HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2161 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 31. 20:10

Idézet: SmallCow - Dátum: 2009. jan. 30., péntek - 13:17

Nem ismerte fel sajnos sp3-al sem.
Csinaltam a 10 gigas particiora egy formazast, hatha alapon :), de persze 10 gigasnak latja tovabbra is.

Aztán megneztem, hogy talal-e a windows ujabb driver-t az eszkozhoz, termeszetesen nem. Mondjuk ez elegge gyanus mert 2001-es dirvert hasznal jelenleg.

Ha esetleg egy javitast futtatnek az xp telepitovel... Mondjuk sztem az csak a rendszerfajlokat rakja rendbe, jol gondolom? :confused:

Tolj be egy linux live cd-t, vagy lemezvizsgálót tartalmazó cd-t (ubcd, hiren) és lehet, hogy meglát egy rejtett partíciót. Ha gyári Vista volt hozzá, akkor ez cseppet sem lehetetlen.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2162 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 31. 20:17

Idézet: XCsaCsa - Dátum: 2009. jan. 31., szombat - 19:58

Lenne egy kérdésem:

Hogy lehet megoldani, hogy egy adott gépben lévő vinyót (amin WindowsXP van telepítve, tele programokkal), belerakom egy új (teljesen más architektúrájú) gépbe, anélkül hogy újra kellene telepítsem az XP-t.
Azért kell ehhez egy megoldás, mert a vinyón lévő rendszeren olyan specifikus programok vannak, amelyeket már nem forgalmaznak és újratelepíteni sem olyan egyszerű, mert olyan specifikus beállításai vannak amely nagyon drága lenne.

Még a régi gépen biztos kell legyen olyan beállítás, amivel ha belerakom a vinyót egy másik gépbe, újra inicializálja, keresi és telepíti a hardvereket!

Köszönöm a válaszaitokat előre is!  :respect:

Sajátgép jobbklikk > tulajdoságok > hardver fül, harverprofilok.
Létrehozol egy újat. A Profil1 (jelenlegi) mellé olyan néven, amit megismersz.
Vinyó átrakás a másik gépbe, a boot menü felkínálja a profilválasztást, és az új profillal indítod a rendszert. Az új gép telepítőlemeze legyen kéznél, vagy még előbb másold fel a költöztetendő vinyóra.
Ettől függetleneül nem kizárt, hogy egy javítótelepítést le kell futtatnod.
XP-lemezről bootolás, javítás/telepítésből a telepítés választása, majd amikor felismeri a már telepített rendszereket, akkor ott kiválasztani a javítást.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#2163 Felhasználó inaktív   XCsaCsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 31. 23:34

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. jan. 31., szombat - 20:17

Vinyó átrakás a másik gépbe, a boot menü felkínálja a profilválasztást, és az új profillal indítod a rendszert. Az új gép telepítőlemeze legyen kéznél, vagy még előbb másold fel a költöztetendő vinyóra.
XP-lemezről bootolás, javítás/telepítésből a telepítés választása, majd amikor felismeri a már telepített rendszereket, akkor ott kiválasztani a javítást.

Köszönöm a gyors válaszod!  :respect:

#2164 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 01. 13:25

Helló!

