HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2261 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 20. 16:23

Idézet: Taki0019 - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 15:13

szevasztok!
[...]
De a CoD 4 is cseszekedett mikor multiztam magától kilépett.
[...]
file is corrupt üzenettel a kicsomagoláskor megáll a telepítés, kilép a telepítőből.

Nem lehet, hogy a memória hibázik?
"Néha mindenki elkövet néhány hibát/De ha magadba nézel és azt látod hogy/A szíved tiszta akkor/ Jó az út amin jársz és többé/ Ne is fordulj vissza" -Tankcsapda-Örökké tart

#2262 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 17:10

Idézet: StLewis - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 16:23

Nem lehet, hogy a memória hibázik?

szerintem nem sok köze van a memóhoz.
azért mert kiírta hogy fizikai memória listázása....
azt tudtommal elég sok kék halálnál ki szokta írni.
akkor máshol is baj lenne.
Le volt memtestelve január elején...(tudom ez akkor volt...)
De most meg bekapcsolom boot után kék halál, reset, megint kék halál( de a 2.-nál már felállt a rendszer)
Bementem a boltba, azt mondták 2-3 np lenne mire kész lenne mondtam akkor inkább újrateszem mert 1x már sikerült..
Nekiálltam telepíteni.
Minden ment, mikor a filekat másolta akkor elöször, az eleje felé akadt meg, másodszor 19-20%-nál.
Kiirta hgy ez meg ez a file hibás. :think:
5let?
:respect:

Ja és ha valakinek van tapasztalata:
AVG 8.0 free+Comodo internet security+ S&D search and destroy
megy zavartalanul xp sp,2-n  xp sp3-n?

Szerkesztette: Taki0019 2009. 02. 20. 17:42 -kor

#2263 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 20:19

Idézet: Taki0019 - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 17:10

Minden ment, mikor a filekat másolta akkor elöször, az eleje felé akadt meg, másodszor 19-20%-nál.

Altalaban ez a memoria hibara utal. Ujra kellene tesztelni.

#2264 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 21:41

Idézet: Miki - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 20:19

Vagy winyó, adatkábel, (s)ata vezérlő (/driver) is lehet szerintem.

:offtopic: @Taki0019: ha már copypaste-olod magadhoz más oldalról a cikkeket, legalább a forrást megjelölhetnéd...

#2265 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 00:16

Visszatérve a KB951847 frissítésre...
Előzmények: https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=5848259

Először is köszönöm a válaszokat. Én ezt is találtam: http://www.annoyance...inxp/1233447248
Érdekes, hogy ebben a cikkben sominden más is van, ami az MS hivatalos ismertetőjéből kimaradt, például:

Idézet

This update replaces the following updates: Microsoft .NET Framework 2.0: x86 (KB829019)
Microsoft .NET Framework 2.0: x86 (KB829019)
Microsoft .NET Framework 3.0: x86 (KB928416)
Microsoft .NET Framework 3.0: x86 (KB928416)

De ez most lényegtelen. Nem bírtam a kíváncsiságommal, hogy mégis mi lehet benne, miért negyed giga majdnem a mérete. Úgyhogy nagy levegő, Microsoft Update és felrakattam vele. Ha már sürgős frissítésként jelezte :D

A következőket tapasztaltam:

- Leszedte az egész csomagot, ahogy van. Nem online verzió, nincs bootstrap, semmi ilyesmi. 1 óra alatt sikerült is letölteni, bár általában harmad ennyi idő kellene hozzá ilyen sávszélesség mellett.
- Ezután csupán 30 perc kellett a telepítéshez még. (1,7-es cerka, de akkor is.)
- A telepítés során felzabálta szinte az egész RAM-ot (512 MB), természetesen semmit sem lehetett mellette csinálni, még böngészni se.
- A telepítés után egy bizonyos mscorsvw.exe még minegy negyedórát járatta teljes erővel a procit. (1 óra 45 perc telt el eddig)

Nagynehezen befejezte, reboot. Lássuk, mi történt:

