HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#241 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 29. 22:21

Idézet: brd - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 22:02

Hátöööö..., a zixpé telepítője nem fagy le egy floppy hiányától, pláne nem kékhalállal (bár notebookra még így nem telepítettem, hogy volt floppy, de mégsem; no de az sem sokkal másabb, mint egy asztali gép), még akkor sem, ha a bájosban be van állítva a meghajtó, de fizikailag nincs meg.
Szerintem nálad más nem tetszik neki; pl. a memória nem lehet hibás?

mittomén w2ksp3 települ rá egyenlőre.
zixpé kiiírja hogy
nyomjon 1 gombot a... után
"hw koonfiguráció ellenőrzése..." vagy mi
majd kép elsötétül és úyh maradunk. didyman mondta hogy valszeg a floki hiánya a gond...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#242 Felhasználó inaktív   delacct 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 22:34

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 21:05

linuxok pöccre felmennek rá, csak ez a redvás xp, ez nem  :reklamacio:

No én pendrive-al szivok ugyanezzel :D

Szerkesztette: delacct 2008. 03. 29. 22:35 -kor

"Tiszteljük barátaink agybaját" - Senki Alfonz.

#243 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 22:51

Idézet: delacct - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 22:34

No én pendrive-al szivok ugyanezzel :D

Windows.XP.USB.Stick.Edition
erre keress :)

#244 Felhasználó inaktív   delacct 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 22:57

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 22:51

Windows.XP.USB.Stick.Edition
erre keress :)

Másik gépen összeborul :D
Linus meg nem.  :Đ
"Tiszteljük barátaink agybaját" - Senki Alfonz.

#245 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 23:03

Idézet: delacct - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 22:57

Másik gépen összeborul :D
Linus meg nem.  :Đ

haladunk, no... 2k alól telepíthető a zikszpé  :omg:  :Đ

#246 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 30. 12:46

Hazavágtam az xp-met úgy, hogy feltettem Trend Micro Internet Security-t és ez kapásból karanténba tett egy csomó file-t ami kell az induláshoz, pl. explorer.exe-t, dllhost.exe-t, taskmgr.exe-t. Ezért most odáig jut el az xp, hogy bejön a háttérkép meg tudom rángatni az egeret, de semmi másra nem reagál természetesen. Azt, hogy lehetne másik xp alól megoldani, hogy újra elinduljon a rossz?
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#247 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 30. 12:52

Idézet: Gabesz - Dátum: 2008. márc. 30., vasárnap - 12:46

Hazavágtam az xp-met úgy, hogy feltettem Trend Micro Internet Security-t és ez kapásból karanténba tett egy csomó file-t ami kell az induláshoz, pl. explorer.exe-t, dllhost.exe-t, taskmgr.exe-t. Ezért most odáig jut el az xp, hogy bejön a háttérkép meg tudom rángatni az egeret, de semmi másra nem reagál természetesen. Azt, hogy lehetne másik xp alól megoldani, hogy újra elinduljon a rossz?

Ha minden igaz, egy frissítő telepítés pótolja a hiányzó állományokat. Én azért mindenekelőtt végeznék egy erős kártevőellenőrzést. Nem hinném, h kiadnának olyan védelmet, amely a rendszerfájlokat oknélkül levadássza.

#248 Felhasználó inaktív   adam_g 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 03. 30. 20:19

Lenne egy óriási problémám. Van egy gép,amit most telepítettem full újra(XP Prof). Feltettem pár alap progit. Na de most valamiért azt csinálja,hogy ahogy fellépnék az internetre kikapcsolja magát. A gép azért lett újratelepítve mert előző állapotában időnként újraindult magától. Lehet ez HW probléma vagy valami más van? Ha HW akkor mi lehet? Én eddig a RAMra gyanakodtam,úgyh kicseréltettem őket garanciában, úgyhogy elvileg két tök jóól működő RAM van benne.

#249 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 01:31

Kérdésem a következő:
Megújította a gyönyörteljes Magyar álam a M$-el kötött szerződést?

#250 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 06:58

Ha jól tudom igen, 1 éves időtartamra. Mindezt úgy, hogy lehetőség van open-source termékek választására is.