Ritkán írok ide igaz azért olvasgatom a fórumokat, mot egy ki segítséget
kérnék.(nahát, mily meglepő)
Egy ismerősöm gépét "szegecseltem", mert mindig beszed ez-azt. Sikerült is
kiirtani a nagyját Spybot - Search & Destroy, Spayvare Doctor, CCleaner, Registry
Cleaner. Csökkentett módban, friss adatbázissal. Bart SE live cd-vel
manuálisan törölve az egyebeket. Volt rajta ZA7, Nod32(igaz a 2.50); SSD.
A Zone Alarmot valamelyik spy kilőtte.
Viszont az Istennek sem tudom visszaállítani az automatikus updatet a szolgáltatásokból sem kézi állítással. Gyanítom, hogy az egyik spy, vagy backdoor
utólagos műve lehet. Ugyanis automatikusan hozzácsapódott indulásnál
a rundll32-höz egy bwhrftjr.dll file, ami ráadásul mindig az aktuális friss időpontra módosítja maját. Rezidens lehet.
A dll-nek semmi infoja nincs, se gyártó, se semmi. A google sem
mutat semmit.
Gyanítom, hogy ez okozhatja a galibát. Sikerült ugyan törölnöm (live cd-vel)
de sajnos semmi változás. Csináltak már rendszer visszaállítást is, úgyhogy anyonnyúzva az xp.
Gyanítom, hogy újra kell húzni majd az egész oprendszert. A szűz vindóz a tuti.
Esetleg valami egyéb ötlet? Köszi!
MSI K7N2 Delta-ILSR (MS-6570G); AMD Sempron ™ 3000+ 2160 MhZ 12*180); X1950PRO; 2GBDDRKingmax; Ergo525; KKB-2050U; SAM840PRO 256GB SSD; SamBX2250 LED 22” ...kicsit öreg,megtáltosodva, de legalább ki van fizetve ;-) no % THM. Azért így is szeretem ;-D

#2165 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 01. 19:20

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. jan. 31., szombat - 20:17

Ezt a módszert én is fórumon olvastam, ki is próbáltam adandó alkalommal, semmit nem segített.

XP súgóban rákeresve hamar ki is derül, miért nem, illetve mire is való a hardverprofil. Például, hogy mondjuk az egyik profilban letiltom hálókártyát, a másikban meg a hangkártyát, mert nekem valamiért így tetszik, vagy így kell, ezután induláskor menüből tudok választani, hogy a kétféle konfiguráció közül melyik töltődjön be.

Tehát ez a mód nem szünteti meg azt a jelenséget, amikor a rendszer HDD-t átrakom egy másik gépbe és induláskor kékhalált tapasztalok, aminek oka a HDD-vezérlő "mássága" (hardver-driver nem egyezik). Ezt úgy lehet elhárítani, hogy a működő gépben az Eszközkezelőből törölni a vezérlőket, újraindítás már a másik gépben történik, újrafelismerés, telepítés. Ha a Windows alapból nem ismeri fel, az további megoldandó probléma. Mint az is, amikor a két alaplap másféle Hardver Absztrakciós Réteg (HAL) telepítését igényli, ez csak javítótelepítéssel cserélhető le.

A javítótelepítés persze rendbevágja gépet, de a harverprofilos játéktól függetlenül, úgyhogy az ki is hagyható az egészből, láthatóan nem játszik szerepet.

Annál is inkább, mert hiába keletkezik ilyen módon két hardverpofil, ez nem jó még arra sem, hogy tegyük fel, vissza akarnám tenni a merevlemezt a régi gépbe. Ha kiválasztom a régi profilt, ugyanúgy kékhalált kapok az arcomba (ki van próbálva), mert a rendszer közben már át lett javítva, az új hardverhez.

Szerkesztette: Signal 2009. 02. 01. 19:40 -kor

#2166 Felhasználó inaktív   bikfic 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 01. 19:28

Üdv mindenkinek! Az a problémám, hogy pár nappal ezelőtt újra kellett telepítenem az XP-t és azóta szövegbeírás közben a kurzor teljesen váratlanul egész más helyre ugrik és oda íródik tovább a szöveg. Ez a jelenség mindenféle szerkesztőfelületen ugyanígy működik, akár a gép saját programjain, pl. Wordpadon szerkesztek, akár a neten egy fórumba, vagy blogba írok kommentet, illetve a blog szerkesztőjébe, bárhova. Próbáltam a Vezérlőpultból elérni a billentyűzet beállításait, ott változtattam kicsit, amit lehetett, de nem használt. Ez a probléma csak most a legutóbbi újratelepítés óta jelentkezik. Ha valakinek ötlete van, mitől lehet ez és hogyan lehetne javítani, nagyon sokat segítene.
:rolleyes:

