HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#181 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 24. 21:13

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 20:00

Hi!

Kérdésem. Adott egy Office 2003 telepítő CD, magyarul.
Hogy lehet (ha 1általán lehet) megoldani hogy full angol módban működjön? Vagyis a menük meg minden angolul legyen...? Próbáltam állítani de nem m1 :(

magyar telepitovel nem lehet. ehhez angol telepito kell.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#182 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 07:00

Idézet: charlie - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 21:13

magyar telepitovel nem lehet. ehhez angol telepito kell.

Értem, thx.
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#183 Felhasználó inaktív   laikuss 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 25. 16:20

Egy kérdésem lenne, ugyanis angolból nem vagyok nagy, szóval ez a DirectX 10 RC2 Fix 2 for Win XP nevű kis progi azt jelenti h a DX 10-et igénylő progik simán futnak majd Xp-n? Pontosan mi ez a progi?

#184 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 03. 25. 17:16

Hi.

Mekkora az a legnagyobb partició méret amit a 32 bites Windows XP SP2 Home Edition kezelni tud ? Úgy tudom 40 GB.

20 GB-os partición van, és jelenleg bár múlthéten volt az installálás, jelenleg már 13 GB szabad területnél tart, szóval azon gondolkozom, hogy 30 GB-ra vagy 40 GB-ra kell növelni a particiót, bár ez sajnos a beépített lemezkezelővel, csak reinstall révén lehetséges, mivel tudtommal átméretezni nem tud :(

(annyira nem gond mert még nincs beállítva egyébként sem a rendszer, és https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=8...70#entry5464508

nyomtatásnál amúgyis gond volt vele.

#185 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 17:22

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 17:16

Mekkora az a legnagyobb partició méret amit a 32 bites Windows XP SP2 Home Edition kezelni tud ? Úgy tudom 40 GB.

MTFS filerendszernél minimum fél TB (500GB)

#186 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 18:24

Idézet

MTFS filerendszernél minimum fél TB (500GB)
:think:

#187 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 18:56

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 17:16

Hi.

Mekkora az a legnagyobb partició méret amit a 32 bites Windows XP SP2 Home Edition kezelni tud ? Úgy tudom 40 GB....

Idézet

http://support.micro...om/kb/314463/hu

A Windows XP telepítése közben nem formázhatók 32 gigabájtnál (GB) nagyobb kötetek a FAT32 fájlrendszerrel. A Windows XP képes csatlakoztatni és támogatni a 32 GB-nál nagyobb, FAT32 rendszerű köteteket (az egyéb feltételektől függően), de a Formázás eszköz használatával telepítés közben ilyen kötet nem hozható létre. Ha mégis 32 GB-nál nagyobb kötetet kell formáznia, használja az NTFS fájlrendszert. Megteheti azt is, hogy a Microsoft Windows 98 vagy a Microsoft Windows Millennium Edition (Me) rendszerrel készített rendszerindító lemezt használ, és az azon található formázási eszközt veszi igénybe.

Mondjuk arról itt nem szólnak, de máshol írják, hogy adatbiztonsági szempontból nem javasolják a nagyobb méretű FAT32-t.

#188 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 03. 25. 19:47

Idézet: Signal - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 18:56

Mondjuk arról itt nem szólnak, de máshol írják, hogy adatbiztonsági szempontból nem javasolják a nagyobb méretű FAT32-t.

oké, de nem FAT32-t használunk évek óta, hanem NTFS-t .

NTFS esetében mekkora a legnagyobb?

PL akik 500 GB-os HDD-t vesznek ha 40 GB-ra particónálják akkor az 12 particónál is több lehet HDD-ként.

De vissza a kérdéshez, akkor 40 GB-os NTFS particót tud hiba nélkül kezelni a Windows XP SP2 Home Edition (természetesen 32 bites).

Ha már felhozódott, a Windows XP Professional x64 Edition, és a Windows XP Home Edition 32 bites verziója, egyforma nagyságú partíciókat képes kezelni? -ezt kíváncsiságból kérdezem, hogy van e a két rendszer között ilyen téren (is) különbség?

#189 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 20:16

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 20:47

PL akik 500 GB-os HDD-t vesznek ha 40 GB-ra particónálják akkor az 12 particónál is több lehet HDD-ként.

De vissza a kérdéshez, akkor 40 GB-os NTFS particót tud hiba nélkül kezelni a Windows XP SP2 Home Edition (természetesen 32 bites).

Ha már felhozódott, a Windows XP Professional x64 Edition, és a Windows XP Home Edition 32 bites verziója, egyforma nagyságú partíciókat képes kezelni? -ezt kíváncsiságból kérdezem, hogy van e a két rendszer között ilyen téren (is) különbség?

Ne parázz a partícióméreten. Manapság nincs akkora merevlemez, hogy NTFS esetén a partícióméret problémát okozzon.

Az, hogy 40GB-ra partícionálják, az nem azt jelenti, hogy mindegyik partíció akkora. Csinálnak 40GB-ot a rendszer számára (én ezt egy picit sokallom, de mindenki akkorát csinál, amekkorát akar), a többit meg vagy hagyják egyben, vagy felosztják egyéni ízlésük szerint (én 2 darabra osztanám).