#251 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 07:29

Idézet: adam_g - Dátum: 2008. márc. 30., vasárnap - 20:19

Na de most valamiért azt csinálja,hogy ahogy fellépnék az internetre kikapcsolja magát. A gép azért lett újratelepítve mert előző állapotában időnként újraindult magától. Lehet ez HW probléma vagy valami más van? Ha HW akkor mi lehet? Én eddig a RAMra gyanakodtam,úgyh kicseréltettem őket garanciában, úgyhogy elvileg két tök jóól működő RAM van benne.

sok minden lehet, leginkabb tapegyseg.

#252 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 08:14

Idézet: Eiki - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 6:58

Ha jól tudom igen, 1 éves időtartamra. Mindezt úgy, hogy lehetőség van open-source termékek választására is.

Igen, megújult:

http://www.tisztaszoftver.hu/

Idézet

TÁJÉKOZTATÓ

A Microsoft Magyarország Kft. és a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a magyarországi Microsoft Campus és Iskolai programmal kapcsolatban az alábbi tájékoztatást nyújtja.

Örömmel számolhatunk be arról, hogy a korábbi tájékoztatónk óta eltelt időben a kormányzat és a Microsoft között megállapodás jött létre a Microsoft Campus és Iskolai program alapját képező licencszerződések megújításáról. A licencszerződések megújítására még a Microsoft által biztosított átmeneti időszak letelte előtt került sor, így a most megkötött licencszerződések hatálya alá tartozó licencek tekintetében a jogfolytonosság biztosított. Az intézmények és diákjaik ezen licencek használatára a megújított licencszerződések alapján 2009. február 28�ig lesznek jogosultak. A most megkötött licencszerződés egy 2011-ig élő keretszerződés részét képezi, amely évente kerül majd felülvizsgálatra.

A programban bekövetkezett változásokkal kapcsolatos részletes tájékoztatást a kormányzat részéről a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium juttatja el rövidesen az érintett intézményekhez. A Microsoft illetve a kormányzat részéről küldött további tájékoztatásig a program keretében beszerzett és jelenleg használt szoftverlicencek vonatkozásában az intézményeknek nincs tennivalójuk.

2008.03.28

Microsoft Magyarország

Szerkesztette: akaido 2008. 03. 31. 08:15 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#253 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 08:32

kopjetek le, de ez negyon nem szolgalja a hazai szofferipar erdekeit...

#254 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 08:50

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 8:32

kopjetek le, de ez negyon nem szolgalja a hazai szofferipar erdekeit...

Isten ments! Szabad fórum, szabad a vélemény "nyalvánítás"...
Az ipar érdekeit valóban nem szolgálja, de ezt annak az egyetemistának is magyarázd meg aki, Campus szoftvert használ...
Meg nekem, aki pedagógus... :)
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#255 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 08:58

Idézet: akaido - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 9:50

Az ipar érdekeit valóban nem szolgálja, de ezt annak az egyetemistának is magyarázd meg aki, Campus szoftvert használ...
Meg nekem, aki pedagógus... :)

Azoknak azt magyaraznam meg, ha nincs a gepen pl. egy jogtiszta xp home, ami mint szukseges alap kell a campusos sw-k hasznalatahoz, akkor jogilag ugyanugy full illegalban nyomja az egesz campus cuccot, mint ahogy a szomszed pistike a mennyisegi kulcsos xp profjaval...
Tehat azon kivul, hogy allambacsi attol egy szekerderek lovet az ms zsebebe, kb semmi nem tortenik...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#256 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 13:26

Idézet: adam_g - Dátum: 2008. márc. 30., vasárnap - 20:19

Lenne egy óriási problémám. Van egy gép,amit most telepítettem full újra(XP Prof). Feltettem pár alap progit. Na de most valamiért azt csinálja,hogy ahogy fellépnék az internetre kikapcsolja magát. A gép azért lett újratelepítve mert előző állapotában időnként újraindult magától. Lehet ez HW probléma vagy valami más van? Ha HW akkor mi lehet? Én eddig a RAMra gyanakodtam,úgyh kicseréltettem őket garanciában, úgyhogy elvileg két tök jóól működő RAM van benne.

