Visszatérve a KB951847 frissítésre...
Előzmények:
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=5848259
Először is köszönöm a válaszokat. Én ezt is találtam:
http://www.annoyance...inxp/1233447248
Érdekes, hogy ebben a cikkben sominden más is van, ami az MS hivatalos ismertetőjéből kimaradt, például:
Idézet
This update replaces the following updates: Microsoft .NET Framework 2.0: x86 (KB829019)
Microsoft .NET Framework 2.0: x86 (KB829019)
Microsoft .NET Framework 3.0: x86 (KB928416)
Microsoft .NET Framework 3.0: x86 (KB928416)
De ez most lényegtelen. Nem bírtam a kíváncsiságommal, hogy mégis mi lehet benne, miért negyed giga majdnem a mérete. Úgyhogy nagy levegő, Microsoft Update és felrakattam vele. Ha már sürgős frissítésként jelezte
A következőket tapasztaltam:
- Leszedte az egész csomagot, ahogy van. Nem online verzió, nincs bootstrap, semmi ilyesmi. 1 óra alatt sikerült is letölteni, bár általában harmad ennyi idő kellene hozzá ilyen sávszélesség mellett.
- Ezután csupán 30 perc kellett a telepítéshez még. (1,7-es cerka, de akkor is.)
- A telepítés során felzabálta szinte az egész RAM-ot (512 MB), természetesen semmit sem lehetett mellette csinálni, még böngészni se.
- A telepítés után egy bizonyos mscorsvw.exe még minegy negyedórát járatta teljes erővel a procit. (1 óra 45 perc telt el eddig)
Nagynehezen befejezte, reboot. Lássuk, mi történt:
- Felpakolt a franc tudja hány száz megát. Csak úgy. Igazából még nem vitt rá a lélek arra, hogy pontosan összeszámoljam, hogy mennyit, de olyan 500 MB lehet, nem olyan fontos. A lemez töredezettségét már nem is említeném...
- Nekem csak .NET 1.1 és 2.0 volt fent eddig.
De a frissítés tartalmazza a .NET 3.0-t és 3.5-öt, függetlenül attól, hogy fent volt korábban, vagy sem, a frissítéssel felkerülnek (XP ServicePack 3). Ezeket a csomagokat rakta fel: .NET Framework 2.0 SP2 (+Hun LangPack), .NET Framework 3.0 SP2 (+Hun LangPack), .NET Framework 3.5. (ez összesen 35 frissítést jelent). Utóbbi kettőnek igazából nem tudom, mi értelme van, én még nem találkoztam igazából .NET3-as alkalmazással, dehát bizonyára léteznek ilyenek, és nem csak legenda.
- Hét svchost fut a feladatkezelőben most, az eddigi öt helyett. További szolgáltatásokat is regisztrált tehát a rendszerben, melynek rendeltetése ismeretlen, de ezt most hagyjuk, későn van
- Kis ráadásként a frissen telepített és bekonfigolt Firefoxomat is "megbuherálta" titokban, berakott alá egy "Microsoft .Net Framework Assistant" nevű kiterjesztést, ami igazából nem tudom, mire jó, de gyorsan letiltottam. Még jó, hogy véletlenül észrevettem

Nekem ne integrálódjon bele mindenhova, csak úgy.
Egyenlőre ennyi lenne.
Tanulság: Ha kellenek a telepített .NET 2-höz a sürgős biztonsági frissítések, akkor jó, ha tudod, hogy csak akkor töltheted le őket, ha letöltöd mellé az összes többi .NET csomagot is. Merthogy egybe van. Bundle, tetsziktudni
Fenti hozzászóláshoz inkább nem fűznék egyéb kommentet, nem szalonképes...
További szép napot.
Szerkesztette: Suricated 2009. 02. 21. 00:17 -kor