HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#1561 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 21. 08:49

Idézet: komi28 - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 16:19

Köszi, kipróbáltam, letöltöttem de nem települ fel 0x80070422 hiba miatt.
Rákerestem a hibára és ott is azt írják, hogy kapcsoljam be az automata frissítést :(
22 csapdája ez ugylátom. Bekapcsolnám de nem tudom, hibára azt írja ki először ezt kapcsoljam be majd utánna frissítsek.   :reklamacio:

Ez az XP vírusmentes és eredeti(értsd nincs módosítva valahogyan a telepítő és megbízható forrásból számazik(a legalitást hagyjuk ezen a fórumon))?
Próbálj vírus/adware irtót, vagy egy másik telepítőlemezről újratelepíteni!

#1562 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 09:04

Idézet: Charybdis - Dátum: 2008. okt. 19., vasárnap - 15:54

Köszi! Megnéztem, de nem tudom, mit kéne csinálni vele. A felhasználók ki/bejelentkezése résznél ha rámegyek a tulajdonságokra, akkor nincsen megjeleníthető elem. Még sosem láttam ezt a menüt, fogalmam sincs mit kéne beállítani.

Meg kéne nézni a feladatütemezőt is.

#1563 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 09:14

Idézet: Zsul - Dátum: 2008. okt. 20., hétfő - 7:34

Üdv.

Távoli asztallal lenne egy kis gondom: Távolról be tudok jelentkezni a gépemre, de csak a rendszergazda fiókkal... Ez azért is érdekes, mert a rendszergazda fiókhoz nincsen hozzárendelve az "asztal távoli felhasználói" csoport, a sima felhasználómhoz meg igen. Ennek ellenére ott hibaüzenet jön, hogy a "fiók korlátozási miatt" nem tudok bejelentketni... Mit néztem el? :)

gpedit.msc->Helyi házirend->Felhasználói jogok kiosztása->Be lehessen jelentkezni terminálszolgáltatások használatával-hoz hozzáadni az "asztal távoli felhasználói" csoportot, ehhez a gépelésen felül az Objektumtípusok gombra kattintva ki kell jelölni a Csoportok-at is, hogy elfogadja, majd újraindítás.

#1564 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 13:55

Windows Mail-ben hol lehet beállítani, hogy a könyvtárszerkezet alatt ott legyenek az e-mail címek?

#1565 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 14:06

Uraim!

Egy félig-meddig offtopic kérdésem lenne. Szerintetek érdemes most Xp-t venni? Szükségem van a jogtiszta szoftverre, és félek, hogy a pénzügyi válság miatt még feljebb megy az ára. Így is lecsúsztam a 27ezres ajánlatokról. Hiába egyeztettem telefonon a cégekkel, mindenhol biztosítottak, hogy megkapom annyiért amennyiért a neten látom; megtörtént a visszaigazolás is mélben; majd szép sorban hívtak, hogy a nagyker emelte az árakat, így ők is.
Mivel tudtommal januárig lehet még xp-t kapni, ezért kérdezném, hogy szerintetek várjak míg rendeződik kis hazánk pénzügyi helyzete, hátha csökken az ára, vagy vegyem meg most...hátha drágul?
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétfőn!
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870

#1566 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 19:37

Idézet: dababa - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 9:14

gpedit.msc->Helyi házirend->Felhasználói jogok kiosztása->Be lehessen jelentkezni terminálszolgáltatások használatával-hoz hozzáadni az "asztal távoli felhasználói" csoportot, ehhez a gépelésen felül az Objektumtípusok gombra kattintva ki kell jelölni a Csoportok-at is, hogy elfogadja, majd újraindítás.

maxirespect, kipróbálom :)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1567 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 23. 10:15

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. okt. 20., hétfő - 20:43

Leszedtem, és voilá, a calc.exe elindult. Neten egy frissebbet kerestem a style kezelőből, azt felraktam, és minden ok - egyelőre. :)

En mondjuk a calc.exe helyebe is kerestem volna egy calcplus.exe-t ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1568 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 23. 10:51

Idézet: inter15 - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 8:38

Mi garantálja a virusmentességet ?

Nálunk is ez volt a tévhit , hogy szent és sérthetetlen a rendszer ,(Nav corporate) de elég volt egy szegeden bedugott pendrive , és fél bácsmegyében megállt az élet.