- Felpakolt a franc tudja hány száz megát. Csak úgy. Igazából még nem vitt rá a lélek arra, hogy pontosan összeszámoljam, hogy mennyit, de olyan 500 MB lehet, nem olyan fontos. A lemez töredezettségét már nem is említeném...
- Nekem csak .NET 1.1 és 2.0 volt fent eddig. De a frissítés tartalmazza a .NET 3.0-t és 3.5-öt, függetlenül attól, hogy fent volt korábban, vagy sem, a frissítéssel felkerülnek (XP ServicePack 3). Ezeket a csomagokat rakta fel: .NET Framework 2.0 SP2 (+Hun LangPack), .NET Framework 3.0 SP2 (+Hun LangPack), .NET Framework 3.5. (ez összesen 35 frissítést jelent). Utóbbi kettőnek igazából nem tudom, mi értelme van, én még nem találkoztam igazából .NET3-as alkalmazással, dehát bizonyára léteznek ilyenek, és nem csak legenda.
- Hét svchost fut a feladatkezelőben most, az eddigi öt helyett. További szolgáltatásokat is regisztrált tehát a rendszerben, melynek rendeltetése ismeretlen, de ezt most hagyjuk, későn van ;)
- Kis ráadásként a frissen telepített és bekonfigolt Firefoxomat is "megbuherálta" titokban, berakott alá egy "Microsoft .Net Framework Assistant" nevű kiterjesztést, ami igazából nem tudom, mire jó, de gyorsan letiltottam. Még jó, hogy véletlenül észrevettem  :D  Nekem ne integrálódjon bele mindenhova, csak úgy.

Egyenlőre ennyi lenne.

Tanulság: Ha kellenek a telepített .NET 2-höz a sürgős biztonsági frissítések, akkor jó, ha tudod, hogy csak akkor töltheted le őket, ha letöltöd mellé az összes többi .NET csomagot is. Merthogy egybe van. Bundle, tetsziktudni :omg:

Fenti hozzászóláshoz inkább nem fűznék egyéb kommentet, nem szalonképes...

További szép napot.

Szerkesztette: Suricated 2009. 02. 21. 00:17 -kor

#2266 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 01:32

hehe. nekem ez az egész .net kicsit gombhoz a kabátot eset, vagy hasonló. van egy 1 megás program, de kell hozzá egy 150-200 megás framework. :omg: mondjuk nekem nincsen fent .net framework, de találkoztam már olyannal, hogy nem ment a progi amit leszedtem, mert azt kérte, de akkor inkább kerestem másik progit.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2267 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 05:45

Idézet: Taki0019 - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 17:10

szerintem nem sok köze van a memóhoz.
...
Le volt memtestelve január elején...(tudom ez akkor volt...)
...
De most meg bekapcsolom boot után kék halál, reset, megint kék halál( de a 2.-nál már felállt a rendszer)
...
Nekiálltam telepíteni.
5let?
...

Akkor nem. :omg:
"Néha mindenki elkövet néhány hibát/De ha magadba nézel és azt látod hogy/A szíved tiszta akkor/ Jó az út amin jársz és többé/ Ne is fordulj vissza" -Tankcsapda-Örökké tart

#2268 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 09:45

Idézet: des - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 1:32

hehe. nekem ez az egész .net kicsit gombhoz a kabátot eset, vagy hasonló. van egy 1 megás program, de kell hozzá egy 150-200 megás framework. :omg: mondjuk nekem nincsen fent .net framework, de találkoztam már olyannal, hogy nem ment a progi amit leszedtem, mert azt kérte, de akkor inkább kerestem másik progit.

Pont ez a lényege, hogy 1-2 megés a program, mert a dll-ek már telepítve vannak a gépedre, így nem kell minden függvényt a programon belül megvalósítani. Ugyan így volt a VB runtimenál is. Meg Java progikkal sem sokat kezdenél a környezete nélkül.