Tud.

Nemtudom, hogy egyformákat tud-e. Ha nem, akkor a 64 bites biztosan nagyobbakat is tud. De mint írtam, jelenleg egy merevlemezre nem tudsz akkora partíciót készíteni, ami a 32 bites xp-nek gondot okozna. Persze engedélyezni kell a biglba-t, de SP2-ben már be van kapcsolva (lehet, hogy már SP1-ben is).

http://hu.wikipedia.org/wiki/NTFS

Szerkesztette: potyo 2008. 03. 25. 20:19 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#190 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 20:55

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 19:47

bőven elég méretu particiot tudsz késziteni NTFS-el, 32 bites OS esetén is.

Azonban arra ugyelni kell, hogy hagyományos lemez esetén, az MBR miatt 2 Terabájtnál nem lehet nagyobb egy particio, azonban ha dinamikus lemezeket használsz ez nem probléma.

#191 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 21:01

Valahogy ki lehet kapcsolni, hogy a windows keresi a floppi meghajtót?
Leállításnál jellemző, de előjön máshol is (Pl.: 3DMark indításakor)  :confused:
A: meghajtó nincs kész

#192 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 21:03

Idézet: potyo - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 20:16

Ne parázz a partícióméreten. Manapság nincs akkora merevlemez, hogy NTFS esetén a partícióméret problémát okozzon.

RAID esetén már van, mivel a határ 2 TB.
 aláírás
Spoiler

#193 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 21:43

Idézet: Ati_ - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 21:01

Leállításnál jellemző, de előjön máshol is (Pl.: 3DMark indításakor)  :confused:

TweakUI egy lehetőség, pipával ki lehet iktatni a Sajátgépből meghajtókat. Hogy segít-e, azt nem garantálom.
Én a BIOS-ban szoktam letiltani, szerintem csak addig keresi a Windows, amíg a BIOS alapján "azt hiszi", hogy van ilyen eszköz. Esetleg az okozhat félreértést, hogy a BIOS-ban magát a floppy-vezérlőt kell tiltani, ez nem ott van, ahol a meghajtókat sorolja.

#194 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 21:50

Idézet: Signal - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 21:43

TweakUI egy lehetőség, pipával ki lehet iktatni a Sajátgépből meghajtókat. Hogy segít-e, azt nem garantálom.
Én a BIOS-ban szoktam letiltani, szerintem csak addig keresi a Windows, amíg a BIOS alapján "azt hiszi", hogy van ilyen eszköz. Esetleg az okozhat félreértést, hogy a BIOS-ban magát a floppy-vezérlőt kell tiltani, ez nem ott van, ahol a meghajtókat sorolja.

Kipróbálom, köszi... :respect:

#195 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 07:14

Idézet: worxland - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 21:03

RAID esetén már van, mivel a határ 2 TB.

nem az ntfs, hanem a hagyomanyos mbr-es lemez hatara.efelett dinamikus lemezekett kell hasznalni

#196 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 12:44

Idézet: Ati_ - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 21:01

Pontosabban: A biosnak megmondhatod, h feléledésnél keresse-e a floppyt, mint boot eszközt. Megmondhatod, h egyáltalán vegye-e rendszerbe.
A Windows az eszközkezelésnél időnként átnyúl a bios felett, és felismerheti a rendszerben levő meghajtót. Valóban itt is kitiltható.
A felvetett problémád barbár megoldását jelenthetik az előzőek. Én inkább az adott programoknak próbálnám megmondani, h ne a hajlékony lemezen keressenek mentéseket.

#197 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 12:47

Az szerintem nem barbár megoldás, hogyha a rendszerben nincs floppy, akkor letiltom a vezérlőjét. A programok meg lehetnének olyan inteligensek, hogyha nincs a rendszerben floppy, akkor ne keressenek rajta...
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#198 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 15:36

A Panzer Elite Action - Dunes Of War-t ha sima felh. jogu userrel futtatom az alábbit hibával kilép (ott, mikor betoltodik a játék)

r.gazdai jogu felhasznaloval nincs semmi gond, ott megy

hw-esen és szoftveresen is rendbe a gép, uj telepitesu winnel is ua. csinalja

Idézet

Esemény típusa: Információ
Esemény forrása: Application Popup
Esemény kategóriája: Nincs
Esemény azonosítója: 26
Dátum:  2008/3/26
Idő:  15:33:15
Felhasználó:  -
Számítógép:
Leírás:
Alkalmazás által generált üzenet: xview 1.44.12 (final): pea.exe - Alkalmazáshiba : A "0x6c627578" címen található utasítás a "0x6c627578" memóriacímre hivatkozott. A memóraterületen nem végezehtő el a következő művelet: read".

A program befejezéséhez kattintson az OK gombra.

További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft....link/events.asp.

#199 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 16:11

Gondolom, az "okos" másolásvédelem miatt van... :(
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#200 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 17:06

cd-nélkül is megy a jatek, elvileg eredeti (az egyik kollega hozta, és csak felmasolta a tartalmat egy mappaba)

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.