Volt ilyen vírus egy időben, hálózaton terjedt, feldobta a visszaszámláló ablakot és kikapcsolta a gépet. De azt az SP2 is hárítja, kivéve ha előbb csatlakozol a netre és fertőződsz.

shutdown -a

parancs megszakítja a leállást, ha ilyen ablakot látsz. Bár ha tényleg ilyen ablakot látsz, le is írhattad volna pontosabban, hogy ne kelljen találgatni. Vagy egyáltalán a kikapcsolás módját, mivel az újraindulás dolgait ismerjük itt páran, de a kikapcsolás kicsit más eset.

#257 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 18:38

Idézet: asdf - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 8:58

Azoknak azt magyaraznam meg, ha nincs a gepen pl. egy jogtiszta xp home, ami mint szukseges alap kell a campusos sw-k hasznalatahoz, akkor jogilag ugyanugy full illegalban nyomja az egesz campus cuccot, mint ahogy a szomszed pistike a mennyisegi kulcsos xp profjaval...
Tehat azon kivul, hogy allambacsi attol egy szekerderek lovet az ms zsebebe, kb semmi nem tortenik...

Korrekt!
Jogtiszta alap az tényleg szükséges.

#258 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 18:40

Idézet: Signal - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 13:26

Volt ilyen vírus egy időben, hálózaton terjedt, feldobta a visszaszámláló ablakot és kikapcsolta a gépet. De azt az SP2 is hárítja, kivéve ha előbb csatlakozol a netre és fertőződsz.

shutdown -a

parancs megszakítja a leállást, ha ilyen ablakot látsz. Bár ha tényleg ilyen ablakot látsz, le is írhattad volna pontosabban, hogy ne kelljen találgatni. Vagy egyáltalán a kikapcsolás módját, mivel az újraindulás dolgait ismerjük itt páran, de a kikapcsolás kicsit más eset.

A Blaster beköszönésére kellett őt "shutdownolni".

#259 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 12:11

De a blasternek nem az volt a célja, hogy restartolja a gépet. Az csak mellékhatás volt, elronthatták a kódot. Az igazi esemény egy DOS támadás volt asszem a windowsupdate.microsoft.com ellen, s akkoriban (talán 2003, vagy 2004 őszén, már nem tudom) le is állt a fenti domain, sőt, maga a microsoft.com sem volt elérhető kb. 1 napig! Azt már senki sem tudja, hogy a leállásnak az oka maga a támadás volt-e, vagy esetleg a megelőzés, mert utóbbit nyilatkozta az MS később. Sosem lehet tudni. Sőt, a javítás is kint volt már, csak még automatikusan nem települt, a windows update szolgáltatás messze nem volt olyan automata, mint mostanság.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#260 Felhasználó inaktív   szekicser3 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 01. 17:36

Sziasztok!

Egy XP alatt futó Outlokk Express problémával kapcsolatban kérném ki a tanácsotokat. A problémám az, hogy minden előzetes nélkül a levelező nem hajlandó a leveleket elküldeni. Nem volt leállás, áramszünet telepítés sem ami esetleg előidézhette volna a problémát (esetleg a virusirtó Nod) frissitése volt a közelben.

A probléma az hogy a bejövö üziket fogadja a kimenő üzeneteknél :

"A kapcsolat a kiszolgálóval megszakadt. Fiók: 'mail.lanzona.hu', Kiszolgáló: 'mail.lanzona.hu', Protokoll: SMTP, Port: 25, Biztonságos (SSL): Nem, Hiba a szoftvercsatornában: 10060, Hibaszám: 0x800CCC0E"  hibaüzenetet küldi.

Eddig próbálkoztam már:
fiók törlésével újratelepítésével
internetszolgáltató végignézte a rendszert de az ő részükről hibát nem találtak. azt mondták a kérés el sem érkezik a serverig
tüzfal, virusírtó kikapcsolásával

Mit lehetne tenni hogy visszaálljon a küldés folyamata?
Segítségeteket előre is köszönöm!

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.