a legtöbbnél úgy van, hogy a legnagyobbat és a középsőt egy csavar fogja össze. Szóval ne lepődj meg, hogy az is le akar majd esni. :-)

#2653 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 12. 31. 21:33

Én is cseréltem most a hátsó sort, váltót és láncot. De a lánctányért meg nem, mert nem láttam még kopottnak (1 éves talán, vagy annyi se). De erre meg ha nagyon megtaposom, erővel nyomom a pedált, akkor ropog a lánctányér. (a lánc a tányéron) Most vagy hozzákoptatom és idővel elmúlik, vagy veszek új lánctányért. (de valószínűleg ez utóbbi lesz.)

#2654 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 12. 31. 22:28

Üzenet megtekintéseIdézet: des - Dátum: 2017. 12. 31. 21:33

Én is cseréltem most a hátsó sort, váltót és láncot. De a lánctányért meg nem, mert nem láttam még kopottnak (1 éves talán, vagy annyi se). De erre meg ha nagyon megtaposom, erővel nyomom a pedált, akkor ropog a lánctányér. (a lánc a tányéron) Most vagy hozzákoptatom és idővel elmúlik, vagy veszek új lánctányért. (de valószínűleg ez utóbbi lesz.)

Nekem 2014 óta kopik a cucc, alighanem szépen elkopott már az is. Most azon gondolkodom, hogy amikor túl sokáig várok a lánc kitakarításával, akkor néha van olyan, hogy "feltekeredik" a lánc és "becsípődik" a fogaskerekek közé elöl. Asszem 3x volt ilyen összesen, de elég bosszantó jelenség. Az egyik ilyennél lehet, hogy nem sikerült időben észlelni a gondot és nem vettem el a nyomatékot időben és azzal hajlítottam el a fogaskereket.

Ha a közepes és kicsi tányér nem sérült, akkor szinte biztosan ez okozta. Mert fennakadni nem szoktam vele semmin (nem terepezek vele).

BUÉK :up:

#2655 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 01. 03. 14:08

Mentem egy saras kört. Karácsonykor is sikerült egy pár napot tekerni. Már hiányzott.
Kép

BÚÉK! :)

#2656 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 01. 03. 16:01

Penge gép!

#2657 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 01. 04. 07:52

A márkája tetszik leginkább!! :)

#2658 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 01. 04. 08:40

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2018. 01. 04. 07:52

A márkája tetszik leginkább!! :)

Azt néztem én is. Alighanem Nyugati Parti Egyedi (West Coast Custom)...

#2659 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 01. 04. 16:35

:D jah. Matricáztam, mert volt egy kis festék sérülés ott. Aztán akkor már nem merida lett, hanem ez! :-) Kicsit sajnálom, hogy az új kazetta nem fekete. De nem volt ebből olyan. De jó így is.

Szerkesztette: des 2018. 01. 04. 16:36 -kor

#2660 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 01. 07. 15:32

Megpróbáltam kazettát cserélni (standard méretre vissza) és a defektet megjavítani. Kiderült, hogy miért lett defektem. A Schwalbe szegecses gumi a hátsó keréken nem bírja a terhelést (a súlyom, plusz az utánfutó húzása alighanem sok neki). A szegecsek nagy része kifordult a helyéből és pár konkrétan átütötte a belső felületét a külsőnek és kiszúrta a belsőt... :eek:

A kazetta leszedését kábé 10 próbálkozás után feladtam, meg sem mozdul a csavar benne. De legalább azt is felfedeztem, hogy a hátsó csapágy alig forog már. Nem tudom, hogy ezt lehet-e tisztítani vagy valamit cserélni kell-e az agyban. Régen még általános iskolában én magam cseréltem a hátsó tengelyt (mindig eltörtem), aztán bezsíroztam a csapágyakat és egyenként visszaraktam a zsírba a golyókat. Utána a tengelyt szépen beraktam és úgy húztam meg, hogy még ne kotyogjon de már ne is szoruljon. Mivel kábé havonta törtem a tengelyt, ezért volt benne gyakorlatom. Ez a modern gyorszáras hátsó agy fogalmam sincs hogyan működik.

Holnap meló után elviszem a kereket a szerelőhöz, akkor már szedje le a kazettát is és nézzen rá az agyra is.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.