A vírusmentességet a céges policy és vírusvédelem garantálja.

De a kérdés nem erre irányult, hanem arra, hogy miként ehet az explorer.exe ilyen hatalmas memóriát.
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#1569 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 23. 12:14

Idézet: asdf - Dátum: 2008. okt. 23., csütörtök - 10:15

En mondjuk a calc.exe helyebe is kerestem volna egy calcplus.exe-t ;)

Tényleg, ezt nem is említettem. Föl van téve az is, de ugyanazt a hibát dobta.  :Đ  Most már az is jó. :)
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#1570 Felhasználó inaktív   Javert42 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 23. 17:17

Kedves Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni a következő problémában: XP-t használok, jelszóval védett rendszergazdai fiókkal, és egy - kiskorú gyermekemre tekintettel pedagógiai okokból - szintén jelszóval védett korlátozott felhasználói fiókkal. A rendszergazdai fiók jelszavát nem fogadja el a gép, mindíg csak az "elfelejtette a jelszavát" szöveggel szembesülök. A felhasználói fiók jelszavát ugyanakkor rendben elfogadja.

Egyrészt mi lehet ennek a jelenségnek az oka, másrészt pedig milyen módon van lehetőség a probléma megoldására? Ebben kérem szíves segítségeteket. (Hozzá kell tennem, hogy ismereteim a számítástechnika terén rendkívül alacsony színvonalon állnak.)

#1571 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 23. 17:24

Idézet: Javert42 - Dátum: 2008. okt. 23., csütörtök - 18:17

Kedves Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni a következő problémában: XP-t használok, jelszóval védett rendszergazdai fiókkal, és egy - kiskorú gyermekemre tekintettel pedagógiai okokból - szintén jelszóval védett korlátozott felhasználói fiókkal. A rendszergazdai fiók jelszavát nem fogadja el a gép, mindíg csak az "elfelejtette a jelszavát" szöveggel szembesülök. A felhasználói fiók jelszavát ugyanakkor rendben elfogadja.

Egyrészt mi lehet ennek a jelenségnek az oka, másrészt pedig milyen módon van lehetőség a probléma megoldására? Ebben kérem szíves segítségeteket. (Hozzá kell tennem, hogy ismereteim a számítástechnika terén rendkívül alacsony színvonalon állnak.)

Elvileg el kell hogy fogadja a jelszót.
esetleg a billentyüzettel lehet a probléma. Számold meg hány karaktelből áll a jelszód és utána számold meg, hogy amit beirtál a gépbe megegyezik e.

Ha nem ez a baj akkor esetleg megváltoztatad a jeszót, vagy valaki más aki tudta.
Sajnos ha nincs meg a jelszó elvileg újra kell rakni az xp-t, a teljes jogú hozzáféréshez.

Szerkesztette: pappas 2008. 10. 23. 17:27 -kor

ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1572 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 23. 17:34

Elvileg léteznek kódfeltörők is de én ennek nem vagyok hive ezért nem tudok róla infót. :rolleyes:
ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1573 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 23. 18:37

Idézet: Javert42 - Dátum: 2008. okt. 23., csütörtök - 17:17

Kedves Fórumozók!

1. tipp: Meg kellene próbálni a bejelentkező képernyőnél Kétszer a CTRL+ALT+DEL billentyűkombinációkat leütni, majd a Felhasználónévhez begépelni: rendszergazda a jelszóhoz semmit se legyen beírva -tehát üres maradjon a jelszó- és így az OK kattintva bejelentkezni. Szerencsés esetben ennek az XP által alapban elrejtett rendszergazda nevű felhasználónak nincs jelszava. Amennyiben sikerül így bejutni az XP-ben a Vezérlőpult/Felhasználói fiókoknál lehet akár minden más felhasználónak jelszót beállítani.
Akkor van baj ha ez sem megy.
2. tipp: Nekem ehhez hasonló esetekre bevált programom a nehezen beszerezhető Hiren's Boot Cd, melyet letöltve az internetről, majd kiírva  CD-re ill. erről kell indítani a rendszert.
A Password Tools résznél az Active Password Changer programmal lehet megkerestetni a .sam fájlokat és üresre állítani "rendszergizdai" jelszót.

