HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2361 Felhasználó inaktív   Witkacy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 03. 07. 23:10

Sziasztok!

Valószínűleg nem én vagyok az első akivel előfordult.

Windows XP-ben töröltem egy fiókot, de a fájlok megtartását kértem, és ezt egy új fiókba tettem bele.
A fájlok a "titkosítással" tehát NEM a jogosultággal lettek védve.(ilyenkor csak az a fiók látja a fájlokat, aki titkosította.)

Hogyan lehetne újra hozzáférni ezekhez a fájlokhoz?Tudom sokat azt mondták ez lehetetlen, de minden megoldás érdekel!

Esetleg valahogy windows törölt profil visszaállítás létezik?Ha igen, akkor hogy?
Meg van a régi fiókom jelszava is, és fiókneve.De nem tudom ér-e valamit.

Előre köszönöm a válaszokat!

#2362 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 08. 12:31

Idézet: Witkacy - Dátum: 2009. márc. 7., szombat - 23:10

...Meg van a régi fiókom jelszava is, és fiókneve.De nem tudom ér-e valamit.

A jelszó lényeges szerepet játszik a titkosításban, így a visszafejtéseben is:

Idézet

http://home.eunet.no...passwd/faq.html 

Because in XP and possibly later service packs in win2k the password itself is used to encrypt the keys needed for EFS.

Csak önmagában gondolom nem elég, registryben tárolt adatokra is szükség van. Megkeresésben segíthet:

http://www.elcomsoft.com/aefsdr.html 

http://www.lostpassword.com/efs.htm 

#2363 Felhasználó inaktív   Witkacy 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 03. 08. 16:52

Idézet: Signal - Dátum: 2009. márc. 8., vasárnap - 12:31

A jelszó lényeges szerepet játszik a titkosításban, így a visszafejtéseben is:

Csak önmagában gondolom nem elég, registryben tárolt adatokra is szükség van. Megkeresésben segíthet:

http://www.elcomsoft.com/aefsdr.html 

http://www.lostpassword.com/efs.htm 

Kösznönöm, meg fogom ezt próbálni.

Még felvetődött valami.

Ha fogom a vinyót és beteszem más gépbe, ugyanúgy XP alatt futattom és a másik winchesterre átmásolom, akkor lesz még gond a tanusítványokkal?

#2364 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 00:36

Idézet: Witkacy - Dátum: 2009. márc. 8., vasárnap - 16:52

Kösznönöm, meg fogom ezt próbálni.

Még felvetődött valami.

Ha fogom a vinyót és beteszem más gépbe, ugyanúgy XP alatt futattom és a másik winchesterre átmásolom, akkor lesz még gond a tanusítványokkal?

Nem nagyon értem a kérdést, de helyi gépen NTFS-ről NTFS-re adatot másolva megmarad a titkosított állapot, bár nem feltétlenül, bizonyára nem mindegy, ki végzi a műveletet.

NTFS-ről FAT-ra másolva kénytelen visszafejteni a rendszer, de akárki kedvéért nem teszi meg. Az lenne a jó, ha mondjuk csak jelszót kérne, de ez gondolom nem ilyen egyszerű, én nem kísérleteztem még ezzel a részével. Ha bedobja, hogy "Hozzáférés megtagadva", a szokásos NTFS hozzáférési jog megadását el lehet végezni, csak ez még kevés.

Van itt egy aránylag közérthető leírás a helyreállító ügynök dolgairól, persze ez ebben az esetben nem segít, csak hogy mégis miről van szó:

http://www.softwareo...ew.aspx?id=2932

#2365 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 11:04

Két külön dologról beszéltek. Az egyik a jogosultságkezelés, a másik a file titkosítása. A felhasználónév/jelszó páros "csupán" arra jó, hogy adott gépen védje a file-t az illetéktelen hozzáféréstől. Ha rendszergazda vagy azon a gépen (vagy átrakod az adathordozót olyan gépbe amin van rendszergazda jogod), minden további nélkül felül tudod írni a jogosultságokat és hozzá tudsz féri a file-hoz.