#2167 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 01. 19:55

Idézet: bikfic - Dátum: 2009. febr. 1., vasárnap - 19:28

Ha valakinek ötlete van, mitől lehet ez és hogyan lehetne javítani, nagyon sokat segítene.
:rolleyes:

:reklamacio:
Azon kivul, hogy XP talan elarulhatnad, hogy milyen gep. Asztali/laptop, eger es billentyuzet tipusa, sajat szoftvereik telepitve vannak, stb.?
Otlet:
A leiras alapjan notebook lehet es a tapipadnal most be van kapcsolva a duplakattintas vagy tul erzekenyre van alapbol allitva.

#2168 Felhasználó inaktív   Cpt. Flint 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 01. 20:25

Idézet: ruhaszarito - Dátum: 2009. jan. 31., szombat - 18:38

Sziasztok

Egy kis segitseget szeretnek kerni XP-ben, a felhasznaloi fiokok jogainak kiosztasaival kacsolatban.
Van ket felhasznaloi fiokom. Az egyik egy rendszergazda, a masik egy olyan fiok aminek korlatozott jogai vannak. Ezt eddig nem volt nehez megoldanom :)  Vezerlopult / Felhasznaloi fiokok

Az korlatozott jogokkal rendelkezo felhasznalonak csinaltam egy konyvtarat amibe szepen dolgozhat. De a fajlokhoz, amik ebben a konyvtarban vannak, nincs hozzaferesi joga. Tehat nem torolhet beloluk, nem helyezheti at egy almappaba.
Azt szeretnem kerdezni, hogyan adhatok ugy jogokat ennek a felhasznalonak, hogy az ebben a konyvtarban levo fajlok kozul torolhessen, atmasolhassa egy almappaba stb. stb. De lenyeges lenne, hogy csak ebben a munkakonyvtarban lennenek torlesi es egyeb jogai

Elore is koszi

1. belépsz rendszergazdaként
2. valami fájlkezelőben megkeresed az adott könyvtárt
3. jobb egérgomb-> tulajdonságok->biztonság
4. innentől varia. vagy a "felhasználók" csoport jogosultságait módosítod egyszerűen itt (pl. pipálod a "módosítás"-t), de ez olyasmiket is enged (pl. törlés), amit esetleg nem akarsz; és minden "felhasználó" jogú belépőnek. Ha megnyomod a "Speciális gombot, akkor árnyaltabban is változtathatod a jogosultságokat. Illetve, ha ennél még precízebb akarsz lenni, akkor a "Hozzáadás -> Speciális -> Keresés most" műveletsorral eljutsz a számítógép felhesználóinak és felhasználó-csoportjainak listájához, ebből konkrétan kiválaszthatod azt az egy felhaszálót, aztán "OK->OK" és a konkrét felhasználón elvégezheted a fentebb leírt jogosultsági beállításokat. Ez utóbbi esetben akár le is tilthatod az adott könyvtárra a többi felhasználót (mondjuk a rendszergazdát azért ne), de akkor a speciális beállításoknál az öröklött engedélyekből ki kell venni a pipát, különben a csoportra vonatkozó engedélyek bekavarnak. Ja, és a speciális beállítások lapján a szerkesztés-nél pipálni kell a "Az engedélyek alkalmazása a fán lejjebb található objektumokra/tárolókra" opciót is, hogy a létrehozott alkönyvtárakra is az új jogosultságok legyenek érvényesek.

Valahogy így. De ezt elég nehéz (legalábbis nekem) így írásban elmagyarázni; próbálgasd nyugodtan azon a könyvtáron (csak ne a rendszerfájlokéban, meg lehetőleg rendszergazda mindig teljes hozzáféréssel ott legyen, akkor) nagy bajt nem csinálhatsz (míg nincs benne fontos anyag.

