HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#1741 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 06. 10:36

Low Level Format természetesen (mindig utáltam ezt a szókombinációt, mert a v betűket folyton összekeverem benne).

#1742 Felhasználó inaktív   zetecR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 06. 22:49

Sziasztok!

Egyik napról a másikra - látszólag minden előjel nélkül - nem szól az XP-m.
Az alaplapi Realtek driverei újrarakva, driverből pl. a 3D audio demo működik, szól a hangszórón keresztül, viszont a Vezérlőpult Hangok és audióeszközök ablaka nem látja, mint Hangeszközt, nincs lejátszó-, MIDI-, felvevő- stb eszközöm.  :think:
Az Everest is látja, a DirectX hang részletezője viszont lát egy Elsődleges hangillesztőt, aminek minden paramétere/jellemzője 0 érték/nincs/nem támogatja, és látja a Relatek HD Audio output-ot, ahol viszont minden rendben.

Hogyan lehetne elsődlegessé tenni a Realtek hangkarit?

#1743 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 10:38

Idézet: zetecR - Dátum: 2008. dec. 6., szombat - 23:49

Sziasztok!

... alaplapi Realtek driverei újrarakva, driverből pl. a 3D audio demo működik, szól a hangszórón keresztül, viszont a Vezérlőpult Hangok és audióeszközök ablaka nem látja, mint Hangeszközt, nincs lejátszó-, MIDI-, felvevő- stb eszközöm...

A héten én is belefutottam ebbe. Egy új telepítésnél már minden fenn volt, illetve épp' települtek még a hátralévő apróságok,, amikor egyszercsak hopp nem lett hangeszköz - Realtek az is, egy Abit IS-7E2 integráltja volt.
Mindazt végig játszottam, amit Te is, de csak az segített, hogy egy jóval korábbi Visszaállítási pont segítségvel visszamentem az időben. Utána újra felraktam mindent és működik azóta is - legalább is nem jelzett a gazdája, hogy gáz lenne. Mai napig nem tudom az okát a dolognak. (MS Windows XP Professional Hun SP2 verzióba nLite-tal integrált SP3-as friss telepítés a létező összes update-tel.)

#1744 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 12:06

Hello!

Lehet, hogy bugyuta a kérdés, de még nem csináltam ilyet:
Van egy PC amiben van 2 wincsi, és szeretnék mindkét wincsire külön-külön, egymástól független xp prof oprendszert telepíteni. Az fontos lenne, hogy egyik oprendszerről se láthassa a másik wincsit. Mint, ha nem is volna benne. Hogyan tudom ezt megoldani?

Válaszokat előre is köszönöm!

#1745 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 14:28

Ha az egyiket használod, kihúzod a másikat :D  A másik megoldás, hogy letitkosítasz minden file-t, akkor is látni fogja, de nem tudja elérni az egyik a másik állományait.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1746 Felhasználó inaktív   Anteris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 23:13

Az mitől van, hogy ha beírok valamit a google-ba és nyomok egy entert egyből megfagy a böngésző?? De csak googlenél! Ötlet?

#1747 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 10. 16:06

Hello!

Miért van az, hogy hálózaton vannak profilok, azokhoz mappák. Van több embernek saját felhasználóneve/jelszava, és a saját mappájába csak ezzel bír belépni. A saját mappámba viszon ha valamit beleraktam, nem lehet kitörölni. Vagyis kitörli, de ha megint belépek, megint ottvan. Ebbe a mappába három gépről szoktam belépni. Már próbáltam, hogy írásvédetté teszem, de akkor is visszatér minden belépésnél.

#1748 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 09:22

Idézet: Anteris - Dátum: 2008. dec. 9., kedd - 0:13

Az mitől van, hogy ha beírok valamit a google-ba és nyomok egy entert egyből megfagy a böngésző?? De csak googlenél! Ötlet?

Nálam hasonló a helyzet, csak nálam a netscape alatt nem megy a wikipedia.hu.Nem zavar különösebben, mindig az angolt olvasom, csak itt a fórumon néha vannak linkek és mindig belefutok.
Mondjuk nálam nem lefagy, hanem simán bezárja a netscapet. :confused:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1749 Felhasználó inaktív   zscsabee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 11. 12:23

Sziasztok!

Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy olyan programot keresek, amivel saját XP vagy Vista telepítőt tudok létrehozni, és amibe nem csak a drivereket tudom beletenni, hanem egy ablakban ki tudom választani, hogy pl adobe readert, java, skype, meg egyéb ilyen programokat is feltegye egymás után, hogy ne keljen nekem elővadászni őket a CD-ről. Hanem autómatikusan elindítja őket.

Köszi a segítséget!

#1750 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 15:55

Idézet: zscsabee - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 13:23

Sziasztok!

Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy olyan programot keresek, amivel saját XP vagy Vista telepítőt tudok létrehozni, és amibe nem csak a drivereket tudom beletenni, hanem egy ablakban ki tudom választani, hogy pl adobe readert, java, skype, meg egyéb ilyen programokat is feltegye egymás után, hogy ne keljen nekem elővadászni őket a CD-ről. Hanem autómatikusan elindítja őket.

