HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2461 Felhasználó inaktív   Lissa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 27. 21:42

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 18:53

Jó lenne tudni, hogy melyik rendszerleíró kulcs az!

A Windows mappában található svcpack.log fájlból tán kiderül...

Daemon vagy egyéb virtuális meghajtó van fent a gépen? Ha igen, le kéne szedni.

Csökkentett módban is meg lehet próbálni telepíteni a szervízcsomagot hátha úgy megy...

Lefuttattam csökkentett módban, és most még hamarabb megkezdte kiírni a hiba üzeneteket, csak most ezt írta ki:

A Service Pack 3 telepítője nem tudott biztonsági másolatot létrehozni a rendszerleíró értékről.
HKCR\.CTT\ "Menger Contact \5
A hozzáférés megtagadva.

Ezután még vagy 5x behozta hogy a HKCR ben lévő dolgokról nem tudott biztonsági másolatot készíteni.

A svcpack.log fájlban elég sok minden van :s Pontosan mit keressek illetve nézzek benne?

Daemon és más ilyen program tudtommal nincs a gépemen.

Szerkesztette: Lissa 2009. 03. 27. 21:44 -kor

"Ő a sötétség, amikor a fények kihunynak, a csönd, amikor a hangok elnémulnak. Övé a legapróbb bogár és a leghatalmasabb király utolsó lélegzete. Mindanyiunkat ismer, és mindanyiunkat követ, amig nem üt az utolsó óránk. Árny maga a Halál."
                                                Darren Shane

#2462 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 30. 08:50

Mit lehet tenni akkor, ha a kliens gép(ek)en a "Preparing network connections" több percig is megjelenik, mire a login ablak előkerül.

Ez véletlenszerűen jön elő a Windows XP Sp3-as kliens gépeken (ADben), ha be van dugva a LAN kábel, ha nincs.
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#2463 Felhasználó inaktív   Geryy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 17:30

Hy! lehet h hülyeséget kérdezek,de ne nézzetek hülyének :)
Szóval: mostanában akarok új gépet venni, első sorban játék céljára(gta 4, nfsuc, ilyesmik...) Erre gondoltam:http://www.foramax.hu/product_info.php?cPath=119&products_id=1420
A problémám: a VGA: Sapphire 4670 512MB DDR3 ami DX 10.1,és ha jól tudom Vistára van.
A kérdés: ettől függetlenül lehet-e a gépre XP-t rakni? Mivel nekem fontos h a gép XP-s legyen.
és ha lehet a játékok hogy fognak rajta futni? :confused:
mégegyszer bocs, ha hülyeséget kérdeztem :p

#2464 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 19:37

A HW-ek szerencsére még nem a windows alá készülnek, ezért amilyen OS-hez van hozzá driver, azzal működni fog (igen, XP-vel is működik a nevezett VGA, mivel oda is feltelepül a Catalyst - ez az ATI alapú VGA-k driverének a neve -).

Bird-Of-Prey: Az elsődleges DNS a klienseken a DC-re mutat? (Vagy olyan DNS serverre, amelyiken a DC infói megtalálhatóak és frissülnek is?) A DHCP server rendesen működik, az ipconfig /renew pillanatok alatt ad választ (persze csak ha DHCP-vel kapnak IP-t)? A gép indítása körül milyen hibaüzenetek sorjáznak a kliensek eseménynaplójában (esetleg a serveren is meg lehet nézni ezt)? Nem lehet esetleg a DC-ben olyan hibás beállítás, hogy volt régebben egy másik DC is a tartományban, amely nem szabályosan lett eltávolítva?

Lissa: Ha van messengered, esetleg próbáld meg eltávolítani/újratelepíteni (előtte egy mentés nem árt). Vagy inkább azt próbáld meg előbb, hogy létrehozol egy másik rendszergazda jogú user-t és azzal próbálod meg telepíteni az SP3-at.

Szerkesztette: brd 2009. 03. 30. 19:42 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2465 Felhasználó inaktív   Geryy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 19:58

Köszönöm válaszod brd ;)

#2466 Felhasználó inaktív   Niddzsa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 08:48

Üdv!

A főnököm laptopján végeztem egy javító telepítést (XPSP3), ami sajnos nem fejeződött be. Az eszközmeghajtók telepítésénél megáll, nem megy tovább. Nem fagyott le, az egér működik, ill. a marketing dumák is folyamatosan változnak a képernyőn. Próbáltam BIOS-ban letiltani eszközöket, de erre nem ad lehetőséget. Próbáltam SP2-es telepítő-vel, ugyanaz a jelenség. Van mód arra, hogy visszaállítsam az eredeti oprendszert, mintha misem történt volna? Mondanom sem kell, a gépen fontos adatok vannak, a teljes újratelepítést hanyagolni kellene, max. legvégső esetben!

#2467 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 09:32

Mondjuk csökkentett mód, rendszervisszaállítás?

#2468 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 31. 10:35

Idézet: Niddzsa - Dátum: 2009. márc. 31., kedd - 8:48

Üdv!