#2169 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 01. 21:46

Idézet: Signal - Dátum: 2009. febr. 1., vasárnap - 19:20

Ezt a módszert én is fórumon olvastam, ki is próbáltam adandó alkalommal, semmit nem segített.

Mit mondjak? Előfordulhat, hogy ahányszor csináltam, mindig azonos chipkészlettel dolgoztam?
Meglehet. Egy géppár esetében ment a hardverprofilváltásos vinyóhurcolás, amikor arra volt szükségem.
Költözéskor egyértelműen a telepítő ráfrissítése a nyerő.
Minden megmarad, csak a gép lesz más. (zacskós win esetében újraregelés szükséges)

#2170 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 11:49

csozsi: Lehet, hogy én csinálom rosszul, de eddig én erről akárhányszor olvastam, mindig megnéztem (mert azért a device manager kiürítésénél csak egyszerűbb módszer lenne :D ), és ott csak másolni lehet a jelenlegit. Az meg semmit nem segít azon, ha az új alaplap valamely (...hiányzó) vezérlője miatt elhasal a jelenlegi driverösszeállítás...
Tehát, a költői kérdésedre a válasz egyértelműen igen. Vagy legalábbis az, hogy nagyon hasonló volt a 2 chipkészlet.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2171 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 14:16

Nálam majdnem simán áttelepült a rendszer az új gépre. Új hardwereket ismert fel és kérte be a meghajtóit.
Gond esetén megoldást jelenthet az összes eszközvezérlő törlése a régi gépben, akkor az alapvezérlőkkel kezd el felállni a rendszer és mindent újratelepít.
Ráadásul a réi vezérlők is megmaradnak és a régi helyre visszarakva a rendszert, onnan ujra tudja installálni magát.

#2172 Felhasználó inaktív   bikfic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 16:35

Idézet: Miki - Dátum: 2009. febr. 1., vasárnap - 19:55

A leiras alapjan notebook lehet es a tapipadnal most be van kapcsolva a duplakattintas vagy tul erzekenyre van alapbol allitva.

Miki, tényleg notebook, egyébként minden szabványos benne, saját szoftverek telepítve vannak. Tapipadra nem találok beállítási lehetőséget, csak egérre, de gondolom, ez csak elnevezés kérdése, az oprendszer általánosít. A duplakattintás persze hogy be van kapcsolva, ha lelassítom, akkor csak Esc-pel tudok továbbmozdulni. Úgyhogy valami más ötlet kellene.  :confused:

#2173 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 18:18

Hi!

Lenne egy win-es kérdésem, bár még az is lehet hogy nem itt lesz válasz! :D

Szóval a következő a helyzet.
Egyik kolléga gépe beadta a kulcsot, állítólag vmi vírus fertőzte meg, lehet több is, a windows xp-je behalt, nem engedi hogy rendszer visszaállítást használja, wines updateket megszakítja, meg minden baja van a rendszernek.
Én kedves ember módjára mondtam neki, hozza el HDD-t, egy mappába tegyen bele mindent ami kell neki, kimenteni, aztán szépen lepucolom a vinyót, megformázom és happy end.

Szóval mi ennek a legbiztonságosabb módja, hogy az én gépem még véletlenül se kapjon be vmit a fertőzött HDD-ről?
Esetleg vmi külön ilyen jellegű progi létezik?
Mert én ha rákötöm vincsit gépemre és belépek winbe akkor már elvileg lehetőség van fertőződni, illetve hacsak anti virusom meg nem fogja.
Vagy vmi vmi live boot cd és onnan lepucolni? De akkor meg a menteni kívánt adatok vesznek el...
Minden 5let jöhet! :up:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#2174 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 19:36

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 19:18

...

USB rack. Működő vírusvédelemmel - elvben - érzékelnie kell, ha valami rosszat akar csinálni; mint egy nagy pendrive. Így tudsz menteni róla, a formázáshoz meg cd/dvd-ről való bootolás és a saját vinyód fizikai leválasztása (kábelek lehúzva, táp és adat is).
Én ezt csinálnám.
... ja és nem rendszergazdaként, hanem korlátozott jogú felhasználóként!

