HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#1801 Felhasználó inaktív   Ako5 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 19. 11:40

Sziasztok!
Immár  1 hete küzdök egy laptoppal. Pannon GSM szolgáltat mobilinternetet egy Sierra Wireless Aircard segítségével.  A konnektáló program Cingular, vagy 3G Watcher-t is próbálom. Windows XP service pack 3.

Felhívtam a Pannon 1220 ügyfélszolgálatát, megadták milyen paramétereket kell beírni DNS, APN stb.
Ezeket rendre meg is adtam, azonban a következőket tapasztalom:
Ha az APN-t üresen hagyom, akkor csatlakozik - de a böngészés nem működik. A DNS szerverig eljut a ping,  (pingnél 100% veszteség van) Böngésző (Opera, Firefox, Explorer) is beazonosítja a webhelyet - DE NEM TÖLT LE SEMMIT, hanem felhívja a figyelmemet a hálózati kapcsolatok ellenőrzésére meg mit tudom én miket ír ki. Természetesen Online módban vannak a böngészők.
A jelerősség 80%, térerővel nem lehet gond.
DNS címeket beállítottam az ügyfélszolgálat által megadottakra - bár nem tudom mi az a CHAP hitelesítő protokoll - nem találtam ilyet az Windows xp-ben (Talán csak WindowsServer-ben van ilyen)
Próbáltam tűzfalat kikapcsolni, alapra visszaállítottam az internetbeállításokat, de SEMMI eredmény és hülyének érzem már magam.

Amikor erre a laptopra XP-t raktam, mindenféle kecmec nélkül működött, csak felraktam a 3G Watcer nevű programot és hello világ.

Azonban visszatért hozzám a laptop (nem az enyém) és rengeteg vírust, böngészőt gyilkoló (?) malware programot kukáztam le róla, és nem jó rajta  a net.

Ami érdekes: Chello kábelnet működik rajta minden gond nélkül - kipróbáltam.

Nem szeretném újra pakolni a windowst, nem hiszem hogy nincs értelmes megoldás. Meg most már érdekel is hogy mi lehet a gixer.

Valaki?

Köszi és Üdv:
Ako5

#1802 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 19. 12:27

Hol lehet megnézni azt az 5x5-ös kódot, amivel a windows telepítésre került?
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1803 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 12:33

Idézet: carcass - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 13:27

Hol lehet megnézni azt az 5x5-ös kódot, amivel a windows telepítésre került?

Például: ProduKey
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1804 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 13:41

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 13:33

Például: ProduKey

:respect: Stimmel, minden OK. :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1805 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 14:00

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 12:12

Vagy miről beszélek? Még elveszítem a fonalat. :think:  :)

Nem hiszem. De ettől még jó szétválasztani a légkalapácsot és az ásót.  ;)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1806 Felhasználó inaktív   Sandwich 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 19:27

Sziasztok!
IE7-em van most fent de a melós webes appok miatt felkellene raknom a 6-ost de nem engedi.
Azt a hibaüzit kapom hogy 'Nem tudott minden összetevőt telepíteni. Zárjon be minden alkalmazást és próbálja újra'
Valaki help plz!
Köszi

#1807 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 20:05

Vagy egyik vagy másik. Szedd le a 7-est és vissza a 6-ost.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1808 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 20:36

Idézet: VKP - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 21:05

Vagy egyik vagy másik. Szedd le a 7-est és vissza a 6-ost.

Vagy virtuális gép.

#1809 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 23:26

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 19:52

Ismerős a probléma, hihetetlenül bosszantó bír lenni!
Sajna megoldást nem tudok rá, legföljebb minél kevesebb "önfejű" program futtatása. A baj az, ha muszáj őket használni :think:

TweakUI: General, Focus, Prevent applications from stealing focus.

#1810 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 23:52

Idézet: WEbshark - Dátum: 2008. dec. 15., hétfő - 21:48

Sziasztok,

elég kavarcos rendszerem van, boot szektorom egy kicsi öreg vinyón van rajta, és persze másik vinyóra van telepítve az aktív Oprendszer,
az a kérdés ki akarom venni a régi vinyót, mivel és hogyan tudok egy boot szektort varázsolni  az oprendszeres vinyó adott partíciójára.
Bonyolítja a helyzetet hogy se egyik se másik partíció a "C": talán egy harmadik vinyó.
Újratelep nem jön szóba, mert már elkezdtem Satára migrálni másolni mindent, amit lehet nagyobb bolygatás nélkül, de még nem jöhet szóba, hogy azt használjam, mert még kell ez a sys nekem.
Egyenlőre kisvinyó jó de néha kattog , jó lenne kirántani már.

Előre is köszönöm a segítséget.

Bootszektora minden partíciónak van (a legelső szektor), legfeljebb nem mindegy, milyen oprendszer formázta. Ettől függ a benne található indítókód, melynek feladata NT-alapú rendszernél az Ntldr betöltése. Ha XP formázta, ezzel a részével már nem is lesz gond, vagy segíthet rajta a Javítókonzol fixboot parancsa, ami ezt a kódot írja felül.

Bootoláshoz szükséges egy partíció aktívként megjelölése, ezen a partíción kell elhelyezni az ntldr, ntdetect.com, boot.ini fájlokat. Nálad ez lenne a kulcskérdés, nem (csak) a bootszektor. Telepítéskor az indítófájlok másik vinyóra lettek téve, persze nem véletlenül, hiszen a telepítő a számítógép boot-eszközére teszi, mivel oda kell. Vagy nem azt kellett volna beállítani.

De utólag a Windowst tartalmazó merevlemezt is beállíthatod boot-eszköznek, az indítófájlok is átmásolhatók, boot.ini tartalma értelemszerűen szerkesztendő. MBR-kód (ha esetleg nem működne, de általában szokott) felülírható a Javítókonzol fixmbr parancsával.

Betűjeleket mindez nem befolyásolja, mivel a betűjelek a registryben vannak tárolva, meghajtókhoz azonosítókkal rögzítve. (MountedDevices regkulcs.) Így előállhat olyan helyzet, hogy van egy Windows a D: meghajtón, ami aktív, bootol, rajta van az ntldr stb.

C: meghajtó meg nincs sehol (a régi bootvinyóval távozott) így ezután a C: betű felszabadul, kiosztható másra.

#1811 Felhasználó inaktív   szalkay88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 10:07

Hali,

az XP-m úgy döntött, hogy mostantól minden indulásnál a következő hibaüzenettel indít:

Kép

Kérdésem, h mi ez? Google semmit nem hoz ki magyarul erre a DLL-re, angolul meg nem tudom h szól ez a hibaüzenet :think:

Egyébként mikor elsőnek hozta ki, akkor súlyos hiba utáni rendszer helyreállást is érzékelt, de ez csak az elsőnél volt, és lefényképeztem a hiba "kódot" is vagy mit.

Hibaüzenet:

Kép

A hiba paraméterei:

Kép

#1812 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 10:25

Idézet: szalkay88 - Dátum: 2008. dec. 20., szombat - 11:07

Hali,

az XP-m úgy döntött, hogy mostantól minden indulásnál a következő hibaüzenettel indít:

Kép

Kérdésem, h mi ez? Google semmit nem hoz ki magyarul erre a DLL-re, angolul meg nem tudom h szól ez a hibaüzenet :think:

Ez elvileg az Avast Antivir része. Én elsőként megpróbálnám újra felrakni, hátha megsérült a DLL. Remélhetőleg, nem egy vírus blokkolja a program futását.

#1813 Felhasználó inaktív   szalkay88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 10:56

Hmm, most hogy így mondod, valóban ajánlgatta az Avast egy darabig, hogy tegyem fel "az új Avastot", rámentem, és feltettem, de kiírt vmi hibát, és valóban azóta írja ki ezt. És nincs is a tálcán az Avast, szóval el sem indul.

Akkor reinstallt megpróbálok, köszi...

#1814 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 11:05

Szevsaztok!
hú hogy is kezdjem:
nagyon nagy a gáz.
Most vetem a gépet karácsonyra és elvileg cak akkor próbálhatom ki de én már ezt megtettem.
Na nem is ez nem is annyira fontos hanem a következő:
Bekapcsoltam és egy ideig minden ok volt.
Aztán a CoD 4-et tömörítettem ki és tömörítés közbe a monitor kiirta hogy no signal majd 5 mp múlva kék lett a képernyő és az volt rajta hogy a rendszerben súlyos hiba történt és visszaállíthatatlan.
És a köv sorba asszem, de ez nem biztos, ott volt valami system volume cucc.
Aztán a bekapcs gomb nyomásával kikapcsoltam és újra be.
El is indult rendesen. Megint ki tömörítettem, és megcsinálta. Feltettem és egy darabig megint jó volt.
Olyat csinált hogy elfeketedett a kép és kikapcsolt a gép. Próbáltam bekapcsolni de semmi. Kihúztam az elosztót majd vissza dugtam és bekapcsolt. Mindent amit feltettem letöröltem róla és kikapcsoltam.
Talán a winchester-el van a gond?A winyom western digital 320GB-s.
És 2 db-re van particionálva.
Tényleg nagyon sürgősen kéne a segítség.
Már csak pár nap van karácsonyig és nem tudom mit tegyek.
+ A szüleimnek is kellene a gép. Most amin írok már 5 éves.
Ráadásul nem is volt 1 olcsó config.
Légyszi segítsetek!!!!

Szerkesztette: Taki0019 2008. 12. 20. 11:07 -kor

#1815 Felhasználó inaktív   szalkay88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 11:59

Na megpróbáltam újratenni az Avastot, de sajnos nem lehet... :confused:

Se letörölni nem lehet, se semmit kezdeni vele. És amiatt, hogy nem lehet normálisan letörölni, úgy érzékeli mintha már fel lenne téve, és a setup-ja csak update-et és törlést ajánl fel.

Lefényképeztem, ezt írja ki mikor törölni próbálom (indoklás nincs, csak "ez a hiba" lépett fel):

Kép

Your Uninstaller-el is megpróbáltam letörölni, annál is kiírta ugyanezt, annyi h az ettől függetlenül letörölt minden hozzákapcsolódó dolgot amit talált. De nem segített ez sem, továbbra is úgy érzi, h fel van rakva.

Nem tudok vele mit kezdeni, mit csináljak??

#1816 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 12:08

Idézet: Signal - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 23:52

Bootszektora minden partíciónak van

Ez biztos?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1817 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 12:52

Az előző hsz-em re valaki segítséget???????

#1818 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 13:31

Idézet: Taki0019 - Dátum: 2008. dec. 20., szombat - 13:52

Az előző hsz-em re valaki segítséget???????

A g ép kékhalálozott, ráadásul kikapcsolt. Ha boltban rakták össze, akkor gyorsan vidd vissza azzal, hogy kikapcsolt. Szinte biztos, hogy gond lesz vele fizikailag.

Önmagában tiszta rendszeren a kékhalál is elég ok gyanakodásra, de ha simán kikapcsol, az még csúnyább. Meg tömörítés közben kékhalálozni - ugyan nem tudni, mi futott még - sem szép dolog. Mivel vaci új, én nem görcsölnék vele a helyedben. Lehet hibákat keresni, meg variálni, de szerintem vidd vissza.

ps.: ja, meg a be NEM kapcsolhatóság, az áramtalanításig. Mostanában rengeteg rossz tápot, memóriát látok. Ne filózz rajt', nem a te dolgod.

Szerkesztette: Warrior 2008. 12. 20. 13:33 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1819 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 14:00

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. dec. 20., szombat - 13:31

A g ép kékhalálozott, ráadásul kikapcsolt. Ha boltban rakták össze, akkor gyorsan vidd vissza azzal, hogy kikapcsolt. Szinte biztos, hogy gond lesz vele fizikailag.

Önmagában tiszta rendszeren a kékhalál is elég ok gyanakodásra, de ha simán kikapcsol, az még csúnyább. Meg tömörítés közben kékhalálozni - ugyan nem tudni, mi futott még - sem szép dolog. Mivel vaci új, én nem görcsölnék vele a helyedben. Lehet hibákat keresni, meg variálni, de szerintem vidd vissza.

ps.: ja, meg a be NEM kapcsolhatóság, az áramtalanításig. Mostanában rengeteg rossz tápot, memóriát látok. Ne filózz rajt', nem a te dolgod.

hát ja....
hogy érted hogy fizikailag :think:
hogy mi futott:
a 7zip+a dokumentumok voltak megnyitva.
a tápom nem egy nagy cucc(EuroCase) tehát lehet hogy váltok.
Csak az a helyzet hogy csak karácsony útán tudom visszavinni.
De ez qva idegesítő, ráadásul az első bekapcsnál itthon mert ahol vettem mindent letszteltek rajta 3dmark....és ott semmi baja nem volt. :(  :mad:
és az nem lehet hogy ami gombelem az alaplapba van az merülöben van?
mert elég hosszú ideig 2hétig nem volt bekapcsolva.
Reménykedek benn ha karácsonykor összeszereljük akkor semmi baja nem lesz de ez nem túl valószínű szerintem :(

Szerkesztette: Taki0019 2008. 12. 20. 14:08 -kor

#1820 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 14:08

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. dec. 20., szombat - 13:08

Ez biztos?

Attól függ, mit nevezünk boot sectornak. Ha az "első" szektort, akkor az mindig létezik. Ha a boot loader-t, akkor nem mindig, ahogy Signal is írta. Bár asszem FAT esetében mindig benne is van a betöltő kód. Vagy nem...

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.