HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2481 Felhasználó inaktív   Snexi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 03. 20:00

azt miért csinálja hogy a lejátszókban(winampban is és wmp-vel is) elöbb a fájl nevét írja ki és csak utána írja ki rendesen,és ahogy görgetek megint eltűnik és újra betölt,elég idegesítő
a zene mappában is ugyanezt csinálja
ráadásul csak a legutóbbi reinstall óta csinálja
kép róla

Szerkesztette: Snexi 2009. 04. 03. 20:01 -kor

#2482 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 04. 03. 21:30

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2009. ápr. 2., csütörtök - 12:37

igen

A kliensen próbáld meg letiltani a DNS szolgáltatást, hátha az nyavajog bele. Esetleg a jó öreg hálózati meghajtókon ütemezett feladatok keresése is belemaszekolhat?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2483 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 05. 09:08

Szerintetek xp mellé fellehet tenni a windows 7-t? Ha igen akkor milyen módon és működni is fog rendesen? Egyenlőre csak kipróbálnám a 7-t és ha megfelelően megy akkor maradna xp helyett, mivel vistát nem tennék fel.  Kösz.
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#2484 Felhasználó inaktív   Snexi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 05. 16:25

Idézet: komi28 - Dátum: 2009. ápr. 5., vasárnap - 10:08

Szerintetek xp mellé fellehet tenni a windows 7-t? Ha igen akkor milyen módon és működni is fog rendesen? Egyenlőre csak kipróbálnám a 7-t és ha megfelelően megy akkor maradna xp helyett, mivel vistát nem tennék fel.  Kösz.

természetesen föl lehet tenni :) nálam is fönn volt
a gép inditásnál megkérdezi hogy xp-t vagy a 7-et töltse e be és teljesenes jól működik

#2485 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 05:27

Idézet: Snexi - Dátum: 2009. ápr. 5., vasárnap - 16:25

természetesen föl lehet tenni :) nálam is fönn volt
a gép inditásnál megkérdezi hogy xp-t vagy a 7-et töltse e be és teljesenes jól működik

Igen, közben rájöttem és fel is tettem :)
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#2486 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 06:37

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 13:54

hogy a francba tudnék a 2 monitor extended desktopján 2 különböző háttérképet beállítani?

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

régen ezt az nvidia-k olyan szepen kezelték.. most nem tud valaki valamilyen szoftveres add-on dolgot amivel meg lehetne oldani?
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#2487 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 09:14

ATI-nál pl. a HydraVision szolgál erre, nem tudom, fejlesztik-e még.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2488 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 08. 15:24

Adva van egy 90KB-os kicsi wines progi, ami alapból nem tud ikonként lemenni a tálcára. Azt szeretném, hogy amíg ez a progi fut, addig legyen ikonja a Tálcán. Meg lehet pótlólag oldani?

Szerk.: találtam rá shareware progikat, de jó lenne egy olyan megoldást találni, ami nem eszik sokat. Pl. registry vagy parancsikon buhera. Ha már maga a lényegi progi csak 90KB...

Szerkesztette: N0zer0 2009. 04. 08. 15:48 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2489 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 08. 15:33

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. ápr. 8., szerda - 15:24

Adva van egy kicsi wines progi, ami alapból nem tud ikonként lemenni a tálcára. Azt szeretném, hogy amíg ez a progi fut, addig legyen ikonja a Tálcán. Meg lehet pótlólag oldani?

Régebben valami iconize nevezetűt használtunk ilyesmire, nem tudom létezik-e még...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2490 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 08. 15:52

Az iconize nem tudja letenni. Ugyanis az alkalmazásnak nincs ablaka, csak megy a folyamatok között.

Megvan. Csináltam neki .bat fájlt. Így van ablaka, amit az iconize ki tud tenni a Tálcára. Ezzel csak egy baj van: két plusz folyamat fut feleslegesen. A cmd.exe és az Iconize.exe. Nem lehetne ezt kevesebb erőforrással megoldani?

Szerkesztette: N0zer0 2009. 04. 08. 16:35 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2491 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 08. 19:58

TrayIt!

#2492 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 09. 06:07

Kösz szépen mindkettőtöknek. Ez is működik és ezzel is az a baj, hogy futnia kell egy ablaknak, amit le tud tenni a Tálcára. Ugyanott vagyok vele, mint az iconize-vel.

Az én alkalmazásomnak meg alapból nincs ablaka, csak elindul, és ott csücsül a folyamatok között. Ha ablakban indítom el, batch fájlban, akkor parancssori kapcsolóval az ablak megvárja a folyamat végét, de addig a cmd.exe is foglalja az erőforrásokat.

Régen, a Win9x-es időkben volt olyan, hogy lefutott a batch fájl, de a cmd ablak még fennmaradt "Kész" fejléccel és a felhasználónak kellett manuálisan bezárni. Nem találom, hogy ezt hol lehet.

