HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#1481 Felhasználó inaktív   csr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 07. 23:30

Hali mindenki!!!

Érdekes kérdésem van.
Lehet, hogy sokaknak nem tűnik új dolognak, de nekem egyelőre talány, hogyan lehet "manuálisan" kékhalált létrehozni XP alatt.
A jóöreg futtatás sorba beírt "con/con" sajna csak Win 98 -on müxik, de tuti van valami jó trükk XP -re is.
Megjegyzem, semmi hátsó szándék nem vezérel az infó begyűjtését illetőleg, csupán a főnökömet próbálnám ösztönözni, hogy végre lecserélje azt a P3 -as lassú vackot, amivel kénytelen vagyok magamat gyötörni munkaidő alatt.  :s:S:S. :respect:

Nemrég kaptam egy tippet, de nem teljesen erre gondoltam.: :(

"You can setup Windows to automatically "blue screen of death" by holding CTRL and press Scroll Lock twice
Windows-XP has a "feature" (???) with which it is possible to manually crash a system by simply holding the right CTRL key and pressing the "Scroll Lock" key twice. This feature can be turned on by the following steps:

1. Start regedit. (If you are unfamiliar with regedit, please refer to this FAQ)
2. Navigate to:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\i8042prt\Parameters
3. Create a new DWORD value and name it CrashOnCtrlScroll
4. Right-click on this newly created value and click on Modify
5. Enter 1 in the Value data field and click on OK.
6. Close regedit and reboot your system.
7. Now you can blue screen (crash) your system by holding the right CTRL key and pressing "Scroll Lock" twice.

Note:

Your system may reboot or show a blue screen whenever this crash is initiated. If your system reboots after initiating the crash, and you want to see the blue screen, follow these steps:

1. Go to Control Panel > System
2. Click on the Advanced tab
3. Under Startup and Recovery, click the Settings button.
4. Under System failure, uncheck the option Automatically restart.

Happy crashing..."

Nos, ez valóban működik, de sajna nekem valami olyan megoldés kellene, hogy a probléma a gép bekapcsolásakor már jelentkezzen, de ki is lehessen iktatni, ha kell. (Pl. az indítópultba beteszek egy .exe -t)
Van valakinek valami jó ötlete ??? :think:  :confused:

#1482 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 07. 23:39

'hát én valami olyasmit csinálnék, hogy egy csak normál módban induló drivert meghexeditelgetnék. :D  Aztán ha kell, akkor csökkentett módban ki lehet cserélni a jó változatra. Esetleg olyat, ami csak bizonyos programok kérésére indul el, pl. diagnosztikai programoknak van ilyen.
Persze ez egy újratelepítésnél eltűnik, tehát nem biztos, hogy neked jó lenne, könnyen mondhatja, hogy telepítsük újra a windowst...
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1483 Felhasználó inaktív   csr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 07. 23:44

Idézet: brd - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 0:39

'hát én valami olyasmit csinálnék, hogy egy csak normál módban induló drivert meghexeditelgetnék. :D  Aztán ha kell, akkor csökkentett módban ki lehet cserélni a jó változatra. Esetleg olyat, ami csak bizonyos programok kérésére indul el, pl. diagnosztikai programoknak van ilyen.
Persze ez egy újratelepítésnél eltűnik, tehát nem biztos, hogy neked jó lenne, könnyen mondhatja, hogy telepítsük újra a windowst...

...elképzelhető, hogy működne. Sztem a góré nem sokat foglalkozna vele, már régóta nyavajgok egy újabb gépért.
Tönkrement--> csere !
Szóval az általad javasolt megoldást részleteznéd nekem ?
:respect:  :respect:  :respect:  :respect:

Szerkesztette: csr 2008. 10. 07. 23:45 -kor

#1484 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 08. 00:02

Idézet: csr - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 0:44

már régóta nyavajgok egy újabb gépért.
Tönkrement--> csere !

Csúnya dolog, akármi is lehet belőle. Én kinyitnám, oszt csavarhúzóval simán lehet kukásítani az alaplapot.
Make love not Wor.