#2269 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 12:27

Nem telepíthető MS Update-ről a "Microsoft .NET-keretrendszer 3.0: x86 Language Pack (KB928416)"

Hibakód: 0x13EC

Más fórumokon javasolt megoldás: Távolítsd el az egész .NET-et a gépről és reinstall.
Ó, hogyne. Pár óra alatt meg is lenne.

Feladom :omg:

#2270 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 12:42

ÉN MÉG ILYET NEM LÁTTAM.

Meg akartam nézni az eseménynaplót, hogy mi baj van, és a következő kép fogadott.
Az egész lista üres volt, és az ikonok vibráltak. Nagyon furcsa volt.

Bezártam, és megnyitottam újra. Az egész eseménynapló törlődött. MAGÁTÓL.

Csatolt fájl:

#2271 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 13:00

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 12:27

Nem telepíthető MS Update-ről a "Microsoft .NET-keretrendszer 3.0: x86 Language Pack (KB928416)"

Hibakód: 0x13EC

Más fórumokon javasolt megoldás: Távolítsd el az egész .NET-et a gépről és reinstall.
Ó, hogyne. Pár óra alatt meg is lenne.

Feladom :omg:

Ez egy olyan frissítés, aminél újabbat tartalmaz a korábban telepített 3.5(SP1), nem kell vele foglalkozni...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2272 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 13:58

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. Feb. 21., Saturday - 9:45

Pont ez a lényege, hogy 1-2 megés a program, mert a dll-ek már telepítve vannak a gépedre, így nem kell minden függvényt a programon belül megvalósítani. Ugyan így volt a VB runtimenál is. Meg Java progikkal sem sokat kezdenél a környezete nélkül.

oké persze ezt értem, stb. ez nem is probléma csak amikor szembesül vele az ember, (én) akkor picit boszantó. iletve nem is ez a jó szó rá, de nem találok most rá jobbat. de kb ugyanígy vagyok a web installokkal. persze csak akkor, ha nem tüntetik fel. pl szedek le egy programot, legyen mondjuk pár mega. lejön, installnám fel, erre az még a netről akarja leszedni az igazi installját amit persze "valahova" rak majd. (temp, stb) főleg akkor bosszantó ez, amikor arról a szerverről ráadásul még "totál lassan" is jön.

najó, lehet hogy ez nem pont jó példa, de csak arra akartam a .net-tel is célozni, hogy akinek nincs fent, de kéri valami progi, akkor olyan "izé" az egész. ahh mindegy. valószínű ez csak én vagyok ilyen.  :D
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2273 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 19:27

Idézet: Miki - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 20:19

ok ok értem mindenki hsz.-ét. :respect:
garis de inkább vissza viszem,a szervízbe.
Memóriám nincs (ddr2-es) tehát vissza viszem mert ha valami szar benne akkor azt kötelezők kicserélni, nem :)

#2274 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 20:57

Idézet: des - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 13:58

oké persze ezt értem, stb. ez nem is probléma csak amikor szembesül vele az ember, (én) akkor picit boszantó. iletve nem is ez a jó szó rá, de nem találok most rá jobbat. de kb ugyanígy vagyok a web installokkal. persze csak akkor, ha nem tüntetik fel. pl szedek le egy programot, legyen mondjuk pár mega. lejön, installnám fel, erre az még a netről akarja leszedni az igazi installját amit persze "valahova" rak majd. (temp, stb) főleg akkor bosszantó ez, amikor arról a szerverről ráadásul még "totál lassan" is jön.

najó, lehet hogy ez nem pont jó példa, de csak arra akartam a .net-tel is célozni, hogy akinek nincs fent, de kéri valami progi, akkor olyan "izé" az egész. ahh mindegy. valószínű ez csak én vagyok ilyen.  :D

Pl. Kedvenc kémzargató progim a a SpyBotSearch is illen netinstall formára állt át. (Ez nem testszik de a program igen.)
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2275 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 21:26

Idézet: des - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 13:58

oké persze ezt értem, stb. ez nem is probléma csak amikor szembesül vele az ember, (én) akkor picit boszantó...

Web install tényleg bosszantó dolog. .NET keretrendszer viszont szerintem olyan dolog, ami kell. Nálam benne van az alap installált dolgok közt ez is.

