Idézet: csozsi - Dátum: 2009. jan. 31., szombat - 20:17
Sajátgép jobbklikk > tulajdoságok > hardver fül, harverprofilok.
Létrehozol egy újat. A Profil1 (jelenlegi) mellé olyan néven, amit megismersz.
Vinyó átrakás a másik gépbe, a boot menü felkínálja a profilválasztást, és az új profillal indítod a rendszert. Az új gép telepítőlemeze legyen kéznél, vagy még előbb másold fel a költöztetendő vinyóra.
Ettől függetleneül nem kizárt, hogy egy javítótelepítést le kell futtatnod.
XP-lemezről bootolás, javítás/telepítésből a telepítés választása, majd amikor felismeri a már telepített rendszereket, akkor ott kiválasztani a javítást.
Ezt a módszert én is fórumon olvastam, ki is próbáltam adandó alkalommal, semmit nem segített.
XP súgóban rákeresve hamar ki is derül, miért nem, illetve mire is való a hardverprofil. Például, hogy mondjuk az egyik profilban letiltom hálókártyát, a másikban meg a hangkártyát, mert nekem valamiért így tetszik, vagy így kell, ezután induláskor menüből tudok választani, hogy a kétféle konfiguráció közül melyik töltődjön be.
Tehát ez a mód nem szünteti meg azt a jelenséget, amikor a rendszer HDD-t átrakom egy másik gépbe és induláskor kékhalált tapasztalok, aminek oka a HDD-vezérlő "mássága" (hardver-driver nem egyezik). Ezt úgy lehet elhárítani, hogy a működő gépben az Eszközkezelőből törölni a vezérlőket, újraindítás már a másik gépben történik, újrafelismerés, telepítés. Ha a Windows alapból nem ismeri fel, az további megoldandó probléma. Mint az is, amikor a két alaplap másféle Hardver Absztrakciós Réteg (HAL) telepítését igényli, ez csak javítótelepítéssel cserélhető le.
A javítótelepítés persze rendbevágja gépet, de a harverprofilos játéktól függetlenül, úgyhogy az ki is hagyható az egészből, láthatóan nem játszik szerepet.
Annál is inkább, mert hiába keletkezik ilyen módon két hardverpofil, ez nem jó még arra sem, hogy tegyük fel, vissza akarnám tenni a merevlemezt a régi gépbe. Ha kiválasztom a régi profilt, ugyanúgy kékhalált kapok az arcomba (ki van próbálva), mert a rendszer közben már át lett javítva, az új hardverhez.
Szerkesztette: Signal 2009. 02. 01. 19:40 -kor