Szerkesztette: F-UzR 2009. 02. 02. 19:45 -kor

#2175 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 19:37

Idézet: bikfic - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 16:35

Miki, tényleg notebook, egyébként minden szabványos benne, saját szoftverek telepítve vannak. Tapipadra nem találok beállítási lehetőséget, csak egérre, de gondolom, ez csak elnevezés kérdése, az oprendszer általánosít. A duplakattintás persze hogy be van kapcsolva, ha lelassítom, akkor csak Esc-pel tudok továbbmozdulni. Úgyhogy valami más ötlet kellene.  :confused:

Ha csak eger van es az ora kornyeken nincs egy Synaptics touchpad-re utalo jel (piros-feher jel vagy animalt szurke tapipad), akkor nem raktad fel a touchpad driver-et. A noti tipusa alapjan konnyebben tudunk segiteni a driver letolteseben.
Ebben a driverben tudod kikapcsolni a tapipadon a duplakattintast (synaptics-nal valami tape on click szoveg).

#2176 Felhasználó inaktív   ruhaszarito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 20:26

Idézet: Cpt. Flint - Dátum: 2009. febr. 1., vasárnap - 20:25

1. belépsz rendszergazdaként
2. valami fájlkezelőben megkeresed az adott könyvtárt
3. jobb egérgomb-> tulajdonságok->biztonság
4. innentől varia. vagy a "felhasználók" csoport jogosultságait módosítod egyszerűen itt (pl. pipálod a "módosítás"-t), de ez olyasmiket is enged (pl. törlés), amit esetleg nem akarsz; és minden "felhasználó" jogú belépőnek. Ha megnyomod a "Speciális gombot, akkor árnyaltabban is változtathatod a jogosultságokat. Illetve, ha ennél még precízebb akarsz lenni, akkor a "Hozzáadás -> Speciális -> Keresés most" műveletsorral eljutsz a számítógép felhesználóinak és felhasználó-csoportjainak listájához, ebből konkrétan kiválaszthatod azt az egy felhaszálót, aztán "OK->OK" és a konkrét felhasználón elvégezheted a fentebb leírt jogosultsági beállításokat. Ez utóbbi esetben akár le is tilthatod az adott könyvtárra a többi felhasználót (mondjuk a rendszergazdát azért ne), de akkor a speciális beállításoknál az öröklött engedélyekből ki kell venni a pipát, különben a csoportra vonatkozó engedélyek bekavarnak. Ja, és a speciális beállítások lapján a szerkesztés-nél pipálni kell a "Az engedélyek alkalmazása a fán lejjebb található objektumokra/tárolókra" opciót is, hogy a létrehozott alkönyvtárakra is az új jogosultságok legyenek érvényesek.

Valahogy így. De ezt elég nehéz (legalábbis nekem) így írásban elmagyarázni; próbálgasd nyugodtan azon a könyvtáron (csak ne a rendszerfájlokéban, meg lehetőleg rendszergazda mindig teljes hozzáféréssel ott legyen, akkor) nagy bajt nem csinálhatsz (míg nincs benne fontos anyag.

Szia

Koszi a segitseget, sikerult.  :respect: 
Bar eloszor amikor megneztem a mappa tulajdonsagait nem volt az altalad emlitett Biztonsag ful.
De aztan rajottem, hogy az Eszkozok menu / Mappa beallitasai... / Nezet fulon van az "Egyszeru fajlmegosztas" opcio amit ki kell kapcsolni. Igy mar volt Biztonsag ful.  :)

#2177 Felhasználó inaktív   bikfic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 21:05

Idézet: Miki - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 19:37

Ha csak eger van es az ora kornyeken nincs egy Synaptics touchpad-re utalo jel (piros-feher jel vagy animalt szurke tapipad), akkor nem raktad fel a touchpad driver-et. A noti tipusa alapjan konnyebben tudunk segiteni a driver letolteseben.
Ebben a driverben tudod kikapcsolni a tapipadon a duplakattintast (synaptics-nal valami tape on click szoveg).