#2276 Felhasználó inaktív   BoZo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 22. 22:09

Üdv!

Apám laptopjában (Sineus) eredetileg nem volt vezeték nélküli hálókártya.
Vettem bele egy használt (ThinkPad-ból származó) Intel Pro Wireless 3945 ABG kártyát, de sajnos a WinXP (SP2) nem tudja használni, a következő hibaüzenetet adja: "Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10)"
Próbálkoztam a laptop driver CD-jén lévő, az Intel, valamint a Lenovo oldaláról letölött driverekkel is, de az eredmény ugyan az.
Egyébként egy CD-ről futó Linux alatt tökéletesen működik a kártya.

Hogyan lehetne rábírni a Windows-t, hogy "szeresse" a kártyát?
Változtassam meg valahogyan a kártya PCI ID-ját, buheráljam meg az .inf filet?

#2277 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 23:43

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 13:00

Ez egy olyan frissítés, aminél újabbat tartalmaz a korábban telepített 3.5(SP1), nem kell vele foglalkozni...

na igen, kissé elnéztem, igazad van, sorry :omg:
Csakhát megjelenik a frissítések közt és azt gondoltam, hogy ez biztos másfajta honosítás lehet.  :D

Ne értsetek félre, nem gondolom azt, hogy a .NET csomagokat felesleges lenne felrakni a gépre. Mert egyszerűen szükség van rájuk. Egyre több .NET nyelven írt app lesz, ha tetszik, ha nem.

De azon kiakadtam, hogy mi a francért kell egy csomagként kiadni egyszerre három verziót is. Miért nem maradhatott volna külön-külön, ahogy eddig is? Ha frissíteni akarom a .NET 2-őt, mert nekem csak az kell, és nem akarok bele sebezhetőséget, akkor milyen alapon erőszakolja rám a másik kettőt is? Ráadásul sürgős frissítésként. Miért nem dönthetek én arról, hogy mi legyen a gépemen, és mi nem? Miért érzem mindig úgy, hogy a Windows (Microsoft) irányít engem, és nem én a Windowst?

Ha a .NET3-at meghagyták volna opcionális frissítésként, és nem kéne felrakni ahhoz, hogy a NET2-őt frissíteni tudjam, akkor nem ugatnék... dehát milyen logika ez már megint?

Arról nem is beszélve, hogy minél több szolgáltatás van a rendszeremben, annál több kiskapu van, annál sebezhetőbb. Akkor miért telepítsek fel olyan dolgot, amire semmi szükségem nincs? Jó, igaz, hogy később majd kellhet ez is. De majd akkor felrakom. Addig csk a helyet foglalja...

szerk.:
A web installhoz hozzászólva, erről mindig a kémprogramok meg egyéb kártevők jutnak eszembe. :D Másrészt a már korábban telepített progit ugyanolyan könnyű lenne frissíteni, ellenben akkor is menni fog a telepítés, ha nincs net... De akárhogy is, a web install is egy elég elborult logikára vall, az biztos...

Szerkesztette: Suricated 2009. 02. 24. 23:53 -kor

#2278 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 01:46

Miért érzem mindig úgy, hogy a Windows (Microsoft) irányít engem, és nem én a Windowst?
Hmm... talán mert (bizonyos szinten) így is van...?
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2279 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 01:51

Tud valaki itinert adni hozzá, h megtaláljam, mely processzek mennek feleslegesen a gépemen?

#2280 Felhasználó inaktív   nightcoder 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 25. 11:06

sziasztok,

lenne egy olyan problemam, hogy van egy regi fu-si laptop amiben memoria bovites lett eszkozolve - ugyanolyan markaju - es azota szarakszik a gep.

memoria tesztet lefutattam tobbszor is es minden ok.

Viszont a gep neha magatol meghal, total fekete kepernyo, es megnyomom a power gombot egybol kis is kapcsol...

mar 2x ujratettem a gepet, de nem oldotta meg a gondokat...

szerintetek mi okozhatja ezt a problemat?

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.