#1485 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 01:00

Idézet: csr - Dátum: 2008. Oct. 8., Wednesday - 0:44

...elképzelhető, hogy működne. Sztem a góré nem sokat foglalkozna vele, már régóta nyavajgok egy újabb gépért.
Tönkrement--> csere !
:respect:  :respect:  :respect:  :respect:

esetleg vbscript > sendkeys.
http://msdn.microsof...a83(VS.85).aspx

pl valami ilyesmi :
set WshShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")
WshShell.SendKeys "^{SCROLLLOCK}"
WScript.Sleep 100 ' ez a sor opcionális, törölhető
WshShell.SendKeys "^{SCROLLLOCK}"

ezt beteszed a startupba. (bsod.vbs)
bár ez kétszeri ctrl+scrolllock, nem pedig ctrl + 2x scroll lock. de lehet működik.

de egyébként 1 fontosabb dll letörlésével is elérhető ez. akkor a bootnál simán bsod lesz. (shell32.dll, winsrv.dll, stb) csak ez "macerásabb" pl letörölni, pótolni.

Szerkesztette: des 2008. 10. 08. 01:04 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1486 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 13:48

Idézet: 1966 - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 23:34

80-at nem nagyon érdemes,bár lehet,csak mi a fenének. :)

Mi a fenének??? Hát, 20 gigás partícióra a Windows, installált programok, a többire adatok. És ha formattálni kell a vinyót vírus, ntldr stb. miatt, akkor nem kell letörölnie az összes adatot, csak a Windows partíciót...

#1487 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 13:50

Idézet: csr - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 0:30

Hali mindenki!!!

Érdekes kérdésem van.
Lehet, hogy sokaknak nem tűnik új dolognak, de nekem egyelőre talány, hogyan lehet "manuálisan" kékhalált létrehozni XP alatt.

télleg CSR vagy?  :D Mennyit szopok én azokkal... Imádom azokat a user profilokat, ahol még jobb egérgomb sincs...:)

#1488 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 16:33

Idézet: csr - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 0:44

Pl. nézel az eszközkezelőben (nézet menü, rejtett eszközök megjelenítése) egy Nem PnP drivert, ami nincs elindítva, és nem a M$ készítette, és megnézed, hogy milyen programhoz tartozik (google, ha nem látszik rögtön), ha valami diagnosztikai, vagy HW-t basztató segédprogram, pl. S&M, Powerstrip, ilyesmi, akkor megnézed, mi a filenév, rákeresel a HDD-n, készítesz belőle egy másolatot, az eredetit pedig kicsit megszerkesztgeted, WinHex-el, vagy valami hasonló programmal. Monjduk a közepébe írsz pár 100 db 0-t. ;) Aztán az eszközkezelőből megpróbálod elindítani. Ha fagy tőle a gép, akkor készen is vagy. ;) Ilyenkor, az adott programot elindítva valószínűleg ezt a drivert is elindítja, ettől meg lefagy a gép.
De a másik megoldás is jó, amit javasoltak, hogy valami fontos dll-t kitörölsz/átnevezel.

#1489 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 20:45

Idézet: 1966 - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 22:34

BIOS-hoz akkor ne nyúlj,csak annyit amennyit mondtam. Felül szoktak lenni benne a címszavak,pl. a Boot,lépegetni a kurzor-billentyűkkel tudsz. Ott nem betűjeleket látsz a meghajtóknál,hanem a nevét...pl. Samsung,LG satöbbi (és a típusszámát). Na az alapján választod ki. És igen: ha végeztél állítsd vissza,nem mintha nagy baj esne,csak kényelmetlen lenne ha benne felejtesz egy lemezt,és arról akarna bootolni másnap amikor bekapcsolod.  :D  Minden gyári nulla állapotra áll vissza. 80-at nem nagyon érdemes,bár lehet,csak mi a fenének. :)

Ok és mikor nyomjam a DELETE-t hogy a BIOS "bejöjjön"?
Jah és amikor ujraindítom telepítés után akkor bennthagyjam a CD-t és mikor visszaállítottam a BIOS-BA
A first boot-nak a winchestert akkor f10 ugye?
És akkor ott is a winchesterem neve lesz.
Mármint a first bootnál a BIOS-ba.
És betölt a rendszer (a BIOS állítás után) akkor már a CD-t ki lehet venni ugye???
És ha jól értelmeztem akkor mindig a BIOS-ból való kilépés az f10 és azzal minden beállítás el is ment ugye????

