Windows XP kérdések VII.
Elküldve: 2009. 02. 02. 14:16
Gond esetén megoldást jelenthet az összes eszközvezérlő törlése a régi gépben, akkor az alapvezérlőkkel kezd el felállni a rendszer és mindent újratelepít.
Ráadásul a réi vezérlők is megmaradnak és a régi helyre visszarakva a rendszert, onnan ujra tudja installálni magát.
Elküldve: 2009. 02. 02. 16:35
Idézet: Miki - Dátum: 2009. febr. 1., vasárnap - 19:55
Miki, tényleg notebook, egyébként minden szabványos benne, saját szoftverek telepítve vannak. Tapipadra nem találok beállítási lehetőséget, csak egérre, de gondolom, ez csak elnevezés kérdése, az oprendszer általánosít. A duplakattintás persze hogy be van kapcsolva, ha lelassítom, akkor csak Esc-pel tudok továbbmozdulni. Úgyhogy valami más ötlet kellene. :confused:
Elküldve: 2009. 02. 02. 18:18
Lenne egy win-es kérdésem, bár még az is lehet hogy nem itt lesz válasz!
Szóval a következő a helyzet.
Egyik kolléga gépe beadta a kulcsot, állítólag vmi vírus fertőzte meg, lehet több is, a windows xp-je behalt, nem engedi hogy rendszer visszaállítást használja, wines updateket megszakítja, meg minden baja van a rendszernek.
Én kedves ember módjára mondtam neki, hozza el HDD-t, egy mappába tegyen bele mindent ami kell neki, kimenteni, aztán szépen lepucolom a vinyót, megformázom és happy end.
Szóval mi ennek a legbiztonságosabb módja, hogy az én gépem még véletlenül se kapjon be vmit a fertőzött HDD-ről?
Esetleg vmi külön ilyen jellegű progi létezik?
Mert én ha rákötöm vincsit gépemre és belépek winbe akkor már elvileg lehetőség van fertőződni, illetve hacsak anti virusom meg nem fogja.
Vagy vmi vmi live boot cd és onnan lepucolni? De akkor meg a menteni kívánt adatok vesznek el...
Minden 5let jöhet!
Elküldve: 2009. 02. 02. 19:36
Idézet: laragirl83 - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 19:18
USB rack. Működő vírusvédelemmel - elvben - érzékelnie kell, ha valami rosszat akar csinálni; mint egy nagy pendrive. Így tudsz menteni róla, a formázáshoz meg cd/dvd-ről való bootolás és a saját vinyód fizikai leválasztása (kábelek lehúzva, táp és adat is).
Én ezt csinálnám.
... ja és nem rendszergazdaként, hanem korlátozott jogú felhasználóként!
Szerkesztette: F-UzR 2009. 02. 02. 19:45 -kor
Elküldve: 2009. 02. 02. 19:37
Idézet: bikfic - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 16:35
Ha csak eger van es az ora kornyeken nincs egy Synaptics touchpad-re utalo jel (piros-feher jel vagy animalt szurke tapipad), akkor nem raktad fel a touchpad driver-et. A noti tipusa alapjan konnyebben tudunk segiteni a driver letolteseben.
Ebben a driverben tudod kikapcsolni a tapipadon a duplakattintast (synaptics-nal valami tape on click szoveg).
Elküldve: 2009. 02. 02. 20:26
Idézet: Cpt. Flint - Dátum: 2009. febr. 1., vasárnap - 20:25
2. valami fájlkezelőben megkeresed az adott könyvtárt
3. jobb egérgomb-> tulajdonságok->biztonság
4. innentől varia. vagy a "felhasználók" csoport jogosultságait módosítod egyszerűen itt (pl. pipálod a "módosítás"-t), de ez olyasmiket is enged (pl. törlés), amit esetleg nem akarsz; és minden "felhasználó" jogú belépőnek. Ha megnyomod a "Speciális gombot, akkor árnyaltabban is változtathatod a jogosultságokat. Illetve, ha ennél még precízebb akarsz lenni, akkor a "Hozzáadás -> Speciális -> Keresés most" műveletsorral eljutsz a számítógép felhesználóinak és felhasználó-csoportjainak listájához, ebből konkrétan kiválaszthatod azt az egy felhaszálót, aztán "OK->OK" és a konkrét felhasználón elvégezheted a fentebb leírt jogosultsági beállításokat. Ez utóbbi esetben akár le is tilthatod az adott könyvtárra a többi felhasználót (mondjuk a rendszergazdát azért ne), de akkor a speciális beállításoknál az öröklött engedélyekből ki kell venni a pipát, különben a csoportra vonatkozó engedélyek bekavarnak. Ja, és a speciális beállítások lapján a szerkesztés-nél pipálni kell a "Az engedélyek alkalmazása a fán lejjebb található objektumokra/tárolókra" opciót is, hogy a létrehozott alkönyvtárakra is az új jogosultságok legyenek érvényesek.