A másik dolog, hogy ha valamilyen módszerrel titkosítva van a file. Ehhez általában egy létező algoritmust használnak, amihez tartozik egy kulcs. Ha nincs meg a kulcs, akkor gyenge titkosítás esetén lehet próbálkozni valamilyen brute-force alapú töréssel, ha erős (lásd xp beépített) akkor az adatoknak füst. A Windows-ok a felhasználó profiljában tárolják ezt a kulcsot, ha a profil le lett törölve, akkor nem lehet kinyerni az adatokat, tehát füst.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2366 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 12:00

Idézet: VKP - Dátum: 2009. márc. 9., hétfő - 11:04

A másik dolog, hogy ha valamilyen módszerrel titkosítva van a file. Ehhez általában egy létező algoritmust használnak, amihez tartozik egy kulcs. Ha nincs meg a kulcs, akkor gyenge titkosítás esetén lehet próbálkozni valamilyen brute-force alapú töréssel, ha erős (lásd xp beépített) akkor az adatoknak füst. A Windows-ok a felhasználó profiljában tárolják ezt a kulcsot, ha a profil le lett törölve, akkor nem lehet kinyerni az adatokat, tehát füst.

Annyit tennék hozzá, hogy XP alatt (ha nincs domainben a gép) a fájlok titkosításakor alapból nem jön létre recovery agent/Data Recovery Field, amely ilyen profil-elvesztős esetekben segítséget nyújthatna a fájlok helyreállításához.
A letörölt profilban tárolt titkosítási kulcsokat tartalmazó fájlokat kellene visszanyerni valami adatmentő szoftverrel hogy lehessen kezdeni valamit.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2367 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 20:52

Idézet: des - Dátum: 2009. márc. 7., szombat - 22:52

rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation

+ a felhasználói fiók beállításoknál (nusrmgr.cpl) a Use Fast User Switching legyen bepipálva. tehát a gyors felhasználóváltás. és akkor pont azt csinálja, amit mondtál. (amit a win+L is csinál)

hogy be is lépjen már a másik felhasználói fiókba, azt nem tudom hogy lehet-e, de elképzelhető hogy lehet ezt még valahogy paraméterezni.  :think:

Nagyon köszönöm, végülis ez is elég. :respect:

#2368 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 21:01

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. márc. 9., hétfő - 12:00

Annyit tennék hozzá, hogy XP alatt (ha nincs domainben a gép) a fájlok titkosításakor alapból nem jön létre recovery agent/Data Recovery Field, amely ilyen profil-elvesztős esetekben segítséget nyújthatna a fájlok helyreállításához.
A letörölt profilban tárolt titkosítási kulcsokat tartalmazó fájlokat kellene visszanyerni valami adatmentő szoftverrel hogy lehessen kezdeni valamit.

Egy kérdés merült fel bennem ezzel kapcsolatban:

Melyik fájlról/reg. bejegyzésről kell másolatot készítenem, és hogyan lehet visszaállítani a másolatokat, ha valamilyen probléma van és a titkosított fájlok olvashatatlanná válnak? (Mondjuk én nem használom a fájlrendszer szintű NTFS titkosítást, de azért jó lenne tudni!) :)

Egyébként én a hasonló esetekre, ha titkosítás kell, szoktam ajánlani a WinRAR-t, igaz, nem ugyanaz, meg kicsit nehézkes, de biztonságosabb ebből a szempontból. Amúgy sok ingyenes titkosítási algoritmus is van ezen kívül, például aes.

A témához még annyit tennék hozzá, hogy a jv16 powertools ( http://www.macecraft.com/ ) képes normálisan visszaállítani a törölt fájlokat, persze csak akkor, ha nem lettek azóta felülírva... Nem ingyenes, viszont 30 napig ingyenesen használható. Most így hirtelen csak ezt tudom javasolni, mint kipróbált és működő adathelyreállító progit... :think:

#2369 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 22:03

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. márc. 9., hétfő - 22:01

Egy kérdés merült fel bennem ezzel kapcsolatban:

Melyik fájlról/reg. bejegyzésről kell másolatot készítenem, és hogyan lehet visszaállítani a másolatokat, ha valamilyen probléma van és a titkosított fájlok olvashatatlanná válnak? (Mondjuk én nem használom a fájlrendszer szintű NTFS titkosítást, de azért jó lenne tudni!) :)

Egyébként én a hasonló esetekre, ha titkosítás kell, szoktam ajánlani a WinRAR-t, igaz, nem ugyanaz, meg kicsit nehézkes, de biztonságosabb ebből a szempontból. Amúgy sok ingyenes titkosítási algoritmus is van ezen kívül, például aes.

