Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 20:47
oké, de nem FAT32-t használunk évek óta, hanem NTFS-t .
NTFS esetében mekkora a legnagyobb?
PL akik 500 GB-os HDD-t vesznek ha 40 GB-ra particónálják akkor az 12 particónál is több lehet HDD-ként.
De vissza a kérdéshez, akkor 40 GB-os NTFS particót tud hiba nélkül kezelni a Windows XP SP2 Home Edition (természetesen 32 bites).
Ha már felhozódott, a Windows XP Professional x64 Edition, és a Windows XP Home Edition 32 bites verziója, egyforma nagyságú partíciókat képes kezelni? -ezt kíváncsiságból kérdezem, hogy van e a két rendszer között ilyen téren (is) különbség?
Ne parázz a partícióméreten. Manapság nincs akkora merevlemez, hogy NTFS esetén a partícióméret problémát okozzon.
Az, hogy 40GB-ra partícionálják, az nem azt jelenti, hogy mindegyik partíció akkora. Csinálnak 40GB-ot a rendszer számára (én ezt egy picit sokallom, de mindenki akkorát csinál, amekkorát akar), a többit meg vagy hagyják egyben, vagy felosztják egyéni ízlésük szerint (én 2 darabra osztanám).
Tud.
Nemtudom, hogy egyformákat tud-e. Ha nem, akkor a 64 bites biztosan nagyobbakat is tud. De mint írtam, jelenleg egy merevlemezre nem tudsz akkora partíciót készíteni, ami a 32 bites xp-nek gondot okozna. Persze engedélyezni kell a biglba-t, de SP2-ben már be van kapcsolva (lehet, hogy már SP1-ben is).
http://hu.wikipedia.org/wiki/NTFS
Szerkesztette: potyo 2008. 03. 25. 20:19 -kor