Azt hittem, hogy van erre valami egyszerűbb módszer. Registry vagy parancsikon hack. Így átfogalmazom a kérdést. Ki lehet-e tenni egy kamu ikont a Tálcára úgy, hogy nincs mögötte alkalmazás. Nem baj, ha nem lehet vele csinálni semmi értelmeset.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 04. 09. 06:40 -kor

#2493 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 09. 07:41

Egyelőre letöltöttem egy Win32 Assembly Example progit, ami kitesz egy ikont. Ez már alig foglal memóriát. A másik programmal együtt futtatom batch fájlban. Ha az egyik fut, fut a másik is. Egy másik batch fájllal pedig bezárom mindkettőt. De ez se az igazi, lehetne elegánsabb.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 04. 09. 07:42 -kor

#2494 Felhasználó inaktív   sotetoldal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 09. 13:37

Sziasztok!
Van egy Asus eeePc-m és ugye köztudott,hogy nincs benne optikai meghajtó, gyárilag Linux van rajta,de van pár program,ami csak winXP-n fut és szeretnék rá telepíteni XP-t. Hallottam hogy meg lehet csinálni hogy pendriveról telepítsek. (BIOSban be lehet állítani,hogy usb-ről bootoljon.) Azt szeretném megtudni, hogy ez hogy is valósúl meg a gyakorlatban.
Előre is köszi a segítséget!

#2495 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 09. 13:58

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. Apr. 9., Thursday - 6:07

Régen, a Win9x-es időkben volt olyan, hogy lefutott a batch fájl, de a cmd ablak még fennmaradt "Kész" fejléccel és a felhasználónak kellett manuálisan bezárni. Nem találom, hogy ezt hol lehet.

rémlene nekem, hogy a cmd.exe /k kapcsoló mintha erre lenne, hogy nem zárul be az ablak a bat lefutásakor.

olyan parancsikont csinálni, ami semmit nem csinál: pl a shortcutban a c:\windows\system32\rundll32.exe legyen. semmit nem fog csinálni, mert csak parameterezve fut a rundll32.exe. önmagában elsem indul.

egyébént a progi amiről beszélsz, biztos nincsen más alternatíva rá? nyilván gondolom, hogy kerestél, de van amikor az ember csak akkor talál meg valamit, ha nagyon akarja.  :D nekem pl volt olyan, hogy több napig kerestem valamit a "netszemétben", aztán csak meg lett.

update:

van egy "extrém" ötltem. keresni kell egy olyan kis programot, amit a tray ikonként mutatja magát és ráklikkelve egy meghatározott program elindul. ezt "átmódosítva" meglehetne pl a te programodat hívni vele. ilyeneket pl a codeproject.com-on érdemes keresgélni, meg hasonló oldalakon, ahol kvázi csak ilyen minták vannak programozóknak, segítség gyanánt. hehe.. rá is nézek, mert ezt a megoldást még én is tudnám használni.  :D

update2:

hmm. rémlik a hideOE az pont ilyen program volt. volt egy tray ikonja és ráklikkelve az outlook express jött elő. és ha bezártad ezt a hideOE-t akkor bezárta az outlook expresst is. ha jól emlékszem. :think:

Szerkesztette: des 2009. 04. 09. 14:31 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2496 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 09. 15:10

Idézet: des - Dátum: 2009. ápr. 9., csütörtök - 13:58

van egy "extrém" ötltem. keresni kell egy olyan kis programot, amit a tray ikonként mutatja magát

Ez volt a megoldás. Írtam róla feljebb. Egész pontosan ez a kis progi megy most vele a Tálcára.

Az eredeti programra nincs más alternatíva. Egy mini webszerver minimális erőforrásigénnyel, GUI nélkül. Nem tud lemenni ikonként. Kellett hozzá kerülőmegoldás. Mert egyébként fontos látni, hogy mikor fut és felfigyelni rá, ha esetleg mégse akarom futtatni. Elég szomorú, hogy az XP nem tud erre rendes megoldást, azaz systray ikont rendelni bármilyen programhoz, netán ablak nélküli háttérfolyamathoz. Azért kösz a hozzászólást.

#2497 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 09. 15:52

hogyan kellene megoldani a következőt:
user belép a gépre, indítópultból elindul neki egy adott program,
ha abból kilép akkor kellene egyből logoffolni a usert
:confused:

#2498 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 09. 21:41

Kényelmi, vagy biztonsági okból kellene?
Előbbire: a nevezett programot egy batch-fileból hívod meg, valahogy így:

programodneve.exe
shutdown -l -f -t 00

Ilyenkor, ha bezáródik, vagy lefagy a program, kijelentkezteti az adott user-t. Ha biztonsági okból kellene, akkor az adott user-t le kell korlátozni, hogy a batch-file-t ne tudja törölni és szerkeszteni, ill. a programneve.exe-t és a shutdown.exe-t se tudja elrakni/lecserélni a helyéről, továbbá az sem árt, ha a futó cmd.exe-t sem tudja bezárni.

#2499 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 09. 21:53

Idézet: brd - Dátum: 2009. ápr. 9., csütörtök - 22:41

Kényelmi, vagy biztonsági okból kellene?
Előbbire: a nevezett programot egy batch-fileból hívod meg, valahogy így:

programodneve.exe
shutdown -l -f -t 00

kettő között; köszi, megnézem!

:respect:

#2500 Felhasználó inaktív   Snexi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 10. 05:57

érdekes dolgot kezdett el csinálni az xp-m a minap
amikor bekapcsolom a gépet akkor az xp betöltése után (még nem jött be az asztal) felugrik egy kisablak
ami egyből el is tűnik és utána annál a képernyőnél megáll a gép hogy "az ön személyes beállitásainak betöltése"
nem fagy le,de ott megáll
ha meg nyomogatom az entert hogy elfogadja a kis ablakot akkor úgy jön be az xp mint reinstall elött (az egész xp olyan mint alapmérezetten,de minden adatom megmaradt)
viszont ha nyomok neki egy restartot akkor már nem jön be ez a cucc és betölt normálisan az xp
valaki ráismer erre a problémára vagy megint mehet a reinstall? (1 hónapon belül harmadjára)

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.