A témához még annyit tennék hozzá, hogy a jv16 powertools ( http://www.macecraft.com/ ) képes normálisan visszaállítani a törölt fájlokat, persze csak akkor, ha nem lettek azóta felülírva... Nem ingyenes, viszont 30 napig ingyenesen használható. Most így hirtelen csak ezt tudom javasolni, mint kipróbált és működő adathelyreállító progit... :think:

A legegyszerűbb, ha kiexportálod a személyes kulcsod és akkor nem kell bogarászni sem.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2370 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 22:32

Fájlszinten:

profil\Application Data\Microsoft\SystemCertificates\My\Certificates
profil\Application Data\Microsoft\Crypto\RSA

mappák tartalma.

De a legegyszerűbb tényleg egy certmgr.msc indítása, és a Személyes\Tanúsítványok tartalmának exportálása egy pfx fájlba...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2371 Felhasználó inaktív   Snexi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 16:29

miért van az hogy ha az egyik mappában állítok valami (pl. a nézetet) akkor az a többiben is úgy van?nem lehet külön állítani őket és ez régebben nem így volt :think:

#2372 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 16:37

....

Csatolt fájl:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2373 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 16:37

Valamit elkavarhattál a beállításokkal, nekem a nézetváltást csak egy mappára alkalmazza, és úgy is marad. Próbáld azt, hogy a Tools/Folder options View fülén a Reset all folders gombot, az minden mappát gyári alapbeállításra állít.

#2374 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 19:45

Köszönöm a válaszokat :respect:

Akkor ha jól értem, csak annyi a dolgom, hogy beimportálom a korábban kimentett tanúsítványokat az új felhasználónak, és akkor újra olvashatóak lesznek a titkosított fájlok?

#2375 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 20:05

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 19:45

Köszönöm a válaszokat :respect:

Akkor ha jól értem, csak annyi a dolgom, hogy beimportálom a korábban kimentett tanúsítványokat az új felhasználónak, és akkor újra olvashatóak lesznek a titkosított fájlok?

Igen, annyi az egész.

#2376 Felhasználó inaktív   Witkacy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 08:02

Nekem viszont mint kiderült már nincs meg a kulcs.

Windows felhasználói fiók törlése után csak a titkosított fájlok mentődtek át.Ilyet senki ne csináljon véletlenül se.És mentse el a kulcsát.Csak jó tanács.

Én most olyan fájlokra vetek keresztet,amelyek kellettek volna. :mad:

#2377 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 22:45

HY

az lenne a kérdésem, hogy este rámentem vmi mio.com hivatkozásra, és az LCD-n hirtelen megjelent vmi kék dos-os képernyő, amin csak annyit tudtam kivenni hogy memoria allkokálása vagy ilyesmi.... kék háttér tele szöveggel kb....

ez mitől lehet? vagy mire utalhat?

kösz

#2378 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 22:46

Sziasztok!

Mi a különbség a következő két képen látható kapcsolat között? (A látszattal ellentétben ez nem találós kérdés.) Arra gondolok hogy a második képen a lakat az vmi titkosítást jelent? Ha igen, hogyan lehet "ilyet" csinálni?

Kép
Kép
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#2379 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 01:59

:) Nem, az a windows tűzfal bekapcsolt állapotát jelzi. ...és a következő kérdésre a válasz: de valószínűleg ott is be van kapcsolva, ööö.... jav.: csak a pipás kapcsolat az alapértelmezett kapcsolatot jelöli, ott ennek jelzése fontosabbnak ítéltetett, mint a tűzfal állapotának jelzése.

Szerkesztette: brd 2009. 03. 13. 02:01 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2380 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 09:19

Idézet: pauz - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 23:45

HY

az lenne a kérdésem, hogy este rámentem vmi mio.com hivatkozásra, és az LCD-n hirtelen megjelent vmi kék dos-os képernyő, amin csak annyit tudtam kivenni hogy memoria allkokálása vagy ilyesmi.... kék háttér tele szöveggel kb....

ez mitől lehet? vagy mire utalhat?

kösz

Ez a Kék Halál, felismerni jellegzetes színéről (mint az AK-47-et jellegzetes hangjáról)... :)

BSOD Wiki
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.