Valahogy így. De ezt elég nehéz (legalábbis nekem) így írásban elmagyarázni; próbálgasd nyugodtan azon a könyvtáron (csak ne a rendszerfájlokéban, meg lehetőleg rendszergazda mindig teljes hozzáféréssel ott legyen, akkor) nagy bajt nem csinálhatsz (míg nincs benne fontos anyag.
Szia
Koszi a segitseget, sikerult.
Bar eloszor amikor megneztem a mappa tulajdonsagait nem volt az altalad emlitett Biztonsag ful.
De aztan rajottem, hogy az Eszkozok menu / Mappa beallitasai... / Nezet fulon van az "Egyszeru fajlmegosztas" opcio amit ki kell kapcsolni. Igy mar volt Biztonsag ful.
Elküldve: 2009. 02. 02. 21:05
Idézet: Miki - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 19:37
Ebben a driverben tudod kikapcsolni a tapipadon a duplakattintast (synaptics-nal valami tape on click szoveg).
Hát, valóban nem volt telepítve a touchpad drájverje (mondjuk, észrevehettem volna, hogy nem volt ott a tálcán a szokásos ikon, de nem figyeltem), most telepítettem és nem merem hangosan ki se mondani, de azóta eddig még nem volt hiba a szövegbeírásban.
Csak annyit árulj el még nekem, Miki, hogy hogyan függ össze a tapipad a gépeléssel? Mert úgy látszik, tényleg megoldottad nekem ezt a gondot a tanácsoddal, de szeretném érteni is. És persze nagyon köszönöm!
Elküldve: 2009. 02. 02. 21:31
Idézet: bikfic - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 21:05
Feltehetőleg a rendszer valaminek érzékelte és a jeleire aszerint csinált valamit.
Lehet, az eszközkezelőben találsz is egy sárga kérdőjeles eszközt.
Elküldve: 2009. 02. 03. 12:31
Idézet: Signal - Dátum: 2009. febr. 1., vasárnap - 19:20
XP súgóban rákeresve hamar ki is derül, miért nem, illetve mire is való a hardverprofil. Például, hogy mondjuk az egyik profilban letiltom hálókártyát, a másikban meg a hangkártyát, mert nekem valamiért így tetszik, vagy így kell, ezután induláskor menüből tudok választani, hogy a kétféle konfiguráció közül melyik töltődjön be.
Tehát ez a mód nem szünteti meg azt a jelenséget, amikor a rendszer HDD-t átrakom egy másik gépbe és induláskor kékhalált tapasztalok, aminek oka a HDD-vezérlő "mássága" (hardver-driver nem egyezik). Ezt úgy lehet elhárítani, hogy a működő gépben az Eszközkezelőből törölni a vezérlőket, újraindítás már a másik gépben történik, újrafelismerés, telepítés. Ha a Windows alapból nem ismeri fel, az további megoldandó probléma. Mint az is, amikor a két alaplap másféle Hardver Absztrakciós Réteg (HAL) telepítését igényli, ez csak javítótelepítéssel cserélhető le.
A javítótelepítés persze rendbevágja gépet, de a harverprofilos játéktól függetlenül, úgyhogy az ki is hagyható az egészből, láthatóan nem játszik szerepet.
Annál is inkább, mert hiába keletkezik ilyen módon két hardverpofil, ez nem jó még arra sem, hogy tegyük fel, vissza akarnám tenni a merevlemezt a régi gépbe. Ha kiválasztom a régi profilt, ugyanúgy kékhalált kapok az arcomba (ki van próbálva), mert a rendszer közben már át lett javítva, az új hardverhez.
Igen! Igazad van nem oldotta meg a problémám a Profil-os dolog.
Kérdésem milyen vezérlő elemeket töröljek ki a hangkártya a lan a vga és a hdd-n kívül
buszvezérlők? stb ....
Előre is köszi!
Elküldve: 2009. 02. 03. 19:47
Idézet: bikfic - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 21:05
Amikor irsz ovatlanul hozzaerhetsz a tapipadhoz is, aminek kovetkezteben elugrik a kurzor. Ha a driver telepitese megoldotta a problemat, akkor valoszinuleg a driver alapkonfiguracioja kevesbe erzekenyre allitja a tapipadot.
Mukodik a duplakatt is a tapipadon (nem a tapipad gombjaival, hanem a tapipad feluleten)?
Elküldve: 2009. 02. 03. 20:04
Idézet: XCsaCsa - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 12:31
buszvezérlők? stb ....
HDD vezérlőn van a hangsúly, a többitől lehetőleg illik felállni, felismerni, újratelepedni, ha már plug & play. Mint amikor kicserélünk egy bármilyen kártyát.