Szerkesztette: Taki0019 2008. 10. 08. 20:50 -kor

#1490 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 21:12

Talán nézd meg az alaplapod "könyvecskéjében"... Többféle BIOS van, lehet F1 vagy F2 is (na most meg nem mondom már melyik) amire belép, nem biztos, hogy Del. A mentés és kilépés meg ott lesz a menüben, meg fogod találni.
Előre szólok, hogy legtöbb helyen van kilépés mentés nélkül menüpont is, még mielőtt arra nyomnál, s utána csodálkoznál, hogy miért nem a telepítő indul, hanem rendesen a géped...
A Delt/F1-t/F2-t kb. akkor nyomkodd, amikor bekapcsolás után épp az IDE/SATA dolgaid keresi. Ki is van írva a képernyő aljára, hogy Press Del to enter Setup. (Del esetén.)
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#1491 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 21:15

Idézet: asdf - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 22:28

Nem tudom ide, vagy a halozatosba :s

Adott egy par zsiruj lenovo notebook (ket beszerzesbol szarmazik, ugy  2 honap lehet koztuk), gyarilag xp prof sp2 hun, azota sp3+full windozupdate. VPN kapcsolat letrehozasakor elkezd csatlakozni, nevet es jelszot ellenoriz, majd dob egy kekhalalt. Reboot utan sulyos hiba utan allt helyre uzenet, hibajelentesnel driverhibara jon tipp. Ugyanez a hiba jon elo mobilinternet hasznalatakor, a kapcsolat felepulesenek kabe az utso fazisa korul szinten kekhalal. Mind t-mobile, mind pannonos usb stickkel. Idokozben kiderult, hogy az egyik vasra elfelejtettem sp3-at rakni, sp2-vel is ugyanezt csinalja. Legfrisebb drivereket is felraktam az egyikre, no effect :( Ugyanabbol a halozatbol sima asztali gep gond nelkul vpn-el (na meg persze az usb stick is megy benne).
Mi a banatos tok lehet ez?

A gyarto kuldott uj preinstall lemezeket, azokkal mar okes a dolog. Mehet reinstall mindegyiknek. Hat kosz szepen... ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1492 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 23:08

Idézet: Taki0019 - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 21:45

Ok és mikor nyomjam a DELETE-t hogy a BIOS "bejöjjön"?
Jah és amikor ujraindítom telepítés után akkor bennthagyjam a CD-t és mikor visszaállítottam a BIOS-BA
A first boot-nak a winchestert akkor f10 ugye?
És akkor ott is a winchesterem neve lesz.
Mármint a first bootnál a BIOS-ba.
És betölt a rendszer (a BIOS állítás után) akkor már a CD-t ki lehet venni ugye???
És ha jól értelmeztem akkor mindig a BIOS-ból való kilépés az f10 és azzal minden beállítás el is ment ugye????

Igen,ahogy Misi is mondja,a bekapcsolás után,szinte azonnal nyomkodd meg párszor. A monitor már akkor él,de lehet,hogy csak egy kis időre (1-2 mp) villannak fel az adatok. Mert utána már az Xp bootol. Az is benne van a pakliban,amit Misi mondd,hogy a másik 2 gomb is lehet. Nekem eddig a Del volt a leggyakoribb. F2-t pl. eddig csak laptopon láttam,hogy azzal jött be,de ez persze nem szentírás.
Miden beállításat az F10...és Enter-el nyugtázol,és mentesz el. A BIOS-ban a vinyónak néha csak a típusszáma látható,ez gondolom a gyártójától függ. De biztosan fel fogod ismerni. Ha már mindennel végzett,vagyis kész a rendszer,a gép már nem indul újra magától,és az asztalod,tálcád,ikonjaid is a helyükön vannak...na akkor kiveheted a lemezt.
Kép

#1493 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 09:43

Kellene nekem megoldás az append parancs helyett, de olyan, ami rendesen működik win-nel.

Úgyanis NT-ken, így XP-n sem használható, csak DOS kompatibilitási okokból hagyták benn ezt a parancsot. A win-re nincs hatással.

Aki nem ismerné: azt szeretném, hogy egy bizonyos könyvtárban lévő fájlok egy másik könyvtárból is elérhetőek legyenek, mintha ott lennének.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1494 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 10:21

srácok.
Xp alá létezik olyan INGYENES program amivel le tudok jelszavazni mappákat, vagy akár konkrét meghajtókat is?
Sajna home edition van a cégnél, így a jogosultságok kiosztása ugrott.