Hát, valóban nem volt telepítve a touchpad drájverje (mondjuk, észrevehettem volna, hogy nem volt ott a tálcán a szokásos ikon, de nem figyeltem), most telepítettem és nem merem hangosan ki se mondani, de azóta eddig még nem volt hiba a szövegbeírásban.  :respect:  :respect:  :respect: A beállításokon nem változtattam, de lehet, hogy maga a driver hiányzott neki?
Csak annyit árulj el még nekem, Miki, hogy hogyan függ össze a tapipad a gépeléssel? Mert úgy látszik, tényleg megoldottad nekem ezt a gondot a tanácsoddal, de szeretném érteni is. És persze nagyon köszönöm!
:bologat:  :bologat:  :bologat:

#2178 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 21:31

Idézet: bikfic - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 21:05

Hát, valóban nem volt telepítve a touchpad drájverje

Feltehetőleg a rendszer valaminek érzékelte és a jeleire aszerint csinált valamit.
Lehet, az eszközkezelőben találsz is egy sárga kérdőjeles eszközt.

#2179 Felhasználó inaktív   XCsaCsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 12:31

Idézet: Signal - Dátum: 2009. febr. 1., vasárnap - 19:20

XP súgóban rákeresve hamar ki is derül, miért nem, illetve mire is való a hardverprofil. Például, hogy mondjuk az egyik profilban letiltom hálókártyát, a másikban meg a hangkártyát, mert nekem valamiért így tetszik, vagy így kell, ezután induláskor menüből tudok választani, hogy a kétféle konfiguráció közül melyik töltődjön be.

Tehát ez a mód nem szünteti meg azt a jelenséget, amikor a rendszer HDD-t átrakom egy másik gépbe és induláskor kékhalált tapasztalok, aminek oka a HDD-vezérlő "mássága" (hardver-driver nem egyezik). Ezt úgy lehet elhárítani, hogy a működő gépben az Eszközkezelőből törölni a vezérlőket, újraindítás már a másik gépben történik, újrafelismerés, telepítés. Ha a Windows alapból nem ismeri fel, az további megoldandó probléma. Mint az is, amikor a két alaplap másféle Hardver Absztrakciós Réteg (HAL) telepítését igényli, ez csak javítótelepítéssel cserélhető le.

A javítótelepítés persze rendbevágja gépet, de a harverprofilos játéktól függetlenül, úgyhogy az ki is hagyható az egészből, láthatóan nem játszik szerepet.

Annál is inkább, mert hiába keletkezik ilyen módon két hardverpofil, ez nem jó még arra sem, hogy tegyük fel, vissza akarnám tenni a merevlemezt a régi gépbe. Ha kiválasztom a régi profilt, ugyanúgy kékhalált kapok az arcomba (ki van próbálva), mert a rendszer közben már át lett javítva, az új hardverhez.

Igen! Igazad van nem oldotta meg a problémám a Profil-os dolog.
Kérdésem milyen vezérlő elemeket töröljek ki a hangkártya a lan a vga és a hdd-n kívül
buszvezérlők? stb ....

Előre is köszi!

#2180 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 19:47

Idézet: bikfic - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 21:05

Csak annyit árulj el még nekem, Miki, hogy hogyan függ össze a tapipad a gépeléssel?

Amikor irsz ovatlanul hozzaerhetsz a tapipadhoz is, aminek kovetkezteben elugrik a kurzor. Ha a driver telepitese megoldotta a problemat, akkor valoszinuleg a driver alapkonfiguracioja kevesbe erzekenyre allitja a tapipadot.
Mukodik a duplakatt is a tapipadon (nem a tapipad gombjaival, hanem a tapipad feluleten)?

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.