Szerkesztette: akaido 2008. 10. 23. 18:38 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1574 Felhasználó inaktív   Javert42 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 24. 10:24

Idézet: akaido - Dátum: 2008. okt. 23., csütörtök - 18:37

1. tipp: Meg kellene próbálni a bejelentkező képernyőnél Kétszer a CTRL+ALT+DEL billentyűkombinációkat leütni, majd a Felhasználónévhez begépelni: rendszergazda a jelszóhoz semmit se legyen beírva -tehát üres maradjon a jelszó- és így az OK kattintva bejelentkezni. Szerencsés esetben ennek az XP által alapban elrejtett rendszergazda nevű felhasználónak nincs jelszava. Amennyiben sikerül így bejutni az XP-ben a Vezérlőpult/Felhasználói fiókoknál lehet akár minden más felhasználónak jelszót beállítani.
Akkor van baj ha ez sem megy.
2. tipp: Nekem ehhez hasonló esetekre bevált programom a nehezen beszerezhető Hiren's Boot Cd, melyet letöltve az internetről, majd kiírva  CD-re ill. erről kell indítani a rendszert.
A Password Tools résznél az Active Password Changer programmal lehet megkerestetni a .sam fájlokat és üresre állítani "rendszergizdai" jelszót.

Köszönöm szépen a segítséget! Az 1. tipp rögtön be is jött, ezzel megoldódott a problémám.

A 2. tipp-ben megjelölt Hiren's BootCD-t is megtaláltam és sikeresen letöltöttem - jobb időkre - a http://torrent.hu/ne...hp?extend.144.9 oldalról.

Még egyszer köszönöm.

#1575 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 10. 24. 20:21

Idézet: Javert42 - Dátum: 2008. okt. 24., péntek - 10:24

Köszönöm szépen a segítséget! Az 1. tipp rögtön be is jött, ezzel megoldódott a problémám.

A 2. tipp-ben megjelölt Hiren's BootCD-t is megtaláltam és sikeresen letöltöttem - jobb időkre - a http://torrent.hu/ne...hp?extend.144.9 oldalról.

Még egyszer köszönöm.

Nincs mit, szívesen! :respect:
A Hirens-nek egyéb hasznos tulajdonságait is alkalomadtán ki lehet használni.

Szerkesztette: akaido 2008. 10. 24. 20:23 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1576 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 25. 19:26

Hali!

Nem tudom jó helyen kérdezem-e, ha nem, akkor mondjátok meg melyik topikban kell feltennem a kérdést:
Hogyan lehet egy komplett telepített XP-t áttenni egyik winyóról a másikra?
Van egy 80GB-os winyóm, rajta minden programom. Vettem egy 160GB-ost, be szeretném tenni, de nincs kedvem újratelepíteni az összes programot. Hogyan tudnám átmenteni az egészet a nagyra, úgy, hogy minden tökéletesen működjön?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#1577 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 25. 22:25

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1578 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 26. 09:25

Muszáj ezt a k. nagy képet berakni minden topicba?
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1579 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 26. 20:03

Idézet: mikike - Dátum: 2008. okt. 25., szombat - 20:26

Hali!

Nem tudom jó helyen kérdezem-e, ha nem, akkor mondjátok meg melyik topikban kell feltennem a kérdést:
Hogyan lehet egy komplett telepített XP-t áttenni egyik winyóról a másikra?
Van egy 80GB-os winyóm, rajta minden programom. Vettem egy 160GB-ost, be szeretném tenni, de nincs kedvem újratelepíteni az összes programot. Hogyan tudnám átmenteni az egészet a nagyra, úgy, hogy minden tökéletesen működjön?

Norton Ghost át tudja tükrözni az egészet az MBR-rel együtt. 14-es a legújabb verzió. Ezt a partíciót amit át akarsz tenni még csak formáznod sem kell az új vinyón (létre sem kell hozni) a Ghost-os módszernél, azaz teljesen szűzen rakd be a 160GB-ost. A végén kapni fogsz egy ugyanakkora partíciót mint a régi rendszerpartíciód volt, rajta az XP-vel, a régi fájlrendszereddel, mindennel bitre pontosan. A maradék területet utána feloszthatod.

Szerkesztette: dash 2008. 10. 26. 20:20 -kor

For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#1580 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 26. 23:28

Free cucc: http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/easeu...v2-1--WC14.html
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.