Köszi a segítséget!

Hajrá!

http://unattended.ms.../unattended.xp/
Beginners és Advanced rész elég lesz neked.
Javaslom átnézni alaposan mindent, javasolt a virtualizált tesztelés!
Jómagam is mókáztam ezzel pár napot! :up:

Üdv
"Néha mindenki elkövet néhány hibát/De ha magadba nézel és azt látod hogy/A szíved tiszta akkor/ Jó az út amin jársz és többé/ Ne is fordulj vissza" -Tankcsapda-Örökké tart

#1751 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 16:01

Idézet: critical_source - Dátum: 2008. dec. 10., szerda - 17:06

Hello!

Miért van az, hogy hálózaton vannak profilok, azokhoz mappák. Van több embernek saját felhasználóneve/jelszava, és a saját mappájába csak ezzel bír belépni. A saját mappámba viszon ha valamit beleraktam, nem lehet kitörölni. Vagyis kitörli, de ha megint belépek, megint ottvan. Ebbe a mappába három gépről szoktam belépni. Már próbáltam, hogy írásvédetté teszem, de akkor is visszatér minden belépésnél.

Ez valamilyen roaming profile lesz szerintem és be van állítva, hogy ne tudd módosítani a profilodat (ntuser.dat átnevezve .man -ra ha minden igaz)
Szerintem.
"Néha mindenki elkövet néhány hibát/De ha magadba nézel és azt látod hogy/A szíved tiszta akkor/ Jó az út amin jársz és többé/ Ne is fordulj vissza" -Tankcsapda-Örökké tart

#1752 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 18:10

Idézet: StLewis - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 17:01

Ez valamilyen roaming profile lesz szerintem és be van állítva, hogy ne tudd módosítani a profilodat (ntuser.dat átnevezve .man -ra ha minden igaz)
Szerintem.

és ezzel mit lehet tenni?

#1753 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 13:25

Hello!

Vásároltam egy MSI VR630X laptopot, és nem tudom felrakni rá az xp-t. Elindul a kék képernyő alatt pakolja a memóriába a dolgokat és kékhalállal kifagy. Hiába SP2, SP3, vagy buherált XP /daytona 2008 final/ amiben van sata, mind kifagy. Viszont a vista fel megy.
Hogyan tudnám ráküldeni az XP-t?

Válaszokat előre is köszi!

#1754 Felhasználó inaktív   Temptress 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 13. 01:22

Üdv.

Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy mappa tartalmáról amiben van mondjuk 64 fájl és 6 mappa (mp3)hogyan lehet szöveges fájlt csinálni. Meglehet ezt oldani egyszerűen, vagy marad a fárasztó gépelés. Köszi.

#1755 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 13. 08:35

dir /s c:\ > c:\lista.txt
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1756 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 13. 17:21

Idézet: Signal - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 12:29

...

Mindamellett, nálad más gond is lehet géppel, ha a szervizben hibátlanul viselkedett maga a HDD.

Esetleg van valami 5leted?Egy hete leadtam a gépet szervízbe és nem tudják mi a gond vele. :confused:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1757 Felhasználó inaktív   Temptress 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 13. 18:26

Idézet: VKP - Dátum: 2008. dec. 13., szombat - 8:35

dir /s c:\ > c:\lista.txt

műkszik. köszi.

#1758 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 13. 22:48

Idézet: critical_source - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 19:10

és ezzel mit lehet tenni?

Ha valóban az van, amit tippltem, akkor szólni a rendszergazdának, aki valszeg nem véletlenül találta ki a roaming profile -t. :(
Bár megjegyzem, nekem nem igazán tiszta ez a fájl másolós rész sem, amit írtál. Pontosan hogy is néz ki ez a másolós dolog?

#1759 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 11:29

Idézet: robagp - Dátum: 2008. dec. 12., péntek - 14:25

Hello!

Vásároltam egy MSI VR630X laptopot, és nem tudom felrakni rá az xp-t. Elindul a kék képernyő alatt pakolja a memóriába a dolgokat és kékhalállal kifagy. Hiába SP2, SP3, vagy buherált XP /daytona 2008 final/ amiben van sata, mind kifagy. Viszont a vista fel megy.
Hogyan tudnám ráküldeni az XP-t?

Válaszokat előre is köszi!

Mit ír az a kék halál?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1760 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 12:06

nekem is szokott lenni ilyen kékhalálos telepítős dolog.. általában akkor, ha külső, usb-s odd-ről próbálom telepíteni, illetve ha sata raid-re akarom rakni. Ilyenkor addig próbálkozom (restart), míg egyszercsak jó nem lesz.. (amúgy semmi baja a gépemnek, tehát nem jöttem még rá, hogy mitől lehet igazából) ezt a kékhalál dolgot nálam akkor produkálja egyébként, amikor már betöltött minden drivert, és indítaná a telepítőt..
Per Aspera Ad Astra

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.