HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#1821 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 20. 14:13

Idézet: Sandwich - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 19:27

Sziasztok!
IE7-em van most fent de a melós webes appok miatt felkellene raknom a 6-ost de nem engedi.
Azt a hibaüzit kapom hogy 'Nem tudott minden összetevőt telepíteni. Zárjon be minden alkalmazást és próbálja újra'
Valaki help plz!
Köszi

Ha frisítve volt IE7-re, akkor az IE6 teljes kompániájával elérhető a %windir%/ie7 mappában. Nekem ott van és onnét rendben működik, ha úgy akarom.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1822 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 20. 14:17

Idézet: Taki0019 - Dátum: 2008. dec. 20., szombat - 15:00

hát ja....
hogy érted hogy fizikailag :think:
hogy mi futott:
a 7zip+a dokumentumok voltak megnyitva.
a tápom nem egy nagy cucc(EuroCase) tehát lehet hogy váltok.
Csak az a helyzet hogy csak karácsony útán tudom visszavinni.
De ez qva idegesítő, ráadásul az első bekapcsnál itthon mert ahol vettem mindent letszteltek rajta 3dmark....és ott semmi baja nem volt. :(  :mad:
és az nem lehet hogy ami gombelem az alaplapba van az merülöben van?
mert elég hosszú ideig 2hétig nem volt bekapcsolva.
Reménykedek benn ha karácsonykor összeszereljük akkor semmi baja nem lesz de ez nem túl valószínű szerintem :(

Fizikailag alatt értem azt, hogy magával a géppel lesz gond, bármit it telepítesz rá. Magyarán meg kell nézetni, úgyis csak szívás lesz. Jobb hamarabb, főleg, ha új.

A táp lehet, hogy benne lesz a játékban. A teszt az egy dolog, s nem igazol semmit, nem bizonyít, csak annyit mindösszesen, hogy ott, abban a helyzetben műköDÖTT... Ez bármikor változhat.

A gombelemnek nincs ehhez köze. Az ugyanis a BIOS beállításait, adatait tárolja. Dátum, óra, stb.

Előfordulhat ugyan, hogy bizonyos BIOS-beállítások megváltozásakor (ha épp merülne az elem) az xp kékhalálozik, de semmiképp sem egy már futó rendszeren, mégpedig tömörítés közben fogja ezt tenni.

Az elem egyébként éveket bír, nem tölthető, mert csak elem. Teljesen mindegy, meddig nem volt bekapcsolva. Ma már ez van. Jó régen volt másféle is, de már nincs.

Úgyhogy továbbra is javaslom: vidd el, ahol véve lett. Nézzék meg, mondd el a bekapcsolási problémát (nem lehetett bekapcsolni), meg hogy magától kikapcsolt, s a kékhalált. Gyanús az a táp. Nem a márkája, vagy ilyesmi, hanem konkrétan AZ a példány.

Szerintem biztos baj lesz a géppel később, ha nem nézeted meg, illetve ha nem csinálnak vele semmit.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1823 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 14:26

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. dec. 20., szombat - 14:17

Fizikailag alatt értem azt, hogy magával a géppel lesz gond, bármit it telepítesz rá. Magyarán meg kell nézetni, úgyis csak szívás lesz. Jobb hamarabb, főleg, ha új.

A táp lehet, hogy benne lesz a játékban. A teszt az egy dolog, s nem igazol semmit, nem bizonyít, csak annyit mindösszesen, hogy ott, abban a helyzetben műköDÖTT... Ez bármikor változhat.

A gombelemnek nincs ehhez köze. Az ugyanis a BIOS beállításait, adatait tárolja. Dátum, óra, stb.

Előfordulhat ugyan, hogy bizonyos BIOS-beállítások megváltozásakor (ha épp merülne az elem) az xp kékhalálozik, de semmiképp sem egy már futó rendszeren, mégpedig tömörítés közben fogja ezt tenni.

Az elem egyébként éveket bír, nem tölthető, mert csak elem. Teljesen mindegy, meddig nem volt bekapcsolva. Ma már ez van. Jó régen volt másféle is, de már nincs.

Úgyhogy továbbra is javaslom: vidd el, ahol véve lett. Nézzék meg, mondd el a bekapcsolási problémát (nem lehetett bekapcsolni), meg hogy magától kikapcsolt, s a kékhalált. Gyanús az a táp. Nem a márkája, vagy ilyesmi, hanem konkrétan AZ a példány.

Szerintem biztos baj lesz a géppel később, ha nem nézeted meg, illetve ha nem csinálnak vele semmit.

ok
THX elviszem kar után és megnézetettem.
Mikor vettük ki akartuk cserélni és azt mondta a gyerek hogy ebből a márkából ami nekem va az 50 ből 2-3
hibásodik meg.
És ezek szerint az egyém pont bennt van a 2-3 ba.

#1824 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 16:29

Idézet: Taki0019 - Dátum: 2008. dec. 20., szombat - 14:00

a tápom nem egy nagy cucc(EuroCase) tehát lehet hogy váltok.

Vargáné cseh megfelelője..
A Mercuryval lehet egy kategóriában.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1825 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 18:21

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. dec. 20., szombat - 17:29

Mercury már nálam is pukkant el.Pedig nem volt terhelve.Gyárilag volt az előző gépben anno.
A mostani FSP Group.Eddig hibátlan. :up:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1826 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 19:43

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. dec. 20., szombat - 12:08

Ez biztos?

MS rendszereknél maradva, az adott oprendszerhez való formázó program mindig felír egy "rendes" bootszektort, persze csak primary típusú partíciónál. Kiterjesztett/logikai nem bootolható, ez sokak számára értelemszerű, talán ezért is felejtettem el külön említeni. Vagy lassan már el is szokom tőle, én elsődleges partíciókat szoktam használni.

Diskeditorral vagy hexedittel könnyen ellenőrizhető bárki által a partíciók legelső szektorában látható kód, ami felismerhető a beleírt hibaüzenetekről (Ntldr is missing stb.) DOS bootszektor nyilván nem az Ntldr-t keresi, hanem az io.sys-t, ott másféle kód van. Ebből adódóan pl. egy FAT partíciónak kétféle indítókódja lehet, attól függően, hogy DOS vagy NT-alapú rendszerhez való program formázta.

Az MBR szektorban is látható pár hibaüzenet (Invalid partition table stb.).

A fotón egy NTFS bootszektor látható, adattároló partícióról származik, ami bootolásra soha nem volt használva:

Csatolt fájl:

#1827 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 20:47

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. dec. 20., szombat - 14:17

A gombelem fura egy állat, van, hogy zárlattal merül le, akkor akármit tud okozni, nemindulástól kékhalálig. Ez nem a BIOS beállítások változása miatt lesz, hanem mert a gombelem és a készenléti ág összefésülése (ugyanis ha van készenlét, a CMOS fenntartása onnét történik) egy-egy lapon olyan, hogy a zárlatba kerülő gombelem a CMOS tápját is leviszi földközelbe, amitől a BIOS megkergül. Ezek az események működés közben bőven alakulhatnak, pláne, ha az elem küszöb közelében tart. Az pedig nyilvánvaló, hogy az elem állásban fog csak igazán merülni a CMOS-on keresztül, meg adott esetben ki tudja, mennyi ideje raktárban punnyad beszerelés előtt. Volt már sok ilyen lap, amiben a gyárilag betett elem beszereéskor már nem volt egészen jó állapotban.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1828 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 20:49

Idézet: Taki0019 - Dátum: 2008. dec. 20., szombat - 11:05

Szevsaztok!
hú hogy is kezdjem:
nagyon nagy a gáz.
Most vetem a gépet karácsonyra és elvileg cak akkor próbálhatom ki de én már ezt megtettem.
Na nem is ez nem is annyira fontos hanem a következő:
Bekapcsoltam és egy ideig minden ok volt.
Aztán a CoD 4-et tömörítettem ki és tömörítés közbe a monitor kiirta hogy no signal majd 5 mp múlva kék lett a képernyő és az volt rajta hogy a rendszerben súlyos hiba történt és visszaállíthatatlan.
És a köv sorba asszem, de ez nem biztos, ott volt valami system volume cucc.
Aztán a bekapcs gomb nyomásával kikapcsoltam és újra be.
El is indult rendesen. Megint ki tömörítettem, és megcsinálta. Feltettem és egy darabig megint jó volt.
Olyat csinált hogy elfeketedett a kép és kikapcsolt a gép. Próbáltam bekapcsolni de semmi. Kihúztam az elosztót majd vissza dugtam és bekapcsolt. Mindent amit feltettem letöröltem róla és kikapcsoltam.
Talán a winchester-el van a gond?A winyom western digital 320GB-s.
És 2 db-re van particionálva.
Tényleg nagyon sürgősen kéne a segítség.
Már csak pár nap van karácsonyig és nem tudom mit tegyek.
+ A szüleimnek is kellene a gép. Most amin írok már 5 éves.
Ráadásul nem is volt 1 olcsó config.
Légyszi segítsetek!!!!

Ha nem volt olcsó konfig, miért egy hulladék szar táp került bele? 10k körül már Corsair HX400 van, azalatt Chieftec GPS400, tessék olyat rakni bele.

#1829 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 21. 20:32

Idézet: didyman - Dátum: 2008. dec. 20., szombat - 20:49

Ha nem volt olcsó konfig, miért egy hulladék szar táp került bele? 10k körül már Corsair HX400 van, azalatt Chieftec GPS400, tessék olyat rakni bele.

nem tudom nem hallgattam rátok....
de ma elvittem szervizbe és megnézik, de karácsonyra visszakapom
semmi konkrétat nem mondtak még.

#1830 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 21. 20:37

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. dec. 20., szombat - 16:29

Inkább a Codegen tesója, Shenzen-ből jön mindkettő, de CG-nél ótvarabb.

#1831 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 14:56

most meg a rég pc-m
be akarom kapcsolni... semmi mégegyszer...semmi
a konektor-ból ki-be és bekapcsolt.
Aztán ahogy bekapcsolt.
A legelején kiirja az adatokat stb..
És nem ment tovább alul kiirta hogy CMOS....valami és mellé-Load Defalut Setup.
Akkor ugye press f1..... továbbment, betöltött és újraindítottam aztán jól indult.
Ez elem? :think:

#1832 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 17:01

Idézet: Taki0019 - Dátum: 2008. dec. 22., hétfő - 14:56

Ez elem? :think:

Ühüm. :)
Ha pár óra bekapcsolás után napokig nem dobja el az agyát, akkor nem feltétlenül kell kicserélni.

#1833 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 17:18

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. dec. 22., hétfő - 17:01

Ühüm. :)
Ha pár óra bekapcsolás után napokig nem dobja el az agyát, akkor nem feltétlenül kell kicserélni.

Ezek már nem akkumulátorok. A tápellátás a CMOS elem és a készenléti 5V felől zajlik, attól függően, mi áll rendelkezésre. A lemerült elem az első áramtalanításig, vagy addig nem okoz gondot, amíg zárlatba nem megy

#1834 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 18:31

Na kipróbáltam lekapcsoltam és áramtalanítottam aztán 1-2 percet vártam vele.
És bekapcsoltam és minden rendesen ment.
Akkor elvileg nincs gond vele? :think:

#1835 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 09:58

Üdv! Néhány körvonalban felvázolnám a problémámat. Adott volt két HDD egyiken egy XP másikon egy Vista OS, mivel az a HDD amin az XP volt meglehetősen zajossá vált vettem helyette egy másikat és arra is telepítettem egy XP-t. A probléma az, hogy a Windows Vista indítása mint lehetőség meg sem jelenik bootoláskor, csupán a WinXP.  Mit kellene tennem, hogy a Vista-t is működésre tudjam bírni?
Segítségeteket előre is köszönöm.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#1836 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 11:28

Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 9:58

Üdv! Néhány körvonalban felvázolnám a problémámat. Adott volt két HDD egyiken egy XP másikon egy Vista OS, mivel az a HDD amin az XP volt meglehetősen zajossá vált vettem helyette egy másikat és arra is telepítettem egy XP-t. A probléma az, hogy a Windows Vista indítása mint lehetőség meg sem jelenik bootoláskor, csupán a WinXP.  Mit kellene tennem, hogy a Vista-t is működésre tudjam bírni?
Segítségeteket előre is köszönöm.

Az EasyBCD-t próbáld ki.

Szerkesztette: akaido 2008. 12. 23. 11:28 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1837 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 12. 23. 19:49

kicseréltem az alaplapomba az elemet és még mindig kiirja hogy:
CMOS chektsum(nm tudom hogy kell pontosan írni :Đ )error-defaults loaded.
És ugye press f1..
de a rendszer egyenlőre jó.
Mi lehet a baj.
A tune up 2008 bezavarhatott neki?
Mert csináltam vele egy winyó elemzést, de ennek tudtommal nem sok köze van hozzá... :think:

Aki az elejétől követi: :D
A gépet elvittem ahol vetem és nem találtak semmit.
Minden tesztet lefuttatak rajta pl:mem-test,ellenőrizték a tápot, alaplapot.
ÉS SEMMI.
Feltették a CoD 4-et,(nm e.....i)és ki is próbálták és semmi baja nem volt.
Akkor mi lehetett vele?
:(
Remélem nem lesz többet baja. :)

Szerkesztette: Taki0019 2008. 12. 23. 19:59 -kor

#1838 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 20:59

Idézet: didyman - Dátum: 2008. dec. 22., hétfő - 17:18

Ezek már nem akkumulátorok. A tápellátás a CMOS elem és a készenléti 5V felől zajlik, attól függően, mi áll rendelkezésre. A lemerült elem az első áramtalanításig, vagy addig nem okoz gondot, amíg zárlatba nem megy

Tudom. Mindemellett egy PIII lapom jó fél év állás után úgy viselkedett, mint a régi akkumulátorosok.
A Li elemek is, ha kapnak egy kis energiát, akkor valamennyire regenerálódnak.
Ha nem túl nagy kérés amit a tápfórumban kértem, akkor akár privátban, kérlek teljesítsd.

#1839 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 21:21

Idézet: Taki0019 - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 20:49

...
A gépet elvittem ahol vetem és nem találtak semmit.
Minden tesztet lefuttatak rajta pl:mem-test,ellenőrizték a tápot, alaplapot.
ÉS SEMMI.
Feltették a CoD 4-et,(nm e.....i)és ki is próbálták és semmi baja nem volt.
Akkor mi lehetett vele?
:(
Remélem nem lesz többet baja. :)

Mit mondtak arra, hogy leállt, meg nem tudtad be sem kapcsolni 1-2-szer? Az azért már eleve meg kellett volna hogy kongasson 1-2 harangot a szervizes fejekben.

Sajnos a digitális szerkezetek esetében a remény nem sokat ér. Főleg, ha valami belül nem "egyértelmű". Biztos, hogy hasalni fog - vagy ilyen, vagy olyan formában, de fog. Tehát nem múlik el magától, pedig úgy tűnik, akár hiba, akár összeférhetetlenség, de valami nem jól működik abban a gépben.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1840 Felhasználó inaktív   We3Re3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 24. 01:43

Idézet: Taki0019 - Dátum: 2008. dec. 22., hétfő - 14:56

most meg a rég pc-m
be akarom kapcsolni... semmi mégegyszer...semmi
a konektor-ból ki-be és bekapcsolt.

Egy kollégámnak hp laptopja volt, garanciában tönkrement, akkor olvadt össze a hp a cq-val,
kapott helyette egy cq laptopot, "imidzses" telepitö cd-kkel, tehát fél óra alatt tudta a cd-ket
feltelepiteni, de attól kezdve driverek és diagnosztikai program is rajta volt.

Ennél az volt az érdekesség, hogy kb. az első két hét során normálisan indult el, utána
jött egy váltás, bekapcsolás után egy relé (?) lekapcsolta a lcd kijelzöt, és csak 12-15 mp
után kapcsolta vissza, amikor már az oprendszer szines logoja jelent meg.
(Azért irtam relét, mert kattanást lehetett hallani, amikor a kijelzö elsötétült, majd bekapcsolt)

A gép többször megjárta a szervizt hw csere és bővités miatt, a szervizesek mindig
értetlenkedtek rajta, és azon is, hogy újratelepités után pár napig "normálisan" indult,
majd két héten belül átváltott "képernyőtakarékos" üzemmódra.

Vagy lehet, hogy tudták az okát, csak nem akarták megmondani? :think:

Szerkesztette: We3Re3 2008. 12. 24. 01:45 -kor

--
WeRe

Sürgősen keresek Budapesten könyvek tárolására alkalmas helyet.
Minden ajánlat érdekel, emilen, privátban várom.

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.