Viszont amíg nem megy az adatáramlás a merevlemez és az alaplap között: kékhalál.
Szerkesztette: Signal 2009. 02. 03. 20:17 -kor
Elküldve: 2009. 02. 03. 22:15
Idézet: ruhaszarito - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 20:26
Koszi a segitseget, sikerult.
Bar eloszor amikor megneztem a mappa tulajdonsagait nem volt az altalad emlitett Biztonsag ful.
De aztan rajottem, hogy az Eszkozok menu / Mappa beallitasai... / Nezet fulon van az "Egyszeru fajlmegosztas" opcio amit ki kell kapcsolni. Igy mar volt Biztonsag ful.
oké, örülök.
Huba szaki, én azt az egyszerű fájlmegosztást a büdös életbe sem használtam ,úgyhogy eszembe se jutott...
Elküldve: 2009. 02. 04. 12:26
Van egy kis problémám a sz.géppel mégpedig a következő:
Ha internetezek, néhány weboldal betöltésekor (legyen az explorer vagy firefox) iszonyatosan belassul a gép, azt vettem még észre hogy ilyenkor a lapozófájl-t egyre jobban megtölti valami akár 1,9 gigára is felmegy. Ha nagy nehezen sikerül bezárnom a böngészőt akkor viszont minden helyre jön, mintha mi sem történt volna.
És mindezt úgy is próbáltam hogy semmi más program nem megy közben, akkor is ilyen.
A windows ujratelepítése nem oldja meg a problémát, akárhányszor ujratelepitem ugyanez a hiba,
most vettem bele 1 giga ramot, ugyhogy ezzel sem lehet probléma, a proci AMD 1900+ (1600Mhz)
vírust nemtaláltam, se férget
Szeretném ha segítenétek mi lehet a baj és hogy tudnám megcsinálni?
Elküldve: 2009. 02. 04. 13:54
Annyira leszartam az "előfordulhat h szoftverhamisítás áldozatává vált" cuccot hogy bemorcult.
Most amikor indulna a Win kérdezi hogy ez a problem, most akarom megoldani vagy később.
ha a későbbre megyek akkor belép a winbe, de se ikonok se parancs felület se semmi.
még jobbklikkre sem reagál.
ha most akarom megldani akkor feljön a böngsző (de azon kívül minden olyan mint az első pontban)
és a microsoft webről megvehetem 143(!!!) euroért a cuccot.
még akár meg is venném de akkor annyiért amennyiért boltban árulják, nem 3x annyiért.
de a lényeg: lehet ezzel kezdeni vmit?
pl a termékkulcsot hova írjam be ha egyszer semmit nem tudok kezelni mert nem jön elő semmi?
Elküldve: 2009. 02. 04. 15:09
Esetleg csökkentett módban próbáld ezt: http://www.mydigitallife.info/2007/02/11/e...-free-download/
Elküldve: 2009. 02. 04. 20:04
A NetLimiter Pro-t használtam eddig, de 28 napos korlátozása van és barátságosabb lenne ingyenes program erre a célra. Pannonos, korlátlan internetet használok december óta és még nem válaszoltak arra, hogy mi is az extrém használat, mikor korlátoznak le. Mármint a sávszélemet. Lehet, hogy csak napi mennyiségi limit, de azért felkészülnék minden eshetőségre. Előre is köszi!
Elküldve: 2009. 02. 04. 22:49
Nem tudom mit csináltam, de most minden betűm a windowsban ki van emelve. Félkövér. Hogyan lehet ezt visszaállítani? HELP!
Elküldve: 2009. 02. 05. 00:42
Idézet: Tadam - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 22:49
Nem tudom mit csináltam, de most minden betűm a windowsban ki van emelve. Félkövér. Hogyan lehet ezt visszaállítani? HELP!
Esetleg elállíthattad a megjelenítésnél a betű nagyságát - asztalra jobb egérgombbal 1x klikk - tulajdonságok, aztán megjelenítés fülecske, ott pedig legalsó opció - betűméret.
Szerkesztette: cyberman30 2009. 02. 05. 00:42 -kor
Elküldve: 2009. 02. 05. 00:44
Nem tudok csökkentett módon indítani, mert hiába jön be a választási lehetőségeket mutató ablak, a billentyűzetem nem működik. USB-n keresztül csatlakoztattam. Próbáltam nem USB-n, hanem a "másik", PS2 (?) aljzaton keresztül - ez a másik gépen működött - de itt nem. Kölcsön gépem van, és ez kicsit gyorsabb, jobb, mint a sajátom. Mit tegyek?
Egyik USB aljzattal sem jó.
Vírus keresés, stb. miatt fontos lenne a csökkentett mód.
Köszi a választ!
Elküldve: 2009. 02. 05. 14:26

Súgó
A téma zárva.