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 10. 09. 10:54 -kor

#1495 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 10:51

Truecrypt

#1496 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 10:54

thx meglesem  :up:

#1497 Felhasználó inaktív   kacsaba 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 12:19

Sziasztok!

Remélem jó helyen járok: nemrég "irányítottak át" ide az alábbi problémával:
a gépen DB4-et is használunk. Tegnap még minden rendben ment vele, de ma egy tábla nyomtatásakor az egyes mezőket elválasztó vonalak nem vonalak, hanem "Í", és "A" fölötte két pöttyel. A táblázatban levő ékezetes karakterek is helytelenül jelennek meg, ha egyáltalán megjelennek. És a legszebb: a DOS-os program futásának végén az ablak fejlécében levő "Inaktív - xyz_program" feliratban az "í" is "felülvesszős Y"-ként jelentkezik. (Ebből arra következtetnék, hogy nem a program viselkedik rosszul, hanem valahogy a VDM, vagy az XP, vagy...)
További info, hogy ha a parancsorba beírom a chcp parancsot, akkor a 852-es kódlapot írja ki aktívként.

Inter15 már adott egy tippet (amit ezúton is köszönök neki): futtassam le ezt 
@ reg delete "HKCU\Keyboard Layout\Preload" /f
@ reg add "HKCU\Keyboard Layout\Preload" /v 1 /t REG_SZ /d 0000040e /f
egy batch fileban. Meg is tettem, de a helyzet ua. maradt.
Egyéb ötlet?
Köszi!
Üdv!

Szerkesztette: kacsaba 2008. 10. 09. 12:20 -kor

#1498 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 12:28

Idézet: kacsaba - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 12:19

Inter15 már adott egy tippet (amit ezúton is köszönök neki): futtassam le ezt 
@ reg delete "HKCU\Keyboard Layout\Preload" /f
@ reg add "HKCU\Keyboard Layout\Preload" /v 1 /t REG_SZ /d 0000040e /f
egy batch fileban. Meg is tettem, de a helyzet ua. maradt.
Egyéb ötlet?
Köszi!
Üdv!

Újra is indítottad ezután ?
<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

#1499 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 12:56

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 21:12

Talán nézd meg az alaplapod "könyvecskéjében"... Többféle BIOS van, lehet F1 vagy F2 is (na most meg nem mondom már melyik) amire belép, nem biztos, hogy Del. A mentés és kilépés meg ott lesz a menüben, meg fogod találni.
Előre szólok, hogy legtöbb helyen van kilépés mentés nélkül menüpont is, még mielőtt arra nyomnál, s utána csodálkoznál, hogy miért nem a telepítő indul, hanem rendesen a géped...
A Delt/F1-t/F2-t kb. akkor nyomkodd, amikor bekapcsolás után épp az IDE/SATA dolgaid keresi. Ki is van írva a képernyő aljára, hogy Press Del to enter Setup. (Del esetén.)

ok  :respect:
Akkor megnézem az alaplapom könyvében.

#1500 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 12:58

Idézet: 1966 - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 23:08

Igen,ahogy Misi is mondja,a bekapcsolás után,szinte azonnal nyomkodd meg párszor. A monitor már akkor él,de lehet,hogy csak egy kis időre (1-2 mp) villannak fel az adatok. Mert utána már az Xp bootol. Az is benne van a pakliban,amit Misi mondd,hogy a másik 2 gomb is lehet. Nekem eddig a Del volt a leggyakoribb. F2-t pl. eddig csak laptopon láttam,hogy azzal jött be,de ez persze nem szentírás.
Miden beállításat az F10...és Enter-el nyugtázol,és mentesz el. A BIOS-ban a vinyónak néha csak a típusszáma látható,ez gondolom a gyártójától függ. De biztosan fel fogod ismerni. Ha már mindennel végzett,vagyis kész a rendszer,a gép már nem indul újra magától,és az asztalod,tálcád,ikonjaid is a helyükön vannak...na akkor kiveheted a lemezt.

Ok  :respect: .
Ha valami kérdés még az eszembe jut akkor jövök
Előre is  :respect:

Szerkesztette: Taki0019 2008. 10. 09. 12:59 -kor

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76