A főnököm laptopján végeztem egy javító telepítést (XPSP3), ami sajnos nem fejeződött be. Az eszközmeghajtók telepítésénél megáll, nem megy tovább. Nem fagyott le, az egér működik, ill. a marketing dumák is folyamatosan változnak a képernyőn. Próbáltam BIOS-ban letiltani eszközöket, de erre nem ad lehetőséget. Próbáltam SP2-es telepítő-vel, ugyanaz a jelenség. Van mód arra, hogy visszaállítsam az eredeti oprendszert, mintha misem történt volna? Mondanom sem kell, a gépen fontos adatok vannak, a teljes újratelepítést hanyagolni kellene, max. legvégső esetben!

És egy újratelepítés nem töröl adatokat a documents and settings könyvtárban, csak ne kérj formázást, törölje csak az előző telepítést oszt jónapot.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2469 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 12:54

hogy a francba tudnék a 2 monitor extended desktopján 2 különböző háttérképet beállítani?

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#2470 Felhasználó inaktív   altx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 11:25

Sziasztok!
tudja vki, hogy egy gépre feltett faxmodemet hogy tudok elérni hálózatból?
kösz

#2471 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 11:45

remote desktop
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2472 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 11:53

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 9:50

Mit lehet tenni akkor, ha a kliens gép(ek)en a "Preparing network connections" több percig is megjelenik, mire a login ablak előkerül.

Ez véletlenszerűen jön elő a Windows XP Sp3-as kliens gépeken (ADben), ha be van dugva a LAN kábel, ha nincs.

a pdc-n fut dns szerver?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2473 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 11:54

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 13:54

hogy a francba tudnék a 2 monitor extended desktopján 2 különböző háttérképet beállítani?

Nem biztos, hogy lehet. Ugyanis a 2 kijelző nem független egymástól; NEM 2 független asztalod van, csupán 2 kimenet a videokártyán. Max. az overlay-t lehet kiküldeni az egyikre, ilyesmi. Vagy klónozni. De miel a második kijelző az elsőnek egyfajta "kiterjesztése", ezért gyakorlatilag EGY asztalod van. Majd guruk kijavítanak ha tévednék.

Szerkesztette: Warrior 2009. 04. 02. 11:56 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2474 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 12:01

Idézet: surazso - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 20:27

Sziasztok!

Remélem jó helyen kérek segítséget, eléggé amatőr vagyok. A problémám az lenne, hogy xp-s toshiba laptopot vettem. Feltelepítettem, azt hiszem zökkenőmentesen, de folyton valami 0x7a hibaüzenetet küld nekem. Leállításkor pedig, valami sample nevű dolog lefagy, és nem áll le a gépem!
Mi lehet a gondom??? Aki tud segítsen!!!
Előre is köszi nektek.!
Zsolt

Valami hibaüzenetet ír ki a gép. ---> akkor ott valami gond van.

Jó lenne pontosan leolvasni, többet tudnánk róla, legalábbis nagyobb eséllyel. Képernyőképet, hibaüzenetet, gyanús feliratot, akármit, csak pontosan.

#2475 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 12:37

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. ápr. 2., csütörtök - 12:53

a pdc-n fut dns szerver?

igen

#2476 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 13:52

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2009. ápr. 2., csütörtök - 13:37

igen

affene. csak tippeltem, ugyanis a domain-ben levő kliens gyakorta "várakozik", amikor a névkéréseire nem válaszol a pdc, mint névszerver, ergo másutt van a dns szerver, ill. a pdc-n nincs.

#2477 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 18:18

Idézet: altx - Dátum: 2009. ápr. 2., csütörtök - 12:25

Sziasztok!
tudja vki, hogy egy gépre feltett faxmodemet hogy tudok elérni hálózatból?
kösz

Fax miatt kell?
Ha jol emlekszem, akkor a faxot is meg lehet ugy osztani, mint egy nyomtatot.

#2478 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 04. 02. 19:44

Idézet: Miki - Dátum: 2009. ápr. 2., csütörtök - 19:18

Ha jol emlekszem, akkor a faxot is meg lehet ugy osztani, mint egy nyomtatot.

Nem.
Make love not Wor.

#2479 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 07:42

Progi kell hozzá. Olyan is van, h mail progiból küldöd a faxot, de a mail cím helyére a telefonszám kerül.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2480 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 19:06

Idézet: Geryy - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 17:30

Hy! lehet h hülyeséget kérdezek,de ne nézzetek hülyének :)
Szóval: mostanában akarok új gépet venni, első sorban játék céljára(gta 4, nfsuc, ilyesmik...) Erre gondoltam:http://www.foramax.hu/product_info.php?cPath=119&products_id=1420
A problémám: a VGA: Sapphire 4670 512MB DDR3 ami DX 10.1,és ha jól tudom Vistára van.
A kérdés: ettől függetlenül lehet-e a gépre XP-t rakni? Mivel nekem fontos h a gép XP-s legyen.
és ha lehet a játékok hogy fognak rajta futni? :confused:
mégegyszer bocs, ha hülyeséget kérdeztem :p

lehet rá xp-t tenni.
csak dx 9.0c módba futtatja legalább is én így tudom.
Nekem nv 9800GT 1GB-m van és az is dx 10.1-es és fut rajta az xp.
de ha dx 10.-es gamet tolsz akkor XP-sp3-at tegyél fel. Mert úgy lesz csak jó.
Ha a game 100%-osan dx 10.-es akkor Csak Xp sp3.
My Webpage

Szerkesztette: Taki0019 2009. 04. 03. 19:14 -kor

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »