HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#1761 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 15. 21:48

Sziasztok,

elég kavarcos rendszerem van, boot szektorom egy kicsi öreg vinyón van rajta, és persze másik vinyóra van telepítve az aktív Oprendszer,
az a kérdés ki akarom venni a régi vinyót, mivel és hogyan tudok egy boot szektort varázsolni  az oprendszeres vinyó adott partíciójára.
Bonyolítja a helyzetet hogy se egyik se másik partíció a "C": talán egy harmadik vinyó.
Újratelep nem jön szóba, mert már elkezdtem Satára migrálni másolni mindent, amit lehet nagyobb bolygatás nélkül, de még nem jöhet szóba, hogy azt használjam, mert még kell ez a sys nekem.
Egyenlőre kisvinyó jó de néha kattog , jó lenne kirántani már.

Előre is köszönöm a segítséget.

Szerkesztette: WEbshark 2008. 12. 15. 22:14 -kor

#1762 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 11:24

Most boot szektor kell, vagy master boot rekord? Mindkettő?

Nevezd csak meg a bootolandó operációs rendszereket, s azok elhelyezdekését, a partíciókat, s a boot managert. Abból meg lehet mondani.

ps.: szerintem épp fordítva van: a boot szektor ugyanis épp azon a partíción (!) van, ahol az aktív oprendszer. Ha a boot manager máshol van, az azt jelenti, hogy máshol van az MBR, amit használ. Minden hdd-n 1 MBR van (master boot record). Ez adja át a vezérlést valamelyik boot sectornak, ami behúzza az oprendszert.

ps/s.: Ha XP, akkor javítókonzolon nézd a fixboot de inkább a fixmbr parancsot. Ezek írják fel rendre a boot szektort, illetve a master boot rekordot (magyarul ha jól tudom fő rendszertöltő rekord, yáááj).

Szerkesztette: Warrior 2008. 12. 16. 11:29 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1763 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 15:05

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 11:24

Most boot szektor kell, vagy master boot rekord? Mindkettő?

Nevezd csak meg a bootolandó operációs rendszereket, s azok elhelyezdekését, a partíciókat, s a boot managert. Abból meg lehet mondani.

ps.: szerintem épp fordítva van: a boot szektor ugyanis épp azon a partíción (!) van, ahol az aktív oprendszer. Ha a boot manager máshol van, az azt jelenti, hogy máshol van az MBR, amit használ. Minden hdd-n 1 MBR van (master boot record). Ez adja át a vezérlést valamelyik boot sectornak, ami behúzza az oprendszert.

ps/s.: Ha XP, akkor javítókonzolon nézd a fixboot de inkább a fixmbr parancsot. Ezek írják fel rendre a boot szektort, illetve a master boot rekordot (magyarul ha jól tudom fő rendszertöltő rekord, yáááj).

fúúú gőzöm sincsen, még a dosban foglalkoztam utoljára a boot sectorral, akkor is amikor még  Stoned fertőzte a gépeket....meg a Mitch.
Azóta volt már kb 4 win oprendszer, amit nyugdíjaztam, persze fajta.

Olyan kavarc van, hogy otthon fogom leírni mi hogy is van jó,

#1764 Felhasználó inaktív   Moha7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 23:10

Hali!

Igazából nem tudom, hogy jó topicba írok-e, mert összetett a dolog, de:

Adott egy régebbi gép (Asrock P4VM800 + 2.4-es Celeron, S478-as). Eddig egy 20GB-os HDD volt benne, most próbáltam bővíteni. Mivel van rajta SATA csati, egy 320-as Samsungot raktam bele. Az XP-t viszont sehogy sem tudom felrakni.

A telepítés első szakasza (fileok másolása, particionálás) rendben lezajlik, az újraindulás után viszont kékhalál: STOP 0x0000007B (ami inaccessible boot device üzenet).

Letöltöttem és telepítéskor beadtam az alaplaphoz való SATA drivereket. Minden kevésbé fontos eszközt letiltottam a biosban (hangkártya, parallel EPP+ECP mód, stb). A bios felismeri és látja rendesen a 320GB-os HDD-t. Ha a korábbi rendszert elindítom, az is látja és kezeli a hdd-t, sőt, a telepítő is látja a teljes 320GB-ot és lemegy a particionálás és formázás is.
A memóriával volt egy kis gond, az egyik slot úgy tűnik rossz, de a másikkal nincs gond, memtest86 nem talál problémát. A Samsung util-jával (elvileg) átraktam SATA1-be a vinyót, jumperelni még nem próbáltam, ill. idő hiányában még a bios frissítés elmaradt, de az lesz a következő.
Egyébként XP SP2-es telepítőlemez, tehát nem a szervízcsomaggal van a baj.

Valakinek van még ötlete? Elvileg kezelnie kellene a gépnek és rendesen bootolnia, nemde? A bios-t majd frissítem, mert 1.20 van fent és 1.60 a legújabb. Végső megoldásként kicserélem PATA winyóra, csak az ugye drágább. Mit próbáljak még ki esetleg?

Előre is köszi.
Programmers don't die! They just gosub without return...

#1765 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 00:29

Másik drivert nem tudsz szerezni a S-ATA vezérlőhoz? Ez az egyetlen HDD a gépben, amikor a hibát írja és előtte is, amikor telepítesz? Miután így elhasalt a gép, az akkor telepített windows filerendszere hibátlan marad? A legfrissebb BIOS-szal mindenképpen próbáld ki még.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1766 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 11:22

a kérdésem annyiban kapcsolódik az xp-hez, h xp van a gépemen  :Đ

win 2000-et is fel szeretném tenni a gépemre, munka miatt. ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
1) távoli asztal elérés van-e a w2000-ben?
2) sata-s a vinyom, ez mennyivel nehezíti meg a dolgom? és azt hogyan tudom megoldani? (nincs FDD meghajtóm  :Đ )
3) mekkora helyet különítsek el külön partícióként? (vpn és távoli asztal elérés kell csak)
4) mit és hogyan kell csinálnom, h ki tudjam választani, h xp-t v. w2000-et akarok indítani?
5) ha friss install-t csinálok, akkor mi legyen a telepítési sorrend? (1. xp 2. w2K vagy 1. w2k 2. xp)
6) be lehet állítani, h w2k alól ne lehessen elérni a többi partíciót?
7) valószínű az xp-t többször is ujra fogom húzni, mit mentsek le, h reinstall után a w2000-et is tudjam használni?

most hirtelen ennyi kérdésem volt.

a válaszokat előre is köszönöm.

Szerkesztette: gene 2008. 12. 17. 11:29 -kor

PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#1767 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 11:44

1) Nincs.
2) A drivert be kell adagolni a telepítés alatt, F6-tal, de floppy nélkül ez nehéz lesz :) (vagy olyan telepítőt kell készítened, amely tartalmazza a vezérlőd driverét, pl. az nlite segítségével). Ha ez nem megoldható, akkor, bár kicsit hosszadalmas, de azt is eljátszhatod, hogy IDE-re telepíted, telepítés után a S-ATA-vezérlő driverét is feltelepíted (de a S-ATA HDD-t nem teszed még be a gépbe!), majd átmásoltatod a S-ATA HDD-re, PQMagic, Ghost, vagy hasonló programmal.
3) Kb. 6-8 GB bőven elég.
4) Az XP, 2k majdnem ugyanúgy indul, emlékeim szerint a telepítéssel sem lesz különösebb gubanc, mindkettő képes beírni magát a másik által létrehozott boot.ini-be. Max. arra kell figyelned, hogy mindig az XP-s ntldr legyen az aktív partíción (vagy pl. lecserélni, ha a 2k telepítője lecserélte a sajátjára).
5) 2k, XP (mindig a régebbi OS telepítése javasolt előbb, mert azt az újabb ismer(het)i, így kezelni is tudja a régebbit, fordítva ez nyilván nem tud igaz lenni).
6) Erre majd más. :D Egyszerűen tudtommal nem.
7) Lásd 4-es pont.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1768 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 13:12

Idézet: gene - Dátum: 2008. dec. 17., szerda - 11:22

6) be lehet állítani, h w2k alól ne lehessen elérni a többi partíciót?

Annyit mindenképpen csinálhatsz, hogy w2k-ban leveszed a többi partíció betűjelét, és akkor nem lehet hivatkozni rá.
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#1769 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 15:19

Mostanában valahogy elég gyakran belefutok a biztonsági rések problémájába, értendő ezalatt, hogy állandóan emlegetik :think: Felmerült bennem, hogy talán érdemes lenne szintre hozni a rendszeremet. Kutattam is a MS oldalát bőszen, de nem lettem sokkal okosabb. Amit akarok: valahogy szeretném letölteni egyben mondjuk az SP3 óta megjelent biztonsági frissítéseket (semmi más nem érdekel, magát a rendszert mindenféle idétlen csillivilli szolgáltatás nélkül használom, már IE-t se láttam jó ideje), hogy azokat offline feltelepíthessem, és azzal együtt menthessem el a netet sose látott (tehát tiszta, vész esetén visszaállítandó) rendszerem. Ilyet hogy tudok csinálni?
Ja, a rendszer xp pro 32 bit. Esetleg xp64-gyel se lenne rossz megcsinálni, de azzal inkább csak próbálkoztam, lehet hogy lekerül, akár linux is mehet a helyére, meg minden, szóval az másodlagos :)

Szerkesztette: alvaro 2008. 12. 17. 15:20 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1770 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 19:21

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. dec. 17., szerda - 15:19

Mostanában valahogy elég gyakran belefutok a biztonsági rések problémájába, értendő ezalatt, hogy állandóan emlegetik :think: Felmerült bennem, hogy talán érdemes lenne szintre hozni a rendszeremet. Kutattam is a MS oldalát bőszen, de nem lettem sokkal okosabb. Amit akarok: valahogy szeretném letölteni egyben mondjuk az SP3 óta megjelent biztonsági frissítéseket (semmi más nem érdekel, magát a rendszert mindenféle idétlen csillivilli szolgáltatás nélkül használom, már IE-t se láttam jó ideje), hogy azokat offline feltelepíthessem, és azzal együtt menthessem el a netet sose látott (tehát tiszta, vész esetén visszaállítandó) rendszerem. Ilyet hogy tudok csinálni?
Ja, a rendszer xp pro 32 bit. Esetleg xp64-gyel se lenne rossz megcsinálni, de azzal inkább csak próbálkoztam, lehet hogy lekerül, akár linux is mehet a helyére, meg minden, szóval az másodlagos :)

http://www.msw.hu/ Itt nézz körül, de a pontos linket nem találom, bocsesz.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1771 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 20:58

Idézet: akaido - Dátum: 2008. dec. 17., szerda - 19:21

http://www.msw.hu/ Itt nézz körül, de a pontos linket nem találom, bocsesz.

Kösz, ez egy jó link, találtam náluk egy ilyet:

http://afterfix.net/

Ha otthon leszek és ráérek (majd karácsony után esedékes), kipróbálom, úgy néz ki, pont olyasmit csinálnak, amit kerestem. Ha be lehet jelölni, hogy fölösleges dolgokat ne tegyen föl (messenger-mutációk pl, amiket zsigerből kerülök), akkor a barátom lesz.

Idézet

Arra viszont van lehetőség, hogy a csomagot pl. WinRAR segítségével kicsomagoljuk, és a benne felhalmozott frissítések nagy részét integráljuk kézileg, vagy nLite segítségével.

Ezek szerint ha máshogy nem, manuálisan kibogarászhatom az engem érdeklő darabokat. Mert amúgy tényleg van benne egy csomó minden, amit én egyszerűen sallangnak minősítek.

Szerkesztette: alvaro 2008. 12. 17. 21:02 -kor

#1772 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 21:07

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. dec. 17., szerda - 20:58

Ha otthon leszek és ráérek (majd karácsony után esedékes), kipróbálom, úgy néz ki, pont olyasmit csinálnak, amit kerestem. Ha be lehet jelölni, hogy fölösleges dolgokat ne tegyen föl (messenger-mutációk pl, amiket zsigerből kerülök), akkor a barátom lesz.

Ezek szerint ha máshogy nem, manuálisan kibogarászhatom az engem érdeklő darabokat. Mert amúgy tényleg van benne egy csomó minden, amit én egyszerűen sallangnak minősítek.

A windows update oldal miert nem jo?
http://update.microsoft.com

#1773 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 23:12

Idézet: Miki - Dátum: 2008. dec. 17., szerda - 21:07

A windows update oldal miert nem jo?
http://update.microsoft.com

Mert 4122 találat volt security update-re :D
Bogarásszon az, kinek 6 anyja.

#1774 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 23:30

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 0:12

Mert 4122 találat volt security update-re :D
Bogarásszon az, kinek 6 anyja.

Windowsupdate pont erre van kitalálva.  Nem kell ott semmit keresni. Ami fontos update azt felteszed, ie7-re úgyis rákérdez közben- ha az nem tetszik, azt annyi.

Vagy megvárod az sp4et  :D

#1775 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 00:11

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. dec. 17., szerda - 20:58

És persze ez teljesen unsupported way, senki nem tudja valójában mik vannak a csomagban, szóval támogatást innentől ne is remélj a rendszeredhez.  :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1776 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 07:18

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 0:11

És persze ez teljesen unsupported way, senki nem tudja valójában mik vannak a csomagban, szóval támogatást innentől ne is remélj a rendszeredhez.  :)

Hadd ne mondjam, mennyi támogatás volt hozzá eddig... különbenis, engem inkább ne támogassanak, elbírom, tudok egyenesen állni, nem vagyok részeg :Đ

Szerkesztette: alvaro 2008. 12. 18. 07:18 -kor

#1777 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 10:04

Sziasztok!

Ha már a security updateknél tartunk: ha telepítek egyet automatikus frissítéssel, akkor XP-n 15 percenként fog kukorékolni, hogy indítsam újra a gépet.

Nem lehet ezt valahogy permanensen lelőni? (Újraindítás nélkül :Đ)
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#1778 Felhasználó inaktív   sika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 18. 10:21

Üdv,

Volt egy kérdés, hogy hogyan lehet listázni mondjuk egy könyvtárban található mp3 fájlokat, erre az a válasz született, miszerint dir /s c:\ > c:\lista.txt.
Gondolom nem árulok el nagy titkot, ha közlöm, hogy csak nagy vonalakban van fogalmam a számítógépről. A fenti parancsot pontosan hogyan kell alkalmaznom, hova kell beírnom, parancssor futtatása? És hogyan néz ki a sor, ha a C:/Downloads könyvtárban van a kérdéses mp3?
Köszi előre is aki veszi a fáradtságot a válaszra.

#1779 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 10:34

Start-futtatás-cmd, kapsz egy szép fekete ablakot és oda beírod.

dir /s c:\Downloads > c:\lista.txt.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1780 Felhasználó inaktív   sika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 18. 10:45

Idézet: VKP - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 10:34

Start-futtatás-cmd, kapsz egy szép fekete ablakot és oda beírod.

dir /s c:\Downloads > c:\lista.txt.

Köszi szépen!

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »