HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2241 Felhasználó inaktív   7headsdragon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 16. 16:56

A vinyó állapota Hdsentinel szerint 100%.
Illetve most elindittotam rajta az Everest naplozását és így futtatom az Orthost és az Atitoolt.
De azon kivül hogy fagy a gép (1,8 cerka proci) nincs baj vele egyenlőre.

Szerkesztette: 7headsdragon 2009. 02. 16. 16:58 -kor

#2242 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 17. 01:33

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, mert én feladtam a küzdelmet.
Azzal kezdődött minden, hogy összeomlott az Xp-m :). Először csak az ntldr-t hiányolta, de ezt rutinosan elhárítottam. Aztán jött egy rakat dll és exe fájl, de még ezt is vissza tudtam állítani a javítókonzolról, majd rányomtam az egészre egy helyreállítást a telepítő cd-vel. Sajna így sem indul el az oprendszer az alábbi fájl hibás vagy nem található: system32/confog/system hibaüzenettel (egyébként ebbe a könyvtárba milyen fájlok vannak?).
Egy laptopról van szó, így nem tudok simán másról bootolni, csak a beépített merevlemezről. A szép az egészben, hogy a Rendszergazdai fiók dokumentum könyvtárából kellenének az adatok. Hirtelen ötlettől vezérelve felraktam a partícióra még egy xp-t egy másik könyvtárba. Sajnos ez sem jó, mert a Docu and Settingsen belül látom ugyan az előző telepítés Rendszergazda fiókját, de nem tudok belelépni csökkentett módban sem.

Tehát a kérdésem, miképp tudom visszanyerni az exXP-m Rendszergazdai dokumentum könyvtárának a tartalmát? Gondolom sok ilyet láttatok már: nagyon fontos lenne. :)
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétfőn!
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870

#2243 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 06:55

Idézet: 7headsdragon - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 17:39

...
A rendszer leíró adatbázis mitől tud megsérülni? ...

Idézet

De azon kivül hogy fagy a gép ...

Már meg is válaszoltad saját kérdésed.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2244 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 07:03

Idézet: CAC - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 2:33

... a Docu and Settingsen belül látom ugyan az előző telepítés Rendszergazda fiókját, de nem tudok belelépni csökkentett módban sem.
...

Valószínűleg azért nem tudsz alapból belépni az adott könyvtárba, mert NEM a te tulajdonod. Az ntfs jogosultságok így vannak beállítva, megakadályozandó az illetéktelen hozzáférést. De szerencsére ez rendszergazdai jogokkal "orvosolható".
A könyvtárat (teljes tartalmával persze) saját tulajdonba tudod venni: az intéző "eszközök/mappa beállításai/nézet/egyszerű fájlmegosztás használata"-t KIkapcsolva, majd az adott könyvtárra jobb gomb, "megosztás és biztonság/biztonság/speciális/tulajdonos"-t nyomva tudod elintézni ezt (ha a könyvtár teljes tartalmára akarod alkalmazni a tulajdonos cseréjét, akkor pipálni kell, de szerintem értelemszerű, csak olvasd el).
Utána be fogsz tudni lépni, sőt, akármit fogsz tudni a könyvtárral csinálni.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2245 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 09:56

Warrior:
Köszönöm szépen! Iszonyat hálás vagyok! Másfél év munkája volt abban a könyvtárban, és egy rakat pótolhatatlan dolog. Ráadásul mai határidős meló is. Szóval kb fejbe lőttem volna magam, ha ezek elvesznek. :)  :respect:  :up:
Valóban az volt a probléma, hogy nem volt jogosultságom a könyvtárhoz. Ezt eddig könnyen megoldottam egy más partícióra telepített Xp-vel, csak itt ugye egy meghajtóm volt csak.

Egyébként a rendszerösszeomlásért a Flash alá telepített TxEff komponens volt a felelős. Másodjára történt meg az eset. Először csak véletlen egybeesésnek gondoltam. Vigyázzon vele mindenki!

Neked meg sok sört mégegyszer!  :respect:
Eladó cuccok:

#2246 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 10:42

Azért kíváncsi lennék, ezután fogsz másolatot készíteni azokról a fontos adatokról? Bármikor elszállhat a vinyó, akár "magától" is, de kipurcanhat a tápegység, viheti magával a lemezt, vagy jön majd a zivataros időszak, villámlás agyonvágja a gépet, nesze neked másfél év munkája... Ez már több, mint felelőtlenség szerintem. Én is hajlamos vagyok időnként hanyagolni dolgokat, mentéseket, csak nem mindegy, mit. Ami fontos, három példányban is megvan.

Mivel én javítok PC stb. tápegységeket is, még attól is "rettegek", hogy közös tápegységre kapcsoljak backup vinyót az eredetivel, hiszen nyilván tisztában vagyok vele, bizonyos hibafajtáknál a tápegység a bekapcsolás pillanatában egyszerre fogja agyonvágni mindkét merevlemezt, és akkor ennyi volt.

Szerkesztette: Signal 2009. 02. 17. 10:45 -kor

#2247 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 13:44

Idézet: Signal - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 17:43

Boot.ini könnyedén pótolható, az aktív partíció gyökerében kell elhelyezni. Alapesetben így néz ki a tartalma, de értelemszerűen módosítandó:

[boot loader]
timeout=10
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT

Az ntldr (kerneltöltő program) a boot.ini-ből olvassa ki kernel-elérési útvonalat. Boot.ini hiányában automatikusan keres egy betölthető rendszert. Ez a további működésben nem okoz hibát, legfeljebb zavaró látni.

Köszi a válaszokat.
CHKDSK futtattam tisztának írta a kötetet.

Sztem kap majd egy alapos formázást a winyó mivel régen volt már és töredezettség mentesítés ide vagy oda azért nem árt néha helyrerakni a partíciókat.

#2248 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 20:05

Idézet: akaido - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 19:05

Idézet

.Net Framework 3.5 is not included in Windows XP SP3 or Windows Vista SP1.
.net Framework availability is a major point slowing the adoption of .Net applications.

akaido: köszönöm a választ.
Lehet, hogy én vagyok értetlen, de továbbra sem tiszta, hogy akkor ez a frissítés mit is csinál tulajdonképpen. :confused:

Idézet

Microsoft .NET-keretrendszer 3.5 Service Pack 1 és a .NET-keretrendszer 3.5 termékcsalád frissítése (KB951847) x86
Letöltési méret: 284.3 MB , 2 perc (!!!)
A Microsoft .NET-keretrendszer 3.5 Service Pack 1 egy összegző frissítés, mely számos új, .NET-keretrendszer 2.0, 3.0 és 3.5 szoftverre épülő szolgáltatást tartalmaz, illetve tartalmazza a .NET-keretrendszer 2.0 és .NET-keretrendszer 3.0 szoftver alösszetevőinek összegző frissítéseit is. A .NET-keretrendszer 3.5 termékcsalád frissítése fontos alkalmazáskompatibilitási frissítéseket tartalmaz.  Részletek...

Mégis mi a fene van benne, hogy ilyen pofátlanul nagy a mérete? Mert ez alapján mégiscsak van benne valami más is... csak nem a Net 3?
A .Net 3-at (NEM, nem a 3.5-öt), meg a hozzávaló hülyeségeket meg akkor sem akarom felrakni.
Akkor nem töltöm le, és kész.

Köszönöm mégegyszer :respect:

szerk.: Amióta ebben a hónapban letöltöttem a többi frissítéseket is, az Explorer rendszeresen megdöglik a bezárásnál. (programhiba, Dr Watson) :mad:

Szerkesztette: Suricated 2009. 02. 17. 20:12 -kor

#2249 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 20:34

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 20:05

akaido: köszönöm a választ.
Lehet, hogy én vagyok értetlen, de továbbra sem tiszta, hogy akkor ez a frissítés mit is csinál tulajdonképpen. :confused:

Mégis mi a fene van benne, hogy ilyen pofátlanul nagy a mérete? Mert ez alapján mégiscsak van benne valami más is... csak nem a Net 3?
A .Net 3-at (NEM, nem a 3.5-öt), meg a hozzávaló hülyeségeket meg akkor sem akarom felrakni.
Akkor nem töltöm le, és kész.

Köszönöm mégegyszer :respect:

szerk.: Amióta ebben a hónapban letöltöttem a többi frissítéseket is, az Explorer rendszeresen megdöglik a bezárásnál. (programhiba, Dr Watson) :mad:

Erről a 197 MB-os verzióról tudok. Ez az offline verzió, ugyanis "herélt" változat is akad, amely nem a teljes változat, csak amolyan "netinstall", tehát még a netről húzza le a lényeget. Az MS eme "logikáját" nem minősítem...

Van valami .net 3.5 SP1 is, de ennek nem néztem alaposan utána, ezért elnézést. link

Szerkesztette: akaido 2009. 02. 17. 20:36 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2250 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 20:53

List of changes and fixed issues in the .NET Framework 3.5 Service Pack 1

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2251 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 21:17

Idézet: Signal - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 11:42

Azért kíváncsi lennék, ezután fogsz másolatot készíteni azokról a fontos adatokról? Bármikor elszállhat a vinyó, akár "magától" is, de kipurcanhat a tápegység, viheti magával a lemezt, vagy jön majd a zivataros időszak, villámlás agyonvágja a gépet, nesze neked másfél év munkája... Ez már több, mint felelőtlenség szerintem. Én is hajlamos vagyok időnként hanyagolni dolgokat, mentéseket, csak nem mindegy, mit. Ami fontos, három példányban is megvan.

Igen, fogok. Az embernek elég egyszer ekkora stressz, és nem fog többet könnyelműsködni. Eddig is csináltam backup-ot az asztali gépemről, de a laptopnál ez eddig valamiért elmaradt. Feltehetően azért, mert a privát melóim a pc-n voltak, és kevésbé tartottam fontosnak a cégest. :)
Egy dvd-t írás megvan 10 perc alatt, egy dtps munkát (a közel 100-ból) újracsinálni 1-2 nap. Szóval igen, van különbség...
Eladó cuccok:

#2252 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 15:13

szevasztok!
Ma a gépem msn közbe+zenét halgattam(wmp10+msn9.0)
Elötte letöröltem az avg-t mert a licensz lejárt, feltettem a nod 32-t.
Mint mondtam msn+zenehallgatás(wmp10)
Erre egyszer csak:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép
Ezt csinálta.
Újraindítottam resettel, normálisan betölt a rendszer.(Kopp-kopp-kopp)
XP SP 3.
De a CoD 4 is cseszekedett mikor multiztam magától kilépett.
Lehet még ilyen hiba vagy csak a nod ütötte ki a gépemet, mert nem szereti az sp3at :think:
HLEP, thx. :respect:

És ha a  nod a bűnös akkor valami használható vírusirtót xpsp3-ra.
Az avg-nek mint mondtam a liszensze lejárt pedig a free 8.0 volt és file is corrupt üzenettel a kicsomagoláskor megáll a telepítés, kilép a telepítőből.

Szerkesztette: Taki0019 2009. 02. 19. 15:23 -kor

#2253 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 20:34

Idézet: Taki0019 - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 15:13

szevasztok!
Ma a gépem msn közbe+zenét halgattam(wmp10+msn9.0)
Elötte letöröltem az avg-t mert a licensz lejárt, feltettem a nod 32-t.
Mint mondtam msn+zenehallgatás(wmp10)
Erre egyszer csak:
Kép

Kép
Ezt csinálta.
Újraindítottam resettel, normálisan betölt a rendszer.(Kopp-kopp-kopp)
XP SP 3.
De a CoD 4 is cseszekedett mikor multiztam magától kilépett.
Lehet még ilyen hiba vagy csak a nod ütötte ki a gépemet, mert nem szereti az sp3at :think:
HLEP, thx. :respect:

És ha a  nod a bűnös akkor valami használható vírusirtót xpsp3-ra.
Az avg-nek mint mondtam a liszensze lejárt pedig a free 8.0 volt és file is corrupt üzenettel a kicsomagoláskor megáll a telepítés, kilép a telepítőből.

http://kekhalal.extra.hu/ Próbálj meg itt körülkémlelni.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2254 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 21:07

Idézet: akaido - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 20:34

http://kekhalal.extra.hu/ Próbálj meg itt körülkémlelni.

404 error a keresett oldal nem található...
nem hiszem el mindig van ami közbe jön lehet hogy a sors lép közbe :D

#2255 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 09:00

Idézet: Taki0019 - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 21:07

404 error a keresett oldal nem található...
nem hiszem el mindig van ami közbe jön lehet hogy a sors lép közbe :D

esetelg ezek segithetnek:

http://support.micro...=894278&sd=RMVP
http://support.micro...om/kb/894278/hu

#2256 Felhasználó inaktív   Zed Kristianz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 09:41

Üdv, Nektek! PARANCSIKON PROBLÉMA

Zavaró, aki játszik, az tudhatja.
Adott egy képernyőfelbontás, játék alatt más felbontásra kapcsol a gép (kisebbre) s mikor visszatér a Win-ba, a módszeresen ide-oda rendezett parancsikonjaimat összedobja balra.

Pont erre nincs szükségem. Van valami ketyere, amivel fixálni lehet a parancsikonokat az asztalon? Nem akarnék oldalsávot létrehozni.

Köszi Nektek!

#2257 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 10:11

Idézet: Zed Kristianz - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 9:41

Üdv, Nektek! PARANCSIKON PROBLÉMA

Zavaró, aki játszik, az tudhatja.
Adott egy képernyőfelbontás, játék alatt más felbontásra kapcsol a gép (kisebbre) s mikor visszatér a Win-ba, a módszeresen ide-oda rendezett parancsikonjaimat összedobja balra.

Pont erre nincs szükségem. Van valami ketyere, amivel fixálni lehet a parancsikonokat az asztalon? Nem akarnék oldalsávot létrehozni.

Köszi Nektek!

Jobbklikk az asztalon > ikonrendezés szempontja , és az "automatikus elrendezés" elől a pipát kivenni. De ne legyen  a "név - méret - típus - módosítva" opciók egyike se bejelölve.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2258 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 10:27

Idézet: Zed Kristianz - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 9:41

...Van valami ketyere, amivel fixálni lehet a parancsikonokat az asztalon? Nem akarnék oldalsávot létrehozni.

Köszi Nektek!

Keresővel találhatsz icon restore címszóval többféle programot, olyat is, ami Windows újratelepítés esetére is alkalmazható mentő/visszaállító.

De van itt olyan is, ami talán a legegyszerűbb:

http://users.rcn.com...on_restore.html 

A kis program feltelepíti a Microsoft layout.dll-t (amúgy az NT resource kit része), valamint elvégzi a szükséges registry módosítást. Vagy van itt egy gépfordított oldal is, ha valaki röhögni szeretne: :)

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vis...ndows-vista/hu/

#2259 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 11:47

Szüleim gépe művel egy nagyon furcsa dolgot mostanában. Kb hetente-kéthetente egyszer eljátsza azt, hogy mikor magára hagyják, akkor zárolja a képernyőt, és csak a jelszóval lehet visszalépni. Tehát le van zárva a munkaállomás. Azt tudom, hogy a képernyővédő, és a készenléti állapot után lehet ilyen, de mindkettőnél ki van kapcsolva, hogy jelszót kérjen. És képernyővédő nincs, készenlétibe meg nem megy a gép, bekapcsolva működik magában.

Na, ez mi a szösz lehet?  :think:

#2260 Felhasználó inaktív   Zed Kristianz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 15:28

Idézet: Signal - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 10:27

De van itt olyan is, ami talán a legegyszerűbb:

http://users.rcn.com...on_restore.html 

Frankón működik, köszi Signal:cool:  :D

Téma megosztása:

• (276 Oldal)